Gönderen Konu: Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl  (Okunma sayısı 72962 defa)

0 Üye ve 24 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Neden 40 yillik bir berettaya 3000 tl
« Yanıtla #100 : 07 Haziran 2015, 09:50:06 »
Olayları abartmaya gerek yok.Maddi durumunuz iyiyse ve çok fişek atabiliyorsanız kesinlikle iyi bir tüfek almalısınız.Ben çok fişek atmam senede 200 fişek atarım derseniz konya yapımı 500 tl lik tüfeklerde işinizi körür.Sizin duymak istediğiniz  gibi aynı yerlerden de öldürürler. Y oto lar seri üretim tüfeklerdir.Dünyanın hangi markası olursa olsun çiftelere göre ucuzdurlar.Çifteler daha çok işçilik daha çok emek daha hassas çalışılması gereken tüfekler.Yoksa ülkemizde olduğu gibi iki namlu aynı yeri vurmaz çift patlatır  ejektörler boşla birlikte doluyuda fırlatır.Hatta sol vuruyor sağ vuruyor gibi dünya kadar şikayet var forumda.Yani çifte üretebilen kaç firma var ülkemizde.Toplasanız sağlam 5 firma çıkmaz.Bu firmalardan Akus Huğlu yıldız hatta Akkar ın  çiftelerinin specıal modellerindeki fiyata bir S serisi beretta rahatlıkla alınabilir.Bu tercih meselesidir.
Siz almayabilirsiniz bunu anlarım. Ancak bu kadar tecrübe etmiş insanlarıda  bişey bilmiyormuş gibi sorgulayamazsınız.Emin olun S serisi bir tüfeği olan avcı abilerimizin elinden mutlaka bir yerli tüfek geçmiştir en iyisinden.Daha sonra aradaki farkı anlayan yapışmıştır S serilerine.Evet tekrarlıyorum YERLİ ÜRETİCİLERİMİZDEN S SERİSİ KADAR KALİTELİ TÜFEKLER YAPMALARINI BEKLİYORUZ.
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2015, 09:53:07 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #101 : 07 Haziran 2015, 11:25:53 »
     2000-3000tl' sına alınacak başka bir tüfek yokki. Gidin bakalım bir whin.. ya da browning alın 5000' in kapısı nasıl görünüyor.... Geçen sene 2200' e satılıyordu çok diyorduk. İlanyabantv de kaç tane gördük 1600-1800'e satılanları. Bırakın ALLAH aşkına... Uyanığın birisi çıkıyor fiyat yükseltiyor elinde bu tarz tüfek olanlarında işine geliyor....
     Tüfeğin cılkı çıkmış tüfeklikten çıkmış bilmemne marka diye 2700-3000 isteniyor. Töbe yaaa.. Çıkmış birkaç uyanık avcılıkla alakası yok bu işin ticaretine düşmüş... Ortaya da 2 3 laf atılıyor şöyle böyle diyee... Bakıyorum birde "ooo çok güzel tüfek, fiyat uygun, hayırlı satışlar" diye laf söyleyenler var hal böyle iken bir inek parası istiyorlar fiyata... Bir kişi de dese ya "Hayırlı satışlar ama bu fiyat ne yahuu? bu tüfeğe bu para çok değilmi"diyee.... Diyemez çünkü cevap hazır "ALıcı satıcı belirler, serbest piyasa, kim kime ne tutturursa"...
     Tamam tüfeğin bir markası var bu da marka insana güven sağlıyor, belli bir değeri elbette olacak,  Ama insanların enayi yerine koyulduğunu görünce deli oluyorum.. "Ya bu insanlar bu kadar inek mi görülüyor sağılmaya çalışılıyor?" diyorum kendime....
     BAKIN benim başımdan geçen bir olay;
     Beretta 424 çifte satıyorlarmış "750lira" dediler. Bu olay 1 sene olmuyor 2015 yılında yaşandı. Gece saat geç vakit olduğu için "Abi hemen yarın gidip alıyoruz İSTANBUL' dan" dedim. Arkadaşta oradaki tanıdığına söylemiş "Yarın gelip alacağız şuraya haber ver sen" diye. Ertesi sabah gideceğiz haber geldi "tüfek satılmış", Kim aldı diye sorduk bizim istanbuldaki tanıdık almış. EEE kızdık söyleyen bizdik bize kazık attı. Ertesi gün Çalıştığı yere gittik Eli ayağı kaşırıyor konuşurken. "Kaça aldın niye böyle yaptın" diye sordu arkadaş. "Abi valla 1500' e aldım o gün satacaklardı siz gelene kadar ben alayım dedim tüfek şey olmasın falan filan..   Daha parası cebimde aha bak burada..." binbir çeşit dümen...  Bende uyanıklık yapıp zarfladım. "EEEE tamam al 1500' ünü saol bizim için uğraşmışsın akşama gelip tüfeği alırız" dediğimde "Şey  tüfek abimde istanbuldan daha getirmedi, şimdi ruhsatı kayıpmış, oradan biri gelecek ruhsatı bulunca imza falan bilmem ne"... Orada aynen şunu dedim arkadaşa "Abi bunlar çakal tüfeği söyledin bak gidip almışlar bunlar tüfeği de pazarlayacak. Ben şimdi bunu bir dökeyim burada bir daha uyanıklık yapmasın! " dedim. "Yok kardeşim bırak çıkacak kokusu çıkınca zaten sana bırakmam ben bunu" dedi.  3 ay sonra tüfeği 2500' e sattılar.. Kulağımıza geldi...    Şimdi tüfeği 750-1500'e satan enayi 2500-3000' e satan akıllımı oluyor?
      Merak edenler olursa elimde piper horozlu çifte tavşan avına çoğunlukla çifte ile gidiyorum. Eskiden avcılarda hep çifte görürdüm ordan bir merak işte. Alırsam bununla giderim dedim ama sanip olmadı. Fakat AÇIK VE NET uygun fiyata güzel bir simson ya da beretta çifte bulayım alırım.
       Belli bir fiyata hepimiz kurt gibi atlıyoruz. Ama  3000-7000 lira bir para verilir yeni tüfeğe, ama 40 yıllık tüfeğe de bu para çok yaniii....   Bu tüfeği 2500-3000' e satmaya çalışanların samimiyetine hiç inanmıyorum.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Semih MAVİLİ, Enes Sadık BALI

