Merhabalar arkadaşlar biraz uzun bir yazı olacak ama avcı arkadaşlarımı bilgilendirmek boynumun borcudur.
Huğlu hikayem çok eskilere dayanır ve eski tüfeklerindeki kaliteyi bildiğim için ilk olarak 103 ce model süperpozesini aldım. 103 ce ile 2015 sezon başında domuz ve üveyik avında kullandım. Çeşitli denemelerde özellikle kurşun atışında tüfeğin hem sola hemde alta atma sıkıntısını gördüm ve zaten içim ısınmayan 103 ce tüfeği sattım.
Araştırmalarım sonucunda Huğlu nitro beast tüfeğini keşfettim ve forumlardan sola atma sıkıntısı olduğunu bile bile belki düzeltirler umuduyla Nitro beast i aldım. Zaten ilk araziye gidip denediğimde 35 metreden 70 cm sola atma sıkıntısını görerek direk servise yolladım. Tüfeğim serviste yenisi ile değişip sıfır olarak geldi. Ancak tüfeğin huyu değişmedi aynı sıkıntı yeni kasa tüfekte de vardı. Tekrar gönderdim geldiğinde hiçbirşey değişmemiş olduğunu gördüm. 3. defa gönderdiğimde sola atması çözüldü 30 metreden yarım metre civarı üste atma sıkıntısı ile karşıma çıktı.4. kez yine gitti yine birşey değişmedi 5. gönderdiğimde bende gözlerime inanamadım ancak tüfek on numara olmuş ve harika atışlar yapar hale gelmişti.
Kaldıki bu atışlarımın videoları ve yaptığım av videoları halen sosyal paylaşım sitelerinde mevcuttur. Ancak sezon sonunda tüfeği söküp taktığımda her söküp takmaya farklı yerlere atmaya başladığını gördüm. Sezon bitiminde 6. kez gönderdim ve gitti geldi ve halen abuk subuk yerlere attığını gördüm. 7. defa gönderdim ve fabrikayı hiç aramadım. Fabrikada geçen 30 iş günü içerisinde bu tüfek neden geldi diye arayan soran olmadı. Zaten düzelmeyeceğini anladığımdan para iadesini istedim. Zaten Amaçlarıda benim bıkıp para iadesi alarak bir nevi benden kurtulmaktı sanırım.
İsmini vermekte bir sakınca duymuyorum Huğlu firmasının çeyreği kadar bile olmayan Üzümlü Şafak MOZZBERK marka tüfekte alta atma sıkıntısı yaşadım ve ikinci seferde namlu değiştirip deneyerek çözdüler gönderdiler tüfeği. Ama HUĞLUYLA kıyaslanmaz değilmi Huğluda alaka çok icraat yok.
Ben kesinlikle firmayı karalamak niyetinde değilim. Öyle bir niyetim olsa güzel atışlarımdan sonra tüfeğimi gururla kaldırıp HUĞLU CANDIR GERİSİ HEYECANDIR diye laflar etmem. Ben bu güzel videoları huğlu sitesinde ve başka sitelerde paylaştığımdan dolayı onlarca kişi akıl danışarak nitro almak istediler ve tavsiyede ettim. Alanlardan biriside benim arkadaşım Cemal MADEN dir. Onun bile başını yaktım malesef. Aldırarak başına bela ettiğim sebep olduğum herkesten de özür diliyorum.
Kullandığım zamanlar nasılki memnun kaldığım videoları çektiysem memnun kalmadığım onlarca atış videosunuda çektim ancak hiçbir yerde paylaşmadım. Şimdi nitro üzerine söylenecek çok şey var ancak gücüne ve yıkımına hasta olduğum ve herzaman ifade ettiğim gibi EĞER SOLA ATMA SORUNU ÇÖZÜLÜRSE BAŞKA OTOMATİK TANIMAM YİNE ALIRIM.
Olayın ikinci kısmına geçecek olursak. Nitro ile atış yaptığım videolarımdan birisi Huğlu sayfasında birinci oldu ve Beni kasabaya kazanmış olduğum HUĞLU gx tüfeğini almam için çağırdılar. Sağolsunlar beni güzel ağırladılar ve hediyemi fabrikada taktim ettiler. Hediyenin taktimine mütakip kasabayı çıkarçıkmaz arkadaşıma dedim ki bukadar güzel ağırlamanın üzerine tüfeği şu çayırlıkta açıp ilk atışını güzel bir şekilde yapayım ve paylaşayım güzel bir reklam olsun.
Güzel bir çayırlıkta arkadaşımın eline kamerayı vererek başladık çekime. Gerekli konuşmaları yaparak gayet doğal bir şekilde atışı yaptım ve 30 35 metrede bir şişeye. 2 kurşun attım ve şaşkın şaşkın birbirimize baktık ve yine sola ve alta atma sıkıntısı olduğundan kamerayı orada kapattırdım. neyazıkki yine sola atan bir tüfek diye yayınlamaya değmeyecek bir video olduğundan sadece arşivimde kaldırdım.
