Gönderen Konu: Yeni başlayanlar için tüfek seçimi...  (Okunma sayısı 5126 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Bahadır NERGİZ

• *
  • BBB
Yeni başlayanlar için tüfek seçimi...
« : 26 Mayıs 2015, 01:16:42 »
 O0Arkadaşlar yaklaşık bir aydır siteyi ve forumu takip ediyorum, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var...
Kara avcılıgına yeni merak sardım daha önce bir kac kez arkadaşlarımla kuş avına gittim bıldırcın üveyik vs ve artık kendimde bir avcı adayıyım ve bir av tufegi edinmek istiyorum fakat bu konuda okudugum ve dinlediklerimden kafam cok karıstı ve sizin degerli goruslerinize ihtiyacım var...gidecegim avlar bıldırcın üveyik keklik tahtalı ve tavşan avları olacak öncelikle sorum alacagım tufek otomatik mi superpoze mi olmalı ve hangi markalar olmalı tecrubelerinizle yon gosterirseniz memnun olurum nacizane inceleyip begendigim marka ve modeller superpozede Huglunun S 12 E ve Eagle modelleri hoşuma gitti Otomatik olarakta Huglu Nitro Beast, Ata Arms Venza ve Stoeger M2000 ve M 3000 modelleri şimdiden teşekkür ederim...
VETERİNER HEKİMİ
ADANA GAZİANTEP KİLİS

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Yeni başlayanlar için tüfek seçimi...
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2015, 02:21:22 »
kesinlikle f.affnıty(benelinindir) 2800 tl 6 taksit.yerli  kınetık ÖZKANLAR gazlı YILDIZ otomatik..asla ve asla yanılmazsınız.ama almadn önce marka ne olursa olsun tüfeği bir omuzla bak içine sinsin öyle al.ezbere siteden sipariş alma
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

The following users thanked this post: Bahadır NERGİZ

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 26 Mayıs 2015, 07:50:22 »
sizin yapacagınız avlara en uygun stoeger olur 
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Metehan ÇAMDERE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Mayıs 2015, 08:19:12 »
Stoger yolda bırakıyor diye duydum tabiki kullananlar daha iyi bilir..yıldız süperpoze düşünülebilir bence

Sent from my iPhone using Tapatalk
1995

manisa

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 26 Mayıs 2015, 08:46:31 »
ben olsam afinity ve stoeger i incelerdim ve hafif olanını tercih ederdim
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Cömert ÖZEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 26 Mayıs 2015, 12:12:53 »
Bahadır bey , Öncelikle bölgenizde avcılık kursu düzenlemeye ve diploma vermeye yetkili bir kurum olup olmadığını araştırın.

Eskiden her ilde bir dersaneye yetki verilmişti. Ancak hükümet ve cemaat çekişmesinden dolayı çoğuı dershane kapatılınca bu avcı diploması durumu , açıkta kaldı. Tüfek arayışlarınıza bence avcılık belgenizi cebinize koymaya yakın yapın.

Av tüfeği olayı oldukça göreceli bir kavramdır. Kişiden kişiye değişkenlik gösterir .
Aynı marka tüfeğin , aynı modelini , kimi yere göğe sığdıramazken , kimi yerden yere vurur.

Vatandaş alıyor bir tüfek , beğenmeyince "sakın almayın" diye başlık açıyor veya alıyor bir tüfek , "ömrü hayatımda böyle güzelini görmedim" diye beyanatta bulunuyor. Tecrübesi nedir ? Hangi mühimmatı kullanıyor ? Kaç metre mesafeden , nasıl bir hedefe atıyor ?  Hiç birisi belli değil.

Sizin yerinizde olsaydım , öncelikle tetik çekme mesafemi öğrenirdim. Sonra amacımı çok çok iyi belirlerdim. Çünkü yapılan en büyük hata  , mevcut silaha  sonradan bir takım özellikler  ilave etmeye kalkmaktır.Hem orjinali gibi olmaz , hemde pahalıya gelir.

Amacınızı belirledikten sonra , ölçüleriniz içinde kalan modelleri , tespit edip , bizzat omuzlayın. Bütçeniz , ölçüleriniz ve beklentileriniz karşılayan model , hangisi ise alın ve kullanın. Aldıktan sonrada "Keşke şunu alsaydın " diyecek . kimseye kulak asmayın. Memleketimizde metrekareye 2 silah uzmanı, 3 rambo düştüğü için , sorduğunuz vakit herkes , kendi kullandığı silah neyse onu tavsiye edecektir.

