Gönderen Konu: Köpeğim standart dışımı  (Okunma sayısı 11760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
Köpeğim standart dışımı
« : 25 Mayıs 2015, 18:57:17 »
Fotoğraflardan standartlarında veya standart dışı olduğunu anlayan abilerimin arkadaşlarımın yardımını bekliyorum köpeğimin anne ve babası secereli üretim izni olmadığı için yavrulara scr çıkarılmadı annein ve babanın anne ve babaları lüleburgazdan anne ve baba edirne yeniköy beldesinden anne ve baba muayer avcı köpeğiminde kokusu çok sağlam ve çok güveniyorum 62 cm erkek bir köpek köpeğim standart dışı ama neden

çoklu resim upload

resim gönder

resim yükleme servisi

resim yükle

gif upload

resim upload

resim gönder

yükle resim
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2015, 18:58:27 Gönderen: Ali GİRGİN »
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
    • http://www.loftyberg.com
Ynt: Köpeğim standart dışımı
« Yanıtla #1 : 25 Mayıs 2015, 19:30:53 »
Ali bir çok şey yazmışsın, standart dışımı demişsin?
sonrada "62 cm erkek bir köpek köpeğim standart dışı ama neden?" diye sormusun
tam olarak ne istediğini anlatırmısın.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 25 Mayıs 2015, 19:38:12 »
köpeğim standartların dışında sadece boyla standarta girmiyor köpekler veya secereli anne babadan doğan köpekler illa ırk standartlarına uymuyor benimki bi tepki sadece fotolardan safkan olup olmadığını anlayan abilerime arkadaşlarıma köpeğimin göğüs tüyleri 6  cm ve köpeğim kusurlu standart dışı bu köpeğimin drahthaar olmadığınımı gösteriyor 
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 25 Mayıs 2015, 19:44:09 »
köpeğim standartların dışında sadece boyla standarta girmiyor köpekler veya secereli anne babadan doğan köpekler illa ırk standartlarına uymuyor benimki bi tepki sadece fotolardan safkan olup olmadığını anlayan abilerime arkadaşlarıma köpeğimin göğüs tüyleri 6  cm ve köpeğim kusurlu standart dışı bu köpeğimin drahthaar olmadığınımı gösteriyor 
NEYİN TEPKİSİNİNİ VERİYORSUNKİ. SANA BURADAN İKİ FOTOĞRAFA BAKARAK KÖPEĞİN STANDARTMI DEĞİLMİ CEVAP VERCEK KADAR UZMAN OLMADIĞINI SÖYLEYEYİM. SECERELİ DOĞAN YAVRULARIN DRAHTHAAR STANDARTLARINDA OLUP OLMADIĞINI ANLAMAK İÇİN 4 TANE HAKEM YAKLAŞIK 1 SAAT UĞRAŞIYOR VE 5-6 SAYFA FORM DOLDURUYOR ONA GÖRE KARAR VERİYOR.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 25 Mayıs 2015, 19:54:35 »
verdiğim tepkiyi söyledim ya abi tek fotoda safkan olup olmadığını anlayanlara
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 25 Mayıs 2015, 20:01:20 »
BU TARZ FORUM SAYFALARINDA SONU OLMAYAN TARTIŞMALARA ZAMAN AYIRMAK YERİNE,
BUYURUN GELİN GERÇEKTEN NEDİR NE DEĞİLDİR GÖZÜNÜZLE GÖRÜN, BÖYLECE BAŞKALARININ FİKİRLERİNE İHTİYACINIZ KALMAZ.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 25 Mayıs 2015, 20:07:48 »
Ne guzel demissin yada kopegim omu bumu diye merakta kalicagina secereli hayvan al kafanda soru isareti kalmasin
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 25 Mayıs 2015, 20:13:48 »
SENİN KONUN SAYESİNDE BU IRKA MERAKLI ARKADAŞLARA SÖYLÜYORUM;
DERNEĞİN KAPISI MERAKLI HERKESE AÇIK SİZLERE HERKES YARDIMCI OLUR.
BUYURUN ETKİNLİKLERE KATILIN.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

Çevrimdışı Bahri GÖZÜYAŞLI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 25 Mayıs 2015, 20:34:10 »
Kopeginizden memnunsaniz standart yada standart dışı olmasının önemi yok bence
1984 YOZGAT

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 25 Mayıs 2015, 20:40:40 »
Kopeginizden memnunsaniz standart yada standart dışı olmasının önemi yok bence
Ne kadar tamahkar insanlarız maşallah.
Bahri bey bizim iyi bir şeye sahip olmamız yada iyiyi aramamız yanlışmı?
bence artık insanlar uyansın doğruları görmeye başlasın bu ırkla ilgili.
Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

The following users thanked this post: Mehmet TURAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 25 Mayıs 2015, 21:04:26 »
Ne kadar tamahkar insanlarız maşallah.
Bahri bey bizim iyi bir şeye sahip olmamız yada iyiyi aramamız yanlışmı?
bence artık insanlar uyansın doğruları görmeye başlasın bu ırkla ilgili.

