Gönderen Konu: Huğlu Koop bunu da yaptı  (Okunma sayısı 22037 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Huğlu Koop bunu da yaptı
« Yanıtla #50 : 17 Mayıs 2015, 11:28:55 »
    Mustafa ÇAKIR arkadaşım... ne hava şartından, kas yapısından, ölçüm cihazından bahsediyosunuz. Tüfeklerin durumu içler acısı. Daha dün gx marka tüfeği denedim 10 metreden şişeyi vuramadım şok oldum. Şimdi dersiniz ki o zaman sen atıcı değilsin. Başka tüfek olsa arpacıksız bile vurulacak bir hedef. Ben ilk defa tüfek almıyorum elime ve çocukluktan buyana avcılık yaparım.  30 40 metreden fişeğin boş kovanını, 100 110 metreden şişeyi tek kurşunla rahat vururum. Önce 103 ce daha sonra iki adet nitro beast, şidide gx, ve arkdaşımın 104A sında aynı sıkıntı var. 

Youtubede sorunlarımı  hakkında çekmiş olduğum videolar mevcut. İsmimden aratırsanız çıkar. Ayrıca bir konu ve Huğlu maceramı anlatan bir topik de foruma açıcam. Linkleride ekleyerek. Ben firma yanlısı yada düşmanı değilim,  eğer firmayı karalamak için video çekmiş olsaydım, nitro ile sorun yaşamadığım zamanlardaki av videomu ve tek kurşun atış videolarımı yayınlamazdım.

Huğlu Nitro beast tam bir fiyaskodur.Ben 100 kg 178 cm boyunda bir kişiyim.3,5 kg tüfek te bana vız gelir.Bunun cüsse ile bencede ilgisi yok.Başka bir marka tüfek ile 35 mt den 500 gr lık cam kavonozu,70 mt den bira şisesini vururken kas gücü yetiyorda,Nitro da mı yetmiyor.Bu kadar çok şikayet varken,halen avcı değilde firma savunulması gerçekten ilginç.Huğlu nun bu şikayetlere kulak verip kendisini düzeltmesi,geliştirmesi gerekir.Niye mi bu Huğlu merekı : Biz Türk insanı biraz gelenekçiyiz.Benim bütün tanıdıklarımın hemen hemen hepsi Huğlu cu.Bir çoğu 15,20 vb yıllık tüfeklerle attığını attığını vuruyorlar.Bu yüzden Huğlu ya sempatim var(dı).Son zamanlarda yeni alınan tüfeklerde sorunlar duyuyoruz ve yaşıyoruz.Bundan sonra Huğlu dan bu şikayetler oldukça bizim  çevreden Huğlu ya ekmek yok....
Ahmet Kaynup beyi tanırım,attığını vuran iyi bir avcı....You Tube de arattırıp videolarını seyretmenizi tavsiye ederim.Daha açıklayıcı olacaktır
  • Hatsan Supreme Combo 61/71
1972 ANKARA (SİNOP)

Çevrimdışı İbrahim ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #51 : 17 Mayıs 2015, 11:43:46 »
Videoları izledim.Keşke birkaç atış yapılsaydı şikayet edilen tüfekle. Daha etkileyici olurdu.
1994 BURSA-TAVŞANLI

The following users thanked this post: Mustafa ÇAKIR 35

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #52 : 17 Mayıs 2015, 12:38:18 »
M.Birol DEMiRTAS bey  nitro beast i alip deneyen biri olarak sunu soyliyeyim ki nitro beast in seri urtimle alakali oldugunu da sanmiyorum oyle olsa  servise sol atma problemi ile gidenler en azindan duzeltilirdi  artik seri uretim mis yok bir partide oyle cikmis  bunlar hep laf ve lafla da peynir gemisi gitmiyor abi

ne nitroymuş arkadaş... millet buralarda feryat figan etti aylarca yarı parasına sattılarda kurtuldular siz hala neyin kafasını yaşıyorsunuz... avcı bilmezmi hangi tüfek nereye atıyor nereyi vuruyor... kurşunlar seksek oynuyor diye slug namlu bile yapamamışlar tüfege biraz gerçekçi olsanız hiç fena olmaz.....
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2015, 12:41:21 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

The following users thanked this post: Cemal MADEN

Çevrimdışı Zekeriyya TEKiN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #53 : 17 Mayıs 2015, 12:52:33 »
M.Birol bey ben yanlis anlamisim kusura bakma abi
1980 kütahya

