Konu askıda kalmadı tabi ki. Nitro'nun para iadesini yaptılar. GX 812 tüfeğim halen durmakta ve firma nın son yaptığı bant ve dipçik ayarlarından sonra güzel atışlar yapmaktayım ve memnunum. Tek kurşunla 100 metreye kadar küçük su şişesini vurabiliyorum. Grupmanın dan da çok memnunum.
Lakin 24 gram fişekle birlikte çalışır dedikleri gx812 yaz boyu bıldırcın ve
veyik avlarında %90 olarak çoğu 30 gr fişekte tutukluk yaptı ve çalışmadı. 5-10 fişek attıktan sonra bile nedendir bilmiyorum namlu gaz delik çıkşlarının olduğu yerdeki piston inanılmaz kirleniyor ve kurum bağlıyor. Öyle ki şarjör borusundan dışarıya çıkartmak için bıçakla önce kurumu sıyırmak zorunda kalıyorum. 30 gr ile çalışmamasının nedeni bu değil tabi ki. Başka hiç bir tüfekte bu durumu gözlemlemedim ben.Temizleyip yaptığım ilk atışta bile çalışmıyordu tüfek. 2 yerli bir yabancı fişek denedim durum değişmedi.
Bu durumu fabrikayla paylaştın mı derseniz hayır paylaşmadım şimdilik 33 gr fişek atıyorum sıkıntı yok. Diğer tüfeğime kaplama yapılması için İstanbul a yolladım o geldiğinde fabrikayla diyaloğa geçmeyi düşünüyorum.
Bunların dışında Nitro nun sola atma problemine kalıcı bir çözüm bulup/bulamadıklarını soracağım kesin düzeldiği bilgisi alırsam tekrar nitro almakta bir an olsun tereddüt etmez alırım. En son fabrikada arge çalışmaları devam ediyor diye söylenmişti.
Diğer bir konu ise Huğlu firmasının Facebook sayfasındaki tutumları. Ben her zaman söyledim amacım karalama yapmak değil başımdan ne geçtiyse onları paylaşıyorum diye. Firma ile aramızda bir tatsızlık oldu doğru ama sonuçta ben hakkımı aradım onlar üstüne düşeni yaptı ve olayı çözdük. Her sürtüşmede Üyesi olduğum Huğlu Facebook sayfasından engellenip her yapılan kötü yorumu silmek bir firma için hoş bir durum değil. Geçen yıl birçok video ve fotoğraflarımı yayınladır ve bu yıl bile Youtube gibi video paylaşım sitelerinde Tüfeğimin markasını yazarak av ve atış videolarımı yayınlıyorum. Firma kendi Sayfalarında paylaşılan video ve fotoğrafların altına yazılan (herkesin) her olumsuz yorumunu siliyor. Yani orada kötü yorum olmaması Hiç hatası olmayan bir firma olduğu anlamına geldiğini mi sanıyor silen arkadaş. Unutmamalı ki iş yapılan yerde hatalar olabilir ve bu tip yorumları silmek kendini kandırmaktır. Örnek vermek gerekirse bakın HATSAN veya ATA firmasının sayfalarına olumsuz yorumlar silinmez ve çözüm yoluna gidilir. Eleştiriye açık ve şeffaf olmakta fayda var.