Gönderen Konu: Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl  (Okunma sayısı 72960 defa)

0 Üye ve 24 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Ynt: Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl
« Yanıtla #75 : 05 Haziran 2015, 15:37:40 »
Mustafa bravo sana,

işin gerçeğinin yerli avrupa olmadığını özetlemişsin.

Atatürk yıllar önce bu ve benzeri konuları görüp "muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmayı" inkilapları arasına eklemiş, o yüzden Atatürk siyasi ve askeri bir dehadır. Şimdi "ne alakası var" diyenleri duyar gibiyim, bunun için lafı çok dallandırıp budaklandırmaya gerek görmüyorum.aşağıda linkini verdiğim videoyu izlediğinizde Atatürk 'ün neden "muasır medeniyet" dediğini anlayacaksınız,

ve 40 yıllık bir Beretta av tüfeğinin hala neden değerini kaybetmediğine hak vereceksiniz, bizde malesef 40 yıllık tüfek 3000 TL ederken 40 yaşında işçi bir bir vatandaş 3000 TL etmiyor.  bkz: http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/cgm.portal?page=asgari
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: Mustafa ÇAY, Kerem DÖNMEZ

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #76 : 05 Haziran 2015, 17:14:27 »

Noktasına virgülüne tüm yazdıklarına katılıyorum... Teşekkürler...

Atatürk yıllar önce bu ve benzeri konuları görüp "muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmayı" inkilapları arasına eklemiş, o yüzden Atatürk siyasi ve askeri bir dehadır. Şimdi "ne alakası var" diyenleri duyar gibiyim, bunun için lafı çok dallandırıp budaklandırmaya gerek görmüyorum.aşağıda linkini verdiğim videoyu izlediğinizde Atatürk 'ün neden "muasır medeniyet" dediğini anlayacaksınız,

ve 40 yıllık bir Beretta av tüfeğinin hala neden değerini kaybetmediğine hak vereceksiniz, bizde malesef 40 yıllık tüfek 3000 TL ederken 40 yaşında işçi bir bir vatandaş 3000 TL etmiyor.  bkz: http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/cgm.portal?page=asgari

Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #77 : 05 Haziran 2015, 17:21:04 »
benim türkiyem kadar muhasır medeniyet yok beğenmeyen gitsin orda yaşasın  muasır medeniyetler dediğimiz bizi sırtımızdan vuran hatta mertçe, açık açık düşmanlığını ilan eden, medeni sandığımız ancak insanlıktan nasibini almamış devletler bütünü bilim teknoloji ekonomi refah seviyesi ayrı şey medeniyet ayrı şey,   yerim sizin muhasır medeniyetinizi
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER, Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #78 : 05 Haziran 2015, 17:24:51 »
Zamanında bende "Usta Avcı"olmak hevesiyle,daha Avcılığa yeni heves saran birisi iken,yivsiz tüfek litalitüründe yivli tüfeklerde olduğu gibi "olayın tamamen balistik konulara dayandığını düşünerek gidip kendime Browning Phoenix Topcode av tüfeği aldım.Sene 2011 idi sanıyorsam.Tüfek 2 aylıktı elime geldiğinde,daha 1 kutu saçma atılmıştı.Bende gözüm gibi saklamaya kullanmaya çalışıyordum.O kadar titiz ve temiz bakmama rağmen boyası atmaya başladı,en ufak bir dal değse tüfeğe boyası çiziliyordu.Hani Avrupa tüfek fişek seçmez olayı varya😀,ördeğe gidiyorum 34 gr BP atıyorum olmadı!!Niye diye araştırıyorum kimi diyor RC at,kimi remington,kimisi lambro.Neymiş tüfek fişeği sevecekmiş.E ben en kral tüfeğe sahip olma mantığındayken ve Avrupa bir tüfeğe sahip olmuşken neden bu tüfek fişek seçiyor?Tabi bunları gördükçe ister istemez tüfekten soğudum ve sattım.2600 tl ye aldığım tüdeğil aldığım paraya sattım.Sattığım kişi de tam simsarmış onuda sonradan öğrendim 3800 tl ye birine çakmış😠
Bu browning i alırken birde kurşun atmak Amaçlı Germanica marka Sıfır km bir tüfek daha almıştım.Bu tüfek hatsan firmasının yurt dışına ihraç ettiği tüfeklerden.İnanın tüfeği alalı 4 sene oldu,ne federaller ne remingtonlar attım banamısın demedi.Arada el dolusuda atıyorum.Tüfeğin üzerinde Red dot bağlantısı var.Tüfeği sehpaya bağlayıp 25 mt ve 50 mt deki hassasiyetini ölçmek adına atışlar Yaptım hepsinde grupman iç içe olarak gördüm.Adamlar tüfeğe bir krom kaplamışlar elimdeyken defalarca Çamura düştü,onca Yağmur'u yedi bir defa boyası küflenmedi.Ve Üzerindeki çizikler kendiliğinden kayboluyor.
Avrupa olsun yerli olsun tüfek işi şans işi ben buna inananlardanım.Başınızı ağrıttım kusura bakmayın...
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Mustafa ÇAY

