Gönderen Konu: HİLAL AVA HİÇ YAKIŞMADI BENDEN BU KADAR....  (Okunma sayısı 16598 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: HİLAL AVA HİÇ YAKIŞMADI BENDEN BU KADAR....
« Yanıtla #50 : 29 Ağustos 2015, 23:22:54 »
ibexshop (Komando av) yabana atmamak lazım. Artık sadece buradan bir de temin av 'dan alışveriş yaparım. Temin av ve Komando av gerçek esnaflar. Progressive comfort kit siparişi verdim. 2 ay sırf benim kit için defalarca telefonlaştık komando av ile. Saolsun Burak ve diğer arkadaşlar ne zaman sabır ve saygı ile konuştular benimle. Olmayacak işi yaptılar. Stokta olan bir başka yere satılan ürünü ellerinde bitince İtalya'ya iş için gidip benim kiti ekstra alıp gelen arkadaşlar. Hepsine teşekkürler. E-temin ile de Beretta a-300 almak için konuşmuştuk. Çok ilgilendiler. Valla ikisinden başkasını tanımam.
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #51 : 30 Ağustos 2015, 00:27:06 »
esnaf gibi esnaf düzgün av bayilerini tenzih ederim fakat nedendir bilinmez, av bayilerinin çoğu gıcık tipler oluyor, ya da bize böylesi denk geliyor.  :-\ senin istediğin tüfek veya fişeği elinde olmadığı için yerden yere vuruyor, kendi elinde olan beş para etmeyecek malı yere göğe sığdıramıyor. yok o öyle değil de böyle desen, saçma sapan triplere giriyor. ben yapı itibariyle öfke kontrol sıkıntısı çeken birisiyim.  :( o kadar tüfek ve mühimmatın bulunduğu yerde şeytan beni çok dürtüklüyor. durduk yere başımıza iş almanın gereği yok. o sebepten en güzeli internetten alışveriş. hem daha fazla çeşite ulaşabiliyorum, hem daha uygun fiyata alıyorum, hem de  av bayiyle ben değil kredi kartım muhattap oluyor. elbette çayı çorbası içilecek hoşsohbet esnaf olsa da gidip hem muhabbet hem de alışveriş etsek ama nerdeee.  çoğu avcı arkadaş online alışveriş yapılabilecek sağlam firmaları zaten belirtmiş. adı geçen bayilerin çoğunu ben de tavsiye ederim.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #52 : 30 Ağustos 2015, 06:19:17 »
   Tunç hocam millet keyfinden almıyor ya internetten, ya istediği marka bulunduğu ilçede yok, ya fiyatı makül değil, ya da esnaf esnaf değil... Aslında alınan ürün çatır çatır iade edilir ama insanımız hukuk ile uğraşmak istemiyor.

eşimle girdik "şu tüfeğe bakacağız" diyerek Phenoma' yı istedik. Tüfeği elime aldım inceliyorum. Beğendiğimi hemen alacağız ertesi gün evrakları bitircem.  Yandan diğer müşteriler birşeyler almak istiyorlar ya. Adam önce benim elimden tüfeği aldı rafa koydu. "Çok önemli" dedi. Müşteriye baktı sonra bizde döndü. Eşimde "ne yaptığını sanıyorsun nasıl bir hareket bu?! sen bizi ne zannettin" diyerek "yürü çık burdan, bunlar gibilerinden ne tüfek alıyorsun" dedi.   OGÜN BUGÜNDÜR ASLA BİR BAYİİDEN GİRİP TÜFEK ALMAM

ben 2. el 15 yıllık tüfek için kalkıp kayseriye gittim. 750 gidiş, 750 dönüş 1500 km yaptım.
insanlar pek fazla emek harcamak istemiyorlar birşeyler için. tüfek dediğin şey defolu çıkarsa ağzını yüzünü dağıtabilir.

