Gönderen Konu: Bulundurma ruhsatlı tabanca  (Okunma sayısı 4076 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bulundurma ruhsatlı tabanca
« : 11 Mayıs 2015, 20:09:34 »
Bulundurma ruhsatlı tabanca almak için harç ve silah masrafında başka ne kadar masraf yapılır?
Ruhsat alırken karşılaşılan zorluklar nelerdir?
Öğrenci,serbest meslek veya işsizlere bulundurma ruhsatı verilir mi?

Yukarıdaki sorulara net cevaplar bulamadım ve sizlere sormak istedim.Keyifli paylaşımlar.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Zeki ATİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Bulundurma ruhsatlı tabanca
« Yanıtla #1 : 11 Mayıs 2015, 20:14:19 »
1.132,30 TL oldu harcı bulundurmanın, diğer masraflarda hastane raporu fln 300 de öyle desek 1400lerde bişey 1500 lira ayırıp rahatlıkla yaparsınız, bulundurma ruhsatı alabilirsiniz öğrenci olsanızda ama çok sakat seyahat e çıkarkan bile götüremiyosun ikametkah aldırman gerekiyo yeni yasa tasarısı gelcek diyolar bulundurma ruhsatlı tabanca alanların evinde kasa bulundurması mecburi olcakmış tamire bakıma götürürken bile emniyetten izin almanız izin kağıdıyla götürmeniz gerekiyo, dışarda yakalatırsanız ruhsatsız muamelesi görür kelepçeyle götürürler sizide evde güvenlik ve hobi amaçlıysa bütcenize göre bi tabanca bakalım inş
1990 Ankara

The following users thanked this post: Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 11 Mayıs 2015, 20:19:31 »
Peki mesela ben ögrenciyim,okuduğum şehirdeki adresimde tabancamı bulundurabilir miyim??
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Zeki ATİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 11 Mayıs 2015, 20:21:32 »
İkametgah adresiniz neresiyse orda bulundurabilirsiniz farketmez hangi şehir olduğu ama memlekete dönerken yanımda götürüyüm derseniz götüremezsiniz ikametgahı tekrar kendi ailenizin olduğu eve aldırırsınız öyle götürürsünüz her gidip dönüşte zor olur bence almayı düşünüyosanız memleketinizdeki evinize koyabilirsiniz.
1990 Ankara

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 11 Mayıs 2015, 20:29:41 »
Teşekkür ederim Zeki abi :)
Hobi ve zevk için almaya niyetlendim ama katı kuralları olduğu için korkuyorum açıkçası,hoş bele takıp gezdirecek halim yokta köyde yazları atış yaparken de durum ne olur bilmiyorum  :(
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Zeki ATİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 11 Mayıs 2015, 20:33:25 »
Yakalanmazsan herşey serbest ama yakalanırsan belasındn kurtulamazsın silahı alırlar tüfeklerini alırlar bidaha ruhsatlı kurusıkı bile vermezler cezasıda var harcı 5000 lira diyolardı tam emin değilim hiç değmez bence riske girmeye poligona götürme şartlarını bilmiyorum ama poligonda ayrı bi masraf ondan dolayı bence hiç girme söker temizlerim evde durur bakarım severim dersende kendin bilirsin :)
1990 Ankara

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 11 Mayıs 2015, 20:41:22 »
Abi Erzincan da poligon yok :)
En fazla köyde atış yaparım o da merkezden köye götürmek için alınan izinle :)
Temizliğini bakımını yaparım hatta severimde ama ya sonrası  :) 1500 lira "hava parası" bunun için mi :-\
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Zeki ATİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 11 Mayıs 2015, 20:56:24 »
Aynen saçma ama sakın yasal olmayan şeylere bulaşma geleceğin yanar ilerde inş çalışmaya başladığında alır koyarsın eve
1990 Ankara

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #8 : 11 Mayıs 2015, 21:05:06 »
Kadir Kardeşim

Bulundurma ruhsatında adresin köydeki evin.Evinin kapısının önünde yakalanırsan sokak cadde adı farklı diye ruhsatsız tabanca işlemi görürsün.Ha bu arada 200 tanede mermi veriyo devlet evde evin içinde atış yap diye.Ben taşıma ruhsatı için evrakları yaptım ama bulundurma çıktı vermedi valilik.Aldığıma alacagıma bin pişman oldum boşuna vergi ödedim silah aldım mermi aldım.Silahını 100 mt ilerdeki av bayisine tamire götürsen karakoldan izin kağıdı alman lazım.Parana yazık.Varsa merakın pompalı tüfek taşı yanıma terminatör gibi:)
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Utku ÖZTEKİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 11 Mayıs 2015, 21:07:30 »

Sn TANYILDIZI,

Eğer bir öğrenciyseniz ve de avcıysanız bence şuan bununla kafanızı yormayın. Acılacak yeni sezonda yapabileceğiniz güzel avların hesaplarını hayallerini yapın derim. Nezman göreve başlar ve kendi bütcenizle hobi amaçlı bir tabancaya sahip olmak isterseniz buyrun gelin ben size sahip oldugum 3 ruhsatlı browningimden birini bedeli karşılıgında hibe edebilirim..

Benelli Raffaello Deluxe..
 Franchi Affinity Wood..
 Akdaş Ak-212w..

