Gönderen Konu: Türkiyede böyle.  (Okunma sayısı 4835 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Türkiyede böyle.
« : 29 Mayıs 2015, 17:29:54 »
Her konuda sözde Avrupayı Örnek MAK görevlileri,Bunu hangi akla hizmet yapmışlar merak ediyorum,Gerci MAK'ın anlamsız sacma sapan şeylerine alıştık artık bu tarz şeylere cok şaşırmamak lazım.
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: Türkiyede böyle.
« Yanıtla #1 : 29 Mayıs 2015, 17:40:27 »
Tüfekle mi tüfeksiz mi arayıp sormak lazım  ;D
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 29 Mayıs 2015, 17:46:59 »
Karar bence gayet mantıklı.Sezon kapalıyken köpeklerin başı boş sokaklarda yada av hayvanlarının kuluçka zamanlarında meralarda dolaştırmanın yasaklanması doğru bir karar. kopay ve kuşçu köpek gözetmeksizin.....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Atilla KORKMAZ, Mesut DOLAZ

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 29 Mayıs 2015, 18:17:37 »
Karar bence gayet mantıklı.Sezon kapalıyken köpeklerin başı boş sokaklarda yada av hayvanlarının kuluçka zamanlarında meralarda dolaştırmanın yasaklanması doğru bir karar. kopay ve kuşçu köpek gözetmeksizin.....
------------------------------------------
+1
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

The following users thanked this post: Mesut DOLAZ

Çevrimdışı Zafer YÜKSEL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 29 Mayıs 2015, 20:45:35 »
doğru olurdu avlaklarda diye ibare eklenseydi tam facelik olmuş :) bundan her mana çıkar bahçesinde satın aldığı bıldırcınla köpeğini eğiten kişiye ceza yazılabilir bu karara binaen: yoruma açık olmuş  eğitimli köpeklere demi karşılar acep bilemedim ki sonra bunlarda birlik olurlar diye :D
1980
ORDU

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #5 : 29 Mayıs 2015, 20:56:40 »
Vallahi şaka bir yane iyi olmuş. Hep yakınımızda oldu bu insanlar. Av sezonu başlamadan sene boyunca köpeklere av kovduranları biliyoruz. Yavru göcenleri kovduran avcı , gebe kaçarken yavru atan bir sürü tavşan ve benzeri hayvan var.

Hele domuz, millet hala gidiyor. Sonra da nutuk atan çok. "Eh işte köpeklere antreman, yavrularda yetişiyor sezona..." kuş zamanıda teypten geçilmez ona da bir bahane var ama "köpek eğitiyormuş".... sen git de önce kendini eğit... kolayı bulunmaz bizimm milletimizin. Çünkü kendinden önce milleti örnek alıyor vatandaş. "Onlar yapıyoor, nasıl olsa başlası vuracak" vs....

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #6 : 30 Mayıs 2015, 00:39:26 »
Evet yoruma çok açık. Bakalım bakalım o günler bir gelsin :)
elimize kitapcık bir tutuşturulsun...
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 30 Mayıs 2015, 02:01:46 »
Valla Türkiye'de durumlar nasıldır nedir bilemem. Fakat bizim buralarda birçok kişi belli aralıklarda köpekleri eğitim ve ferma alıştırmaları için meralara bıldırcın ve çil kekliklerle alıştırıyorlar. Ben burda bir beyis görmüyorum ne yani iki ferma yapacakta kuşlar rahatsızmı olacak? Aynı şeyleri traktör gibi tarım araçları daha fazla yapmıyormu? Hadi kopayları av sezonu dışında meraya çıkarmak yasak fakat ferma köpekler için aynı şeyi düşünemiyorum yasaklanması hangi mantığa dayanır onuda bilemem :)
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 30 Mayıs 2015, 02:22:29 »
Herkesin görüş ve düşüncesine saygım var tabikii,bir eldeki parmaklar bile hepsi birbirinden farklı :) Bunu paylaşırken aslında dediğiniz gibi yoruma acık bir şekilde paylaştım,Ne düşünürsünüz diye merak ettim.
Ama Enes kardeşimin yazdıklarının altına bende harfiyen imzamı atarım,Bnde aynı düşüncedeyim.
Örneğin köpeğim 15-20 dk kasaba cıkışında arazide gezicek ferma durup kuşları kaldıracakta bunda ne sakınca olabilir anlamıyorum zaten köpek sizin kontrolünüzde :) aynı şekilde inanın cobanlar veya traktör,bicerdöver gibi araclar olaya böyle baktığımız zaman 2 katı daha fazla rahatsızlık veriyor.Ciftcilik yapan bir arkadaşım var her sene bicerdöver ile gündöndü bicerken istemeden 3-4 tane tavşanı telef ettiğini söylemişti.Yani bunların yanında sezona 1 ay kala benim köpeğimi cıkarap arazide gezdirmek bence yadırganıcak bir durum değil :)
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2015, 02:30:59 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Enes AHMET, Cengiz ÖNGÖREN

