Gönderen Konu: emniyet personelinin yivsiz tüfek ruhsatı olmadan av tüfeği alma hakkı var mı?  (Okunma sayısı 2781 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ilanımı bir polis memuru olduğunu idda eden biri aradı. konuştuk neyse anlaştık . buluşma yeri olarak da emniyet müdürlüklerinden birinin önünü konuştuk. devir yapacağız. .ruhsatı var sanıyorum yokmuş. nasıl alacaksın dedim. biz görev icabı alabiliyoruz dedi. görev icabı olsa olsa devletin demirbaşını alırsın heralde dedim içimden.
açtım benim şubeyi aradım polis de olsa  yivsiz av tüfeği ruhsatı çıkarması gerekir dediler.zaten ben de öyle düşünmüştüm.
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2015, 12:14:35 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
Öyle bir konu söz konusu değil, emniyet personeline yivsiz tüfek ruhsatı alırken kolaylık sağlanır. Belli prosedürlere tabi tutulmazlar ancak ruhsat olmadan kimse silah alamaz. Polis olduğundan emin değilseniz, bu tip dolandırıcılıklar hep emniyet çevresinde olur dikkat edin.
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
ruhsatsız yivsizde olsa polis kullanamaz devredemez satamaz... zaten tabanca taşıma hakkı oldugu için bazı evraklardan muaf tutulur hepsi bu...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ceyhun SÖNMEZER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Emniyet personelininde ruhsat çıkarması zorunludur. Ruhsatsız görev icabı alabiliyoruz diyen kişiye inanmayın. Poliste değildir o kişi.
  • Ata Neo12 Max5
1987 Adana

Çevrimdışı İlker ISILA

• *
  • Bu doğa bizim değil dedelerimizden ödünç aldık.
2521 Sayili kanuna gore Polis ve Jandarma personeli yani kisaca kolluk personeli yivsiz tufek ruhsatnamesi alirken  sabika kaydi ve saglik raporundan muaftir.
  • Fabarm H38 Lion
1976-(Ankara)

Çevrimdışı Bülent BERBER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
tufegi senden alıcak... ama sende kayıtlı kalıcak..... gitsin bide suc işlesin o tufekle  o polis... bak o zaman isterse alacak kişi vali olsun vermem
1973-SAKARYA

resim yuklemek

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
  Maliye dekontu ve fotoğraf yeterli diğerleri kayıtlı olduğundan istenmez kolay kolaya birde mülki amir imzalarken fazla incelemez geri prosedür ayni. Avantajlar yivi silahlarda. Yivsiz av tüfeğinde özel bir hak yok.
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2015, 02:08:34 Gönderen: Erol KABA »
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985

Çevrimdışı Hakan ÜRÜN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben emniyet personeliyim, yivsiz veya yivli tüfek alırken veya tezkere sahibi olan birinden alırken mutlaka tezkere çıkartmak zorundayız. Sadece bizden sağlık raporu gibi prosedürler istenmemektedir. Saygılarımla.
1973 AYDIN

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bu arkadaş da o prosedürlerle uğraşmayacağımızı, harcını yatırdığını,  silahın devrini yapabileceğimi söyledi.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 Belki sen harcını yatır. "Biz diğer işlemleri hallederiz " deyip geri göndermişlerdir. Kendisi de farklı anlamış olabilir. İlk tüfeği ise boş ruhsatı vermemişler, hazırda bekletiyorlardır. Ben boş ruhsatı almamıştım. Satın alma belgemi ve ruhsatımı aynı anda çıkartım ruhsatım bekledi tüfek gelince işlenip öyle aldım. Ama hiç emniyete gitmeden tüfeği ver devir yapmaya gerek yok diyorsa başka tabi
« Son Düzenleme: 11 Mayıs 2015, 20:28:17 Gönderen: Erol KABA »
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
arkadaşla emniyette buluştuk harcını yatırmış, dilekçelerini vermiş görevli memurlar devir sözleşmesi yaptılar bana da bir örneğini verdiler , anladığım kadarıyla sağlık raporu gibi konular polis için prosedür daha kolay.
« Son Düzenleme: 12 Mayıs 2015, 20:31:02 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK