Gönderen Konu: FİOCCHİ TIRO A PALLA 28 ve FİOCCHİ PAlLA BRENNEKE 31 KURŞUN  (Okunma sayısı 4885 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
Bu hafta sonu atış denemelerimde tiro pala ve palla brenneke yi test ettim önecelikle ikiside etkili fişekler ve  isabet oranı çok yüksek düşüş oranı çok makul seviyede (70 mt de 6 kursun ve tüm kurşunlar 20 cm nin içindeydi) tepme olayı ise breneneke daha sert atış bakımından lakin sıvama yok denecek az her  iki kurşun da para değeri olarak hakkını veren cinsten

Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: FİOCCHİ TIRO A PALLA 28 ve FİOCCHİ PAlLA BRENNEKE 31 KURŞUN
« Yanıtla #1 : 18 Mayıs 2015, 15:27:16 »
Fiocchi tıro a palla kurşunu bana forumda ilk serkan cimen hocam tavsiye etmişti 2 sene önce o zaman denedim halada severek kullandığım bir kurşundur :) ama kendi sitesinde bu fişek icin
( Queste caratteristiche rendono la cartuccia quanto di meglio esista per le competizioni e per l'addestramento alla pratica venatoria ma non adatta alla caccia per il basso potere d'arresto.) Yani hedef ve spor atışları icin uygundur basıncı ve yapısı itibariyle av üzerinde yetersiz kalabilir gibi bir bilgi vermişler.Bu kurşunla domuz avı olmazmı tabikii olur bende vurdum hatta gecen sezon ama öyle yazdıklarına göre vardır bi bildikleri heralde :)
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Selim UYGUN

• *
« Yanıtla #2 : 18 Mayıs 2015, 16:29:21 »
eğer ordaki domuzlar gergedan cinsi gibi bişeyse olabilir lakin bu kurşun memleketimin domuza takla attırır
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2015, 16:45:24 Gönderen: Selim ARSLANOĞLU »

1980-Elazığ

Çevrimdışı Mustafa ÇAKIR 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 18 Mayıs 2015, 19:08:52 »
isabet oranı çok yüksek düşüş oranı çok makul seviyede (70 mt de 6 kursun ve tüm kurşunlar 20 cm nin içindeydi) tepme olayı ise breneneke daha sert atış bakımından lakin sıvama yok denecek az her  iki kurşun da para değeri olarak hakkını veren cinsten

bende geçenlerde brenneke aldım kullanma fırsatım olmadı daha önceden de çok kullanmışlığım olmadığı için isabet oranının yüksek sıvamanın az olmasına sevindim çünkü keçe tapa olması,yumuşaklığının uygun olması ve fiyatını uygun olması sebebiyle tercih etmiştim.teşekkürler
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Huğlu-104A////ATA Freelander

Çevrimdışı Gürkan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 17 Haziran 2015, 23:36:58 »
2 kurşunu da kullanıyorum. Stoğumda da 3-5 kutu saklıyorum.
Brenneke zaten belli, gayet güçlü istikrarlı bir kurşun.
Tiro a palla , evet av kurşunu değil. Sportif amaçlı, uzun mesafelerde daha iyi isabet sağlayan bir fişek. Zaten çekirdek 12 değil, 16 kalibredir. Namludan bir tabya içinde çıkar, ayrılıp devam eder. Sert alaşımlıdır. Uzak hedeflerde etkili. Yakından azılı bir domuzda etkisiz kalabilir. Daha küçük ve daha hızlı olması olumsuz etkileyecek, belki de hayvanı delip geçecektir.
100 m vb. hedeflerde tiro a pallayı tek geçerim. Tabiiki karşıda 200-300 kg bir domuz yoksa....

Gualandi tipi çekirdeğin fotoğrafı;
http://avlakforum.com/forum/tek-kursun-atis-ve-muhimmat-malzeme-bilgileri/tek-kursun-ve-sevrotin-deneyimleri/25/

« Son Düzenleme: 17 Haziran 2015, 23:41:53 Gönderen: Gürkan ÖZKAN »
1975 - istanbul - www.hobimaket.com

• *
« Yanıtla #5 : 17 Haziran 2015, 23:52:13 »
brenneke domuz avında oldukça iyi sonuç veriyor kullanıcısına cesaret aşılıyor (tabi isabet ettirirse) koli bazında stoğumda var tiro a palla da aynı şekilde atış kurşunu olmasına ragmen oldukça başarılı bir kurşun eee tabi tek kurşunda marka çok ve memnuniyetler farklı olabiliyor domuz da yerli ithal tüm fişekleri kullanmış biri olarak bu iki fişeği ilk 5  içine koyarım

1980-Elazığ

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 18 Haziran 2015, 14:00:52 »
geçen sene palla breeneke 31 gr tipini 70 metreden 18 litrelik yağ tenekesine attım ne sapma ne düşüş nede öyle abartı bir geri tepme kaya oyuna koyduğum tenekeye isabet ettiği anda 70 metreden çıkarttığı kıvılcımı gördüm yeşil kovannını kullnamdım ama 31 gr pallası fiyatını sonuna kadar hak ediyor
1985
BURSA