Gönderen Konu: Talihsiz bir durum için yardım..  (Okunma sayısı 1802 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Talihsiz bir durum için yardım..
« : 22 Mayıs 2015, 23:16:23 »
Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar,konuyu buraya açmamdaki sebeb tüfeklerlede ilgili olması lakin biraz farklı bir konu...
Şimdi sizlerinde tavsiye ve fikirleriyle şubat ayında Ata venza almıştım,Sezon sonunda tüfeğimi temizledim ve kaldırdım zira başımıza bir olay geldi...Oturduğum ev ikiz müstakil bir ev yan komşu dış cephe yaptırıyordu,inşaat işçileri bir gün izinsiz ve habersiz olarak bizim evin yatak odası balkonuna ve camına iskele kurarak yatak odası balkonuna çıkmışlar eşimde evde yalnızken seslerle hırsız giriyor sanıp camdan av tüfeğini çıkarmış(Tüfek boş ve kesinlikle ateşlenmedi)kullanmayı bilmez,fakat kişiler şikayette bulunmuş ben olay yerinde değildim ve beni aradılar gittim olay adliyeye yansıdı polisler bir tutanak karşılığında tüfeğime ve ruhsatıma el koydular...şimdi bu üzücü olay karşılığında bir kaç avukata danıştım kimisi tüfeği alamazsın kimisi alabilirsin ama dava bitimine kadar alamzsın gibi fikirler var tam bir bilgi sahibi bulamadım,bende bu durumda kararsız kaldığımdan av sezonununda yaklaşması sebebi ile o zamana kadar tüfeği alırmıyım alamzmıyım bilemediğimden elimde olan bir satın alam belgesi var ama 20 gün kaldı süresinin dolmasına sizce her ihtimale karşı bir tüfek daha almalımıyım yoksa sizce kısa sürede tüfeğimi geri alabilirmiyim,satın alma belgesiyle tüfek alsam ruhsatta poliste yeni aldığım tüfeği nereye işleticem..tüfek alıyım desem ne almalıyım yani çok karışık bi durumdayım sağlıklı karar veremiyorum fikir ve tecrubelerinizle bana yardımcı olursanız sevinirim okuyan herkese teşekkür ederim...
1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Talihsiz bir durum için yardım..
« Yanıtla #1 : 22 Mayıs 2015, 23:17:16 »
Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar,konuyu buraya açmamdaki sebeb tüfeklerlede ilgili olması lakin biraz farklı bir konu...
Şimdi sizlerinde tavsiye ve fikirleriyle şubat ayında Ata venza almıştım,Sezon sonunda tüfeğimi temizledim ve kaldırdım zira başımıza bir olay geldi...Oturduğum ev ikiz müstakil bir ev yan komşu dış cephe yaptırıyordu,inşaat işçileri bir gün izinsiz ve habersiz olarak bizim evin yatak odası balkonuna ve camına iskele kurarak yatak odası balkonuna çıkmışlar eşimde evde yalnızken seslerle hırsız giriyor sanıp camdan av tüfeğini çıkarmış(Tüfek boş ve kesinlikle ateşlenmedi)kullanmayı bilmez,fakat kişiler şikayette bulunmuş ben olay yerinde değildim ve beni aradılar gittim olay adliyeye yansıdı polisler bir tutanak karşılığında tüfeğime ve ruhsatıma el koydular...şimdi bu üzücü olay karşılığında bir kaç avukata danıştım kimisi tüfeği alamazsın kimisi alabilirsin ama dava bitimine kadar alamzsın gibi fikirler var tam bir bilgi sahibi bulamadım,bende bu durumda kararsız kaldığımdan av sezonununda yaklaşması sebebi ile o zamana kadar tüfeği alırmıyım alamzmıyım bilemediğimden elimde olan bir satın alam belgesi var ama 20 gün kaldı süresinin dolmasına sizce her ihtimale karşı bir tüfek daha almalımıyım yoksa sizce kısa sürede tüfeğimi geri alabilirmiyim,satın alma belgesiyle tüfek alsam ruhsatta poliste yeni aldığım tüfeği nereye işleticem..tüfek alıyım desem ne almalıyım yani çok karışık bi durumdayım sağlıklı karar veremiyorum fikir ve tecrubelerinizle bana yardımcı olursanız sevinirim okuyan herkese teşekkür ederim...
1974 kocaeli/gölcük

Çevrimdışı İbrahim ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Talihsiz bir durum için yardım..
« Yanıtla #2 : 22 Mayıs 2015, 23:38:53 »
Benim dayımın oğluda buna benzer bir olay yaşamıştı.tüfeğini evde temizlerken üst katta geç vakitte yapılan tadilattan rahatsız oluyor.gitmiş uyarmış ustalar ters konuşmuş Matkap ucuyla falan saldırmışlar.ileri geri derken bizimki kapmış boş tüfeği korkutmak için. polis falan gelmiş.tüfeği emniyete almışlar.taraflar şikayetçi olmadığı için haklarında işlem yapılmamış. fakat tüfek 5-6 ay gibi bi sürede geri teslim edildi.
sizin olayda karşı taraf şikayetçi ama yanlış anlaşılmada var. biraz uzun bi süreç sizi bekliyor
1994 BURSA-TAVŞANLI

The following users thanked this post: Mehmet MUMCU

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 23 Mayıs 2015, 00:09:09 »
Yarın adliyede görevli bi abimiz var, aöf sınavım var, sınavdan sonra bu konuyu sorup burada cevap yazarım
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #4 : 23 Mayıs 2015, 00:37:16 »
burada önemli olan dava sonucunda
ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanun
ve
ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA YÖNETMELİK okursanız

eğer suçlu bulunursanız tüfeğinizi geri almayı bırakın bir daha av tüfeği ruhsatı bile alamayabileceğiniz durumlar ortaya çıkabilir :(
bence bir avukatla durumunuzu mutlaka takip edin size yöneltilen suçlama yada şikayetler ne gibi sonuçlar doğurabilir dikkatli olmanız lazım :(
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Atınç ERGÜREL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 24 Mayıs 2015, 02:47:41 »
Arkadaşım geçmiş olsun.daha kötü sonuçlar doğmadığı için hiç üzülme.İyi bir avukat ile bu sorun çözülür.Kanımca dava sonuçlanana kadar tüfek ve ruhsatını alman zor.Aynı zamanda karşı taraf için haneye tecavüz davası açabilirsiniz.
Ayrıca durup dururken aniden yatak odası balkonunda beliren iki kişiyi bertaraf etmek için ,eşinizin:SİZİN İSTEMİNİZ VE HABERİNİZ OLMAKSIZIN KİLİTLİ ELBİSE DOLABINDAN'' üzerinize kayıtlı tüfeğinizi kullanması suç unsuru kabul görmez.
Tekrar geçmiş olsun.
  • Stoeger m2000 71 namlu
  • Üzümlü Koop.S.poze 71 namlu
  • Huğlu Koop.S.Poze 104/A 76 namlu
  • deutsche kurzhaar DORA
1973 İZMİR

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Mehmet MUMCU

Çevrimdışı Mehmet MUMCU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 24 Mayıs 2015, 22:51:23 »
Arkadaşlar ilgi ve alakanız için teşekkür ederim yarın bir avukatla bu konuyu görüşeceğim..
1974 kocaeli/gölcük