Gönderen Konu: İSTANBUL'A YAPILMAKTA OLAN 3. HAVALİMANI  (Okunma sayısı 3024 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
İSTANBUL'A YAPILMAKTA OLAN 3. HAVALİMANI
« : 31 Mayıs 2015, 22:47:43 »
Cumartesi günü Babamıda yanıma alarak uzun bir aradan sonra aile büyüklerimizin kabirlerini ziyaret etmek için Çatalca taraflarına gittim.Tabi pek çok kişinin malumu bu mevsimde verimli Trakya toprakları yemyeşil .Giderken bir değişiklik yapıp otoyoldan gitmek yerine göktürkten açılan yeni yoldan gitmek istedim. Fakat yolu tahmin edemeyip habipler sapağından girince bayağı uzun ve trafik sıkışıklığı olan Arnavutköy Habibler semtlerini dolaşmak zorunda kaldım. Neyse en sonunda yeni otobana ulaşıp oradan Çatalcaya vardım. Tabi güzelbir kahvaltı yaparken Babam gençliğinde o bölgelerin ne kadar boş ve ucuz olduğunu anlatıyor bense Bıldırcın avı yapabileceğim meraları kestirmeye çalışıyordum. Neyse akşam dönüşe geçince tabiyki Kestanelikten direkt otobana bağlandım ve yeni yapılmış yolun keyfini çıkarttım. Ama biraz sonra kabus başladı.O ne Allahım öyle görmeyen inanmaz yeni Havalimanı inşaatı adı altında muazzam bir alan Hafredilmiş.Sanırım dolgular yapabilmek grovak malzeme olan ocaklar açılmış anlıycağınız Trakyayı boydan boya kesen hadi daha gerçekci olsun Trakyanın yarısını tam olarak boydan boya kesen bir devasa genişlikte alan toz toprak kamyon dozer gürültüleri ile çınlıyor. Nerdeyse ağlamak üzereyim.İnanılmaz bir doğa katliamı ben istemiyorum arkadaş dünyanın hava yollarının merkez noktası olamyı Bileciğe yapın Düzceye yapın .Bu nedir ordan bir tane göçmen kuş geçemez. Ey Anadolu bu yıl istanbul üzerinden göçmen kuş beklemeyin. Tilki Çakal Domuz Geyik Sansar o bölgede yok olmaya mahkum.Ağaçlar çoktan odun olmuş.Denizi dolduran Dubaililere özenmişler ormanlarımız çöl  olmuş.Dikkatinizi çekerim olmuş olacak değil.İş bitmiş her yeri kazmışlar.Ben Havalimanı istemiyorum arkadaş banamı sordular ben İstanbulun 20 milyon olmasını yarın 25 milyon olmasınıda istemiyorum. Bütün ülkelerde tüm halk aynı şehirdemi yaşıyor. Ne olur bu işlere bir çare üretsin birileri.Ahirette hiç birimiz bu katlimı görüpte sessiz kaldığımız için hesap veremeyiz.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Ali GİRGİN, Ahmet YAZICIOĞLU

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: İSTANBUL'A YAPILMAKTA OLAN 3. HAVALİMANI
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2015, 16:54:01 »
Benzer bir durum  3. köprü  güzargahında da var.çok büyük  çevre katliamı  var.İstanbul  çevresi  bitmiştir.Yıkımı çoğu insan farketmedi ama yakında  görücekler çok yazık oldu.
Cengiz bey haklısınız ama nede olsa yol çalışması bitince etrafı yeşillendiriliyor. Kanatlı hayvanlar uçarak geçebiliyor o alanı.Ama Havalimanı devasa bir alan ve zaten uçaklardan sebep kanatlı hayvanlar o bölgeden istikamet çizemeyecektir.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2015, 17:01:39 »
havalanı ve köprü bittiğinde protesto edip tepkinizi koyun ve kullanmayın olsun bitsin
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