bayilerin hayvanlığı konusunda haklısınız 10 bayiden 9.5 u esnaf olamayacak tipler. ama o da araya sora bulunuyor. bursada öyle bayi 2 tane buldum ben. zaten tüfekten çok fişek sattıklarından bir tüfek attıkları adamı pek unutmazlar.
« Son Düzenleme: 30 Ağustos 2015, 15:10:31 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #53 : 30 Ağustos 2015, 11:02:06 »
kim onlar kardeş söylesene yerlerini isimlerini.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #54 : 30 Ağustos 2015, 15:08:52 »
temin avdan şu ana kadar 2 tüfek aldım. rakamlar biraz yüksek ama iyi bayi. her zaman aradığımı bulup çıkmışımdır iletişimleri de iyi.

bir de bozkurt avla tüfekçigilin ortasında. semih var.  onlardan da bir tek kırma aldım, her gittiğimde yardımcı olmaya çalışan bir arkadaş.

« Son Düzenleme: 30 Ağustos 2015, 15:13:17 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı İbrahim ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #55 : 25 Kasım 2015, 22:51:19 »
temin avdan şu ana kadar 2 tüfek aldım. rakamlar biraz yüksek ama iyi bayi. her zaman aradığımı bulup çıkmışımdır iletişimleri de iyi.

bir de bozkurt avla tüfekçigilin ortasında. semih var.  onlardan da bir tek kırma aldım, her gittiğimde yardımcı olmaya çalışan bir arkadaş.
Savaş abi sana aynen katılıyorum.Çok iyi niyetli bi esnaf bozkurt av ile tüfekçigil arasındaki av bayii abimiz.Ama nedense alışveriş yapmak nasip olmadı.Genellikle bozkurt avda olmayan şeyleri ona da sorduğum için galiba
1994 BURSA-TAVŞANLI

Çevrimdışı Niyazi TÜRK

• *
« Yanıtla #56 : 27 Aralık 2015, 11:02:41 »
Cömert ÖZEN beye katılıyorum hilalav dan 2-3 kere sipariş verdim sıkıntı yaşadım istediğimden farklı gönderdiler gönder değişelim ama kargo size ait dediler vs. ve yine bozkurtav dan sıkıntı yaşadım.  strese girmek istemiyorsanız  asla e-ticarete bulaşmayın ilinizde av bayisi varsa ondan alın yoksa onlar sipariş versinler getirttirsinler  malın gelsin bak gör incele dediğin gibiyse ver parasını al.  3-5 krş fazla ver ama başın ağrımasın ben 2-3 yıldan beri öyle yapıyorum  2-3 arkadaş beraber sipariş verirseniz daha avantajlı oluyor veya iş icabı veya gezmeye il dışına giderseniz av listenizi yapın bulduğunuz yerde görüp inceleyip pazarlık yapın alın.
Niyazi TÜRK
1963 KASTAMONU

The following users thanked this post: Yusuf SAĞLAM

Cömert ÖZEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #57 : 27 Aralık 2015, 13:33:09 »
Arkadaşlar , Ülkemizdeki temel sorun , firmaların kurumsallaşamamasıdır.Daha doğrusu küçük düşünüp , günü kurtaran şekilde hareket etmeleridir.  Bunu biraz açmak isterim.

Masraflardan kısmak adına  eleman olarak akrabalarınıla çalışırsanız , sadece düşük aylık verebilmek için tercih ettiğiniz  bu  akrabalar , görevlerinin önemini anlayamadığı gibi , müşterinizide mağdur ederek işinizide sekteye uğratacaklardır.

Ülkemizde " Patron oğlu" diye bir kavram vardır. İş ortamında , Hiç bir halttan anlamadığı gibi , olacak işide rezil eder ama ona hiç bir şey olmaz. Çünkü O "Patron oğludur".

İşinde terfi etmek için , herhangi bir başarı göstermesine gerek yoktur. Çünkü O "Patron oğludur".

Yaptığı hiç bir yanlışta , personel tarafın ikaz edilemez veya uyarılamaz. Çünkü O "Patron oğludur".

Yıllarca emek verilerek oluşturulmuş , iş ortamında iş disiplinini darmadağın edecek , kafasına göre hareketler yapabilir.Ve hiçç bir şey yapılmaz.  Çünkü O "Patron oğludur"

Müşteriye istediği gibi atarlanıp , her türlü gider yapabilme hakkı vardır . Çünkü O "Patron oğludur".

