yerli en baba tüfek 2000 lirayı bulmuyor.
gerisi ağaç kalitesi demeyelimde deseni ve metal ve ağaç kısımlardaki gravür
dekor sevmeyen bir insan tabiki full el gravürlü bir huğlu alacağına
sade dizayn edilmiş bir beretta almayı tercih edebilir. Bence önce aynı klasmana oturtmak
lazım.
sade yapılmış bir huğlu 1500 lira ise sade yapılmış bir beretta 5000 lira ise
huğlu 15 sene dayanıyorsa beretta 60 sene dayanıyorsa eğer bişeyi daha alırken
satışını düşünen birisi isen huğluyu 1500 liraya alıp 10 sene
sonra 1000 lira zararla 500 e bu günkü para ile satıyorsan berettayı
5000 liraya alıp 10 sene sonra bu günkü 4500 lira ile satıyorsan bence aralarında
hiçbir fark yok. aralarındaki satıştaki 500 lirayıda fark olan 3500 lirayı 10 senelik
bankaya faize koyarsan çıkarabilirsin.
İş hafiflik meselesine gelirse. Akkarın pozesi 3000 gr. akusun keza öyle
hafif olan markalarımız var tercihimizi onlardan yana yapabiliriz.
Ayrıca bir anda cebinden 1500 lira çıkarmak ile 5000 lira çıkarmak yada çıkarabilmek kişiye
göre değişir.
gelelim sade olmayan gravürlü kök kundaklı tüfeklere huğludan gidelim herkes biliyor diye
huğlu özel gravürlü tüfek 4000 lira, satış kısmına kadar yukarıda yazılanlarla aynı özellikteler
satarken 10 sene sonra 1000 liraya sattığımızı düşünelim(bu günkü para ile enflasyonu elage ettik)
zararın 3000 lira beretta el gravürlü tüfek
ne kadar 14-15bin hatta kaliteli demeyelimde deseni bol kundaklısı 19-20 bin lira
satarken ne kadara satılacak 7 bin liraya satabilecekmisin hadi sattın diyelim
zararın ne kadar 7-8 bin lira. yada 10 bin lira üzeri.
şimdi 3 tane yolumuz var.
1. olaya kar tarafından bakmak
2. olaya zarar tarafından bakmak
3. başlarım tüfeğine 1000-5000 lira verecem 10 sene zevkime bakacam 10 seneye kim öle kim kala 10 sene benim işimi görsünde
10 sene sonra birine hediye bile etsem olur gözüyle bakmak.
ben burada 3. yolu seçenlerdenim. 150-300 gram fazla yada eksik taşımak benim için önemli değil. tüfeği daha alırken satmayı hiç
düşünmem. kendi zevkime bakarım. 10 sene boyunca güz ve kış mevsimlerinde bana hoşça vakit geçirttin ya hurdacıda seni
hoş vakit geçirtsin der emekli ederim.... Benim tüfeklerim gravürsüzdür, plastik kundaklıdır. İşin prestij kısmını düşünmem.
şunuda söyliyim 10 senede yerli tüfeğe kundağındaki çizikler dışında bir şeycik olmaz...
tekrar araba
kimi ladaya biner kimi korsaya kimi toyotaya kimi audiye kimi mersedese kimi porşa kimi ferrariye kimiside bugattiye
herkesin karı zararı kendine elindeki para ile yaşayabileceği zevk kendine.... tabiki lada ile bugatti kıyaslanmaz. o zaman herkes bugatti alsın...
elbette benim arabamla (2001 berlingo) evimle etilerde bir villada oturan bir adamın evi ile arabası arasında fark olacak hem ev-araba yönünden hem gelir yönünden elbette bir browning kullanan ne bileyim bir perazzi kullanan adam ile bir torun kullanan arasında fark olacak.
detay-kalite-konfor birçok şey ile ilintili. bende arabamla bir yere çarpınca içinden sağ çıkmak isterim ama volvo alacak gücüm yok.
çok fazla konfora verecekte gücüm yok. yani her koyun kendi bacağından....