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 30 Mayıs 2015, 10:13:13 »
koyun keçi sürülerinde kopay köpekler var yaz kış tavşan kovuyorlar onlara bi çözüm düşünsünler
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

The following users thanked this post: Cengiz ÖNGÖREN

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 30 Mayıs 2015, 10:39:32 »
sn. serhat çelebioğlu bey bunu 2/3 yıl evveli yazmıştı diye biliyorum.

bu yıl kanun değişmez ise,

av sahasında tüfekli veya tüfeksiz av köpeğinin av günü olmayan zamanlarda ve yasak başladığında kanunen küllün mensin meradan, bunu gayet net biliyorum.

amma tüfeksiz av köpeksiz istediğin saaatte istersen yasak bölgede dolan,..

çobanlara uygulanan kural misali haniya,
 bir kanun varya agaların literatüründe, çobanlar sürü gezdirirken merada dağda yanlarında yivsiz av tüfeği bulundurabilir av amaçlı saçma taşıyamaz tek kurşun fişek bulundurabilir der kanun hatrımda kaldığı kadar anlatmaya çalıştım.
 - ula mak , hangi çoban tek kurşun taşırki allahın dağında kurt çakal ayı domuz sürüye daldımı tek kurşunla ne yapacak çoban yasaaahhh olan 9 lu şavrotin atıyor mecbur adam nasıl tuttursun hedefi dürbünlü mavzermiki bu,..?..

her kanun ilimden bilimden fenden uzak ehli olmayanların kaleminden çıktıkça bu av camiasında meydanlar boşken adamlar istediği gibi güder sürüyü,.. ;)

bu yasak icraate bakar öyle olmalı adam yasak gündeve zamanda mevsimli mevsimsiz av köpeği ile av yapıyorsa
o şahsı muhtereme kes cezasını men et avdan küllün avlanmasın ,.. amenna velakin her birey iyi yetiştirilse toplumun her kesimine gerçek eğitim götülüp uygulansa müreffeh ülke konumunda birinci sıraya yerleşirizde gelmememiz için bunca dış ve iç mihraklar o yüzden yüzyıllardır belki bizimle uğraşıp duruyor, bize düşen eğitmek anlatmak uygulatmak bir kişiye anlatsakta kardır inanın hayat doğru olanı iyi ve iyiliği paylaştıkça güzelleşiyor.

biz camiaca tek yumruk olmadıkçada hiçbirşey yoluna girmeyecek bunu kafanızın bir köşesine yazın.

sorarım size sayın arkadaşlar,
''tazı'' cinsini avdan men eden bu zihniyet değilmidir,..? gerisini düşünün artık,..

sürçülisan ettimse affola ,..

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 30 Mayıs 2015, 10:55:58 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

The following users thanked this post: Cengiz ÖNGÖREN

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 30 Mayıs 2015, 14:21:25 »
ben bu ilanı hatırlıyorum ama baya oldu bu ilan asılalı. yanlış hatırlamıyorsam bir dönem mayıs ayında elinde tüfekle köpeği alıştırıyorum, bıldırcınlar ev bıldırcını tüfekdede ses fişeği tarsında saçmasız kovan var diyen ama gerçekde çatır çatır mayıs bıldırcını avlayan avcılara yönelik çıkmıştı. özellikle bu olay bi dönem herkez evinde bıldırcın beslediği bir zamandaydı sanki öyle hatırlıyorum  ;D ama şimdi kimsenin buna yeltendiği yok. bence o dönem faydalı oldu bu
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Enes AHMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 30 Mayıs 2015, 15:48:47 »
ben bu ilanı hatırlıyorum ama baya oldu bu ilan asılalı. yanlış hatırlamıyorsam bir dönem mayıs ayında elinde tüfekle köpeği alıştırıyorum, bıldırcınlar ev bıldırcını tüfekdede ses fişeği tarsında saçmasız kovan var diyen ama gerçekde çatır çatır mayıs bıldırcını avlayan avcılara yönelik çıkmıştı. özellikle bu olay bi dönem herkez evinde bıldırcın beslediği bir zamandaydı sanki öyle hatırlıyorum  ;D ama şimdi kimsenin buna yeltendiği yok. bence o dönem faydalı oldu bu

