bunun için youtubede, yapıp deneyi koydularsa deney aramaya yada
firmalara tek tek test sonuçları içeren belgelerin nüshalarını istemek
için yazı çekmeye gerek yok kanımca.
herşeyi unutun...
bir avcı ve çok tek kurşun atan biri olarak. ful şokla atılan bırakın kurşunu
saçmanın bile biraz daha teptiğini omzumda hissediyorum. he kaç kilogram kuvvet
yada kaç newton farkla teptiği beni ilgilendirmez tepiyormu tepiyor fark varmı var
bu bana yeter.
ayrıca tek kurşun atışlarımdan gözlemlediğime göre 50 metrenin ilerilerine
yapılan atışlarda (farklı tüfeklerimle) tüfeğin ucunda full şokumu unuttuğumda
daha farklı berbat bir grupman yaptığım kesin. ful şoku unuttuğumuda
omzumda hissediyorum tabiki
tabi bunun açıklamasınında benim için bir önemi pek yok
ister deforme olsun ister olmasın ister sürtünsün ister yağlansın sıvansın
uzak mesafelerde full şok atışı bozuyormu bozuyor ben bunu bilirim.
daha öncede forumda tek kurşun atışlarında bozuk atışları olan arkadaşlara
4 nolu şoku önerdiğimizde atışların güzelleştiğini öğrendik yani bu sadece benim
için geçerli bir durumda değil sanırsam.
bunu en güzel misket kurşunda anlarsınız denemeside bedavadan biraz pahalı
bir takın full şoku birde takın 4 şoku 3 er 5 er atış yapın 70-80 metreye bakalım kendi incelemeniz olsun...
herşeye ıspat aramak bence yanlış yarım yamalak ingilizcemizle yabancı sitelerde
döküman mı arayacaz bence hiç gerek yok. yerli üreticilerinde böyle bir döküman hazırladığını sanmıyorum.
o zaman neye güzenecez. tabiki üreticilere. tüfek üreticileri tek kurşunu 4-5 nolu şokla atın diyorsa
vardır bir bildikleri diyecez. fişek üreticileri 4-5 nolu şok kullanmanızda fayda var diyorsa
vardır bir bildikleri diyecez. hiçbirşey diyemiyorsak bence en güzel denecek şey bu...
ilaç alırken yan etkilerinde yazan şeylerin test dökümlerini analiz sonuçlarını fareler üzerindeki gözlemeleri istemeden direk prospektüsüne güveniyorsak bunda da kullanma talimatına güvenecez. (tüfeklerin ve fişeklerin kullanma talimatlarına bakmak yada yabancı ise sitelerinde
user manual yazan kısımlarına tıklamak yeterli. )
daha önce dediğim gibi atılmazmı atılır kaç kişi 70 metre domuz avı yapıyor. 2-3 atış yapmışın az tepmiş oda farketmez
yeni jenerasyon tüfekleri tabiki etkilemez ama bu farklar varmı? çok azda olsa var...
http://www.baschieri-pellagri.com/en/catalogo/cartucce+da+caccia/1/cinghiale/index.aspxsitede bu ürün için tüm şoklar kullanılır demiş mesela tüfeğininde açıklamasına bakarsın.
tüfeğin kullanma talimatında da ful şokla tek kurşun atmanız iyidir yada tavsiye edilmez yazıyorsa
ona göre hareket edersin.