sn. serhat çelebioğlu bey bunu 2/3 yıl evveli yazmıştı diye biliyorum.
bu yıl kanun değişmez ise,
av sahasında tüfekli veya tüfeksiz av köpeğinin av günü olmayan zamanlarda ve yasak başladığında kanunen küllün mensin meradan, bunu gayet net biliyorum.
amma tüfeksiz av köpeksiz istediğin saaatte istersen yasak bölgede dolan,..
çobanlara uygulanan kural misali haniya,
bir kanun varya agaların literatüründe, çobanlar sürü gezdirirken merada dağda yanlarında yivsiz av tüfeği bulundurabilir av amaçlı saçma taşıyamaz tek kurşun fişek bulundurabilir der kanun hatrımda kaldığı kadar anlatmaya çalıştım.
- ula mak , hangi çoban tek kurşun taşırki allahın dağında kurt çakal ayı domuz sürüye daldımı tek kurşunla ne yapacak çoban yasaaahhh olan 9 lu şavrotin atıyor mecbur adam nasıl tuttursun hedefi dürbünlü mavzermiki bu,..?..
her kanun ilimden bilimden fenden uzak ehli olmayanların kaleminden çıktıkça bu av camiasında meydanlar boşken adamlar istediği gibi güder sürüyü,..
bu yasak icraate bakar öyle olmalı adam yasak gündeve zamanda mevsimli mevsimsiz av köpeği ile av yapıyorsa
o şahsı muhtereme kes cezasını men et avdan küllün avlanmasın ,.. amenna velakin her birey iyi yetiştirilse toplumun her kesimine gerçek eğitim götülüp uygulansa müreffeh ülke konumunda birinci sıraya yerleşirizde gelmememiz için bunca dış ve iç mihraklar o yüzden yüzyıllardır belki bizimle uğraşıp duruyor, bize düşen eğitmek anlatmak uygulatmak bir kişiye anlatsakta kardır inanın hayat doğru olanı iyi ve iyiliği paylaştıkça güzelleşiyor.
biz camiaca tek yumruk olmadıkçada hiçbirşey yoluna girmeyecek bunu kafanızın bir köşesine yazın.
sorarım size sayın arkadaşlar,
''tazı'' cinsini avdan men eden bu zihniyet değilmidir,..? gerisini düşünün artık,..
sürçülisan ettimse affola ,..
saygılarımla.