Bahadır bey , Öncelikle bölgenizde avcılık kursu düzenlemeye ve diploma vermeye yetkili bir kurum olup olmadığını araştırın.
Eskiden her ilde bir dersaneye yetki verilmişti. Ancak hükümet ve cemaat çekişmesinden dolayı çoğuı dershane kapatılınca bu avcı diploması durumu , açıkta kaldı. Tüfek arayışlarınıza bence avcılık belgenizi cebinize koymaya yakın yapın.
Av tüfeği olayı oldukça göreceli bir kavramdır. Kişiden kişiye değişkenlik gösterir .
Aynı marka tüfeğin , aynı modelini , kimi yere göğe sığdıramazken , kimi yerden yere vurur.
Vatandaş alıyor bir tüfek , beğenmeyince "sakın almayın" diye başlık açıyor veya alıyor bir tüfek , "ömrü hayatımda böyle güzelini görmedim" diye beyanatta bulunuyor. Tecrübesi nedir ? Hangi mühimmatı kullanıyor ? Kaç metre mesafeden , nasıl bir hedefe atıyor ? Hiç birisi belli değil.
Sizin yerinizde olsaydım , öncelikle tetik çekme mesafemi öğrenirdim. Sonra amacımı çok çok iyi belirlerdim. Çünkü yapılan en büyük hata , mevcut silaha sonradan bir takım özellikler ilave etmeye kalkmaktır.Hem orjinali gibi olmaz , hemde pahalıya gelir.
Amacınızı belirledikten sonra , ölçüleriniz içinde kalan modelleri , tespit edip , bizzat omuzlayın. Bütçeniz , ölçüleriniz ve beklentileriniz karşılayan model , hangisi ise alın ve kullanın. Aldıktan sonrada "Keşke şunu alsaydın " diyecek . kimseye kulak asmayın. Memleketimizde metrekareye 2 silah uzmanı, 3 rambo düştüğü için , sorduğunuz vakit herkes , kendi kullandığı silah neyse onu tavsiye edecektir.
Veya yakınlarınızda silah tamir atolyesi varsa direkt başvurup sorun. Vitrinde ışıl ışıl görünen bir modelin kronik hataları nedir ? en iyi tamir eden bilir.