Veya yakınlarınızda silah tamir atolyesi varsa direkt başvurup sorun. Vitrinde ışıl ışıl  görünen bir modelin kronik hataları nedir ? en iyi tamir eden bilir.

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ, Fatih DENİZ, Bahadır NERGİZ

• *
  • BBB
« Yanıtla #6 : 26 Mayıs 2015, 18:31:03 »
Teşekkür ederim Cömert Bey önerileriniz dogrultusunda hareket etmek sanırım en dogrusu...
VETERİNER HEKİMİ
ADANA GAZİANTEP KİLİS

• *
  • BBB
« Yanıtla #7 : 26 Mayıs 2015, 18:33:03 »
Tüm usta avcılardan bu modellerle ilgili yorumlarını bekliyorum...
VETERİNER HEKİMİ
ADANA GAZİANTEP KİLİS

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #8 : 26 Mayıs 2015, 20:44:37 »
ben yeni başlanıyorsa tüfeğe çok para verilmesinden yana değilim.
işini görecek bir poze al ilerleyen zamanlarda ihtiyacına avlanma stiline göre
bir tane otomatik daha güzel bir poze yada ne ise onu alırsın. nasıl olsa ilk tüfeğin
olmayacak :)

Benim sana tavsiyem 950 tl liste fiyatlı pazarlıkla 850 lira gibi rakamlara
alabileceğin cesa markadır. seni yolda bırakmayacak güzel bir üründür.
otomatik olarakta ata neo kinetik sentetik olabilir.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ, Bahadır NERGİZ

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 26 Mayıs 2015, 21:44:53 »
Bahadır bey bence fabrikası size en yakın ve servisi ilgili olan arkayı tercih edin . Ayrıca bende iki tane yerli var ikisinide fabrikaya gönderip yeniden test atışları yaparak kullanabilir hale getirdim.Bu bahsettiklerimde iyi markalar sakın yanlış anlaşılmasın.Nitro beast çok sorunlu olarak duyuyorum her yerden fakat huğlunun pozeleri çok güzel.Ben otomatikte kinetik sistem 71 namlu, pozede 66 namlu öneririm.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

• *
  • BBB
« Yanıtla #10 : 28 Mayıs 2015, 18:45:39 »
Arkadaşlar gönlüm yavaş yavaş stoeger 3000 66 cm  e kayıyor gibi ne dersiniz ????
VETERİNER HEKİMİ
ADANA GAZİANTEP KİLİS

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 28 Mayıs 2015, 20:29:16 »
Bahadır bey , Öncelikle bölgenizde avcılık kursu düzenlemeye ve diploma vermeye yetkili bir kurum olup olmadığını araştırın.

Eskiden her ilde bir dersaneye yetki verilmişti. Ancak hükümet ve cemaat çekişmesinden dolayı çoğuı dershane kapatılınca bu avcı diploması durumu , açıkta kaldı. Tüfek arayışlarınıza bence avcılık belgenizi cebinize koymaya yakın yapın.

Av tüfeği olayı oldukça göreceli bir kavramdır. Kişiden kişiye değişkenlik gösterir .
Aynı marka tüfeğin , aynı modelini , kimi yere göğe sığdıramazken , kimi yerden yere vurur.

Vatandaş alıyor bir tüfek , beğenmeyince "sakın almayın" diye başlık açıyor veya alıyor bir tüfek , "ömrü hayatımda böyle güzelini görmedim" diye beyanatta bulunuyor. Tecrübesi nedir ? Hangi mühimmatı kullanıyor ? Kaç metre mesafeden , nasıl bir hedefe atıyor ?  Hiç birisi belli değil.

Sizin yerinizde olsaydım , öncelikle tetik çekme mesafemi öğrenirdim. Sonra amacımı çok çok iyi belirlerdim. Çünkü yapılan en büyük hata  , mevcut silaha  sonradan bir takım özellikler  ilave etmeye kalkmaktır.Hem orjinali gibi olmaz , hemde pahalıya gelir.

Amacınızı belirledikten sonra , ölçüleriniz içinde kalan modelleri , tespit edip , bizzat omuzlayın. Bütçeniz , ölçüleriniz ve beklentileriniz karşılayan model , hangisi ise alın ve kullanın. Aldıktan sonrada "Keşke şunu alsaydın " diyecek . kimseye kulak asmayın. Memleketimizde metrekareye 2 silah uzmanı, 3 rambo düştüğü için , sorduğunuz vakit herkes , kendi kullandığı silah neyse onu tavsiye edecektir.