Ogün 15 adet kurşun 20 adet saçma sıktım ancak tüfek sol ve alt vuruyordu. Ankaraya geldim ve arkadaşımın boşa fişek yakma klasik huğlu hatası demesine rağmen içim rahat olsun diye tekrar araziye çıkarak 30 40 fişek daha attım ve sonuç aynıydı. Hediye tüfek diye kabullenecek değildim ya gönderdim tekrar huğlu servisine. Aradım otomatik teknik servisindeki ustabaşı Mustafa arkadaşımı. Kendisine beni nitrodan da tanıdığı için üstüne basa basa söyledim Mustafa sen benim azçok takıntılı olduğumu ve nasıl bir tüfek istediğimi biliyosun ve bu tüfekte sola ve alta atma sıkıntısı var, nitro gibi oynar namlu değil bu tüfek güzel birşey yap avcı şenlikleri başlıyor müsabakalara katılacağım dedim. Herzamanki gibi tamam Ahmet bey hallederiz dedi.
Hafta sonuna doğru tüfek geldi ve heyecanla doğru araziye çıktım. Ben sanıyordum ki tek seferde düzeltmişlerdir. Atışlarımı yaptım ve klasik huğlu kabusu devam ediyor. Sol ve alta devam. Bunun üzerine belki kendim düzeltebilirim umuduyla açı ayar pullarını deneyeyim dedim. Gerekli alet edavatı aldıktan sonra (30 adet kurşunda dahil) doğru araziye çıktık . Açı ayar pullarını denedik ama pek bir sonuca varamadık. Sol alta devam. O sinirle arkadaşıma tut şu kamerayı dedim, attığım hedef kağıdınıda yanıma alarak başımdan geçen olayları anlatan bir video daha çektim.
Daha öncede nitro için çektiğim videomu ve gx videomu youtube ye ekleyip huğlu sayfasına linki gönderdim. Şimdi buradan sonraki sözlerim size
SAYIN KARTAL KAFADAR... Madem öyle herkes döksün eteğindeki taşları. İşinize gelmediğinde ben sorumlu değilim deyip işinize geldiğinde sorumluyum diyen arkadaşım avukat.....
1. Arkadaşımı arayıpta sitemli sözler sarfetmişsiniz.... Arkadaşımı arayacağınıza madur olmuş birini yani beni arayıpta derdimi sorup çözüm arasaydınız ya.
2. Sizin tüfeğinizinde servise kaç defa gidipde düzeltilmediğini en sonunda yeni kasa verildiğini yine çözülmediğini çok iyi biliyorum. Benim atışarımı kastederek o şahız ın attığı videoda demişsiniz. Öncelikle o söylemek istediğiniz şahız değil ŞAHIS dır. Sonrasında da işinize geldiğinde Sayın Ahmet KAYNUP işinize gelmediğinde şahıZmı oluyorum.
3. O şahıs kaçtane tüfek kullanmış ömründe demişsiniz (yaşınız kadar diyeyim), "tek kurşun atışını nasıl yaptığını , atış yaparken nasıl hareket ettiğini , tüfeği yüzlemesi , tüfeğin kendisine uygun olup olmadığı da tartışılır" demişsiniz. (100- 150 metreden atışarımı yapıp tüfeği övdüğümde neden sorma gereği duymadınız). Kaldıki ben kurşun atışındada saçma atışında da kendime güvenirim. Sanırım ben havalı tüfekle ava başladığım ve havada tek saçma ile kuş vurduğum sıralar siz kısa şortla geziyordunuz. Atıcılığıma laf etmeden önce kendi sayfanızda yer alan 130 metre tek kurşun atışımı tekrardan hatırlatayım, bu arada izlemek isteyenler için buyrun linki budur. Amacım firmayı karalamak olsaydı videonun sonunda HUĞLU CANDIR GERİSİ HEYECANDIR diyerek reklamınızı yapmazdım.
https://www.facebook.com/HugluHuntingFirearmsCooperative/videos/vb.461491073887057/782235828479245/?type=1&theater4. Kaç çeşit tek kurşun kullandığımı sorumuşsunuz... Ve demişsiniz ki birkaç atışla belli olmaz nereye attığı.. Yerlisinden avrupasına tüm tek kurşunları denedim emin olabilirsiniz. Attığım kurşun sayılarıda buradan İstanbula yol olur.Huğlu sayesinde bayiileri zengin ediyoruz.
