Gönderen Konu: Köpeğim standart dışımı  (Okunma sayısı 11757 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Adem ÖZENEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Köpeğim standart dışımı
« Yanıtla #25 : 13 Haziran 2015, 13:45:41 »
bütün yazıları okudum hiç anlam veremedim 33 yıllık avcıyım bu benim dördüncü köpeğim piçin biri itin biri daha 23 aylık verimi tam değil
ferması güzel aportu mükemmel ama eziyor öyle getiriyor standartlara kesinlikle uymuyor şimdi ne yapayım yani standart dışı diye
atayımmı herif bana aşık gözünü gözümden ayırmaz her yemekten sonra elimi yalar teşekkür eder sabahları beni gördümü kucaklamak için
kendini paralar eeee daha ne istiyeyimki sevgimiz karşılıklı saygımızda karşılıklı sakalını yedimini varsın standart dışı olsun.bu standart olayı ayrı bir merak ayrı bir hobi meraklılara saygı duyuyorum ben her arabaya binerim gitsin yeter ama adam halk diliyle renocudur başka arabaya
binmez bu onun gibi bir şey şimdi Ali kardeşim anladığım kadarıyla kıyamadım kelimesini kullandığına göre köpeğini seviyorsun boşver be kardeşim standartmı değilmi güle güle büyüt yetiştir hayrını gör o sana 10 yıl köpek aratmaz sağlıcakla kal.
1963 Maltepe-İstanbul

The following users thanked this post: Ali GİRGİN

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 13 Haziran 2015, 17:24:51 »
bütün yazıları okudum hiç anlam veremedim 33 yıllık avcıyım bu benim dördüncü köpeğim piçin biri itin biri daha 23 aylık verimi tam değil
ferması güzel aportu mükemmel ama eziyor öyle getiriyor standartlara kesinlikle uymuyor şimdi ne yapayım yani standart dışı diye
atayımmı herif bana aşık gözünü gözümden ayırmaz her yemekten sonra elimi yalar teşekkür eder sabahları beni gördümü kucaklamak için
kendini paralar eeee daha ne istiyeyimki sevgimiz karşılıklı saygımızda karşılıklı sakalını yedimini varsın standart dışı olsun.bu standart olayı ayrı bir merak ayrı bir hobi meraklılara saygı duyuyorum ben her arabaya binerim gitsin yeter ama adam halk diliyle renocudur başka arabaya
binmez bu onun gibi bir şey şimdi Ali kardeşim anladığım kadarıyla kıyamadım kelimesini kullandığına göre köpeğini seviyorsun boşver be kardeşim standartmı değilmi güle güle büyüt yetiştir hayrını gör o sana 10 yıl köpek aratmaz sağlıcakla kal.

adem abi zaten bi tepki mesajı bu köpeğim standart dışımı kırık mı diye soranlara ve bi fotodan anlamaya çalışanlara veya bi kaç fotodan ben köpeğimden gayet memnunum av yapmasa bile ne verebilirim nede atabilirim tek hayvanımda değil
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #27 : 18 Haziran 2015, 10:12:48 »
neden ki kuyruk eksimi bi drahthaar için veya kurzhaar için Türkiyee ki hayvan haklarına göre zevk amaçlı kuyruk ve kulak amputasyonu yasak ve cezası var yapan veteriner meslekten atılıyo ve 2 yıla kadarda hapis cezası isteniyo kuyruğu olunca av yapmıyomu köpek yoksa yakışıklılığımı gidiyo benim kendi tercihimdi kestirmemek kıyamadığımdan ben bi dez avantajını görmedim siz gördüyseniz veya duyduysanız anlatın bana Alim abi
kuyruğun av yapıp yapmamasıyla alakası yok hemende bağlamışsın avcılığına. drahthaarı hep kuyruksuz görmeye alıştık. bunu böyle görünce acayip gelmesini geçtim çoookk çookk acayip geldi. tutuyorsun birde drahthaarım standart dışımı diye konu açıyorsun. daha ne olsun? sorun bakalım üreticilere veya DRAHTHAARı olanlara bakalım yüzde kaçı senin gibi düşünüyor. son anda aklıma geldi; evet ben köpeğimin avıylada ve yakışıklılığıylada on numara olmasını isterim.

Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 18 Haziran 2015, 18:44:03 »
bakın tekrarlıyorum hayvan haklarına göre türkiyede zevk amaçlı amputasyonlar yasak ve cezası var çoğu avrupa ülkesinde de üreticilere bakarsanız çoğu ya anlaşmalı veterinerlere kestiriyolar illagal bu  yada kendileri misine şammres vs. bağlayarak düşürüyorlar buda illegal isveçte bi kaç beyaz keklik avı seyredin drahthaarlarla görüceksiniz alayı kuyruklu kuyruk olunca standart dışı oluyo yani bu köpeğin yaratılışında var bu kuyruk alim abi, kuyruk işi zevk işi bence kestirmek istesem bende kestiririrdim kardeşlerinin alayı kısa kuyruklu ben kıyamadım bayılt operasyonu yaptır habire ilaç antibiyotik gereksiz benim düşüncem bu tabi
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 19 Haziran 2015, 02:08:53 »
ufuk bey benim tecrübelerime göre gördüklerim setter den ve pointerden daha fazla kuyruğu kanayan bi köpek görmedim ben bugüne kadar kesik kuyruklu setter veya pointer gördünüzmü siz ben görmedim veya kuyruklu bi drahthaar la veya kurzhaarla avlanıp tecrübeleriniz oldumu bu kuyruk olayında bus sene bi jkaç farklı merada avlandım köpeğim böğürtlen içinden çıkmadı ama hiç kanama olmadı bizim buralarda heryer pıtırak bilirsiniz trakya meralarını istanbulda yaşıyorsunuz ama yine bi sıkıntı görmedim ben demiyorum ki kimse kestirmesin diye size bi örnek veriyim almanlardan daha mı iyi biliyorsunuz dediniz ya dobermana bakın kuyruğunu ve kulaklarını kesmedinizmi bi albenisi varmı leş bi köpek gibi görünüyo ama kestinizmi nasıl karizma oluyo hangisinin albenisi daha fazla almanlarda bi ekol olmuş bu bakın rot,doberman av köpekleri hepsi kısa kuyruklu kısa değil kesik kuyruklu bi fark yaratmak istemişler heralde onların meclisinden geçen hayvan hakları yasasını bilmem ama bizimki böyle malesef
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 20 Haziran 2015, 13:32:57 »
Herkez bildigini yapiyor zaten ufuk bey herkezin tercihi farkli oluyo

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Mehmet TURAN

• *
    • http://www.silvercare.com.tr
« Yanıtla #31 : 22 Haziran 2015, 11:29:20 »
Konunun başı ile sonunun bir alakası yok .Drahthaar sayfasının kaderi bu her halde hep kısır tartışmalara çekiliyor ve gerek fikirleriyle gerekse  yaptıklarıyla kendilerini ispatlamış ,değer verdiğimiz kişiler kırılıyor.
Ben Uğur abi ve Ufuk abinin yerinde olsam mu konuya  müdahil olmazdım,sadece bunu belirtmek için yazıyorum.Dileyen dilediği ırkı dilediği gibi edinebilir.
Mehmet TURAN
1980 PENDİK

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 24 Haziran 2015, 20:34:42 »
Ufuk abicim bu kuyruk olayı amerikayı tekrar keşfe çıkmakla ne alakası var tekrarlıyorum bizim yasalarımıza göre yasak bir rahatsızlık olmadığı sürece amputasyon yasak cezası var ampute ediceksende fotoğraflıyo veteriner tarım ve hayvancılık şubelerine gönderiyo fotoları testlerle öyle kestirebiliyosun veya çok avil bi durumdur veteriner onu insiyatifiyle keebiliyo diyorum ki size en fazla setter ve pointerin kanıyo onu neden kestirmiyolar ona bi cevap verin tamam diycem tabikide şekil olarak mükkemel duruyo kuyruksuz ama illegal olarak yapılıo malesef
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Muhammet DÖNMEZ

• Müdavim Üyemiz
  • "Eğitimin gerçek amacı uyandırmaktır."
« Yanıtla #33 : 22 Kasım 2015, 12:41:21 »
hayvanları koruma kanunu birinci kısım ikinci bölüm madde 8 i de belirttiği

Ev ve süs hayvanının dış görünüşünü değiştirmeye yönelik veya diğer tedavi edici olmayan kuyruk ve kulak kesilmesi, ses tellerinin alınması ve tırnak ve dişlerinin sökülmesine yönelik cerrahi müdahale yapılması yasaktır. Ancak bu yasaklamalara; bir veteriner hekimin, veteriner hekimliği uygulamaları ile ilgili tıbbî sebepler veya özel bir hayvanın yararı için gerektiğinde tedavi edici olmayan müdahaleyi gerekli görmesi veya üremenin önlenmesi durumlarında izin verilebilir.

Gerekliyse yasak değil yani.
  • Ataneo 12
  • Stoeger m2000
  • Pointer & Drahtaar
Muhammed DÖNMEZ
1986 KÜTAHYA-İZMİR
laboratuvar teknikeri

Çevrimdışı Ertan ARIN

« Yanıtla #34 : 22 Kasım 2015, 16:29:16 »
Köpek Griffon, drahthaar değil mükemmel avı olur bunların fakat mesela pamukta çok sıkıntı çeker özellikle parmak araları mahf oluyor dikkatle bakarsanız ön ayaklarınnın arasında ördek avı için perde vadır.keklik dışındaki diğer aviarda ben bu cinsin üzerine tanımam ama keklikte İngilizi tek geçerim.
Ertan Arın
1968 Urla İZMİR