The following users thanked this post: Fatih COŞKUNÇAY, Suat ÇALIŞKAN, Enes Sadık BALI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Haziran 2015, 21:20:54 »
Selim bey yapılanı kullanmamak hizmetten faydalanmamak ne demek. benim senin ödediğin katlamalı vergiyle yapılıyor bu hizmetler .Sorun bu hizmetleri kullanmak yada kullanmamak değil. Bozulan ekolojik düzenin ne kadar devasa olduğunu anlayıp bu devasa yatırımlar olmadan çözüm ürettirmek. Şu an ben bir insan olarak tepkimi ortaya koyuyorum. Neyin tepkisi biliyormusunuz .Bu hava alanına yada bu köprüye biz neden ihtiyaç duyuyoruz. Bunun tepkisi. 80 milyon ülkenin neden 20 milyonu aynı şehirde yaşamak zorunda bırakılıyor. Onun tepkisi aslında.Büyük diğer şehirleride sayarsak 30 milyonda onlarda yaşasa Anadolunun topraklarında toplam 30 milyon kişi yaşıyor demektir.Neden Anadoluda çalışıp evimizi geçindirecek parayı kazanamıyoruzda hepimiz istanbula doluşuyoruz. Ben Tokatta yada Çatalcada yaşarken evimi belli bir seviyede geçindirebilmeliyim.Ayrıca neden dünyanın hava yollarının aktarma bölgesi istanbul olacakmış.Bir Singapur denilen ülkenin google da resimlerine bakın bir Kore denilen ülkenin gelişmişliğini inceleyin hiç birinin derdi dünyanın merkezi olmak değil. Biz Toki kazansın diye Kanalİstanbul istiyoruz. Banane Tokiden kazanmasın Toki. Müteahhitler yapsınlar evleri Toki yapmasın.Bir ülkenin insanları normal çalışarak evini rahat rahat geçindirebilmeli. Ben perşembe günü İstanbul tarafiğinde 8 saat yol gittim geldim işim için. Nasıl olucak 3. Köprüyü kullanmadan nasıl gidip gelicem işime.Ama bu 3. köprüye biz neden ihtiyaç duyyoruz sorusunu sormamamıza sebep değil. Bu arada lütfen yanlış anlaşılmasın Anadoludaki şehirlerde yaşayıp çokda rahat geçinen arkadaşlarımız vardır. Ama ben genelleme yaparak konuşuyorum. Yoksa kimsenin ekonomik durumunu irdelemek haddime değil.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #4 : 07 Haziran 2015, 21:46:52 »
Gursel abim dediklerinize tamamen katiliyorum lakin köprü ve havalimanı istambul için sart olmuş ve bunlarin yapımında da bazi hatalar ve eksiklikler olacak ayni zamanda dogada da bir zayiat meydana gelecek bunu bu insaatlar bittiginde yapilan duzeltmeler sonunda konuşmak lazim
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 07 Haziran 2015, 22:22:15 »
Ne yapalım yani sizin için dünyanın en büyük projesinimi iptal etsinler.....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 07 Haziran 2015, 22:40:58 »
Gursel abim dediklerinize tamamen katiliyorum lakin köprü ve havalimanı istambul için sart olmuş ve bunlarin yapımında da bazi hatalar ve eksiklikler olacak ayni zamanda dogada da bir zayiat meydana gelecek bunu bu insaatlar bittiginde yapilan duzeltmeler sonunda konuşmak lazim
Selim bey bende farkındayım şu an yaşayabilmek için şart olmuş ama.... İşte orada ama ile başlıyor her şey o manzarayı görünce insanın aklı tutuluyor. Biz bu noktaya nasıl geldik konusunu sorguluyor insan.Sonra naçizane kendi aklımızın yettiğince çözüm ne olmalıydıyı düşünüp paylaşıyoruz.Yoksa amacımız politika yapmak değil. Benim için tabiyki dünyanın en büyük projesini iptal etmesinler çünkü o projeyi emin olun Suat bey ne sizin için nede benim için yapmıyorlar.
Ben avrupada bazı ülkeleri gezdim hem iş için hemde turist olarak. Yunanistanda 10 katlı bina görmedim. Almayada kaldığım otel 1846 yapımıydı. Orada herkes değerlerine sahip çıkıyor.Airbus uçak fabrikası mahalle arasında biliyormusunuz. Bizim yaptığımız hava alanı kadar alana kuramazlarmıydı fabrikayı .Akıllarımı yetmiyor acaba bu avrupalıların.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

The following users thanked this post: Hüsamettin HÜSEYİN

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 08 Haziran 2015, 09:29:55 »
3. hava limanı ve 3. köprü inşaatı için katledilen ağaçlar, göller, hayvanlar doğal yaşamlar, orayı bilmeyen görmeyen insanlar için basit gelebilir,
devasa büyüklükte bir doğal yaşam katliyamı oldu orada,
3. hava limanının yapıldığı yeri bilenler bilir, sayısız göl var, hepsinde turna yayın sazan levrek mevcut, ve baya derin göller
kırsalında domuzu tavşanı karacası,
göç yolu üzerine denk gelen bir bölgeki kışın ördeğe başka yere gitmezdim, sabah akşam güzel geçit yapardı, yapardı diyorum çünkü artık olmayacak bitti orası.
o kadar büyük bir bölgeki ölçü veremiyorum ama 3 günde gezip bitirebileceğiniz bir yer değil büyüklüğünü öyle anlayın, orman, göl, çayır, dere, tepe, hayvan hepsi mahfoldu,
o koca gölleri dev pompalarla tahliye ettiler
o tatlı su balıkları ne oldu biliyormusunuz,
çoğunu denize döktüler, balıklardan alan aldı
ve biliyormusunuz doğal ortamın yerine dikilen ağaçlar doğal orman gibi yağmuru çekemiyor,
Allah yapısıyla kul yapısı bir olurmu,
bütün havalimanını denizin üstüne yapabilirlerdi, o teknolojide mevcut,
sanki proje bile katletmek üzerine kurulmuş,
çok üzücü çok,
tamam herşey insanlar için ama böyle yapmak zorunda değillerdi,
o bölgeler istanbulun akçiğerleriydi,
bir karaca vurulsa 15 bin tl, cezası varken binlerce balık öldü orda,
orman yaşamı ve içindeki sayısız hayvan biyerlere sıkıştı kaldı,
projeye imza atanlar işin bu boyutunu hiçmi hiç umursamadılar,
tıpkı türkiyede sanayiyi tarımı hayvancılığı bitirdikleri gibi doğal ortamlarında köküne beton döküyorlar,
belli bir kesimi şehirden uzak bölgelere toki bloklarına tıkmayı başardılar,
anadoluya gidemiyor insanlar sanayi bitik, tarım bitik, hayvancılık bitik durumda,
keşke böyle olmasaydı.

1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Hüsamettin HÜSEYİN, Gürsel KARABAY, Ahmet YAZICIOĞLU