5. Huğlu kimseyi madur etmezmiş ve her aradığımda karşımda muhatap bulurmuşuz. Hayırdır gardaş neyin kafası bu?? Benim yaşadığımdan ala rezillikmi var? Bir sezonda 7 kere nitroyu gönderdim çözemediler onu bırak gx de aynı sıkıntı. Kargo paralarını karşılıyormuşsunuz ya. Elbet karşılayacaksınız garantiden gidip gelen tüfeğe birde kargo parasımı ödeseydim. Defalarca avcı bayramına yetişsin adam gibi yapın dedim tüfeği düzeltemediler. Hani bahsetmişsiniz ya Şevki arkadaşının tek kurşun atışından:) adam gibi gelseydi o tüfek beraber gidecektik o etkinliğe. İnşallah beceripte düzgün yaparlarda gx i bu haftaya yetişir.(bak yine Polyanna oldum düzelse kullanıcam gx i:)) İkinci maduriyetim 300 km yol gidip tüfeğin aptallığı yüzünden düzgün bir av yapamamaktır. 3. maduriyetim her denemeye gitmemde en az 2-3 paket fişek atıp deneyip yaptığım fişek ve yol masrafı artı zaman kaybıdır. Ben sizin deneme tahtanızmıyım denemeyip onaramadığınız tüfeklere masraf edip deniyorum.
6. Nirtonun sorunlu olduğunu ve erken çıktığını kooparatif dahil herkes kabul ediyor. Koskoca Toyata fabrikası gaz pedalı ilerde sorun açar diye 60 70 bin tl lik arabalarını toplatıyor. Siz kıçı kırık bir tüfeğimi toplatamıyorsunuz. Yoksa ne kaptırırsak karmı diyosunuz.
Her telefona bakmanız ve muhtap bulmamız sorunlarımızın çözüldüğü anlamına gelmiyor ki Kartal efendi. 9 defa tüfek bir firmaya gidiyorsa çözüme yönelik bir icraatınız yok demektir. Sorarım size bundan ala maduriyet varmı?
7. ' ACI AYAR PULUNU NASIL KULLANILDIĞINI BİLEN YOK ORADA ' diyor. bu lafı Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifine söylemesi çok komik bir durum demişsiniz. Aynen çok sizede komik geldi değilmi. (Ağlanacak halinize gülüyosunuz) Mustafa denilen arkadaş otomatik servisinden sorumlu ustabaşı sanırsam. Bana verdiği cevabı yazdım yukarıda. Sizce normal bir cevapmı? Yada klasik Kartal KAFADAAR çarkımı yapacaksınız; Mustafa arkadaşımız ustabaşı değil. EEE değilse neden öyle tanıtıyor ve muhatabımız o.
8. Demişsiniz ki şahıZ ın videosunda atış anı yok. Koysaydı daha net bir bilgi sahibi olacakmışsınız. Olur paşam video isteyin siz. Bende videodan çok birşey yok. İyisiyle kötüsüyle sererim videoları önünüze. Şimdi linkini paylaşacağım video size gelsin ozaman. Hatta sevipte kavuşamayanlara gelsin.. (Ben nitroyu sevipte kavuşamadım ya ondan:) Bu videoyu kasabanın sınırlarında yaptım. Neden çekiyordum yarıda kaldı tahmin edin. Tüfeği yeni verdiğinizden dolayı ilgi alakadan memnun kaldığım için sayfanızda yayınlamak için. Gerekli konuşmayı yaptım teşekkürlerimi ettim ve sevgili gx imle ilk atışı yaptım. Malesef hevesim kursağımda kaldı. Tabiki sol alt attı. Videoyu izleyin artniyetle çekilmiş gibimi duruyor. Videonun geri kalanı +18 olduğu için buradan kestim.(Neden +18 e döndü video gayetde tahmin ediyosunuzdur) Başka video istiyorsanız 104A, 103CE, NİTRO, GX onlarca video daha eklerim.
9. Birde facebook sayfasından beğeniden çıkarıp engelleme neyin nesi? Büyük firma olmak kötü eleştiri kabul etmemek anlamınamı geliyor. Övünce iyi güzel ters düşünce çocuk gibi küstüm engellerim. Siz bilirsiniz tabiki SAYIN facebook sorumlusu arkadaşım.
10. Sırf Fabrikadaki arkadaşların ilgi ve alakasından kaynaklı Ne nitro ile ne gx le çektiğim sorun videolarını yayınlamayacaktım ancak her insanın bir sabrı vardır. Hatta bu konuyu hiç açmayacaktım ama videoları izlediğiniz ve kooparatifinde izlediğini söylemişsiniz bazı arkadaşlara. Madem izlediniz neden kimse beni arayıp hayırdır kardeşim derdin nedir demediniz. Fabrikayı ve Erol bey i aradım iki defa yetkili sizi arayacak dediler saat 00:45 ve halen arayacaklar:) Sizinde bazı sitelerde yazdığınızı görünce dayanamadım bir konuda ben açayım dedim.
Buyrun nitro linki:
Buyrun gx linki