Çevrimdışı Mustafa ÇAKIR 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #54 : 17 Mayıs 2015, 12:56:03 »
Öncelikle daha önce ki yazdıklarım da söylediklerim net onları açmıyorum gayet anlaşılır. Ahmet KAYNUP arkadaşım... şimdi Huğlunun tufeklerini begenmiyorsun rezalet diyorsun anladım gayet normal. Ama keşke daha önce ki iletilerinde nitronun iyi bir tüfek olduğunu   sadece sola çekme problemi olduğunu onu da hugludakilerin ilgilendiğini ve beklemene değdiğini 100 metreden şişeleri vurduğunu yazmışken biraz daha temkinli olabirdin.şu "huğlucu " muhabbetine gelirsek benle yaşıt huğlu 104 a tüfeğim var ve şu zamana karar beni o fabrikanın ilgili ilgisiz görevlilerinden hiç biriyle muhattap etmedi.simdi yeni bir tüfek daha alacağım ve her firmaya bakıyorum akdaş olsun ata olsun.yani bir önyargım yok markayı yereyim yada yucelteyim diye.ama 104 a nın beni hiç yolda bırakmaması ve benimde onu rehber alarak daha temkinli konuşmam huğlu sempatizanlığı ise bunda benim açımdan sakınca yok.
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Huğlu-104A////ATA Freelander

Çevrimdışı Burak BAYGENÇ

• *
« Yanıtla #55 : 17 Mayıs 2015, 13:19:54 »
Her silahta bu kadar sorun yaşanması sanırım bir tek senin başına gelmiştir abi çok geçmiş olsun silah bu kul yapımı biraz şans işi ama bir laf vardır; sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş umarım bundan sonra daha temkinli olursun dilerim ki bir daha böyle talihsiz olaylar yaşamazsın hiç birimizinde başına gelmez abi saygılarımla..
Kırklareli/Lüleburgaz    17.06.1990    0rh(+)
Armsan-Phenoma Carbo

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #56 : 17 Mayıs 2015, 14:03:06 »
Huğlu Nitro beast tam bir fiyaskodur.Ben 100 kg 178 cm boyunda bir kişiyim.3,5 kg tüfek te bana vız gelir.Bunun cüsse ile bencede ilgisi yok.Başka bir marka tüfek ile 35 mt den 500 gr lık cam kavonozu,70 mt den bira şisesini vururken kas gücü yetiyor da,Nitro da mı yetmiyor.
Cemal Bey fizyolojikten kastım fizik özellikleriniz değildi.yanlış anlaşılmasın.atış sırasındaki heyecana bağlı yada atış öncenizdeki hareket etmenize bağlı hormanal dengenin değişmesi adrenalin gibi hormonların salgısını artması kalp atışının hızlanması, kan şekerini,kan basıncını yükselmesi gibi değişimlere sebep olur dolayısıyla kas ve dokularınız bundan etkilenir.bunu düşünerek yazmıştım fakat tabi ki de sadece bunlar etken değildir.etkenlerden biridir.
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #57 : 17 Mayıs 2015, 14:50:50 »
Cemal Bey fizyolojikten kastım fizik özellikleriniz değildi.yanlış anlaşılmasın.atış sırasındaki heyecana bağlı yada atış öncenizdeki hareket etmenize bağlı hormanal dengenin değişmesi adrenalin gibi hormonların salgısını artması kalp atışının hızlanması, kan şekerini,kan basıncını yükselmesi gibi değişimlere sebep olur dolayısıyla kas ve dokularınız bundan etkilenir.bunu düşünerek yazmıştım fakat tabi ki de sadece bunlar etken değildir.etkenlerden biridir.
Mustafa bey sizi anlıyorum,haklısınız.Anlattığınız etkenler atışları etkiler.Yanlış anlamayın bu yazdıklarım size değil..
Fakat kullanıcı olarak hata var diye tüfeği gönderiyoruz.Firma tüfeği bu insani etkenlerden uzak ,mühendisi ve teknisyenleri ile inceliyor ve tüfeği teknik serviste tamir ettik diyerek gönderiyor.Yani bizim problem var tespitimizi doğruluyor.Buda tüfekteki hedef sapma hatalarını insani etmenlerden değil,mekanik olduğunu bize gösteriyor.Bu tüfeğe ait bu olaylar çevremizde bu kadar çok olunca insanı üzüyor.Beni ilgilendiren,tüfeği sıfır aldım İki ay elimde kaldı.Bununda 40 günü servisde geçti.Birde bu kadar kolay iade alalım demeleri iyice aklımı karıştırıyor.Hadi bu benim başıma geldi,bu kadar aynı problemi yaşayan insan varken insanın aklına tabi ki Huğlu bu tüfekleri hatalı üretiyor gelmez mi .Bir avcı olarak buna üzülmez mi,tepki vermez mi .Mağduriyet yaşadık diyoruz,boşuna masraf ediyoruz,hata mı ediyoruz....
1972 ANKARA (SİNOP)