Alacağı yanlış kararlarla , Firmayı bile batırabilir. Çünkü O "Patron oğludur".

Personelin en ufak yanlışında kovulur. Ama nerdeyse her hareketi yanlış ve hatalı olan O kovulamaz. Çünkü O "Patron oğludur"

Bu tür kişiler patron oğlu , kızı , eşi ,kardeşi , eniştesi olabilir. Ama olay değişmez. Ünvanları farklı olabilir. Ama kafa yapısı değişmez. Müdürlük yapmazlar . Müdürcülük oynarlar.

Olayın birde müşteri boyutuna bakarsak . İhtiyacınız olan bir ürünü arıyorsunuz. Bir kaç web sitesinde var görünüyor. Ekranda 5 X 5 cmlik bir resimden ürüne bakıyorsunuz. Size uygun olup olmadığı hakkında da hiç bir fikriniz yok.

Bir kaç web sitesinde aynı ürün çok çok farklı fiyata satılıyor. tahsilat modülleri aktif ve stokta var gibide görünüyor. Kredi kartını verdiğiniz an da sistem parayı çekiyor. Ucuza bulduğunuz için sevinirken , aynı ürünü çok daha yüksek rakamdan satanada , otomatikman " Kazıkçı" yaftasını yapıştırırsınız.

Ama aslında olay şudur. Masraf olmasın diye profesyonel personel almayan ticari işletme sahibi , yine masraf olmasın diye alt düşük maliyetlii web altyapısını tercih etmiştir. O günün döviz kuruyla da elindeki ürünleri web sayfalarında sergileyip , bir dahada güncellememiştir. Çünkü güncelleme yapmakta ayrı bir mesaidir. Ve bununla kim uğraşacaktır ?  Koskoca patron oğlu , böyle basit işlere bakarmı sizce ?

Farklı zamanlarda , farklı firmalarca , farklı döviz kurlarına göre yapılan satış sayfalarında , aynı ürünün oldukça farklı fiyatlara satılma nedenide budur.

O beğenmediğimiz Çinde bile , adamlar stok sayılarına kadar web sayfalarında beyanat verirken , basit bir conta için teknik soru sorduğunuzda sizi bilgi bombardımanına tutarken ,  ülkemizde web sayfasında teşhir edilen ürünün gerçekten de stok'ta olup olmdığınıdan dahi emin olunamamaktadır.

Bir kezde parayı aldıklarından , geri ödememek için , kırk dereden su getiretmeyi huy edinen bir ticari kafayla muhatapsanız ,  Birde firmada sizinle  muhatap olan "Patron oğlu" ise
Yandı gülüm , keten helvam.

Kalkı ki av aktivitesi için bile araçlarıyla ilden başka ile yüzlerce km gidebilen , gün boyunca , bozuk arazide saatlerce yürüyebilen ,avcı camiası , ekipman ve malzeme tedariki için , kıçını kaldırıp  , iki adımlık yere gitmeye bile üşenmemektedir.

Firma işine gereken önemi vermezse, İşveren , işin gereği olan , iş disiplini ve kuralları koyup , uygulamazsa  , Çalışan elemanlar, tavırlarıyla müşterileri firmaya soğutabileceğini algılayamazsa , müşteride  bu kadar gevşek davranırsa , Bu tür olayların yaşanması kaçınılmazdır.

Olması gereken olunca nerdeyse seviniyoıruz." Şuradan alıveriş yaptım. Oldukça iyi davrandılar." İyide zaten görevleri budur. yapması gerekeni yapmışlar. Ama yapmayan O kadar fazla firma olunca , bu durum bize garip gelmeye başlamış. Görevini yapan birilerine denk gelince sevinmeye başladık.

Yazı oldukça uzadı . Kısa keseyim. web sayfalarında , stokta olmadığı halde , para çeken ve iade etmemekte direnen , ticari işletmeler için özellikle bir cezai uygulama çıkmadıkça , bu kafa yapısıyla , bu şekilde müşteriyi mağdur durumda bıracak olayların sonu gelmez. arkadaşlar.

The following users thanked this post: M.Emin OLGAÇ, İbrahim AYSU, Yusuf SAĞLAM, Yaşar KÖKÇEN