Gönderen Konu: OFFLİNE MAP ve GPS (Android telefonlar için)  (Okunma sayısı 10383 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
OFFLİNE MAP ve GPS (Android telefonlar için)
« : 26 Mayıs 2015, 18:56:42 »
    Daha önce EL Gps ' i kullanmış biri olarak 1 senedir kullanmış olduğum programı sizlerle palaşmak istiyorum. Bu program sayesinde cep telefonunuz çekmediği (şebeke olmayan) yerlerde Dahili GPS anteni ile konumuzu sabitleyerek nerede olduğunuz harita üstünden görebilirsiniz.
    Bu programın 2 sürümü var. Ben pro olanını kullanıyorum. İsteyene özelden yardımcı olurum. Programın offline harita indirme özelliği sayesinde Bing Satellite Harita' nın istediğim bölgesini kendim belirlediğim alan ve zoom özelliği ile telefonuma wi-fi ile yükledim. Çok fazla zoom yaparak indirecek olursak (trakya haritası gibi) 15-20gb boyutlarında bir hafıza kartına ihtiyacımız var. Bu program sayesinde Av yapmaya başlayacığınız yeri veya arabanızı bıraktınığınız yeri nokta olarak , veya av yapacağınız yeri alan olarak işaretleyebiliyorsunuz. Ayrıca bulunduğunuz noktadan gideceğiniz yerin mesafesini bile hesaplayabiliyorunuz.
   Offline Maps Pro olarak Google play storeden indirebilirsiniz.

« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2015, 19:07:55 Gönderen: Cüneyt ESMER »
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Tuncay KANDEMiR, Erol ÖZTÜRK, Tarkan ÖZHENDEKCİ

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: OFFLİNE MAP ve GPS (Android telefonlar için)
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2015, 23:03:24 »
teşkrler.internetdn mi -indiriyoruz.offline harita diye
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #2 : 27 Mayıs 2015, 09:39:47 »
teşkrler.internetdn mi -indiriyoruz.offline harita diye
Veli bey offline haritayı kullanmak için haliyle kullanmak istediğiniz bölgedeki haritayı cihaza indirmeniz gerekli.  Ben trakya haritasını komple indirdim trakya dışına gitmediğim için şu anlık bir sıkıntı yok. Aynı araba navigasyon cihazı gibi düşünün. Haritasını yüklüyorsunuz direk uydu bağlatısı ile çalışıyor.
Detaylı bilgi şurada var.
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.psyberia.offlinemaps
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: Tarkan ÖZHENDEKCİ, Veli TOKCAN