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #58 : 17 Mayıs 2015, 15:08:59 »
Öncelikle daha önce ki yazdıklarım da söylediklerim net onları açmıyorum gayet anlaşılır. Ahmet KAYNUP arkadaşım... şimdi Huğlunun tufeklerini begenmiyorsun rezalet diyorsun anladım gayet normal. Ama keşke daha önce ki iletilerinde nitronun iyi bir tüfek olduğunu   sadece sola çekme problemi olduğunu onu da hugludakilerin ilgilendiğini ve beklemene değdiğini 100 metreden şişeleri vurduğunu yazmışken biraz daha temkinli olabirdin.şu "huğlucu " muhabbetine gelirsek benle yaşıt huğlu 104 a tüfeğim var ve şu zamana karar beni o fabrikanın ilgili ilgisiz görevlilerinden hiç biriyle muhattap etmedi.simdi yeni bir tüfek daha alacağım ve her firmaya bakıyorum akdaş olsun ata olsun.yani bir önyargım yok markayı yereyim yada yucelteyim diye.ama 104 a nın beni hiç yolda bırakmaması ve benimde onu rehber alarak daha temkinli konuşmam huğlu sempatizanlığı ise bunda benim açımdan sakınca yok.
Burada marka nın tümü değil,adı geçen markanın üretimi olan, kullanılan ve sahip olunan tüfekler  ile ilgili görülen ve tespit edilen sorunlar anlatılıyor.Tüketim mallarının garantisi en az iki yıldır.Yani bir ürünün sağlam olup olmadığı veya arıza açmaması gereken aşınma süresi budur.Bu nedenle bir ürün ile ilgili izlenimler anlık değil belli bir zaman içerisinde değişim gösterebilir.Sizinle yaşıt bir nitronuz var ise ve bu nitro ile ilgili sorun yaşamadıysanız eyvallah.Fakat ilk kullanımda problem yaşamadık diye,sonraki zamanlarda çıkan sorunları yutalım mı.Bura da sorun Huğlu nun geneli değil,kullandığımız tüfeklerde ki sorunları anlatmaktır....Problem sempati,antipati olayı değildir
1972 ANKARA (SİNOP)

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #59 : 17 Mayıs 2015, 15:37:45 »
.Bu nedenle bir ürün ile ilgili izlenimler anlık değil belli bir zaman içerisinde değişim gösterebilir.
Cemal bey bende bunu kastetmiştim önceki gönderilerim de.böyle derseniz tabi ki kabul ederim ama arkadaşlar anlık tespitlerle anlık hatalar bulmalarına istinaden bende o andaki etkenlerin hataya götürebileceğini belirttim.Aynı şekilde hani diyorsunuz ya izlenimler değişebilir diye  onun için uzun bir süre kullanmadan bu tüfek iyidir demekte yanlış.her şeyin belli bir deneme süreci vardır.Şahsım adına hiç bir menfati olmayan sıradan bir avcıyım yoksa amacımız arkadaşlarımızın biraz daha temkinli ahkam kesmeden önce daha daha bilinçli destekleyerek iddia da bulunmaları.nitroda sıkıntı var deniliyor ona hiç bir itirazım yok ama bunu genel olarak huğluya mal etmek huğluya ekmek yedirmiyorum demek  yanlış.arkadaşlarımızdan bazıları 104 A da sıkıntı yaşamış huğlunun tüm namluları hatalı diyor mesela bu yoruma varabilmek mümkün değil.bunu gördüğümde bende kendi elimdeki malın sorun çıkarmadığını hatta çevremde 104 A kullanıcılarıda var onlarında sorunsuz olduğunu görerek sorunsuz olduğunu savunma hakkım doğar.yazma sebebim ondandır.yoksa aldığımız kullandığımız bir mal içimize sinmiyorsa hata olduğunu düşünüyorsak bunu paylaşmak ve ilgili kişilerle iletişime geçmek en doğal hakkımızdır.ama bir şikayette bulunmak içinde haklı sebepleriniz olmalıdır.yakınım gx aldı sıkıştırma problemi yaşadı fabrikaya yolladı ama bu problemin olduğu kanısına,kutularca fişek attı tüfek dışındaki etkenleri stabilize etmek için uğraştı ve öyle kara verdi ve tamir ettirdi.benim problemim bu yani 5 atışta nasıl karar verilir o kadar kusursuz mudur insan ? yoksa başka hiç bir şey değil..
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #60 : 17 Mayıs 2015, 17:18:29 »
bizde huglu düşmanı degiliz..resimdeki 16 numara hugludur... ve abimin herdaim jokeri olmuştur...satmaya kıyamaz...keklige çevir patlat yapar 303 berettayla vuramayacagı kekligi tavşanı bununla vurur... bende birkaçkez kullandım.. 25 sene evvel....imkanım olsa şöyle en fala 3.100 gr agırlıgında ali agır ustaya özel bir huglu poze yaptırmak isterim belki birgün nasip olur...ama nitroda kantarın topuzunu kaçırmışlar buda bir gerçek.....