Uğur bey ben mantigima uygun olani söyledim ve bu benim fikrim. Diyelim konuyla ilgili köpek irk standartlari dışı ve standart dışı diye arkadas mevcut kopegini elinden çıkardı ve standartlara uygun olan bi köpek edindi. Edinilen irk standardina uygun köpeğin standartlara uygun olmadığı için elden çıkarılan köpeğin verdiği memnuniyeti vereceginin garantisi varmı ?
1984 YOZGAT

Çevrimdışı Uğur CAMUZCU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 25 Mayıs 2015, 21:24:08 »
Uğur bey ben mantigima uygun olani söyledim ve bu benim fikrim. Diyelim konuyla ilgili köpek irk standartlari dışı ve standart dışı diye arkadas mevcut kopegini elinden çıkardı ve standartlara uygun olan bi köpek edindi. Edinilen irk standardina uygun köpeğin standartlara uygun olmadığı için elden çıkarılan köpeğin verdiği memnuniyeti vereceginin garantisi varmı ?

kusura bakmazsan bir soruyla başlayayım,
siz hangi ırk besliyorsunuz?
eğer drahthaar besliyorsanız,
bu forum sayfasınıda takip ediyorsunuzdur.
bu sayfada gördüğün Drahthaar ırkı ile ilgili bütün memnuniyetsizliklerin hepsinin ana kaynağının,
insanların üç kuruş için yaptıkları cahilce eşleşmelerden kaynaklandığını açık ve net bir şekilde söyleyebilirim.
belki senin dediğin gibi standart dışı köpekten av olarak çok memnun olabilirsin ama şu kadar söyleyeyim bugün olmazsa yarın muhakkak burada açılan konulardan her hangi bir taneside senin başına gelecektir.
ADAMLAR BU IRK İÇİN 1902 SENESİNDE STANDART OLUŞTURMAYA BAŞLAMIŞ BU GÜNE KADAR GELİŞTİRMİŞ. BİZLER ÜZERİNE DAHA NE KOYABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNECEĞİMİZE IRKI ÜLKEMİZDEKİ AV KOŞULLARINA UYDURACAĞIMIZI DÜŞÜNMEK YERİNE, HADİ ÜZERİNE KOYMA İŞİNİDE GEÇTİM ADAMLARIN YAPTIĞINI KORUMAK YERİNE,BURADA BU BASİT KONULARI TARTIŞIYORUZ, BOŞA LAF SALATASI YAPIYORUZ. BENCE HERKESİN KÜLAHINI ÖNÜNE KOYUP DÜŞÜNMESİ LAZIM.

Uğur CAMUZCU
1970  BURSA

The following users thanked this post: Özhan KELEŞ, Mehmet TURAN

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 25 Mayıs 2015, 21:46:46 »
Av yapan köpek iyidir,av yapan safkan köpek daha iyidir,av yapan safkan secereli köpek dahada iyidir.. Nokta
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2015, 12:08:55 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

The following users thanked this post: Halil ARIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 25 Mayıs 2015, 22:01:34 »
kusura bakmazsan bir soruyla başlayayım,
siz hangi ırk besliyorsunuz?
eğer drahthaar besliyorsanız,
bu forum sayfasınıda takip ediyorsunuzdur.
bu sayfada gördüğün Drahthaar ırkı ile ilgili bütün memnuniyetsizliklerin hepsinin ana kaynağının,
insanların üç kuruş için yaptıkları cahilce eşleşmelerden kaynaklandığını açık ve net bir şekilde söyleyebilirim.
belki senin dediğin gibi standart dışı köpekten av olarak çok memnun olabilirsin ama şu kadar söyleyeyim bugün olmazsa yarın muhakkak burada açılan konulardan her hangi bir taneside senin başına gelecektir.
ADAMLAR BU IRK İÇİN 1902 SENESİNDE STANDART OLUŞTURMAYA BAŞLAMIŞ BU GÜNE KADAR GELİŞTİRMİŞ. BİZLER ÜZERİNE DAHA NE KOYABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNECEĞİMİZE IRKI ÜLKEMİZDEKİ AV KOŞULLARINA UYDURACAĞIMIZI DÜŞÜNMEK YERİNE, HADİ ÜZERİNE KOYMA İŞİNİDE GEÇTİM ADAMLARIN YAPTIĞINI KORUMAK YERİNE,BURADA BU BASİT KONULARI TARTIŞIYORUZ, BOŞA LAF SALATASI YAPIYORUZ. BENCE HERKESİN KÜLAHINI ÖNÜNE KOYUP DÜŞÜNMESİ LAZIM.

