Cihan bey 1 ayı geçti halen arayıştayım. 1,6 otomatik lerde demi sıkıntı oluyor acaba. ben burda ustaya sordum sevise adam temizini bulursan korkma al diyor. okadar kafam karıştıki artık neye karar vereceğimi şaşırdım.
Halen arayıştayım.
Genel olarak otomatij şanz. 250.000 den sonra revizyon istiyor yoksa tat vermiyor.2.0 lar ispanyol üretimi biraz sıkıntılj olduğu söyleniyor işi bilenlerce ve jlx e göre biraz yedek parça sorunu var(rutin bakım parçalarını kastetmiyorum onda sorun yok), 1,6 jlx ile ilgili kronik bir sıkıntı duymadım düşük km li temizinden bulsam alacaktım otomatiğinide fakat çok fazla aradım sıkıldım+bagajı 'bence' gerçekten ufak minicik vazgeçtim.
Şöylede bir durum var vitaralarda ciddi şekilde km ile oynanma durumu var baktığım her 5 araçtan 2-3 ü km si düşürülmüş çıkıyordu ama şuda var yeniden motor yapmak icap ederse 1.6 için söyliyorum parça fiyatları aşırı uygun ve aşırı bol
Bence model yelpazenizi en azından 3 değilsede 2 araca çıkartıp ona göre bakın yoksa bir zaman sonra kafayı sıyırıp komple vazgeçmeye yüz tutarsınız ( bulamadığınız taktirde )
Terios lar f/p olarak süper ama 2.eli biraz zayıf + 4x4 cü parçacı ve abilerimden bazılarından bir zaman sonra 4x4 ünün sıkıntı çıkartıp aks kestiğini duydum net bilmiyorum ama birbirinden bağımsız bu işle haşır neşir 3 ahbap aynı şeyi söyledi.
Freelander 200.000 + km sonrası revizyon istiyor ve parçası aşırı derecede pahalı ( tabiki orj parça )
Malesef bizim gibi hem gündelik biniyim hem ava bayıra çamura gidiyim hem hatunda rahat sürsün hem bagajıda geniş olsun hem parçasıda olsun pahaşı olmasın yakıta eyvallah ama motor yemesin para yok adamları için malesef 3 seçenek var
1- jlx 1.6 (bagaj hariç yönden tamamen kusursuz )
2-sportage 2.0td (boyutları çok büyük off road a pek gelmez askıda kalabilir ama avcı adama sıkıntı yok ben yaklaşık 2 aydır çamurları tepeleri eşeledim banamısın demedi)
3-terios (aks kesme hasbel kader ama bagajıda kendiside minnacık be)