• *
  • Avına Saygı Duymayan Avcı Olamaz
« Yanıtla #79 : 05 Haziran 2015, 17:40:36 »
benim türkiyem kadar muhasır medeniyet yok beğenmeyen gitsin orda yaşasın  muasır medeniyetler dediğimiz bizi sırtımızdan vuran hatta mertçe, açık açık düşmanlığını ilan eden, medeni sandığımız ancak insanlıktan nasibini almamış devletler bütünü
benim türkiyem kadar muhasır medeniyet yok beğenmeyen gitsin orda yaşasın  muasır medeniyetler dediğimiz bizi sırtımızdan vuran hatta mertçe, açık açık düşmanlığını ilan eden, medeni sandığımız ancak insanlıktan nasibini almamış devletler bütünü bilim teknoloji ekonomi refah seviyesi ayrı şey medeniyet ayrı şey,   yerim sizin muhasır medeniyetinizi
ayrı şey medeniyet ayrı şey,   yerim sizin muhasır medeniyetinizi

Selim bey zaten bizim de bu noktada "bilim teknoloji ekonomi refah seviyesi"  eksik olduğumuz için bu tüfekler bu fiyatlara satılıyor demeye çalıştım, siz konuyu çok farklı noktalara taşıdınız
  • Stoeger M3000 Pregrine Max5
  • Huğlu 601 GB
  • Kral Superpoze
  • Hatsan Mod 135
Mustafa ÇAY
1980 İSTANBUL

• *
« Yanıtla #80 : 05 Haziran 2015, 17:50:33 »
türkiye yi hiç bir ülke ile kıyas yapmayalım bizde en iyisini yaparız ama alışa gelmişi bozmak iyi olmaz varsın onlar tüfekte iyi olsunlar

1980-Elazığ

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #81 : 05 Haziran 2015, 17:53:32 »
 :)
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #82 : 05 Haziran 2015, 17:57:29 »

Selim Bey, neden 40 yıllık tüfeğe bu fiyat verilir diye sormuşsun, bilgisi ve tecrübesi olanlar cevaplamış bence tecrübesini paylaşan arkadaşlara teşekkür et!.. Verdiği cevabı beğenmiyorsan yaşına, tecrübesine bak ve hürmeten de olsa usulünce yorum yap lütfen... ''Yerim''  , ''git başka yerde yaşa falan'' bunlar ağır sözler... 
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

• *
« Yanıtla #83 : 05 Haziran 2015, 18:13:01 »
yok çokta normal sözler  tecrübelerini paylaşan herkes gövdem üzerinde yeri var bur da okudum yanlış bilinen bilgiler içinde çok teşekkür ederim ki bana konuyu araştırıp gerçek bilgiye ulaştırdıkları için  bir bilgi bir hayat.... LAKİN örnek verirken bana muhasır deyip "Atatürk yıllar önce bu ve benzeri konuları görüp "muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmayı" inkilapları arasına eklemiş," demiyeceksin bu ülke 623 yıl muhasırlığın kralını alemi cihana yaşatmış  ben birey olarak kendimi bir avrupalıdan hiçbir zaman geri görmedim bilakis her zaman onlardan iki gömlek üsttüm avrupalı bir ülke herhangi bir şeyi iyi yapıyor diye de ağlamadım sözlerimde hakaret yada usulsüz kelime yok zira sizin yazınızda ülkenizi küçük düşürme ve aşalama var

