Gönderen Konu: çifte almak konusunda...  (Okunma sayısı 4388 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan YENİGÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • tüm üye arkadaşlara sevgiler,saygılar.
çifte almak konusunda...
« : 30 Mayıs 2015, 12:33:07 »
  Değerli arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica ediyorum.Konu şu,öncelikle avcı değilim(gençliğimde her ne kadar ipsalada kar altında ördek beklerine gitsemde) bir tane zafer PA-08 55 namlu pompalı tüfeğim var,üç sene evveline kadar dere yatağında hedefe atış yapardım.68 yaşındayım,avlaklarda av peşinde gezmek çağım çoktan geçti ama  hep bir çiftem olmasını arzu etmişimdir.Üç gün önce ilanlarda yıldız marka 71 namlu, ejektörlü,ingiliz dipcik,mobil şok,düşük bant  bir çifte gördüm.İşlemeli filan çok hoşuma gitti.boyum 185  bu konularda acemi olduğum için sormak istiyorum,bu tüfekle kurşun atışı yapabilirmiyim,tüfek bana uygun değilse kundağı değiştirebilirmiyim,bayağı bir maddiyatı var. buna değermi ?.Ne olursa olsun bir çifte sahibi olmak arzusundayım.bu tüfek yada başka bir çifte için bana tavsiyeleriniz olumu.İstanbul üsküdarda oturuyorum,buralarda atış yapabileceğim tek yer yakacık aydos ormanındaki atış poligonudur.Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • Zafer PA-08 55 namlu mobil şok pompalı
  • haniç 12 GA 66 namlu çifte
  • Armsan A612W 12 GA slug namlu
Hakan YENİGÜN
1947-İstanbul

Çevrimdışı Hakan YENİGÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: çifte almak konusunda...
« Yanıtla #1 : 30 Mayıs 2015, 16:05:53 »

Yazımın yan tarafında olan kilit resmi neyi ifade etmektedir?..
Hakan YENİGÜN
1947-İstanbul

Çevrimdışı Zeki ATİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 30 Mayıs 2015, 17:37:49 »
  Yazımın yan tarafında olan kilit resmi neyi ifade etmektedir?..
İsterseniz o simgeye tıklayıp konuyu kitlersiniz kimse yanıt yazamaz artık sorunuza yeterli tatmin edici yanıtları aldıktan sonra oraya basarak konuyu durdurabilirsiniz bu süreçten sonra kimse yorum atamaz
1990 Ankara

The following users thanked this post: Hakan YENİGÜN

Çevrimdışı Hakan YENİGÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #3 : 31 Mayıs 2015, 15:21:38 »

Değerli arkadaşlar,hiç kimsenin cevap vermediğini görüyorum.Yazdığım yazımı yanlış veya yazdığım bölümmü.Bu gibi yazılara bu sitede cevap verilmiyormu,yada avcı olmadığımı belirttiğim içinmi ilgi gösterilmiyor.Sizden istediğim bu konuda acemi olmam nedeniyle siz tecrübeli arkadaşların bu yaptığım masrafın  deyip deymeyeceğini bilmek veya bu konuda önerilerinizi öğrenmekti.Yada başka bir tüfek tavsiyeniz.yinede teşekkür ediyorum,rasgele..
Hakan YENİGÜN
1947-İstanbul

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 31 Mayıs 2015, 15:39:47 »
Sn Hakan bey nacizhane fikrim bahsettiğiniz marka  hafif ve narin yapısı ile daha çok kuş avları için tercih edilmektedir.sizin amacınız kurşun atışları ise size uygun olmayacaktır.'Ne olursa olsun bir çifte sahibi olma' düşüncesinde iseniz ağırlık olarak daha ağır kilit sistemi  güven verici diğer markalara yönelmenizi tavsiye ederim
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Caner UZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 31 Mayıs 2015, 16:10:36 »
hakan bey genç hugluya kendi ölçülerinize göre güzel bir çifte yaptıra bilirsiniz yıldıza göre daha oturaklı gibi geldi bana
1973 BALIKESİR