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #102 : 07 Haziran 2015, 20:59:14 »

Fias Tüfeğim Yenilendi...
Konu başlığı

Ayhan bey lütfen kusuruma bakmayın sizin sayfanızdan alıntı yaptım
İşte arkadaşlar hani Berettalardan hiç şikayet yoktu. Alın size şikayet.
Öncelikle Teşekkür ederim.  Yedek Namlusu sabit şoklu 4-2 ve 67 cm onu çulluk ve bıldırcın ve diğer avlarda kullanıyorum.
Şimdiki haliyle yani 1-3 ile Ördek tahtalı ve tavşan avlarında kullanmayı düşünüyorum.Sabit şok tavsiye edermiyim... evet ederim.
 Yedek bir tüfeğiniz var ise avınız daha keyifli olur ...onu da  şoklu kullanısınız ben öyle yapıyorum.Cesa nın en sevdiğim yönü grupmanı ...namlu kalitesi.Gecen sene beretta otamatikle ördekte verim alamadım yanımda ki av arkadaşım poze ile attığı her ördeği vurdu..Oda Sabit şoklu bir tüfekti bakalım bende nasıl olacak !!!!!
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #103 : 08 Haziran 2015, 20:12:43 »
     2000-3000tl' sına alınacak başka bir tüfek yokki. Gidin bakalım bir whin.. ya da browning alın 5000' in kapısı nasıl görünüyor.... Geçen sene 2200' e satılıyordu çok diyorduk. İlanyabantv de kaç tane gördük 1600-1800'e satılanları. Bırakın ALLAH aşkına... Uyanığın birisi çıkıyor fiyat yükseltiyor elinde bu tarz tüfek olanlarında işine geliyor....
     Tüfeğin cılkı çıkmış tüfeklikten çıkmış bilmemne marka diye 2700-3000 isteniyor. Töbe yaaa.. Çıkmış birkaç uyanık avcılıkla alakası yok bu işin ticaretine düşmüş... Ortaya da 2 3 laf atılıyor şöyle böyle diyee... Bakıyorum birde "ooo çok güzel tüfek, fiyat uygun, hayırlı satışlar" diye laf söyleyenler var hal böyle iken bir inek parası istiyorlar fiyata... Bir kişi de dese ya "Hayırlı satışlar ama bu fiyat ne yahuu? bu tüfeğe bu para çok değilmi"diyee.... Diyemez çünkü cevap hazır "ALıcı satıcı belirler, serbest piyasa, kim kime ne tutturursa"...
     Tamam tüfeğin bir markası var bu da marka insana güven sağlıyor, belli bir değeri elbette olacak,  Ama insanların enayi yerine koyulduğunu görünce deli oluyorum.. "Ya bu insanlar bu kadar inek mi görülüyor sağılmaya çalışılıyor?" diyorum kendime....
     BAKIN benim başımdan geçen bir olay;
     Beretta 424 çifte satıyorlarmış "750lira" dediler. Bu olay 1 sene olmuyor 2015 yılında yaşandı. Gece saat geç vakit olduğu için "Abi hemen yarın gidip alıyoruz İSTANBUL' dan" dedim. Arkadaşta oradaki tanıdığına söylemiş "Yarın gelip alacağız şuraya haber ver sen" diye. Ertesi sabah gideceğiz haber geldi "tüfek satılmış", Kim aldı diye sorduk bizim istanbuldaki tanıdık almış. EEE kızdık söyleyen bizdik bize kazık attı. Ertesi gün Çalıştığı yere gittik Eli ayağı kaşırıyor konuşurken. "Kaça aldın niye böyle yaptın" diye sordu arkadaş. "Abi valla 1500' e aldım o gün satacaklardı siz gelene kadar ben alayım dedim tüfek şey olmasın falan filan..   Daha parası cebimde aha bak burada..." binbir çeşit dümen...  