yükle resim
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Merdan KAÇAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #61 : 17 Mayıs 2015, 18:25:06 »

Mustafa bey,

Takdir edersiniz ki aynı mesafeye başka tüfeklerle de atış yaptık. Bu arada 50 metrede 50 cm sağ üst atış yapan tüfek huğlu değildi ama yine bu forumda sağa sola çekmesiyle tanınmış bir firmaydı. 50 metreden 50 cm sağ üst afaki lafımız aslında daha yukarı vuruyordu. Hangi durumda olursanız olun düzgün bir tüfekle üst üste aynı yere bu kadar kötü atış yapamazsınız. ilk denemizde 5 atıcının tamamı yukarı sağ vurdu. Yapıldı denilip gönderildiğinde iki kişiydik. Daha ilk atışımda nişan noktası ve vuruş yeri ilk attığımızda aynıydı.

Yakın mesafeden saçma attım full şokla. Nişan noktasına 10 metrede saat 2 yönünde 25 cm fark attı. Nişan aldığım yerde kuş olsa vurulmayacaktı. Elimden bir dünya tüfek geçti. Çalışanı çalışmayanı ama bu kadar kötü atanı hiç geçmemişti.
Merdan KAÇAR
1970-Ankara

The following users thanked this post: Cemal MADEN, Zekeriyya TEKiN

Çevrimdışı Ahmet KAYNUP

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #62 : 19 Mayıs 2015, 10:54:17 »
Videoları izledim.Keşke birkaç atış yapılsaydı şikayet edilen tüfekle. Daha etkileyici olurdu.

yoğun istek üzerine huğluya teşekkür ve reklamı için çektiğim ve yarım kalan videoyu youtube ye yükledim. izleyebilirsiniz.  linkini ve daha fazlasını açtığım yeni konudan takip ediniz.
1979 ankara

Çevrimdışı Ahmet KAYNUP

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #63 : 19 Mayıs 2015, 10:57:58 »

Mustafa ÇAKIR arkadaşım ben huğluyu karalamak için bir çaba içerisinde değilim. Öyle olsa Atış yapıp HUĞLU CANDIR GERİSİ HEYECANDIR DİYE reklam yapmazdım. Ben sadece başımdan geçenleri yazdım ve arkadaşları bilgilendirdim. Yeni açtığım konuyu incelerseniz maduriyetimi ve memnuniyetimi videoları ile görürsünüz.
1979 ankara

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #64 : 19 Mayıs 2015, 12:20:50 »
Ahmet Bey,siz huğlunun reklamını ve ya karalamasını yapıyor ya da yapmıyor olabilirsiniz.Bu beni ilgilendiren bir konu değil.Ayrıca üstüne yorum yapma hakkımın olduğu da bir konu değil.Şu anki konuyu ilgilendiren ve benim daha önceki yazdıklarımda da olduğu gibi sadece yapılan testlerin BANA GÖRE objektifliğinin olmadığını 1-3 ya da 5 atışla bunların direk sonuca ulaşamayacağını bir çok unsurun o anda etkisi olabileceğini yazdım.Ki asla bunu bana savunmak zorunda değilsiniz ve ya ispatlamak zorunda değilsiniz;atış videolarında ben hedefin ve atıcının aynı karede olmadığı videoları da bana fikir sunması açısından sağlıklı bulmuyorum ama bu tamamen kendi görüşüm.bana soran olduğu takdir de uzunu süredir kullananı olduğumuz ve sıkıntı yaşamadığımız için huğluyu tavsiye ederim.yoksa bana ne huğlu dan.şu videolar ya da arkadaşların yaşadığı sıkıntılar ata da olsa armsan da olsa ben yine aynı görüşte olurdum.saygılar..
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Çevrimdışı Ahmet KAYNUP