1980-Elazığ

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Kenan ÇITAK

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #84 : 05 Haziran 2015, 18:40:46 »
       İlk uçan insan da Türk, En iyi çeliği döken Türk.., En iyi mimar da  TÜRK, En iyi oku üreten TÜRK... Neyin AVRUPASI yahuuu?! Bunca zamandır gelişmemize izin vermedi bu insanlar. Daha Cumhuriyet' in ilk kurulduğu dönemlerde 100yıllık ambargo koydular bunlar bize. Birde Muhasır medeniyet diye örnek gösteriliyor.
      Mustafa Hocam yanlış anlama sakın seni ima etmedim.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Kenan ÇITAK, Selim ARSLANOĞLU

• *
« Yanıtla #85 : 05 Haziran 2015, 18:49:38 »
Burda kimse kimseyi itham etmiyor kimseyi hedef yapmiyoruz boyle bir kasıt yok olduğu zamanda sorunumu genele yazmam hedef alacagim zaman özel den özel yazarim

1980-Elazığ

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #86 : 05 Haziran 2015, 18:54:50 »
elektrik pahalı internet pahalı gaz pahalı telefon pahalı
pazarlama yapan araçların benzini mazotu pahalı olunca
iş veren herşeyi yüksek fiyata alırken tabi alırkende vergi verirken
birde satarkende verig verirken maliyeti nasıl ucuzlatacak.
maliyeti ancak işçiden çalarak ucuzlatabilirsin :)

ülkemde herşey vergiler yüzünden normalinin %30 ila %250 arasında
yüksek fiyat farkı ile satılıyor.

tüfeğin bedeli + %21 ötv + % 18 kdv = satüfeğin satış fiyatı

1000 lira olsa tüfek 1210 lira ötv li hali 1210 liranın kdv si alınırsa 1427 liraya geliyor.
(tabi bu bin lira olan tüfek bedeli içinde üreticide bunu 700 e mal etti 1000 liraya sattı karınında & 43 ünü
yani 130 lira vergisini verdi ayrıca üretimde ve maliyette kullandığı tüm alışlarının ve harcamalarının
700 lira üzerinden (elektrik, su, telefon, genel giderler, satın alınan mallar da Yine %18 vergisini verdi
yani 130 lira)
aslında bu tüfek hiç vergi alınmasa 570 liraya mal olacaktı
üretici karınıda koyarsak %15 den 655 liraya bayiye satılabilecekti.
bayide 800 e satsa uyarmı? (tabi bayininde 800-655=150 lira kazancının
%43 ü 60 lirasını yine devlet alacaktı :) )
1427-655=770 lirasını devlet aldı :)

yanlız ben bu tüfeği almak içinde parayı gökten indirmedim çalıştım kazandım
kazancımdanda vergimi verdim zaten kalan kısmı ile tüfeğimi alıyorum.
tabi bu 770 i azını üretici çoğunu tekrar vergisini verdiğim kazancımdan artttırdığım
paradan tekrar ben veriyorum... şimdi huğlu 655+ tabiki devlet vergi alacak
ama daha az alsa insanlar bir sarsılmazı bir akdaşı 800 lira gibi rakamlara alsa
6000 liraya beretta alırmı?

1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER, Berkay TOPUZ, Selim ARSLANOĞLU

Çevrimdışı Mustafa ÇAY

• *
  • Avına Saygı Duymayan Avcı Olamaz
« Yanıtla #87 : 05 Haziran 2015, 19:16:39 »
Tunç Bey konuyu rakamlar üzerinden basitçe anlatmış, devletimiz malesef eli kolu bağlanmış durumda halktan topladığı yüksek vergiler ile çarkı döndürmeye çalışıyor, bu yeni olan birşey değil çok uzun süredir böyle...ben onlar muhasır biz değiliz de demedim ama bazı gerçekleri de göz ardı etmemek lazım, alt tarafı av tüfeğinden bahsediyoruz arkadaşlar, uydu yapımından değil... hani klasik bir laf var ya "millet çıktı aya biz kaldık yaya" hak vermemek elde değil, anlatmak istediğim bu..İllaki çok güzel şeyler de yapılıyor canım ülkemde ama yani belki bizim yerli üreticimiz de beretta kalitesinde bir tüfek imal edebilir ama maliyeti çok yüksek olacağından kimseye satamaz..
  • Stoeger M3000 Pregrine Max5
  • Huğlu 601 GB
  • Kral Superpoze
  • Hatsan Mod 135
Mustafa ÇAY
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Talat DİŞKAYA