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #3 : 27 Mayıs 2015, 11:09:44 »
Sport Tracker bence yeterli...internet olmadığı zamanda çalışabilen bir program... arabadan indiğinizde başla tuşuna basmanız yeterli...harita şeklinde  gezdiğiniz mevki ne kadar yol yaptığınız ne kadar hızla gittiğiniz hepsinin verileri var..
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #4 : 27 Mayıs 2015, 12:42:42 »
Sport Tracker bence yeterli...internet olmadığı zamanda çalışabilen bir program... arabadan indiğinizde başla tuşuna basmanız yeterli...harita şeklinde  gezdiğiniz mevki ne kadar yol yaptığınız ne kadar hızla gittiğiniz hepsinin verileri var..
Hocam sizin dediğini o program online harita üzerinden çalışıyor. Offline haritalı versiyonu varsa link atın bende denemek isterim...
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 27 Mayıs 2015, 16:15:36 »
Son 15 güne kadar telefonumda internet yoktu..bu sezon başından beri Sport Track kullanıyorum.. Ördek avındada kaybolduğumda bu program sayesinde yönümü buldum.. Ben gibi yön konusunda zayıf olanlara şiddet le tavsiye ederim.. Google play den indirebilirsin...
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #6 : 27 Mayıs 2015, 16:26:10 »
Mustafa bey indirdim de offline harita göremedim. Siz nasıl offline kullandınız şaşırdım açıkcası.? Hattınız faturalı ise ekstra kullanmış olduğunuz data faturaya yansımış olmasın.  Sizin bahsettiğin program google maps gibi online çalışan bir program. GPs anteni çalışır ama Harita yükleyemez ise Mortingen Şıtrayze....
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 27 Mayıs 2015, 16:54:01 »
Doğrudur ben ne kullandığımı faturamı falan bilmem.. Size kolay gele...
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #8 : 27 Mayıs 2015, 17:19:50 »
     Mustafa bey o zaman net olmadığınız bir konu hakkında yanıltıcı bilgi vermeyin... Sizin üstteki yazınızı görüp dediğiniz programı indiren ve offline çalışmadığını bilmeyen insanlar ekstra fatura ödemek zorunda kalır... Birde Kontörlü hat kullanan arkadaşlar var. Kontörlü hat kullanan arkadaşlar için daha da kötü..., durumunu bildirecek bir telefon bile edemezler kontörleri farkında olmadan bittiği için.. Sözlerim yanlış anlaşılmasın. Size de Kolay Gele...
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 27 Mayıs 2015, 17:31:17 »
Ya arkadaşım sen idda ediyorsun bende kullandım internet gerektirmiyor diyorum.. Ben ne kullandığımı ne fatura ödedim iyi bilirim.. Bence sen programı kullanmayı beceremedin...Küçücük bir alanın haritası için 15 20 gb hafıza lazım diyorsun.. Bende gerek yok sport track yeter diyorum...
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #10 : 27 Mayıs 2015, 18:06:12 »
Hocam bilmeden konuşuyorsunuz insanı geriyorsunuz sonra laf söyleyince iddaa ediyor diyorsunuz. Ben bu konuyu bilmeyenler öğrensin işlerini yarasın diye açtım. 15-20gb diyorsun. Koskoca trakya haritasını sokaklardaki arabaları  net görecek şekilde zoom yaparak indirdim 3gb tuttu. Adam en son zoomda indirirse 15-20gb tutuyor. İsteyen 200m isteyen 50m indirir kime ne... BU kadar büyük dosya olması sizi neden ilgilendirdi acaba???
  Bilgi sahibi olmadan birşey söylüyorsunuz sonra iddaa diyorsunuz. Ayıp yaa. İşine gelmiyorsa yazma abisi birşey.. merak edenler zaten yazar birşey... Töbe yaa...
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 27 Mayıs 2015, 18:27:37 »
bu msjmı dikkatli okursanız olaya hakim olduğumu söylediğimin arkasında olduğumu sizinle tartışmaya girmemek için öyle yazdığımı anlarsınız..  Siz hala bilgi sahibi olmadan konuştuğumu idda ediyorsunuz..programı kullanan benim kullanmayı beceremeyen sizsiniz...
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #12 : 27 Mayıs 2015, 19:00:59 »
    Yav Mustafa hocam yapmayın böyle... Kimin neyi kullanıp kullanamadığını ya da becerip beceremediğini dediğiniz programın her sayfasının resmini çekerek buraya atarım, iddialaşmayalım... Kimin neyi yanlış kullandığı belli o zaman olur. Ayrıca söylediğin uygulama bing ve google terrainlerini online olarak gösteren bir programdır. Pro uygulaması da aylık 9lira gibi bir ücret alıyordu. Onu açacağınıza google / yandex maps veya iphone haritalarını açın aynı şeydir.
    Ben sizi kırmamak bilmiyormuş gibi soru soruyorum. Siz bana "iddaa ediyorsun" diyorsunuz. Baştan şırak diye yok abi yanlış söylüyorsun doğrusu bu dikkat edelim desem hoşuna mı gidecek? Ilımlı yaklaşıp uyandırmaya çalışıyorum kabahatlı ben oluyorum. Anlayamıyorum ben sizi yaaa... Ne yapmak istiyorsunuz? Adam birşey paylaşmış bak oku işte belki işine gelir ya da işine gelen insanlar vardır. Eksik, yanlış birşeyi olur ekleme yapar söylersin kimse kızmaz darılmaz... Ama bu tavur hoş değil. Yok efendim şu var şöyle bu var böyle. Konu zaten belli OFFLİNE MAP.... Varsa alternatif program buyrun beraber tartışalım. Alpine Quest örnek olarak ama bu kadar kullanışlı değil...
    Resimi biraz böyük attım. Koca trakya haritası 66mb tutuyor. Ben derin ormanda ava gittiğimden extra zoom yapıyorum bu sebeple dosya boyutu fazla oluyor terrain detail fazla olunca... Ekstra zoom yapınca meblağı görüpte laf yememek için baştan dosya boyutunun ne gibi bir boyutta olabileceğini belittirim. Bunun neresi kötü??