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #65 : 19 Mayıs 2015, 12:30:19 »
sizin iş Nasrettin hoca nın kazan hikayesine dönmüş:) vurduğuna inanıyorsunuzda vurmadığına neden inanmıyorsunuz:) Hem vurduğu hem sola attığı videolar ortada. Firmanın kabul ettiği ortada takdir avcıların.
1979 ankara

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #66 : 19 Mayıs 2015, 12:34:22 »
Akdaş ve akus olmasa Konyadan kimse tüfek almayacak bu gidişle.
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #67 : 19 Mayıs 2015, 12:37:55 »
sizin iş Nasrettin hoca nın kazan hikayesine dönmüş:) vurduğuna inanıyorsunuzda vurmadığına neden inanmıyorsunuz:) Hem vurduğu hem sola attığı videolar ortada. Firmanın kabul ettiği ortada takdir avcıların.
böyle video hazırlanıp hedefin vurulduğu  benimde inandım dediğimi hatırlamıyorum ama yine de belirteyim kendi görüşümdür.
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

The following users thanked this post: Kadir YILMAZ 41

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #68 : 21 Mayıs 2015, 14:25:28 »
Bugun nitro beast i 2. defa  fabrikaya yolcu ettik artik hayirlisi......
1980 kütahya

Çevrimdışı Ahmet KAYNUP

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #69 : 21 Mayıs 2015, 22:16:28 »
Bugun nitro beast i 2. defa  fabrikaya yolcu ettik artik hayirlisi......

Hocam boşuna inat etmeyin o Tüfek düzelse benimki düzelirdi.  7 kez gönderdim düzelmedi. Oynar namlu olduğundan düzelmeside şuan için mümkün değil. Zaten fabrikayı ziyaret ettiğimde nitronun piyasaya çok erken çıktığı ve halen sorunun devam ettiği ancak arge çalışmalarının devam ettiği düzelymeye uğraştıklarını söylediler.  Ben iade ettim ve para iademi bekliyorum.  Düzelirse başka otomatik kullanmam.  Şimdilik nitro sayfasını kapatmakta fayda var.
1979 ankara

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #70 : 21 Mayıs 2015, 23:49:56 »
Ahmet bey haklisiniz abi duzelse idi sizin nitro duzelirdi.. abi nitro giderken  beni bosuna bekleme ben artik geri donmem diyor du  san ki.. ama sorun cozulurse evet kullanilacak tufek.
1980 kütahya

Çevrimdışı İbrahim ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #71 : 22 Mayıs 2015, 08:26:42 »
herşey gönlünüzce olsun
1994 BURSA-TAVŞANLI

The following users thanked this post: Zekeriyya TEKiN

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #72 : 22 Mayıs 2015, 09:53:37 »
Benim de 103 De maceram olmuştu. 1250 aldım , 800 'e sattım. KURTULDUM :) BİR DAHA HUĞLU 'MU ALLAH KORUSUN...
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #73 : 10 Haziran 2015, 14:34:37 »
Fabrikaya namlu icinde olusan lekelerin duzeltilmesi icin gonderdigim gx 512s tufegim fabrikadan gelmisti sehir disinda olmamdan dolayi inceleme firsatim olmamisti namlu icini atis yapmadan temizleyip baktim ki  namlunun ici aynen icra yayini  andirir sekilde mobil sok  yatagini kadar yay misali olmus  gibi bir goruntu tufegin yaninda bir adet te5 numara sok istemistim deneme yapmak icin soku takmak istedim ama mumkun mu sok namluya girmiyor  sim di arkadaslar benim huglu av tufekleri ni kullanmak istemekten baska bir hatam var mi......
1980 kütahya

Çevrimdışı Ersun ERDOĞAN

• *
« Yanıtla #74 : 10 Haziran 2015, 16:31:04 »
bende her zaman yerliden yanayım ama resimlere  ve anlatılanlara baktığımızda 20 30 yıllık avrupa tüfeklerin neden pahalı olduğu ve bu fiyatlara alıcı bulduğu anlaşılıyor.al malın iyisini çekme kaygısını...
Ersun ERDOĞAN
1979 malatya

The following users thanked this post: Abdullah ŞAHİN 07, Zekeriyya TEKiN, Fuat DEMİRBAŞ