Veya yakınlarınızda silah tamir atolyesi varsa direkt başvurup sorun. Vitrinde ışıl ışıl  görünen bir modelin kronik hataları nedir ? en iyi tamir eden bilir.

Üstteki yazıya ilaveten teknik servisi aktif ve memnuniyeti yüksek markalara yönetmenizi fayda var. Forumda her marka için konu başlığı var. Benim hatırladığım ata,armsan,akdaş, akus,hatsan var. Diğerlerinide araştırın...
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

• *
  • BBB
« Yanıtla #12 : 30 Mayıs 2015, 15:37:00 »
Arkadaşlar stoeger 3000 artık uretilmiyor mu ? Resmi sitelerinde sadece 2000 ve 3500 modelleri mevcut...
VETERİNER HEKİMİ
ADANA GAZİANTEP KİLİS

Çevrimdışı Zeki TURGUT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 04 Haziran 2015, 21:50:14 »
Bence Akkar'ı da düşünün. Karar verirken mümkünse tüfeği omuzlayın ve detaylarını gözünüzle görün.
1966 Istanbul

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 04 Haziran 2015, 22:40:24 »
Değerli kardeşim; sorun çok cevaplı. Arkadaşlarımız farklı çok şey önereceklerdir. Ancak ben de kendimden örnek vererek sorunu cevaplamaya çalışayım.
18 yaşını doldurduğumda dayım ve bir tecrübeli bir av arkadaşının görüş ve yardımıyla klasik sayılacak huğlu 104 A modeli 71cm 1-3 şok namlulu bir süperpoze aldım. Tarih 1991 senesinin ocak ayıydı. Bu tüfekle başkaca bir tüfeğim olmaksızın yıllarca  bıldırcından ördeğe her avı yaptım. Beni hiç üzmedi. Biraz ağırdı o kadar. Sana da tavsiyem çok pahalı olmayan yerli ancak kaliteli bir çifte veya süperpoze alman. Yıllar içerisinde yerli yabancı pek çok tüfeğim oldu. Otomatikçilere bir şey demem ama bence av tüfeği çifte veya süperpozedir. Bunun bir çok sebebi var ancak şimdi uzun sürer. Unutma ilk hangi tüfekle başlarsan en çok randımanlı atış yapacağın tüfek o olacaktır. Ben süperpoze ile başladım, her tüfeği başarı ile kullandım ama en başarılı vuruş yüzdem hep süperpoze iledir. Tek tetik çift tetik ayrımı da böyledir ne ile başlarsan onunla devam etmek kolaydır.
Tüfekte fiyat arttırıcı ejektör, tek tetik, selektör, gravür vs den çok kalite ve sağlamlığa değer ver.  Tüfeğin içine sinmesi ve kundak ölçüsünün sana uyması hayati önem taşır. O yüzden eline alıp incelemeden araştırmadan tüfek alma. ben huğlu kasabası imalatı tüfekleri tavsiye ederim. Marka sana kalmış. Bu arada 12 calibre ve sabit şok 71 cm namlu tavsiye ederim. Mobil şok yerine ihtiyaç halinde ihtiyaca matuf yedek namlu yaptır.  Rastgele. 
  • Simson Suhl SXS ejektör 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g 222 SXS 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g. 222 SXS 16 Cal.
  • Akus OB O/U 12 Cal.
  • Huğlu 103 d O/U 12 Cal.
  • Yıldız SPZ-ME O/U 20 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA

Çevrimdışı Orkun ÜNLER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 04 Haziran 2015, 22:43:48 »
ek olarak mutlaka çelik kasalı tüfek tavsiye ederim.
  • Simson Suhl SXS ejektör 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g 222 SXS 12 Cal.
  • Fusil Robust Brevete s.g.d.g. 222 SXS 16 Cal.
  • Akus OB O/U 12 Cal.
  • Huğlu 103 d O/U 12 Cal.
  • Yıldız SPZ-ME O/U 20 Cal.
Orkun ÜNLER
1972 KONYA

Çevrimdışı Kenan ÇITAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 04 Haziran 2015, 22:49:43 »
Otomatik ise ata armsan stoger sarsilmaz hatsan super poze ise huglu ;yildiz;akdas
1978 istanbul