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #6 : 31 Mayıs 2015, 16:28:11 »
  Değerli arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica ediyorum.Konu şu,öncelikle avcı değilim(gençliğimde her ne kadar ipsalada kar altında ördek beklerine gitsemde) bir tane zafer PA-08 55 namlu pompalı tüfeğim var,üç sene evveline kadar dere yatağında hedefe atış yapardım.68 yaşındayım,avlaklarda av peşinde gezmek çağım çoktan geçti ama  hep bir çiftem olmasını arzu etmişimdir.Üç gün önce ilanlarda yıldız marka 71 namlu, ejektörlü,ingiliz dipcik,mobil şok,düşük bant  bir çifte gördüm.İşlemeli filan çok hoşuma gitti.boyum 185  bu konularda acemi olduğum için sormak istiyorum,bu tüfekle kurşun atışı yapabilirmiyim,tüfek bana uygun değilse kundağı değiştirebilirmiyim,bayağı bir maddiyatı var. buna değermi ?.Ne olursa olsun bir çifte sahibi olmak arzusundayım.bu tüfek yada başka bir çifte için bana tavsiyeleriniz olumu.İstanbul üsküdarda oturuyorum,buralarda atış yapabileceğim tek yer yakacık aydos ormanındaki atış poligonudur.Yorumlarınız
 için şimdiden teşekkür ederim.
Sayın Hakan bey,öncelikle forumumuza hoş geldiniz.Yıldız marka Çifteler saçma Grupmanıyla adından bir hayli söz ettiren Av tüfekleridir.Namlu uzunluğu 71 cm demişsiniz genellikle 71 cm namlulu av tüfekleri saçma fişekleri için tasarlanmış olup  grupman açısından daha iyi olmaktadır. Ama ben size daha çok huğlu marka çifteleri öneririm. Huğlunun bütün çakmak menevişli çiftleri hem kilit bakımından daha sağlamdır hem de eğer kurşun atıcılığında kullanacaksanız kendi istekleriniz doğrultusunda kendinize göre ister 66 cm namlu yada 61 cm namlulu slug bir namlu yaptırıp gez arpacık kombinasyonuyla daha keyifli atışlar yapabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 31 Mayıs 2015, 16:30:22 Gönderen: Atagan YILDIZ »
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Kenan ÇITAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 31 Mayıs 2015, 17:37:09 »
Kesinlikle Huglu alin derim yerli kaliteli fiyatlarida kalitesine gore gayet uygun saygilar..
1978 istanbul

Çevrimdışı Hakan YENİGÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #8 : 31 Mayıs 2015, 18:06:16 »

Cevap veren arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ediyorum.Son bir sorum olacak,bu bahsettiğim çifte ile trap atışı yapabilirmiyim(öğrenebilirmiyim)en azından bir meşgalem olur.bu arada yaşım 68.Saygılar.
Hakan YENİGÜN
1947-İstanbul

Çevrimdışı Zeki ATİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 31 Mayıs 2015, 18:36:37 »
68 yaşında plaklara sıkmak keyf vermez bence hakan bey en iyisi bek avı yapın domuz bekleyin yada ne gelirse artık sezonda yasal olarak size güzel meşgale olur :) meyva bahçesinde karga beklemek bile daha iyi olur trap atmaktan poligondan bence tabi kendi fikrim tartışma çıkmasın :)
1990 Ankara

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #10 : 31 Mayıs 2015, 19:35:15 »
   Cevap veren arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ediyorum.Son bir sorum olacak,bu bahsettiğim çifte ile trap atışı yapabilirmiyim(öğrenebilirmiyim)en azından bir meşgalem olur.bu arada yaşım 68.Saygılar.
Hakan amca,tüfeğinizin siparişini verirken iki adet ayrı namlu istersiniz.Bir tanesi 61 cm gez arpacıklı,şok olmayan slug namlu olur,bu namluyla bol bol kurşun atarsınız,diğer namlu da 71 cm mobil şoklu olur dilediğiniz gibi keyfini sürersiniz.
  • -Baikal NK 43 E S&S

Çevrimdışı Hakan YENİGÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #11 : 31 Mayıs 2015, 20:09:22 »

yardımların için çok teşekkürl ederim.
Hakan YENİGÜN
1947-İstanbul

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #12 : 31 Mayıs 2015, 21:07:03 »
    yardımların için çok teşekkürl ederim.
Reca ederim😊😊😊
  • -Baikal NK 43 E S&S

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 01 Haziran 2015, 13:13:43 »
Hocam dilimin dondugunce
Yildiz cifteler hafifligi ile meshur ve aliminyum orani yuksek alasim kasa 28-30 gr a kadar kursunda sorun cikarmaz.
trap icin hobi amacli kullanabilisiniz 71 namlu ile turnuvalarda dereceye girebileceginizi sanmiyorum.
ama skeet te daha iyi is cikarabilrsiniz.

Çelik kasa ,tam cakmak,kilidi güclu 36 gr a kadar  fisekleri guvenle atabileceginiz kurşun için 61 cm.namlu
 trap için 76 cm 1-2 sabit yada mobil şoklu namlu .
tavsiye ederim.
marka olarak maddi kayginiz yoksa akus tufeklerine bakmanizi oneririm .