Bende uyanıklık yapıp zarfladım. "EEEE tamam al 1500' ünü saol bizim için uğraşmışsın akşama gelip tüfeği alırız" dediğimde "Şey  tüfek abimde istanbuldan daha getirmedi, şimdi ruhsatı kayıpmış, oradan biri gelecek ruhsatı bulunca imza falan bilmem ne"... Orada aynen şunu dedim arkadaşa "Abi bunlar çakal tüfeği söyledin bak gidip almışlar bunlar tüfeği de pazarlayacak. Ben şimdi bunu bir dökeyim burada bir daha uyanıklık yapmasın! " dedim. "Yok kardeşim bırak çıkacak kokusu çıkınca zaten sana bırakmam ben bunu" dedi.  3 ay sonra tüfeği 2500' e sattılar.. Kulağımıza geldi...    Şimdi tüfeği 750-1500'e satan enayi 2500-3000' e satan akıllımı oluyor?
      Merak edenler olursa elimde piper horozlu çifte tavşan avına çoğunlukla çifte ile gidiyorum. Eskiden avcılarda hep çifte görürdüm ordan bir merak işte. Alırsam bununla giderim dedim ama sanip olmadı. Fakat AÇIK VE NET uygun fiyata güzel bir simson ya da beretta çifte bulayım alırım.
       Belli bir fiyata hepimiz kurt gibi atlıyoruz. Ama  3000-7000 lira bir para verilir yeni tüfeğe, ama 40 yıllık tüfeğe de bu para çok yaniii....   Bu tüfeği 2500-3000' e satmaya çalışanların samimiyetine hiç inanmıyorum.

Cüneyt bey verdiğiniz örneklerin çoğuna katılmamak elde değil,
bende esas tüfeğimi ararken hasbelkader birkaç tüfek alıp sattım,
gerçekten çok tiksinilecek ve kepaze durumlarla karşılaştım, insan kalitemiz çok düşük biliyorum ama
asıl paraya ihtiyacı olmayanların açgözlülüklerini ve yalanlarını görünce pes dedim,
riya, yalan, yalandan arkadaşlıklar.. hepsinin bini bir para..
gerçekten özellikle yabancı tüfek alım-satımında bazı insanların gerçek yüzü çıkıyor,
Bu işi adam gibi ve evinin geçimi için yapanları tenzih ediyorum ama sayıları çok az,
size önerim tercihinizi yeni tüfeklerden yana koyun içiniz rahat olsun...
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimdışı Abdullah ŞAHİN 07

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #104 : 08 Haziran 2015, 22:27:25 »
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ŞAHİN
1972  ANTALYA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #105 : 09 Haziran 2015, 00:34:37 »
https://www.youtube.com/watch?v=9FfjK6SL8ug&feature=youtu.be

Yani profesyonele video çektirince birden bire çok kaliteli oluveriyorsun.
İşte size yerli malı ben bununla ancak sıfır avrupa tüfekleri karşılaştırırım.
« Son Düzenleme: 09 Haziran 2015, 00:36:44 Gönderen: Gürsel KARABAY »
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #106 : 09 Haziran 2015, 00:55:50 »

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #107 : 09 Haziran 2015, 19:15:39 »
Konuyu şahsileştirmeden, karşılıklı polemiğe girmeden devam edilmesini rica ediyorum.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI, Erol ÖZTÜRK, Cüneyt ESMER, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
« Yanıtla #108 : 10 Haziran 2015, 14:29:22 »
Konuyu şahsileştirmeden, karşılıklı polemiğe girmeden devam edilmesini rica ediyorum.