Sizin bu yazınızda açıkça belli. Verecek cevabınız yok konuyu kapatmışsınız. Kalın şimdi sağlıcakla.   

AYRICA TEŞEKKÜR EDERİM. İLK MESAJIN ALTINA NASIL KULLANILIR DETAYLI RESİMLERİNİ EKLEYECEKTİM. KONU KONULUKTAN ÇIKTI. SAOLUN TEKRARDAN..
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 27 Mayıs 2015, 20:58:44 »
sport track  internet istemeyen bir programdır.. kullanımı gayet basittir..

google play store dan internet aracılığı ile yükleme yapıldıktan sonra sırası ile aşağıdaki işlemler uygulanır...

ilk açılışta bu sayfa karşınıza çıkar... start new workout yazısı tıklanır

continue  tıklanır ve işleme devam edilir...

starta basılır ve yürüyüş başlar...

bu şekilde harita üzerinde nerede olduğunuz ne kadar yürüdüğünüz kaç saat yada dakikadır yürüdüğünüz yazar

ve bu işlemler tamamen ücretsiz internetsiz kullanılabilir...

şırakkkk diye söyleyeyim...
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2015, 21:00:10 Gönderen: Mustafa ÖZKOL »
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #14 : 28 Mayıs 2015, 09:12:17 »
   Mustafa bey bir bilgin varsa buyur paylaşalım. Yok ise konu kirliliği yapmayın. ;) Yanlış bilgilendirme ile insanları zarara uğratmayalım.
GPRS kapalı iken harita aşağıdaki gibi çıkıyor.

Aşağıda gördüğünüz resimden anlaşılacağı gibi "harita offline modda açılmıyor" yani KAPAK ŞIRAKK diyerekten kapanıverdi  ;D   ;D Kısa ve net Program GPRS üzerinden çalışan bir program...  ^-^ 

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #15 : 28 Mayıs 2015, 09:35:14 »
sıkıntı yok şu anda kullanıyorum gps açık sadece internet ve mobil veri gerektirmedi ilk başkta haritaları indirmek için wifi bağlantısı kullanın .. 200 mb lik bir dosyayı telefona çekip kurarsanız bidaha internet gerektirmeden haritalar açabilirsiniz ayrıca istediğiniz bölgenin haritasını çekip kurabilyorsunuz
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2015, 09:36:35 Gönderen: Samet BİRİCİK »
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Cüneyt ESMER

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 28 Mayıs 2015, 10:11:41 »
Biz internet istemez diyoruz sen gprs açık olmalı diyorsun... Ne dediğini kendinde bilmiyorsun..
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #17 : 28 Mayıs 2015, 10:31:09 »
 ;D ;D ;D
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 28 Mayıs 2015, 10:46:03 »
Samet bey araçlarda kullandığımız navigasyon sistemleri GPS üzerinden nasıl ücretsiz şekilde çalışıyor ise bu programda aynen GPS üzerinden çalışıyor..

google eart gibi programlar ise interner gerektiriyor...telefonda veri paketin GPRS olmazsa çalışmıyor...ben diyorumki telefonumda son 15 güne kadar internet paketim yoktu ama av sezonu boyunca ben bu programı kullandım ve bir kezde ördek avında tipiden kaybettiğimiz yolu SPORT TRACK adlı internet gerektirmeyen progra m sayesinde buldum ..... ama Cüneyt bey kullanmadığı kullanmayı beceremediği bir programı yok internet istiyor yok GPRS açık olacak yok yanlış bilgi yok kontur gider parası biter diyerek insanları yanlış bilgilendiriyor...

• Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 28 Mayıs 2015, 10:47:22 »
lütfen ya yazmayın yada yazdıklarınızınızı silmeyin....
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #20 : 28 Mayıs 2015, 10:53:59 »
SEN GPS İLE gpsr ne işe yarar onu daha bilmiyosun benim yazdıklarımı tam okursan anlicaksınız =)
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #21 : 28 Mayıs 2015, 10:58:00 »
haritaları yüklemeden nasıl kullanıcaksınız ? güldürmeyin beni ilk önce programı kurarsınız adam akıllı haritaları çekersiniz 200-300 mb herneyse sonra interneti kapatır kullanırsınız gps açıp =)
  • Kırklareli
  • İstanbul
1986-istanbul

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 28 Mayıs 2015, 10:58:13 »
al birini vur ötekine...
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 28 Mayıs 2015, 11:01:38 »
sport track  internet istemeyen bir programdır.. kullanımı gayet basittir..

google play store dan internet aracılığı ile yükleme yapıldıktan sonra sırası ile aşağıdaki işlemler uygulanır.

yazdığımı iyi okumanı tavsiye ederim
  • Akus 20 ga çifte
  • Benelli s90 12 ga

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #24 : 28 Mayıs 2015, 11:06:14 »
Samet bey araçlarda kullandığımız navigasyon sistemleri GPS üzerinden nasıl ücretsiz şekilde çalışıyor ise bu programda aynen GPS üzerinden çalışıyor..

google eart gibi programlar ise interner gerektiriyor...telefonda veri paketin GPRS olmazsa çalışmıyor...ben diyorumki telefonumda son 15 güne kadar internet paketim yoktu ama av sezonu boyunca ben bu programı kullandım ve bir kezde ördek avında tipiden kaybettiğimiz yolu SPORT TRACK adlı internet gerektirmeyen progra m sayesinde buldum ..... ama Cüneyt bey kullanmadığı kullanmayı beceremediği bir programı yok internet istiyor yok GPRS açık olacak yok yanlış bilgi yok kontur gider parası biter diyerek insanları yanlış bilgilendiriyor...
      Ya hocam bilmiyorsan konuşma yaa!! Nasıl bir yapı var sende anlamadım. Ispatı yukarıda hala bana dönmüş Cüneyt bey bilmiyor diyorsun... Haksız olduğun bir konuda iddaa ve inata bindiren sensin.  Ben siz zihniyetli insanlardan korkuyorum açıkcası. Çünkü bu insanlar bildiklerini sandıkları aslında bilmedikleri şeyleri sadece kendilerinin bildiğini zannedip aksini iddaa eden insanlarla tartışmayı, karşı tarafa suç bularak çamur atmayı çok iyi bilen insanlardır.
      Yukarıda apaçık kanıt koyduğum yazıyı okumanıza rağmen kendin telefonunuzda denemeyerek gelip burada bana çamur atıyorsunuz. Birde utandamadan sıkılmadan ısrar ederek kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. ,
     Senin dediğin uygulama offline olarak çalıştırılabilir ama "O İŞİ SEN BECEREMEZSİN..."...! Bilgi ve beceri sahibi olmak gerek dicek onlar zaten sizde mevcut  belki ama bazı şeyler incelik istiyor, Püf nokta gerekiyor.
    Ama akşama kadar sabret bir bir site kurulumu yaptıktan sonra senin dediğin o uygulamayı videolu olarak çekim yapacağım. Bakalım offlinemi çalışıyor yoksa online mi göreceğiz..
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar