0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Akın bey (ADAŞ) piyasada LAMBRO PALLA marka bir kurşun var 2 yıl önce dizaynı elimden geçti çok güzel sonuçlar alabilirsin gerek uzak mesafe hedeflerinde gerek namlu sıvaması olarak çok memnun kalabileceğin bir fişektir ben her türlü kefiliyim kurşunun şuan internet sitelerinde 25 ile 30 TL arası fiyatlar var uygun gelirse sana alıp kullan 2 numara şokla bile atabilirsin ama benim sana tavsiyem 3 numara şokla veya 4 numara şokla at en güzel sonucuda 4 numara şokla alabilirsin diğerleriylede zorda kaldığında keklik avında ayı falan çıkarsa karşına 3 numara şoklada rahatlıkla atabilirsin.
Fiocchi trio palla özel atış kurşunudur, plastik tapa içinde ve sıvama yapmaz. 25 li paketi 58-60 tl civarıydı sanırım. Yerli hangisini atsan aynı sorun oluyor çünkü içinde kurşundan başka ne ararsan var, alüminyum, demir vs ...
Akın abi tüfek hayırlı uğurlu olsun. senin tüfektede var mı 50-60 cm sol 30-40 cm alt vurma ?pistonu ve şarjör borusunu hafif yağlı bırakırsan atış sonrası temizlik daha kolay olacaktır.
Tek kurşun hedef atışları icin bencede en uygun kurşun Fiocchi tıro a palla'dır.Bilgi kısmında ''avcılık eğitimi ve hedef atışları icin uygun bir kurşundur,Av icin kullanılmamalıdır'' gibi bir bilgi vermişler.Bu kurşun avda kullanılmaz mı tabiiki kullanılır ben domuz bile vurdum bu bahsettiğim fişekle,ama adamlar öyle yazmışlar madem vardır bir bildikleri elbet kurşun plastik tapa icinde bulunuyor,bu yüzden namlu ile temas etmiyor,tapanın icinde 16 kalibre kurşun var.Kurşun namludan cıktıktan birkaç metre sonra tapa kendini bırakıyor.Tepmesi düşük isabet oranı yüksek bir fişek.
Akın bey size naçizane tavsiyem tüfeğinizi seviyorsanız ve tek tüfek sahibiyseniz ses fişeği atmayın derim.Geçenlerde gözlerimle Şahit oldum,bir Atış organizasyonunda adamın bir tanesi dinamit atıyor sandım.Meğerse ses fişeği atıyorumuş.Yanına gittim baktım abartısız 1 mt ye yakın namludan alev kusuyor.Ben şahsen ses fişeklerini sağlıklı bulmadım.Zamanla tüfeğinizin mekanizmasına ve namluyada zarar verebilir düşüncesindeyim.Kurşun sıvamasına gelince yerlilerin hepsi aşağı yukarı Sıvama yapar.Fiyat fayda oranında yerli fişek atıcsksanız size meca tavsiye ederim.Saygılar...
fiocchi tiro a palla 28 gr. Al farki farket
Yerlilerin hepsi sıvanma yapar.Uygun fiyata hedef atışı içim meca kullanabilirsin.
Namluyu çizmez bulaşık teli ile her atışdan sonra silersen atışların daha düzgün olur.