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 01 Haziran 2015, 13:42:32 »
Yıldız çifte kurşun için hafif kalır bunun yerine illa ki çifte olacaksa benim görüşüm biraz pahalı olsa da kilit sistemi olduğundan dolayı simson daha ucuz huğlu, mke çifte olabilir şayet düşünürseniz benimde mke çiftem var 4 kilo ağırlıkta bu yüzden tepme az hissettirir saçması da gayet etkilidir düşünürseniz resim atabilirim   
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 01 Haziran 2015, 13:52:36 »
kurşun atmak için slug namlulu çifte veya poze bulabilirsiniz...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #16 : 01 Haziran 2015, 14:16:05 »
ustam tek kurşun tabiki çifte ile atılır ancak tüfeğin ömründen çalar.
tek kurşun atmak için yan yana çifte yerine üst alt poze tarzı çifte
daha iyidir. laçkalaşma daha az olur. Yıldız çok güzel bir tüfektir.
ancak şürekli tek kurşun atışlarına uygun olduğunu sanmıyorum.

olay keyif almak ise ve çift namlu illaki şart ise size

http://www.akkar.com.tr/churchill-205-slug,1,367 bu tarz bir tüfek önerebilirim.
yada bantlıdan hoşlanıyorsanız

http://www.akkar.com.tr/churchill-205,1,537 bu tarz kısa namlu bir tüfek önerebilirim.

ancak ben sizin yerinizde olsam pompalı tüfeğinizden bende de var.
çok dayanıklı güzel bir pompalı. tüfeğimi üzümlü-huğlu ustalarına gönderir.
taş çatlasın 300-350 liraya slug bir namlu yaptırırdım. hem paranın büyük bir kısmı cepte
kalırdı. hemde bu işin tüfeği olurdu. (yedek namluyu ister gezli ister bantlı isterseniz kaval yaptırabilirsiniz)

sonuçta

http://avlakforum.com/forum/satilik-av-tufekleri-yerli-av-tufekleri/saka-pa-08-pompali-cift-namlu/

bu tarz bir tüfeğiniz olur. isterseniz kısa namlusunu gezli yaptırabilirsiniz ben istememiştim.

ama derseniz çifte şart o zaman yıldız yerine başka markalar arayışına girerdim.
yıldız biraz kibar bir tüfek. ayrıca çiftede tek kurşun atarken pek hissedilmez ama sağ namlu
hizası ile sol namlu hizası 35 metrede kesişecek gibi ayarlanır. tam net nişan alsanızda
diyelim 100 metrede sağ namlu az sola sol namlu az sağa atar. bunu amerikan tek kurşunlarını
kullanırsanız daha iyi hissedersiniz. ayrıca çok teper. poze daha az teper.

olay keyif ya işleme filan dediniz tabiki tercih sizin. aynı işlemeleri elinizdeki tüfeğin kasasınada yaptırabilirsiniz.

çifteler klasik nadide tüfeklerdir. tabiki her türlü günümüz mühimmatlarını atar.
ama çifteler ince saçmalı hafif gramajların tüfeğidir.

ayrıca ben yanlış anlamazsanız sizin gibi bir delikanlıya 20 kalibrede düşünmenizi öneririm.
tabiki bu yeni tüfek demek. tek kurşun için kinetik iyi bir otomatik hele slugsa çok keyiflidir.

http://www.ataarms.com/neo.php?modelID=10 kinetik sistemi ataarms iyi yapar
tabiki 20 kalibreside vardır.
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2015, 14:27:28 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Hakan YENİGÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #17 : 01 Haziran 2015, 16:20:34 »

Değerli arkadaşlar 2012 yılında hilal av market aracılığı ile fabrikasından aldığım pa-08 zafer marka 51 namlu pompalım var,o tarihte metin erçoban beyle konuşmamızda bana tüfeğin mobil şoklu ve üst şeritli olmasının daha uygun olacağını tavsiye etmiş ve fabrikada o şekilde yapmıştı.Tüfek gayet sağlam çelik gövde vede çok sağlam çelik kilit olarak anılılıyordu.Ben bu tüfekle srerling kurşunda attım ama o tepme ile kurşunların nereye gittiğini bile görmedim.Daha evvel söylediğim gibi avcı değilim ama çiftelere merakım var.Hani videolarda izliyoruz,ingilizler havaya atılan plaklara atış yapıyorlar,bende böyle bir hobim olması arzusundayım.bu olay için kaç cal,namlu boyu,kundak tipi vede tetik sayısı uygun olacak bir çifte önermenizi rica ediyorum.belkide başından istediğim şeyi yanlış ifade etmişimdir.Bu nedenle özür dilerim.
Hakan YENİGÜN
1947-İstanbul

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #18 : 01 Haziran 2015, 17:36:47 »
Sayın Hakan Bey aramıza hoşgeldiniz. Kıymetli ağabeyim, eğer poligonlara girip kullanmak istiyorsanız bazı poligonlar otomatik veya pompalı kullanmayı kabul etmeyebiliyor. Çifteye de engel koyarlar mı bir araştırmak iyi olabilir. Sanmıyorum ama ne olur ne olmaz.

