Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar,konuyu buraya açmamdaki sebeb tüfeklerlede ilgili olması lakin biraz farklı bir konu...
Şimdi sizlerinde tavsiye ve fikirleriyle şubat ayında Ata venza almıştım,Sezon sonunda tüfeğimi temizledim ve kaldırdım zira başımıza bir olay geldi...Oturduğum ev ikiz müstakil bir ev yan komşu dış cephe yaptırıyordu,inşaat işçileri bir gün izinsiz ve habersiz olarak bizim evin yatak odası balkonuna ve camına iskele kurarak yatak odası balkonuna çıkmışlar eşimde evde yalnızken seslerle hırsız giriyor sanıp camdan av tüfeğini çıkarmış(Tüfek boş ve kesinlikle ateşlenmedi)kullanmayı bilmez,fakat kişiler şikayette bulunmuş ben olay yerinde değildim ve beni aradılar gittim olay adliyeye yansıdı polisler bir tutanak karşılığında tüfeğime ve ruhsatıma el koydular...şimdi bu üzücü olay karşılığında bir kaç avukata danıştım kimisi tüfeği alamazsın kimisi alabilirsin ama dava bitimine kadar alamzsın gibi fikirler var tam bir bilgi sahibi bulamadım,bende bu durumda kararsız kaldığımdan av sezonununda yaklaşması sebebi ile o zamana kadar tüfeği alırmıyım alamzmıyım bilemediğimden elimde olan bir satın alam belgesi var ama 20 gün kaldı süresinin dolmasına sizce her ihtimale karşı bir tüfek daha almalımıyım yoksa sizce kısa sürede tüfeğimi geri alabilirmiyim,satın alma belgesiyle tüfek alsam ruhsatta poliste yeni aldığım tüfeği nereye işleticem..tüfek alıyım desem ne almalıyım yani çok karışık bi durumdayım sağlıklı karar veremiyorum fikir ve tecrubelerinizle bana yardımcı olursanız sevinirim okuyan herkese teşekkür ederim...