Benim köpeğin kurzhar ile seter melezi yani safkancilarin deyimi ile kırık, kırma şuan 10 yaşında ve 8 senedir bende 7 yildir bana sayisiz av vurdurdu imkanlarim olduğu halde parali parasiz bircok cins safkan edinme olanagim vardi kopegimden her yönu ile memnun olduğum için yeni bi kopek edinmek aklimin ucundan geçmedi.  Ben burada ne melezlestirmeyi, irki bozmayi savunuyorum  nede irk standartlari taşıyan köpek edinmemeyi savunuyorum. Sadece dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmamaliyiz diyorum. Ha konuyu başlatan arkadas deseydi ki drahthaar köpek almak istiyorum bi arkadasta var irk standartlari dışı onumu alayım yoksa baska biyerden irk standartlarina uygun bi kopekmi alayim deseydi bende standartlara uygun olani alin derdim
1984 YOZGAT

The following users thanked this post: Halil ARIK

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #14 : 25 Mayıs 2015, 22:55:07 »
hocam av yapması seni tatmin ediyorsa standart olmuş olmamış senin için önemlimi.
Secere tabiki işin farklı yanı 7 senedir köpeğim var

av yapmaz, standart bir ırk değil, seceresi neyim yok 7 senedir evimize kattığı neşe yeter.
Av yapsaydı daha iyi olurdu ama bu saatten sonra atsan atılmaz satsan satılmaz.
Tüylü evlat...

Uzuun boylu insanlarında cüce çocukları yada kısa boylu insanlarında sırık çocukları
olabiliyor. Bence pek takılacak bir durum değil. Takarsanız köpeğinizden soğuma riskiniz var.
Siz eğitimlere devam edin. Avcılığı öğretin sizi yarı yolda bırakacak bir köpeğe
benzemiyor. Sanki biraz terrierlik karışmış gibi :) inadıda varsa vay halinize :)
doğru yönlendirme ile ava inatlaştırabilirsiniz. Çok hırslı olur.
« Son Düzenleme: 25 Mayıs 2015, 22:59:16 Gönderen: Tunç GEÇGİL »
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Ersun ERDOĞAN

• *
« Yanıtla #15 : 25 Mayıs 2015, 23:26:08 »
Av yapan köpek iyidir,av yapan safkan köpek daha iyidir,av yapan safkan secereli köpek daha iyidir.. Nokta
+1
Ersun ERDOĞAN
1979 malatya

