Uğur bey ben mantigima uygun olani söyledim ve bu benim fikrim. Diyelim konuyla ilgili köpek irk standartlari dışı ve standart dışı diye arkadas mevcut kopegini elinden çıkardı ve standartlara uygun olan bi köpek edindi. Edinilen irk standardina uygun köpeğin standartlara uygun olmadığı için elden çıkarılan köpeğin verdiği memnuniyeti vereceginin garantisi varmı ?
kusura bakmazsan bir soruyla başlayayım,
siz hangi ırk besliyorsunuz?
eğer drahthaar besliyorsanız,
bu forum sayfasınıda takip ediyorsunuzdur.
bu sayfada gördüğün Drahthaar ırkı ile ilgili bütün memnuniyetsizliklerin hepsinin ana kaynağının,
insanların üç kuruş için yaptıkları cahilce eşleşmelerden kaynaklandığını açık ve net bir şekilde söyleyebilirim.
belki senin dediğin gibi standart dışı köpekten av olarak çok memnun olabilirsin ama şu kadar söyleyeyim bugün olmazsa yarın muhakkak burada açılan konulardan her hangi bir taneside senin başına gelecektir.
ADAMLAR BU IRK İÇİN 1902 SENESİNDE STANDART OLUŞTURMAYA BAŞLAMIŞ BU GÜNE KADAR GELİŞTİRMİŞ. BİZLER ÜZERİNE DAHA NE KOYABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNECEĞİMİZE IRKI ÜLKEMİZDEKİ AV KOŞULLARINA UYDURACAĞIMIZI DÜŞÜNMEK YERİNE, HADİ ÜZERİNE KOYMA İŞİNİDE GEÇTİM ADAMLARIN YAPTIĞINI KORUMAK YERİNE,BURADA BU BASİT KONULARI TARTIŞIYORUZ, BOŞA LAF SALATASI YAPIYORUZ. BENCE HERKESİN KÜLAHINI ÖNÜNE KOYUP DÜŞÜNMESİ LAZIM.