Çifteyle plaklara atabilir ve vurabilirsiniz. Çift veya tek tetik olması sizin alışmanıza bağlı. Yine de spor tüfeklerinin hep tek tetikli ve oldukça ağır olduklarını hatırlatmak isterim. Ağır tüfekler hissedilen tepmeyi azaltırlar, devam eden atışlarda omuzdaki acı (şayet olacaksa) da daha az olur. Ayrıca atışta ellerinizde daha stabil kaldıklarından isabet de yükselir. Gerçi sporda 24 gram saçmalı, son derece az tepmeli fişekler kullanılır ama atış sayısı çoğaldıkça tepme rahatsızlığı yine de olur. Lakin trap tüfekleri 3,8-4,0 kg olabilir. Skeet tüfekleri de bu civardadır. Haliyle böyle tüfeklerle aklı olan dağlarda dolaşmaz. Ayrıca spor tüfekleri daima süperpoze türdendir.

Yıldız çifteleri bir iki kez elime alıp inceledim ama kullanmadım. Yıldız püperpoze tüfeklerini en ziyade alüminyum alaşım kasalı üretmekte ama çiftelerinin kasaları -bildiğim kadarıyla- hep çeliktir. Elime aldıklarım da çelik kasalıydılar. Elimde en beğendiğim çiftelerdendiler. Nefis dengeli ve işçilikliydiler. Avda güzel olurlar ama çift namlulu tüfeklerin her namlusuyla isabetli vuruş yapanını bulmak kolay değil. İsabetliyse alın ama onunla domuz kurşunları atmak sizi de tüfeği de yorar bence. Ben olsam, domuz kurşunu için çifte kullanmak istesem Baikal çifte düşünürdüm. Son derece sağlam ve fiyat olarak da Yıldız'dan pahalı değildir sanıyorum.

Tepme için dipçik tabanına pabuç gibi geçirilip çıkarılabilen lastiklerden almanızı öneririm. Ben şunlardan kullanıyorum:

https://www.ozkanav.com/images/thumbs/DPCLS.jpg

Yerli lastikler omuza koyarken elbiseye çok yapışıyor, ani atışlarda zorluk oluyor. Gene de diğerleri de biraz yapışabilir. Ayrıca dipçiğe vidalanan lastikler de taktırabilirsiniz ama zenaatkar birinin takması gerekir.

Biraz toparlıyayım, tetik sayısı sizin alışmanıza bağlı ama tek tetik bana daha kolay geliyor. Av için çitt, spor için tek tetik daha mantıklı bana göre. Pompalınızın fazla tepmesinden şikayet ediyorsunuz ama onun ağırlığında veya daha hafif her tüfek yine sizi rahatsız edecektir. Sair sebeplerle de tepme değişebilir ama ağırlık çok önemli. Dipçik lastiğini deneyin. Şayet çifte kullanacaksanız ve yine domuz kurşunu atacaksanız ağırlık konusunu hatırlatırım. Ben olsam çifteyle 24 gramlık spor fişeklerini atardım.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hakan YENİGÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #19 : 01 Haziran 2015, 17:45:50 »

Volkan bey yorumunuz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Hakan YENİGÜN
1947-İstanbul

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #20 : 01 Haziran 2015, 17:48:10 »
hocam havaya atılan plakalar trap fişekleri ile vurulduğundan...
trapda en iyi poze ile yapıldığından (çifte ilede olur ancak poze ile daha güzel olur)
ayarlı kundaklı bir trap tüfeği işinizi görür. kundağını ayarlı alırsanız
isteğiniz gibi kendiniz ayarlıyabilirsiniz.
çelik kasa kalite markaların hepsi olur.

sarsılmaz, ata, yıldız, akdaş, huğlu, akkar hepsi olabilitesi yüksek tüfeklerdir.

http://www.yildizshotgun.com/tr/super_23.html

http://www.yildizshotgun.com/tr/super_22.html

http://www.ataarms.com/sp.php?modelID=41

birinci ve üçüncü tüfeğin kundağını kendinize göre ayarlıyabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2015, 17:50:25 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.