O yüzden bende böyle birşeyler olacağını tahmin ettiğimden durumları bilmem diye söze başladım. :) Ne zamanki bu avcılık dahil herşeyde kanunları düzenleyenler işinin ehli olacak ancak ozaman düzelir :) Mayıs ayında tüfeği değil fişekle,boş halde arabanda taşıdığın görülsün işin bitti demektir burda. Sizinkilerin hesabı pire için yorgan yakmaya benziyor. Tüfek kullanımını yasakla piyasada eğitim için kapsül patlatıcı cubuklar var onlardan kullanılsın ama adam katliam yapmaya gidiyor zaten :) Sonra avcılar katil.. Camianın yarısından fazlası belgesiz ise ve eline tüfek alıyorsa bilinki sizin yaptığınız değil çoğunluk olarak onların yaptıkları "avcı" olarak ön plandadır.. Yani bunlarda değişmeden pek birşey değişmez..
1993 Gümülcine
"Hiçbir taklidin şaheser olma şansı yoktur."

resim yüke

The following users thanked this post: Mustafa GÖNEN

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 30 Mayıs 2015, 16:11:17 »
türkiyede sistem diye bir şey yok, adına sistem diyorlar ama
sistem daha oturmadan hayata geçirmeye çalışılıyor,
ondan sonra her yerinden gevşek gevşek laçkalaşıyor,
kitabı ortasından anlatmaya başlamak gibi birşey bunların yaptıkları,
strateji yanlış, uygulama yanlış, uygulamaya çalıştıkları şeylerin sıralaması yanlış,
başlı başına yüzüne gözüne bulaştırmanın resmine bakıyoruz,
artı üstüne üstlük arada dayatmalara zorbalığa maruz bırakılıyoruz, sınıf ayrımı yaşıyoruz, oda ayrı bir eziklik.
haçan nerelisun- bulancak
ha bu işler ne olacak ?
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #14 : 04 Haziran 2015, 11:19:13 »
Arkadaşlar burası Türkiye sabah köpekle iz sürüp gece far avı yapanlarıda gördüm. Köpek eğitiyorum diye yer tesbiti yapanlar , hızlı kopaylarla göcen ( yavru tavşanlar ) yakalatanlar, daha bir sürüsünü eminim sizlerde sayabilirsiniz. Yasaklanan yerler av bölgeleri meralardır. Zaten daha öncede bunla ilgili bir madde vardı.
BENCE YASAKLANMASI GÜZEL OLMUŞ.
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı Cihan AYTEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 04 Haziran 2015, 11:35:04 »
şöyle bir şey var..bağlı bulunduğunuz av kulübü dilekçe ile baş vurduğu taktirde size köpeklerinizi eğitebilecek uygun bir yer gösteriyorlar.
1978 UŞAK

Çevrimdışı Kenan ÇITAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 28 Haziran 2015, 01:11:45 »
Aptal saptal karalar aliyorlar avdan anlayan kimse yok galiba herkes av sezonu kopegi nerden bulacak kopek onceden egitilir av zamani ava goturulur. Komedi
1978 istanbul

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 28 Haziran 2015, 01:44:53 »
Bende Mak kararlarını okudumve bu maddeyi görünce güldüm geçtim. Bu gün gene merada gezindirmeye çıkardım benim Benekliyi 10 yaşlarında omzunda Üzümlü çifte 100 kadar keçiyi güden bir çoban gördüm. Abi dedi az aşağıda köpekler tavşan kaldırdı buralara kaçtı tavşan biraz sevdim çocuğu iki ayak üstü sohbet ettim tüfeğine baktım felan vedalaştık. Az sonra 4 üveyik geçti üstümden ama ondan önce silah sesi geldi belliki üveyikleri gördü attı. Yahu benim köpeğimi sezondan önce eğitmemle uğraşağına hadi al bakalım 10 yaşında çocuğun elinden çifteyi. Dikkatinizi çekerim burası İstanbul Alemdağ başka İstanbul yok....
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: Cengiz ÖNGÖREN, Berkay TOPUZ