• *
« Yanıtla #88 : 05 Haziran 2015, 20:03:14 »
Tüm avcı arkadaşlara selamlar.35-40 yıllık tüfeklerin niçin bu kadar etiğine gelince yerli olarak huğlu 601 vursan 92 a ve üzümlü efsane kullandım belkide bir kaç tane daha.4 tane mermi attım üzümlü el kundağı iki parçaya bölündü, huğlu iki üç yıl sonra tutukluk yapmaya başladı temizlemeyi unutursanız şarjör borusunun dışı ve pistonu anında paslanıyor ve ağzındaki şokunu sökemiyosunuz, Vursan gelince belli bir kullanımdan sonra iğne yeterince sert kapsüle vurmuyor ve mermi patlamıyor.Vursan ve huğludaki sıkıntıları birçok arkadaşımdan-da duydum.Şu an bir adet huğlu 901  iki adet Beretta 390 ve 391 kullanıyorum Huğlu yine tutukluk yapmaya başladı berettalarda sorun yok.Bizler böyle tüfek yapmaya devam edersek berettalar benelliler browningler o paraları etmeye devam ederler.Herkese saygılar kazasız belasız avlar.Eski bir ata sözü KÖRE SORMUŞLAR MALIN İYİSİNİ NEREDEN ANLARSIN DİYE ODA FİYATINDAN DEMİŞ.
Talat DİŞKAYA
1974-Elazığ

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #89 : 05 Haziran 2015, 21:38:04 »
Maşallah bu tüfekleri hiç kullanmamış arkadaşlar bayağı yorum yapmışlar, bence bu kadar etmez bence şu kadar etmez gibi söylemler, bence de biraz saygısızlık oluyor bununla ilgili forumda birden fazla konu açılmış, bu tüfeğe 2-3-4 bin lira vermiş dostlarımıza direk hakaret etmek gibi olmuş.

Sonuçta bu işler alıcı ve satıcı arasındaki konular tüfeğin kalitesinin buna değip değmeyeceğini konuşmak ki bu bence dahada tuhaf olanı :) dünya sıralamasında neredeyse ilk sıralarda olan ve özellikle S serisi tüfeklerle av sektöründe öncü olan firmadan bahsediyoruz.

S serisi tüfekleri eline almamış, ona dokunmamış, onunla avlanmamış, atış yapmamış avcı arkadaşlar, bu tüfeklere nasıl fiyat aralığı belirliyorlar nedir aralıkları çok merak ettim sizin verdiğiniz nedir bir onu görelim, en kötü sıfır bir beretta poze 7-8 bin lira en aşağısı modeli siz bu tüfekleri 500-600 TL yemi almayı düşünüyorsunuz. Diyelim ki aldınız O zaman bu seri tüfeklerin kalitesini de halen tartışacak mısınız.

Bence bu tüfeklere ve ona inananlara biraz ayıp ediliyor. bir tüfek 40 yıldır deforme olmadan ilk günkü gibi kalabilmiş, ve aynı kalitede av yapabiliyor ise bence ortada paradan çok konuşulması ve takdir edilmesi gerekenler olmalı

saygılar.

Ben yerli kullanmadım mı sanıyorsunuz :)) İlk tüfeğim Dedemden kalan 1962 MKE Kırıkkale HATIRA diye hala duruyor.

Çok iyi Çok güzel oldukları için SATTIKLARIM=Üzümlü çift kırma kullandım! Prenses  yarıotomatik kullandım.! huğlu 104A süperpoze  kullandım.!  Huğlu 601G yarıotomatik kullandım Yıldız süperpoze kullandım. Gittiler:))

FRANSIZ SENTETİEN  Çifkırmamı satmıyorum 25 yıldırda kullanıyorum. YÜCE ALLAHIM Sattırmasın 5000 verdiler dönüp baktıysam..
Tecrübe = Yenilen kazıkların toplamı.
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2015, 21:44:26 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #90 : 05 Haziran 2015, 23:15:56 »
Ben yerli kullanmadım mı sanıyorsunuz :)) İlk tüfeğim Dedemden kalan 1962 MKE Kırıkkale HATIRA diye hala duruyor.