Alkan Abim bu konuda çok konuşuldu çok tartışıldı ve devam edecek.
Bence bu konular açıldıkça Yönetim tarafından tek bir başlık altında toplamak en mantıklısı.
Farkındaysan artık bu konuda yazıp çizmiyorum.
Çünkü ortası yok ..
Gülüp geçiyorum.

:)

• Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #109 : 10 Haziran 2015, 15:36:41 »
Haklısın kardeşim. Doğrusunu istersen moderatör raporları gelene kadar konuyu ne okudum ne de ilgimi çekti.
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #110 : 10 Haziran 2015, 18:58:45 »
Şöylede bişey var.Bu tüfeklerin yenileri 6 yada 7 bin bandından başlıyor.Üst alt çifterin başlangıç fiyatları.ikinci elinin 3 bin yapması  normal ne yani bin lira mı yapacak.bu gün 1500 tl ye sıfır huğlu çifte var.20 senelik huğluya da 1500 tl isteyen var.Yada 63 model mke çifteyede 1500 isteyeni gördük.50 senelik yerliye sıfır parası istenince normal beretta ya yarı fiyatı istenince anormal...Enteresan........

BİGA/1979

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07, Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #111 : 10 Haziran 2015, 21:26:04 »
Şöylede bişey var.Bu tüfeklerin yenileri 6 yada 7 bin bandından başlıyor.Üst alt çifterin başlangıç fiyatları.ikinci elinin 3 bin yapması  normal ne yani bin lira mı yapacak.bu gün 1500 tl ye sıfır huğlu çifte var.20 senelik huğluya da 1500 tl isteyen var.Yada 63 model mke çifteyede 1500 isteyeni gördük.50 senelik yerliye sıfır parası istenince normal beretta ya yarı fiyatı istenince anormal...Enteresan........
Suat Bey 40 yıllık yerli de o bedelleri etmez isteyen istesin. O parayi veren varmı siz ona bakın. Biz beretta kalitesiz silah tir demiyoruz ki bilakis yerli tüfeklerin en iyileri anca boy olcusebilir  diyoruz.Ama vergi farkını ithal etme bedelini birde yıpranma payını düşünce iyi bir yerli tufekle karşılaştırmak doğru olmaz diyoruz.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #112 : 10 Haziran 2015, 21:30:08 »
Alkan bey ben forumda konuyu şahsi lestiren yada konuyu atisma haline dönüştüren herhangi bir arkadaşımızı görmedim. Konu hakkinda dikkatinizi çeken bir yaklaşımda bulunan kimse varsa lutfen isim vererek uyarınca. Bizde ona göre konularda görüşlerimizi değerlendirelim.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #113 : 10 Haziran 2015, 21:43:54 »
Mesela Huğlu 103 Fe Ata, Yıldız, Akkar,Büyük huğlu, Akdaş bu markaların üst alt çiftelerinin iyilerini 3000 civarı bir fiyata alabiliyosunuz.Yani tercih meselesi bu....Ben yerliye 3000 tl  verip rus ruleti oynamak istemem.Yerlide iyi tüfeiği denk getirmek piyangodan büyük ikramiye kazanmak gibi bişey.Büyük şans.Malesef yabancılar işini şansa bırakmıyor.Hal böyle olunca ikinci elleride yüksek oluyor.....