The following users thanked this post: Basri TÜRKER

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 26 Mayıs 2015, 02:33:22 »
ali by köpeğiniz benim drahthaar ın tıpkısı   ben 3 çeşit ini gördüm.a) bol tüylü sizinki gibi  b)az tüylü sakallı  c)tüysüz kurzhaar gibi sakalsız tüysüz.her ne cins alırsanız alın ama safkan olmasına bakın internetde  her türlü bilgi foto bulabilirsiniz.alıstırdık dn sonra ve arkasında da iyi avcı oldumu çoban köpeği bile av yapar. perma vermez veya aport yapmaz.safkan ile av zevklidir.perma aport olur avı görmeden uzak koku ile perma vererek ava yaklasır permayı bozmaz  vs  vs..
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2015, 02:36:23 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 26 Mayıs 2015, 12:03:44 »
Şecereli ve üretim izinli anne babadan gelen bir köpeğin illaki üretim izni alacağının garantisi yok ki, Uğur abinin dediği gibi adamlar inciğinden cıncığına kadar inceliyor, eğitmenin yaptğı hatalardan dolayı eğitim zafiyeti olanları bi kenara koyuyorum, boyu kilosu agresifliği vsvs  çok fazla ayrıntısı var hatta drahthaar için emek veren abilerimiz foruma küsmeden önce bir köpeğin göz kapaklarının sarkıklığından dolayı üretim izni alamayacağından bahsediyordu.
    Mesela benim köpeğime DENGAD mera yarışmasından hakem sadece köpeğimin sakalı az diye kurzhaarxdrahthaar melezi dedi inceleme vs yok köpeğime ayırdığı zamn bir dk dahi değil, benim köpeğim şeceresi yok ama geldiği kanlar (Emre Üre'nin köpekğinin ilk batım yavrusu ile mercan menşeli bir erkek çiftleşmesinden doğan bi yavru) itibari ile benim köpeğim  Drahthaar diyebiliyorum ama ırk standartlarına uygundur diyemiyorum.
    Bazı arkadaşların köpeklerine Griffon yada Griffon kanı ağır basmıs diyorlar ne enterasandır ki arkadaşlar buna alınıyor yada kızıyorlar griffon demek köpeğin kötü olduğu anlamına gelmiyor ki, ben dahil bizim halkımız kendi inandığı şeye bir müdahale yapıldığı zaman çok fazla objektif olamiyoruz.
    Şeceresiz köpeklerin çiftleştirip çiftleştirilmemesi ile ilgili konu çok ayrı bir konu çiftleştirilecekse bile en azından kendi ırkına mensup bi köpekle çiftleştirmeye gayret edin.
« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2015, 13:15:29 Gönderen: Gökhan AKDOĞAN »
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

The following users thanked this post: Mehmet TURAN, Selim UYGUN

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 26 Mayıs 2015, 15:09:19 »
Av yapan köpek iyidir,av yapan safkan köpek daha iyidir,av yapan safkan secereli köpek dahada iyidir.. Nokta
Birol abiye katılıyorum
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Halil BAŞARAN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 26 Mayıs 2015, 18:07:55 »
benzer bir soruya drahthaarturkiye.com Aziz beyin verdiği cevap aşağıda.

"........  yeni sistemde, dünyada kayıtlı olmayan hiçbir Deutsch Drahthaar veya başka ırka ait bir kopek o ırktan Kabul edilmiyor.

Bilgilerine,

Aziz Omur"

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #20 : 12 Haziran 2015, 11:14:20 »
drahthaarda kuyruk gördüğüm zaman o köpeğe yorup yapma gereği duymuyorum.
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Uğur UYSAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 12 Haziran 2015, 16:22:18 »
safkanmı karışık kanmı bilmem ama benim drahtardan daha çirkin bi drahtar :)
Selçuk Ünv. Harita ve Kadastro
Antalya/Gazipaşa

The following users thanked this post: Ali GİRGİN

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 12 Haziran 2015, 16:53:09 »
drahthaarda kuyruk gördüğüm zaman o köpeğe yorup yapma gereği duymuyorum.
neden ki kuyruk eksimi bi drahthaar için veya kurzhaar için Türkiyee ki hayvan haklarına göre zevk amaçlı kuyruk ve kulak amputasyonu yasak ve cezası var yapan veteriner meslekten atılıyo ve 2 yıla kadarda hapis cezası isteniyo kuyruğu olunca av yapmıyomu köpek yoksa yakışıklılığımı gidiyo benim kendi tercihimdi kestirmemek kıyamadığımdan ben bi dez avantajını görmedim siz gördüyseniz veya duyduysanız anlatın bana Alim abi
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #23 : 13 Haziran 2015, 03:25:24 »
Dediğin dogru zevk için kulak ve kuyruk kesimi yasak cezasını bilmem ama bazı av köpeklerinde kuyrugunu çok sallayıp yara yaptıgı gerekçesi ile av köpekleri(belli ırklar) kapsam dısında.Ama sen bu saatden sonra yaptırma.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 13 Haziran 2015, 06:58:40 »
Dediğin dogru zevk için kulak ve kuyruk kesimi yasak cezasını bilmem ama bazı av köpeklerinde kuyrugunu çok sallayıp yara yaptıgı gerekçesi ile av köpekleri(belli ırklar) kapsam dısında.Ama sen bu saatden sonra yaptırma.
ben yaptırmak isteseydim zaten yavruyken daha yaptırırdım bana göre drahthaar ve kurzhaarlarda daha çok şekil ve şemal olarak yakışıklı olsun diye görsel açıdan çoğu breton gibi kuyruksuz doğsa tamam derim bu köpeğin dış görünümü bu setter den fazla kuyruğu yara olan kanayan başka bi köpek görmedim ben şimdiye kadar ama kuyrukları var işte kimsede kestirmiyor
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986