Çok iyi Çok güzel oldukları için SATTIKLARIM=Üzümlü çift kırma kullandım! Prenses  yarıotomatik kullandım.! huğlu 104A süperpoze  kullandım.!  Huğlu 601G yarıotomatik kullandım Yıldız süperpoze kullandım. Gittiler:))

FRANSIZ SENTETİEN  Çifkırmamı satmıyorum 25 yıldırda kullanıyorum. YÜCE ALLAHIM Sattırmasın 5000 verdiler dönüp baktıysam..
Tecrübe = Yenilen kazıkların toplamı.

aynen . + olarak ;
hayatta en pahalı şey , tecrübedir . kazanmak için önce kaybetmek gerekir .

mevzuya dönersek ; avcılar biraraya gelince fikir alışverişinde bulunurlar burada olduğu gibi . benim anladığım kadarı ile berettalar , gerçekten harika av tüfekleridir . kullananların hiç birinden duymadım bir berettadan şikayet edildiğini , veya kötülendiğini . kullananların hepsi memnun .
yerli tüfek kullananların pek çoğundan ise , her türlü şikayetler ve yakınmaların neredeye binbir türlüsünü duyduk . bu zamana kadar hep yerli tüfek kullandım  . elimden pek çok yerli tüfek geçti , ve maalesef ve çok acıdırki , ufak tefekte olsa , hemen hemen  hepsinde bazı sorunlar yaşadım . bundan sonra , acı tecrübelerimin bana öğrettikleri doğrultusunda , yerli tüfek defterini kapattım . en kısa zamanda , avrupa birliğine iştirak etmek istiyorum .
40 yıllık temiz bir beretta veya avrupa , tabiki 3 binde eder 4 binde . tüfek kaliteli olduktan sonra   5 bin de eder 6 binde . şuna inanıyorum ki ; 500 liralık bir tüfekle , 5 bin liralık bir tüfeğin arasında , öldürücülükte dağlar kadar fark var . her tüfeğin öldürücülüğü bir değil . iyi tüfek , bir saçmada öldürür , kötü tüfek 10 saçmada süründürür .
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #91 : 05 Haziran 2015, 23:25:17 »
Valla konu muhasır medeniyetler seviyesine kadar çıktı, yazmayım diyorum kendimi alamadım. ustalar, büyükler, küçükler herkese saygımız sonsuz lakin Ülke olarak şu kendimizi abartmaktan bir vazgeçmedik. konuşmalar daralınca Osmanlıya gidiyoruz. sonrasında birden Mustafa Kemal Paşadan çıkıyoruz. Osmanlının neden yıkıldığını konuşmuyoruz. Muhasır medeniyetlerin seviyesine okuyarak ilimle ulaşılır, cehaletle değil. An itibari ile okuyup kendilerini geliştiren ülkeler bize uzaydan bakıyorlar, Biz ise halen Ülke olarak burda halen en iyi tüfekleri yaptığımızı düşünüyoruz. Yerlilerin Avrupaları aratmadıklarından bahsediyoruz, bir yandanda diyoruz ki aslında iyi ama parası fazla bu resmen parodi ;D Vallahi kimse bir sonuca varamayacak, Tüfekler Kalite kalitedir, bu çok açıktır, S serisi bir tüfeği ve yerli bir tüfeği yan yana koyan dahi anlar durumu.

Tamamen şahsi fikrim katılanlar olur yada olmaz, Beretta S serisi tüfeklere eşdeğer yerli 2015 itibari ile halen yok.

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Ali GİRGİN, Abdullah ŞAHİN 07, Berkay TOPUZ

• *
« Yanıtla #92 : 06 Haziran 2015, 01:18:46 »
Bu uyazdan bakma muhabbeti bir türlü bitmek bilmedi

1980-Elazığ

Çevrimdışı Hakan BİLGİ

• *
« Yanıtla #93 : 06 Haziran 2015, 10:26:40 »
        Beretta nedenmi pahalımı ? Avcıların gözdesi , 40 yıl olmasına karşı hala çalışıp vurabilen tüfek olmasıdır .Zaten bunu sizde söylemişsiniz , hand made ( el işçiliği ) ile yapılan tüm tüfekler elbette iyi olacakdır.Fakat şu an yapılan berettalardada hata payı , montaj olayınıda sayarsak hemen hemen 0 (sıfır) hata payı ile fabrikadan tüketiciye ulaşmaktadır.Bizim yerli sanayisinde ise durumlar yeni yeni otomatiklerde kulvarı katetmekte.Mesela isim verebiliriz , ATA ARMSAN AKDAŞ üçlüsü olarak.Ama S.poze ve Çiftede hala ve hala rakipsiz olan tek yerli firmalarda huğlu kasabasındadır.Hal böyle iken ülkemde hala ATA ve bazı firmalar beretta ve benelliyi kopyalayıp yada benzerlerini çıkarıyorlarsa , demekki beretta teknolojisi çok üst seviyededir.Velhasılı kelam , ben boşuna bu konuda bir önceki yazımda ''En Güzel aşk zor olanmış'' yazmadım.Ülkemizde elbette yenilikler değişiklikler olmaktdadır , yalnız küçük bir nüans farkı ile , yurtdışı ihracatlarımıza baktığımızda sadece tüfek fiyatlarının ucuzluğu sebebi ile bizim tüfekler beğenilmektedir.
       Burada yazıma son verirken tüm avcı arkadaşlarıma selamlar olsun.Saygılar.....