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Abdullah ŞAHİN 07, Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 11 Mayıs 2015, 21:37:53 »
Kadir Kardeşim

Bulundurma ruhsatında adresin köydeki evin.Evinin kapısının önünde yakalanırsan sokak cadde adı farklı diye ruhsatsız tabanca işlemi görürsün.Ha bu arada 200 tanede mermi veriyo devlet evde evin içinde atış yap diye.Ben taşıma ruhsatı için evrakları yaptım ama bulundurma çıktı vermedi valilik.Aldığıma alacagıma bin pişman oldum boşuna vergi ödedim silah aldım mermi aldım.Silahını 100 mt ilerdeki av bayisine tamire götürsen karakoldan izin kağıdı alman lazım.Parana yazık.Varsa merakın pompalı tüfek taşı yanıma terminatör gibi:)

Ahmet Bey abi kanunlar saçma,katı.Silah merakımızı av tüfekleriyle geçiştirmekten başka çare zor görünüyor.Maalesef dediğiniz gibi kısa namlulu bir pompalı veya otomatik tüfek en mantıklı seçenek.55 cm namlum var taktik dipçikle terminatöre benzemeye çalışıyorum ama olmuyor :) Sağlıcakla.

Sn TANYILDIZI,

Eğer bir öğrenciyseniz ve de avcıysanız bence şuan bununla kafanızı yormayın. Acılacak yeni sezonda yapabileceğiniz güzel avların hesaplarını hayallerini yapın derim. Nezman göreve başlar ve kendi bütcenizle hobi amaçlı bir tabancaya sahip olmak isterseniz buyrun gelin ben size sahip oldugum 3 ruhsatlı browningimden birini bedeli karşılıgında hibe edebilirim..                                                                             

Utku Bey, üniversite öğrencisiyim.İnsan bazen başka şeylere de heves edince ''heleki bu bir ateşli silahsa'' insanın önüne sert ve katı kurallar çıkıyor ve mecburen bu dürtü bir şekilde bastırılıyor ya da bastırılmaya çalışılıyor.
Güzel teklifiniz için teşekkür ederim,Sağlıcakla.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #11 : 11 Mayıs 2015, 21:52:25 »
Bulundurma ruhsatli tabancaya hic heveslenme yakalanirsan bedeli agir olur emmiyetten sadece poligon ve bakim için izin kagidi alabilirsin baska türlü izni yok köy mezra evimin bahcesi gibi yerlere kutusu icinde bile tasiyamassin kanunen yasak sartlarin yeterse tasima almaya bak

« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2015, 21:54:46 Gönderen: Selim ARSLANOĞLU »
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

The following users thanked this post: Kadir TANYILDIZI, Zeki ATİK

Çevrimdışı Zeki ATİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 11 Mayıs 2015, 22:37:52 »
Selim bey bulundurma olunca iyi huylu evlat gibi çaya yemeğe tam zamanında oturuyo galiba :)
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2015, 22:45:41 Gönderen: Zeki ATİK »
1990 Ankara

Çevrimdışı Zeki ATİK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 11 Mayıs 2015, 22:42:35 »
Ruhsat parasını verince fakat yurt dışı 20 yıllık silah alabilirsin yerliden 10 kat iyi oluyo yavuz16 yerlide en iyisi bence, yapılabilecek en güzel şey bulundurma ruhsatlıda evin içinde egzantrik godfather pozları :D :D

1990 Ankara

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 11 Mayıs 2015, 22:43:44 »
Neyse kurusıkıya  devam o zaman  O0 O0
1993 ERZİNCAN

The following users thanked this post: Selim ARSLANOĞLU

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #15 : 11 Mayıs 2015, 22:59:00 »
T.C. silah kanunu göre aman aman bulundurma almayın
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 12 Nisan 2016, 10:07:56 »
bu ülkede ciddi bir deprem ve iç savaş riski hiç olmadığı kadar yüksek.

deprem oldu kaçtın, sokakta yattın, yağma, gasp benzeri olaylar olabililiyor. çoluğun çocuğun, karın kızın varsa güvenlik sorunu olacak.  ben öyle bir durumda  kimsenin görmediği 6.35 bir tabancayı pozeye tercih derim. ki zaten evden kaçarken av tüfeğini alamazsın belki ama içinde bulundurma tabanca ve mermi bulunan bir ilkyardım çantasını  alıp çıkabilirsin.

2011 de bir arkadaşla suriyeye turistik gezi düşünüyorduk. bir kaç ay sonra olaylar çıktı ve orası cehenneme döndü., aynı şey başımıza gelmez diye birşey yok. bosna, suriye , ırak gibi yerlerden izlediğim kadarıyla bir gece bir şehre aniden saldırı oluyor,  yüzbinlerce insan başka şehire kaçmak zorunda kalıyor.  ben öyle bir durumda elimde poze olmasındansa kimsenin görmediği küçük bir  tabancayı  tercih ederim. poligon varda bulundurma ruhsatlı  silahla yol belgesi alıp  yılda birkaç kez poligonda atabilirsiniz o ayrı bişey,,,,,,,,, güvenlik amaçlı ne zaman lazım olacağı da hiç belli olmaz. burası ortadoğu.

« Son Düzenleme: 12 Nisan 2016, 19:29:31 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

A. Can Saka

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 12 Nisan 2016, 10:22:22 »
Gardaşım hiç heves etme bence çok meşakkatli işler taşıma alabiliyorsan al ama taşıma çıkmıyorsa hiç bulaşma bence al bi kısa namlu 8 li pompalı veya otomatik bak keyfine koyarsın kılıfına asarsın sırtına istediğin yere götürürsün kimsede bişey diyemez.