2000-3000tl' sına alınacak başka bir tüfek yokki. Gidin bakalım bir whin.. ya da browning alın 5000' in kapısı nasıl görünüyor.... Geçen sene 2200' e satılıyordu çok diyorduk. İlanyabantv de kaç tane gördük 1600-1800'e satılanları. Bırakın ALLAH aşkına... Uyanığın birisi çıkıyor fiyat yükseltiyor elinde bu tarz tüfek olanlarında işine geliyor....
Tüfeğin cılkı çıkmış tüfeklikten çıkmış bilmemne marka diye 2700-3000 isteniyor. Töbe yaaa.. Çıkmış birkaç uyanık avcılıkla alakası yok bu işin ticaretine düşmüş... Ortaya da 2 3 laf atılıyor şöyle böyle diyee... Bakıyorum birde "ooo çok güzel tüfek, fiyat uygun, hayırlı satışlar" diye laf söyleyenler var hal böyle iken bir inek parası istiyorlar fiyata... Bir kişi de dese ya "Hayırlı satışlar ama bu fiyat ne yahuu? bu tüfeğe bu para çok değilmi"diyee.... Diyemez çünkü cevap hazır "ALıcı satıcı belirler, serbest piyasa, kim kime ne tutturursa"...
Tamam tüfeğin bir markası var bu da marka insana güven sağlıyor, belli bir değeri elbette olacak, Ama insanların enayi yerine koyulduğunu görünce deli oluyorum.. "Ya bu insanlar bu kadar inek mi görülüyor sağılmaya çalışılıyor?" diyorum kendime....
BAKIN benim başımdan geçen bir olay;
Beretta 424 çifte satıyorlarmış "750lira" dediler. Bu olay 1 sene olmuyor 2015 yılında yaşandı. Gece saat geç vakit olduğu için "Abi hemen yarın gidip alıyoruz İSTANBUL' dan" dedim. Arkadaşta oradaki tanıdığına söylemiş "Yarın gelip alacağız şuraya haber ver sen" diye. Ertesi sabah gideceğiz haber geldi "tüfek satılmış", Kim aldı diye sorduk bizim istanbuldaki tanıdık almış. EEE kızdık söyleyen bizdik bize kazık attı. Ertesi gün Çalıştığı yere gittik Eli ayağı kaşırıyor konuşurken. "Kaça aldın niye böyle yaptın" diye sordu arkadaş. "Abi valla 1500' e aldım o gün satacaklardı siz gelene kadar ben alayım dedim tüfek şey olmasın falan filan.. Daha parası cebimde aha bak burada..." binbir çeşit dümen... Bende uyanıklık yapıp zarfladım. "EEEE tamam al 1500' ünü saol bizim için uğraşmışsın akşama gelip tüfeği alırız" dediğimde "Şey tüfek abimde istanbuldan daha getirmedi, şimdi ruhsatı kayıpmış, oradan biri gelecek ruhsatı bulunca imza falan bilmem ne"... Orada aynen şunu dedim arkadaşa "Abi bunlar çakal tüfeği söyledin bak gidip almışlar bunlar tüfeği de pazarlayacak. Ben şimdi bunu bir dökeyim burada bir daha uyanıklık yapmasın! " dedim. "Yok kardeşim bırak çıkacak kokusu çıkınca zaten sana bırakmam ben bunu" dedi. 3 ay sonra tüfeği 2500' e sattılar.. Kulağımıza geldi... Şimdi tüfeği 750-1500'e satan enayi 2500-3000' e satan akıllımı oluyor?
Merak edenler olursa elimde piper horozlu çifte tavşan avına çoğunlukla çifte ile gidiyorum. Eskiden avcılarda hep çifte görürdüm ordan bir merak işte. Alırsam bununla giderim dedim ama sanip olmadı. Fakat AÇIK VE NET uygun fiyata güzel bir simson ya da beretta çifte bulayım alırım.
Belli bir fiyata hepimiz kurt gibi atlıyoruz. Ama 3000-7000 lira bir para verilir yeni tüfeğe, ama 40 yıllık tüfeğe de bu para çok yaniii.... Bu tüfeği 2500-3000' e satmaya çalışanların samimiyetine hiç inanmıyorum.
Cüneyt bey verdiğiniz örneklerin çoğuna katılmamak elde değil,
bende esas tüfeğimi ararken hasbelkader birkaç tüfek alıp sattım,
gerçekten çok tiksinilecek ve kepaze durumlarla karşılaştım, insan kalitemiz çok düşük biliyorum ama
asıl paraya ihtiyacı olmayanların açgözlülüklerini ve yalanlarını görünce pes dedim,
riya, yalan, yalandan arkadaşlıklar.. hepsinin bini bir para..
gerçekten özellikle yabancı tüfek alım-satımında bazı insanların gerçek yüzü çıkıyor,
Bu işi adam gibi ve evinin geçimi için yapanları tenzih ediyorum ama sayıları çok az,
size önerim tercihinizi yeni tüfeklerden yana koyun içiniz rahat olsun...