Hakan BİLGİ
1977-Adana
İki kişinin bildiği sır ,,,,,,,, sır değildir ..

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Abdullah ŞAHİN 07

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #94 : 06 Haziran 2015, 21:15:35 »
BU TÜFEKLERİN BU DENLİ POPÜLER OLMASININ BİR DİĞER SEBEBİ DE ALAN KULLANANLARIN ÇOK MEMNUN KALMASI VE BU NEDENLE KOLAY KOLAY SATMAMASIDIR. FAKAT TALEP ÇOK, ARZ YOK. BAYİYE GİDİP 3000 TL YE YENİ BİR S 55 - S 56 ALAYIM DİYEMİYORSUNUZ ÇÜNKÜ SİLAH YOK. BİR ARKADAŞIM GEÇMİŞTE TEK TETİK EJEKTÖRLÜ BİR S 56 YI 1,5 SENE ARAMIŞTI SONUNDA İZMİR TİRE DE BULMUŞ VE PİYASASINDAN HAYLİ YÜKSEK FİYATA ALMIŞTI. 11 YILDIR KULLANIYOR ASLA SATMAZ ÇÜNKÜ ÇOK MEMNUN. GEÇEN YIL BİR AVCI ARKADAŞ EVRAKLARINI TESLİM ETMİŞ VE AVI BIRAKMIŞTI. KULLANDIĞI S 55 TÜFEĞİNİ 2400 TL YE SATTI UCUZ DİYE BİR HAFTADA SATILDI. TÜFEĞİN EL KUNDAĞI DÜŞMEDEN DOLAYI ÇATLAK VE ORJİNAL DİPÇİĞİNİ KENDİNE GÖRE 33 CM DEN KESTİRMİŞTİ. ALAN ARKADAŞ YENİ DİPÇİK VE EL KUNDAĞINI 550 TL YE YAPTIRDI 50 TL KARGO ÖDEDİ HALA KULLANIYOR VE SATMAYI HİÇ DÜŞÜNMÜYOR BU YÜZDEN SİLAH PEK BULUNMUYOR ALAN SATMIYOR. FORUMDA BİR YILDIR KAÇ TANE S SERİSİ BERETTA SATILDI? OLDUKCA AZ İNSANLAR MEMNUN KALMAYIP ELLERİNDEKİ BERETTALARI SATMAK İSTESELER BOL MİKTARDA 2. EL TEMİZ GÜZEL BERETTA OLSAYDI FİYATLAR BELKİ BİRAZ DAHA UYGUN OLABİLİRDİ. FAKAT BU SİLAHLARIN FİYATI GELECEKTE DAHA DA ARTAR. ÇÜNKÜ AVCILIKTAN ZİYADE KALİTELİ VE ESTETİK GÖRÜNÜMLERİNDEN DOLAYI ALANLARIN SAYISI OLDUKÇA ÇOĞALDI DİYE DÜŞÜNÜYORUM SAMURAY KILICI GİBİ TÜFEK. SELAMLAR...   
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2015, 21:33:37 Gönderen: Abdullah ŞAHİN 07 »
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ŞAHİN
1972  ANTALYA

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #95 : 06 Haziran 2015, 22:28:08 »
tabiki marka pahalı olacak tabiki pürüzsüz sıfır hata ile üretilen ürün
pahalı olacak. ancak ben hani reyonlarda olur ya az defolu (tabi bizim üretimler
onlarca yıldır tüfek üreten bir firmanın tüfeklerine göre az defolu gibi
kalıyor) ürünler. Ama normal reyonundaki fiyata göre üzerindeki fiyatı görünce
defoyu gözünüz görmez. kendinizi kandırır ne olacakki bu defodan der alırsınız
o defolu ürüne bir şans verirsiniz. tabi kullanımızda ona göre olur.
Ben yerli tüfeklerin (tabi her marka değil) bu şansı hakettiğini düşünüyorum.
ona bu şansı vermeye devam ettikçe günün birinde büyük firmaların yanında yerlerini alacağını
düşünüyorum. tabi burada birazda milliyetçi duyguların etkisi
çocukluğumda büyük bir şenlikle kutlanan artık pek kutlanmayan olmayan yerli malı
haftalarının etkisi var sanırsam.

