İyi günler değerli arkadaşlar, haftasonu tatili için Eğirdire bağlı köyüme gittim evde tüfeğimi temizlerken aklıma takıldı acaba elimizdeki tüfekler ve kurşunlar ne kadar güçlü hangi mesafeye ulaşır gibi sorular geldi aklıma tabi bu soruların kitabi cevaplarını az çok biliyorum ama birde uygulamalı olarak görmek istedim, tüfeği kaptığım gibi köyümüzün neredeyse içinde olan mermer bölgesine gittim tahmini 300 metre olduğunu düşündüğüm mesafeye 3 tane 5 litrelik bidonu başlayarak içi taş dolu bir tenekeye astım ve tek atış yapmak ve bunu kaydedip paylaşmayı uygun görmedim atışlarımı üçerli grup halinde yapmanın daha uygun ve sağlıklı olduğuna karar verdim.
Atışları yaptıktan sonra earth programıyla yaptığım ölçüm sonucunda mesafenin 280 metre olduğunu gözlemledim.
Paylaştığım ilk videoda tüfeğin ve kurşunların stabilitesini ölçmek için nişan hattımı hiç değiştirmedim ve yaklaşık olarak bandı(arpacığı) 2 cm yukarıdan bakarak nişan aldım ve atışlarımı gerçekleştirdim, isabet olmadı ama çok keyif aldım.
Paylaştığım ikinci videoda ise nişan hattımı hiç değiştirmeden bandın yaklaşık 1,5 cm yukarısından arpacığı görerek atışlarımı yaptım. Atış yaptığım yer 35 m bir vadi olduğu için ilk atış ve ikinci atış esnasında çok güçlü bir rüzgar kurşunu sağa doğru bir yaprak gibi uçurdu atışlarıma devam ettim ve büyük keyif aldım, umarım sizde keyif alırsınız(yüksek sesle ve hd tavsiye edilir)
NOT: Atışlardan sonra anladım ki elimizdeki silahlar ve mühimmatlar çok güçlü arkadaşlar, özellikle orman içi ve bahçe arasında atış yaparken azami dikkat göstermemiz gerekiyor.280 metrede taşa değen kurşunlar paramparça olurken toprağa değenlerde ise bariz şekil değişiklikleri mevcuttu.
Tüfek: 16 Ga Huğlu 104 A Superpoze 71cm namlu bantlı
Fişek: Sterling 16 ga 28 gram tek kurşun(1,50 A0 barut ve 688 hızlı yanmalı kapsül piston tapalı foster tip kurşun)
Mesafe:280 metre, rakım 1200 sıcaklık 27 derece
Atış şekli: Oturarak dizden destekli atışlar tüfeğin ful şoklu olan üst namlusuyla yapılmıştır.
Not1: Tüfek alacaklara tavsiye niteliği taşımaz mevcut mühendislik bilgilerimi kullanarak tüfekte küçük ve basit değişiklikler yaptım.Gözlemlerim sonucunda farkettim ki huğluların boy kundakları sorunlu sola atma problemlerinin çoğunun sebebi boy kundakları.
sterling 16 ga tek kurşuları tavsiye edebilirim yaptığım ameliyatlarda gördüğüm kadarıyla kullanılan malzemeler çok kaliteli.
resim upload servisleriresim uploadbmp resim yükleresim upload servisleri