BİGA/1979

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #114 : 10 Haziran 2015, 22:14:10 »
Gürsel bey tartışmaya konu olan kişiselleşmiş mesajlar tartışmanın uzamaması için silinmiştir,

Alkan bey ben forumda konuyu şahsi lestiren yada konuyu atisma haline dönüştüren herhangi bir arkadaşımızı görmedim. Konu hakkinda dikkatinizi çeken bir yaklaşımda bulunan kimse varsa lutfen isim vererek uyarınca. Bizde ona göre konularda görüşlerimizi değerlendirelim.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Abdullah ŞAHİN 07

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #115 : 10 Haziran 2015, 22:56:08 »
Mesela Huğlu 103 Fe Ata, Yıldız, Akkar,Büyük huğlu, Akdaş bu markaların üst alt çiftelerinin iyilerini 3000 civarı bir fiyata alabiliyosunuz.Yani tercih meselesi bu....Ben yerliye 3000 tl  verip rus ruleti oynamak istemem.Yerlide iyi tüfeiği denk getirmek piyangodan büyük ikramiye kazanmak gibi bişey.Büyük şans.Malesef yabancılar işini şansa bırakmıyor.Hal böyle olunca ikinci elleride yüksek oluyor.....
Bakın Suat bey o konuda haklısınız.Eğer servise gitme ihtiyacı doğuran bir tüfek olursa insanı soğutuyor tabi riske girmemek adına denenmiş bir tüfek almış olmak mantıklı fakat ben forumlarda okuyorum yabancı tüfek aldım öldürmüyordu sattım falan diye .Kuvvetle muhtemel namlu hedefi nişanlamıyordur. Bu durumda o tüfeğe denk gelmek ve garantisi mukabilinde tamir ettirememekde bir handikap.Mesela ben bahsediyorum kendime aldığım iki tüfeğide fabrikaya geri yolladım ama arkadaşıma aldığım Huğlu 103 DE şahane çıktı.Ördekte kullandığımız Toz Tula  12 34 gr ve üzerinde çift patlatıyor ama 32 gr ile affetmiyor.Ama aynı randımanı 103 CE ile de rahatlıkla alıyoruz.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #116 : 11 Haziran 2015, 12:50:03 »
Gürsel bey tartışmaya konu olan kişiselleşmiş mesajlar tartışmanın uzamaması için silinmiştir,

Tuncay hocam fotoğraf güzel olmuş.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #117 : 11 Haziran 2015, 13:14:56 »
O mesajım konuyu kilitledikten sonra, kilidi tekrar açılırken yazdım.
 Konudaki gereksiz mesajlar da Tuncay Hoca tarafından temizlenmiş tir.
Size keyifli sohbetler....
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI, Abdullah ŞAHİN 07

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #118 : 11 Haziran 2015, 15:14:24 »
Teşekkür ederim Alkan bey forumu son derece beğenerek takip ediyorum genel anlamda seviyede tatmin edici oluyor .Fikir lerimizi beyan etmekle beraber bilmediğimiz pek çok konu hakkinda da bilgi sahibi oluyorum.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #119 : 21 Haziran 2015, 18:48:04 »
hayırlıişler  bakıyorumda kullananda kullanmayanda ahkam kesmiş dünya lideri spozelerde berettalar ..millet 64  ila 66 namlu peşindeler  yav bu namlular 40 metreden sonra açarlar yada hayvan iriyse yaralı kaçar.ama bir 71 ile 76 namluya hedefi göster bakalım .100 metrenin üzerinde ne kazlar düşürdüm.diyeceğim odurki italyada bile halen spozeler çok tutulmakda daha siz neyin peşindesiniz aga
Ahmet bey hoşgeldiniz öncelikle aramıza,bence orda atıcı faktörü tüfekten daha önemli  ;)
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI, Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #120 : 21 Haziran 2015, 19:06:40 »
En sevdiğim rakamlardan biridir yüz,söylemesi kolay,yazması kolay,ölçmesi kolay o yüzden tek kurşun atışlarımı ekseriyette yüz metreye atarım.
1978 Eğirdir-Isparta