bir firmayı kalkındırırsanız oda yatırımını daha hassas makinalara yaparak
bünyesine katarak daha az hata yaparak size karşılık verir....
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Abdurrahman ERSÖZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #96 : 06 Haziran 2015, 23:54:43 »
Benim arkadaşımda da s55 var namlu içi karıncalanmış durumda dipçik kısmı da normal ağaç görünümü ve o kadar yıpranmasına rağmen hala en Gözde Tüfeği hala kullanır (baba dan kalma) . Derdimiz marka fanatikliği değil ama alan satmıyor onarım Yapılıyor yine kullanmaya devam ediyor . Ben söylediğim gibi yerli de kullandım .Peki bu kadar insan bu tüfeğe o kadar para ödeyip alıyor.Acaba yanılıyor olabilirmi ?  ;)
1973
Ata NEO 12 66 namlu
Stoger M 3000 light 71 namlu
huğulu 103 ce 66 namlu

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Kaan GENÇ

• *
« Yanıtla #97 : 07 Haziran 2015, 00:06:32 »
bende başımdan gecen bi olayı anlatayım 93 model browning gold otomatiğim var arkadaşım armsan sentetik otomatik sıfır almıştı keklikteyiz dinlendiğimiz yerde eski demir tabaklardan vardı 3-5 tane dedim şunlara birer fişek sıkalım namlular 71 şoklar 3 numara fişekler aynı 32 gr 6 numara mirage ben tabagı havaya attım arkadaş sıktı saçma topuyla deldi ama 1 veya 2 delik vardı diğer saçmalar bombe yapmıştı arkadaş attı ben sıktım tabak havada süzek oldu inanamadık tesaduf dedık 2 tabak daha attık sonuç yıne aynı 2 senedir aynı model browningin ilk çıkan gold modelinden arıyor bulamıyor:)
>br<
Kaan GENÇ
1982 ANKARA-HATAY
dişhekimi

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #98 : 07 Haziran 2015, 00:31:54 »
Evet durum anlaşıldı. Yerlileri atıyoruz yani. Ne tarafa atılıyor bu yerliler bilen varmı hani geri dönüşüm olarak felan belki bi faydası olur vatana bu şekilde. Yani kimse kusura bakmasın sıfır bir avrupa tüfekle sıfır bir yerli tüfeği karşılaştırırım ve genelde avrupa olanlar daha ön plana çıkarlar. Ama benim yaşımda bir avrupa tüfek ancak antikadır ve sıfır yerli üretim kaliteli bir markanın tüfeğiyle karşılaştırmam. Gerçi Tam gravürlü orta halli avrupa bir tüfek benim bindiğim 4x4 den daha pahallı ama fiyat ve elde edilen sonuç karşılaştırması yapmadan sadece sonuç karşılaştırması yaparak bu kanıya varıyoruz. Kaldıki şu ana kadar bahsedilen tüfekler süperpozeler . Süperpozenin arıza yapması biraz daha zor olacağı ve yaparsada fabrikasının ülkemizde olması sebebiyle elde edeceğimiz avantajıda hiçe sayarak bu yorumu yapıyorum.Hem kazanırken zor kazanıyoruz diyoruz hemde normalde 500,00  TL etmesi gereken 40 yıllık silaha 3000,00 lira ödeyip birde bunu haklı çıkarmaya çalışıyoruz.Yok arkadaş haklı değilsiniz 50 tane daha sebep söylerim size .
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #99 : 07 Haziran 2015, 01:22:34 »
otomatik için tamam avrupa uzak ara önde.
ancak poze çifte gibi konularda yerli mallar karalamayı hak etmiyor.

hep s56 dendiği için pozeden yorum yaptım.
ancak otomatik alınacaksa yerli üretimimiz bu işi çok çok nadir becerebiliyor.
onlarda zaten vursan 92 gibi efsane olup çıkıyor.
1978 Bursa