Uluslar arası CİP yeterlilik testinden geçtiğine dair herhangi bir belgeleri varmı? yoksa lafmı! Şu an Dünyada en yüksek basınçta test yapılan TÜFEK FABARM!!!
Sizin konunuzda bahsi geçen bu firmanın böyle bir belgesi varsa eyvAllah der GURURLANIRIM. YOKSA Güler geçerim. Kalın sağlıcakla.
Alıntı yapılan: Metin GÖRGÜLÜ - Ekim 2012
Alıntı yapılan: fompah - Haziran 2012
firmaları iyi tanıyorum, zira bendeniz Sadık Akdaş'ın oğlu Ömer.
W&S 900 serisi ile Akdaş 312-SE, 320-SE tamamen aynıdır. Ancak Akdaş marka olan tüfekler, siz değerli avcılarımızın perakende siparişi olduğu için üretimlerine daha fazla zaman ayrılabilmektedir. Webley'ler ise parti halinde hummalı bir çalışması sonucunda İngiltere'ye ve Amerika'ya ulaştırılır. Çelik saçma kullanımına da uygundur, içiniz rahat olsun. Namlu çeliği oldukça kaliteli olan 4140 derecesindedir ve bantları gümüş kaynaklıdır, bantlar asla ayrılmaz.
Yurtiçi ve Yurtdışı mevzularına takılmayın, zira namlusundan çeliğine; ustasından üretildiği mesaisine bu tüfekler tamamen aynıdır.
Yazı mevzusuna gelirsek: Webley'in talebiyle yazı tercihlerinde zaman zaman değişiklikler olmuştur ve bütün kararlar firma yetkililerine aittir. Şu anda kalibre ve namlu boyu bilgisini alt namlunun el kundağı altında kalan yan yüzeyine yazıyoruz ve tüfekler söz konusu ülkelere o şekilde gidiyor. Akdaş 312-SE'de ise kendi tercihimize göre yanda, görünür şekilde bırakıyoruz.
Umarım sorularınıza yeterli içerik barındıran cevaplar verebilmişimdir.
Saygılarımla
İyi günler dilerim
www.facebook.com/akdassilahSayın Ömer bey belirttiğiniz içiniz rahat olsun. Namlu çeliği oldukça kaliteli olan 4140 derecesindedir ve bantları gümüş kaynaklıdır, bantlar asla ayrılmaz.
Ömer bey Dolu Malzeme İşleme 4140 çelik namlu ile (42CrM04) çelik namlu arasında'ki çelik farkı nedir?
İyi günler dilerim..
Webley & Scott 912 CE Ejektörlü Süperpoze
Model : 912CE Gold
Kalibre : 12 Cal
Fişek Yatağı : 70-76 mm
Namlu Boyu : 66-71-76
Emniyet Sistemi : Manuel ,Sellektörlü
Dipçik : Kaliteli ceviz
Namlu Şoku : Fix veya Mobil Şok
Namlu Tipi : İçi Beyaz Sert Dışı Siyah Krom Kaplama
Namlu : Dolu Malzeme İşleme (42CrM04) namlu arası açık veya yarı açık
Gövde : Siyah veya beyaz renk çelik kasa
Ağırlık : 3,1/ 3,2 Kg
Diğer : Webley & Scott firması adına Konya-Huğlu da Akdaş fabrikası tarafından imal edilmiştir, 2 yıl fabrika garantili
Metin Bey,
öncelikle merhaba diyorum. Elimden geldiğince sizi aydınlatmak istiyorum. Uzun uzun detaylı bir şekilde anlatmışsınız, teşekkür ederim. Aslında sorunuzun cevabı o kadar uzun değil.
Süreç öncelikle Türkiye'de ilgili TSE belgesine sahip olmakla başlıyor. Eğer bu sertifikaya sahipseniz, ürettiğiniz namlular 1400 bar basınçlı fişeklerle, resmi yetkililer önünde test edilmiş demektir. Bu şartları yerine getiren imalatçılar üretim yapabilirler.
İkinci süreç ise CIP ile ilgili: Ben başka örnekler vermeden, doğrudan Akdaş Silah üzerinden anlatmak istiyorum. Tedarikçisi olduğumuz Webley&Scott firması, tüfekleri doğrudan İngiltere'ye alıp, oradan Amerika ve eski İngiliz sömürgesi, şu an hala İngilizce konuşan çeşitli ülkelere göndermektedir. Yani 912K ve 920K model isimleri ile ürettiğimiz Akdaş 312-SE/320-SE (Ve şimdi de yepyeni AK-212) İngiltere'ye gidiyor ve ülkeye kabul edilebilmesi için CIP testlerinden geçiyor. CIP onayı olmayan tüfekler geldikleri yere geri gönderilirler. Özetle Akdaş tüfeklerinin CIP onayına sahip olmaması söz konusu değildir, bu konuda şüpheniz olmasın. CIP testlerinin çok acımasız ve net olduğunu söylememe gerek yok herhalde. Böylesine yüksek standartlara sahip ülkelerin kabul ettiği tüfekler elbette dünya standartlarındadır.
İkinci konuya gelirsek:
Webley & Scott 912 CE Ejektörlü Süperpoze
Model : 912CE Gold
Kalibre : 12 Cal
Fişek Yatağı : 70-76 mm
Namlu Boyu : 66-71-76
Emniyet Sistemi : Manuel ,Sellektörlü
Dipçik : Kaliteli ceviz
Namlu Şoku : Fix veya Mobil Şok
Namlu Tipi : İçi Beyaz Sert Dışı Siyah Krom Kaplama
Namlu : Dolu Malzeme İşleme (42CrM04) namlu arası açık veya yarı açık
Gövde : Siyah veya beyaz renk çelik kasa
Ağırlık : 3,1/ 3,2 Kg
Diğer : Webley & Scott firması adına Konya-Huğlu da Akdaş fabrikası tarafından imal edilmiştir, 2 yıl fabrika garantili
Şeklinde ürün özellikleri paylaşmışsınız. Tüfek ilk çıktığında ürün kodu ile ilgili karmaşa oldu CE: Çelilk Ejektör yerini daha sonra SE- Steel Ejector'a bıraktı. Webley 900 K serisi şeklinde kodladı vs. Ama şu anda net: Akdaş 312-SE ya da Webley 912-K.
4140 ile 42CrM04 arasında bir fark yoktur; 42CrM04 aynı çelik için Almanların kullandığı koddur. Bir şekilde o kod yazılmış yani.
Umarım sorularınıza yanıt verebilmişimdir.
Rasgele
Saygılarımla
Metin bey konu hakkındaki duyarlılığınızı ve bilgi birikiminizi google amcaya her sorduğumda bir kere daha takdir ediyorum sanırım bu konu hakkındada konunun esas muhatabları tarafından aydınlatılmışsınız. Bu vesileyle bizlerde aydınlatıldık ve bende sizin tarafınıza bu güzel bilgilere sahip olabildiğim için
Teşekkür ederim