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Metin GÖRGÜLÜ

• Müdavim Üyemiz
  • yelkili
« Yanıtla #121 : 21 Haziran 2015, 20:21:25 »
Beyler 77 model Berettaların bile enjektörlü pozeleri var! s 56 veya s 57 serisidir. Bu silahların namlusunda yazan Hıgh Strength Chromıum Molıbdenum Steel -SS- yazısı  Extra Kuvetlendirilmiş Mukavemetlendirilmiş Crom Molibden Alaşımlı Paslanmaz Çelikden imal edilmiş bir namlu olduğunu ifade eder bu namlular 32 Crom Nikel Molibden 6 veya 4 çeliği alaşımlı çelikler sınıfına girer. Bu çeliklerin içerisinde çok sert olan Krom ve Nikel elementi var, ısıya dayanıklı olan Molibden elementi var, bu çelikler gibi alaşımlı çelikler güvenle namluda kullanılacak çeliklerdir. Bizlerin piyasada kullandığımız fişeklerin bar basınçları bu çelikleri etkilemez, bu çelikler 1400 bar basınca dayanabilen çeliklerdir. Piyasada 1200 bar basınç yapan ve avda kullanılan fişek yok, bu basınçtaki fişekler namlu test fişekleridir. Piyasada ve avda kullanılan fişeklerin bar basınçları 70mm 650 bar--- 76mm Magnum 760 bar---89 mm Süper Magnum 960 bar basınç verir, BERETTA tüfeğin tek/çift tetik olması, namlu uzunluğu, şokları, metal ve ahşap aksamının durumu iyiyse fiyatı sizin için uygunsa hiç tereddüt etmeyin Berettanın kötü tüfeği yoktur. Bence  mükemmel bir silahtır güvenle kullanın BERETTA firmasının namlu çelikleri çok kalitelidir.

HATTA ve Hatta eski tüfekleri dahada kalitelidir.
BERETTA firması sağlam ve kaliteli işçilik yaptığından 1526 yılından beri silah üretiyor, halen ülkemizde ve dünyada en çok tercih edilen silahlardan biridir .
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2015, 20:24:16 Gönderen: Metin GÖRGÜLÜ »
METİN GÖRGÜLÜ-1969- YELKİ KÖYÜ-İZMİR
TECRÜBE ÖĞRETMEN'LERİN EN İYİSİDİR.
YALNIZ OKUL MASRAFI AĞIRDIR.

resim yükle

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #122 : 21 Haziran 2015, 21:38:15 »
Benim kullandığım Akdaş 412 L modelinin teknik dökümanında ve internet sayfasındada 1400 bar basınçta test edildiği yazıyor demekki yerli sanayide aynı noktaya gelmiş hatta ben sıfır tüfeği 1750 TL den aldım. Bu durumda 40 yıllık bir tüfeğe bu gün baktım forumda 5000 TL istiyorlar ,son derece akıllıca davranmışım gibi bir sonuç çıkıyor.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #123 : 21 Haziran 2015, 21:59:56 »
Şimdi arkadaşlar aslında benimde aynı sayfanın ilk bölümlerinde sorduğum bir soru vardı ve tatmin edici bir cevap alamadım. Bendede Toz Tula marka bir tüfek var diye bahsetmiştim gerçi arkadaşımın tüfeği ama ondan satın aldım. Alma sebebim yakıcılık ve yıkıcılığın ne olduğunu gözlerimle gördüğüm içindir.Bu bahsi geçen tüfek ile soğuk kış aylarında dişlerimiz çatırdarken her attığımız paket gibi düşüyordu.Bende bu tarz bir yıkıcılığı varmı bu bahsi geçen tüfeklerin diye merak ediyorum aslında. Fakat forumda hiç kimse bundan bahsetmiyor teknik verilerden bahsediyor. Yani ben farklı bir sihri varmı diye merakımı gideremiyorum. Teknik verilerin tamamını yerli kaliteli tüfeklerde sağlıyorsa ne gereği varki antika değeri taşıyan bir silahı ava götürmek için almanın.Hemde yerli iyi bir tüfeğin en az 2 veya 3 katı bedel ödeyerek.
Gerçekten merak ediyorum yerli tüfeklere göre bir yıkıcılık farkı varmı ?
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #124 : 21 Haziran 2015, 23:08:37 »
             Ahmet usta, bizim bu tüfeklerin kalitesine ve sağlamlığına lafımız yok.Lakin 100 metrenin üstünde pek çok kaz avladığınızı yazmışsınız.Eğer o tüfeğiniz duruyorsa 3000 lira değil, 10000 lira hemen veriyorum.Yalnız şartım şu ki, bizim İbrahimin kazlardan 5 tanesini alıp 100 metreye bağlayacağız, sitemiz üyesi dostlardan üç beş kişi şahitlik edecek, olmazsa noter çağıralım.Eğer 100 metreden kazları vurabilirsen tüfeğine 10 000 lira hemen veriyorum.Eğer başaramazsan tüfeğini bedava alır, ruhsatıma kayıt ederim.HALEP ORADA İSE ARŞIN BURADA.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI, Erol ÖZTÜRK, Atagan YILDIZ