Gönderen Konu: Remington High Velocity Magnum  (Okunma sayısı 2626 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Remington High Velocity Magnum
« : 08 Mayıs 2015, 15:12:08 »
Arkadaşlar bu kurşun için çok iddialı sözler duyuyorum.Yivli tüfek mermisi kadar hızlı olduğu ve çok uzun mesafelerde bile ''100mt'' etkili olduğundan bahseden avcılar var.Bu kurşunun bide Magnum olmayan modeli var.Kullanan arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Remington High Velocity Magnum
« Yanıtla #1 : 08 Mayıs 2015, 16:12:02 »
Magnum olmayanlar high velocity değil çıkış hızları daha düşük, magnum olup high velocity olmayan 28 gramlık model de var. Magnum olmayanlar da gayet iyi, bulabileceğiniz en etkili kurşunlardan. Magnum olmayanları da oldukça basınçlı olduğu için önüne gelen tüfekle atılmaz bilginiz olsun. 1050 bar altında test edilmiş tüfeklerle kullanılmamalıdır. Maalesef ülkemizde standart dışı çok silah var papatya gibi açılır sonra.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Murat YILMAZ 61

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 08 Mayıs 2015, 17:31:58 »
Bir kutu almıştım zamanında karşılaştırma amacıyla attık .yaf kurşunun 150 metreye düşmesi biraz zaman alırken remington high velocity tetiği çekmemle birlikte  150 metreye vuruyordu. Arada çok fark vardı .Güzel kurşun ..Patlamasıda çok ani ve sert ,tepmede yüksek..Barutu hızlı yanıyor heralde.
1983   ist -  Trabzon

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #3 : 12 Mayıs 2015, 12:02:31 »
2 kutu sipariş ettim deneme Amacıyla,çok merak ediyorum etkisini...

• -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 12 Mayıs 2015, 15:52:42 »
Bu kurşunları hiç denemedim ve hevesim de yok. Domuz avcısı değilim. Fakat sözkonusu kurşun geyik avında tercih edilenlerden biri. Domuz gibi tehilkeli kabul edilen avlarda 32 g veya daha ağır çekirdek tercih ediliyor genelde. İsabet olarak isabetlidir muhakkak. Hedeften düşey sapma ve duruma göre rüzgarda sapma az olabilir. Güzel yerine rastlarsa etkili de olabilir ama ben olsam domuz için kullanmazdım. Yüksek yere oturup kullanabilirim ama yaralı gidecekse yine de iyi bir iş sayılmaz.

Yazdıklarımın tecrübeye dayalı olmadığını belirttim. Siz kullandıktan sonra onu da öğrenmiş olacağız inşallah.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 12 Mayıs 2015, 17:40:20 »
Ben cok domuz avına giden biri değilim sezon icinde arkadaş hatrına 1-2 defa olsada gidiyorum öyle sadece,Bıldırcın avınada cıksam yanıma birkaç tane  kurşun veya şevrotin mutlaka alırım ne olur ne olmaz diye cünkü denk geldiği oluyor bazen :) Remigton kurşunların methini duydum ama kullanmadım,Federal kullandım cok etkili bir kurşun elimde birkaç tane var hala zamanında merak edip almıştım ama şuan piyasada bulmak biraz zor,Acıkcası olsada almam remington federal ile aynı işi gören daha uygun markalar var..Benim özellikle severek kulladığım 2 kurşun modeli var eğer sıklık ve orman icinde avlanıyorsam wincshester slug foster işinizi fazlasıyla görecektir özellikle yakın mesafe atış yapacağınız avlarda cok tesirli bir kurşun,bu kurşun ile birkaç domuz vurma imkanım oldu 20-30 metre gibi mesafeden atış yaptığımda hiç 2.kurşuna gerek duymadım..Eğer atış mesafem biraz daha uzarsa önüm civarım acıklıksa fiocchi brenneke pallayı tercih ediyorum. 

resim yuklemek
« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2015, 17:41:25 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #6 : 12 Mayıs 2015, 18:07:37 »
Geçen ocak ayında iki kutu Remington High Velocity Magnum almıştım sizin gibi merak ettiğimden dolayı  domuza uzak mesafe atışı gerçekleştiremedim ama kemik sesinin geldiğini duyduk lakin  fiyat ve fayda oranında  berkay beyin de dediği gibi wincshester slug foster  daha mantıklı geliyor
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 13 Mayıs 2015, 08:36:22 »
Remington fişek açıklamalarını okursanız hiç bir kurşunu için domuz avında kullanılacağına dair bir ibare bulamazsınız çünkü adamlarda domuz avında yivli silah kullanılıyor. Amma velakin biz Türkiye'de genel olarak yivli kullanamadığımız için tek kurşun kullanıyoruz. Bu kurşunlar da bu işin en iyileri. Aynı işi federal, fiocchi, whinchester, B&P de yapıyor, high velocitynin avantajı yaklaşık % 25 daha hızlı olması. Durduruculuğu da ilk başta geliyor.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Hikmet KIRMIZIOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 22 Mayıs 2015, 14:32:43 »
ben malzemelerini görmek için 70mm remington tek kurşunu kestim ama foto çekmek hiç aklıma gelmemişti o zaman:) neyse fişekteki barut gerçekten değişik bi barut 2.95 gram ağırlığında ve çok hızlı yanan bir barut. Kurşun ağırlığı 28 gram. high velocity de kullunılan kurşun 24 gram. kutunun üzerinde de yazıyor zaten. 7/8 oz. 24 grama denk geliyor. yani kursunu hafifletip barutu arttırarak çıkış hızını arttırmışlar diyebiliriz. Ben atışta kullandım gördüğüm en istikrarlı kursun diyebilirim verdiğiniz parayı hak ediyor. Yarışma için birinciye tüfek varsa  kullanılabilir :)
  • Ata Neo & Beretta 1301 Otomatik
  • Rizzini Aurum Süperpoze & Yıldız Çifte
1986 Balıkesir