Gönderen Konu: POİNTER APORT SORUNU!!  (Okunma sayısı 4388 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ARER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
POİNTER APORT SORUNU!!
« : 06 Mayıs 2015, 14:15:25 »
pointer cinsi köpeğim 3 yaşına girdi ve 56 günlükten beri ben ilgilendim. fakat gerek siteden ve gerek internet ortamından aidıgım bilgiler dahilinde  kendimce göstermeye calıştıgım aport egitıminde bir türlü sonuc alamıyorum. çünkü köpegim  kesinlikle kuşu agızına almıyor. enikliğinden bu yanan  kuşu bir türlü agızlatamadım koklayıp koklayıp agızlamıyor. bunun için fikirlerinizi alabilirmiyim.
1987 İZMİR

Çevrimdışı Ahmet ARER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: POİNTER APORT SORUNU!!
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2015, 14:24:36 »
arkadaşlar kimsenin yardımcı olabilecek bir fikri yokmu :(
1987 İZMİR

Çevrimdışı Taşkın GESİLİ

• Taşkın GESİLİ
  • Müdavim Üyemiz
  • Taşkın GESİLİ
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2015, 14:39:49 »

Aslında Pointerler genelde aportu zor öğrenir ancak sizin köpeğiniz kuşu hiç ağzına almıyor ise ve 3 yaşında ise köpeğiniz belki de pointer değildir.  Köpeğinizin fotoğrafını koyarsanız belki ben ve diğer arkadaşlarım yardımcı olabilir....
Taşkın GESİLİ
1976 KAYSERI
BLUE PICARDY SPANIEL

Çevrimdışı Ahmet ARER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2015, 14:47:02 »
evet agızlamıyor anlamadıgımda bu. köpegim pointerdir. akşam resimlerini atıcam
1987 İZMİR

Çevrimdışı Alper BEKRET

• *
« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2015, 15:17:26 »
Aport yapan köpeklerle ava götürdünüz mü aynı olayı ben bu şekilde çözmüştüm köpeğim diğer Köpeklerden görerek birazda onları kıskandıgından Aportu öğrendi 
  • Dörtler tüfek sanayi çifte huğsan otomatik
  • Fortuna Suhl çifte
  • sarsilmaz kilinc 2000mega
  • Kopay__ŞANS___
Alper BEKRET
1989 Çorum.
EDEPLE GELEN HÜRMETLE GİDER.

Çevrimdışı Ahmet ARER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2015, 16:41:50 »
Aport yapan köpeklerle ava götürdünüz mü aynı olayı ben bu şekilde çözmüştüm köpeğim diğer Köpeklerden görerek birazda onları kıskandıgından Aportu öğrendi

Evet devamlı aport yapan köpeklerle avlanıyorum. fakat benim köpegim de hiç bir degişiklik oluşmadı. bir kaç defa kıskanması için çalıştım ama  yok bir türlü kuşu agızlamıyor.
1987 İZMİR

Çevrimdışı M.Ziya DONMA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2015, 23:46:45 »
İngiliz ırklarında görülmesi normal bir durum. çünkü sadece ferma vermesi için üretilmiş köpeklerdir asılları. İngilizler ava iki köpekle çıkarlar birinin görevi ferma diğerinin aport. Ancak bizlerin iki köpekle ava çıkma lüksü olmadığı için bu ırkları aporta alıştırmışız zamanla. Tabi arada bu tip aksaklıklar olabiliyor. 3 yaşındaki bir köpeğe bunu öğretmek biraz zor olacaktır diye düşünüyorum allah kolaylık versin...
1985-Ceyhan

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 08 Mayıs 2015, 01:31:01 »
sayın ahmet kardeşim... köpeğin ne cins olursa olsun fark etmez.aport sorunu halledilir ama perma yoksa işte o zor bir sorun..kendi beline 10 m ip le köpeği bağla. tavsan postu (derisi)veya  ayagı.bulamazsanız,pazarlarda satılan bıldırcın, güvercin vs ölüsü(kokmamıs olsun)  veya kanadı kesilmiş canlı kuş at. ağzına almazsa azarlayarak köpeğin kulağına bük azcık acıt ve zorla ağzına ver alasıya kadar devam et. aldıktan sonra bırakırsa  yıne azarlayarak canına acıtarak ağzına ver.ağzına aldıktan sonra 5. 10m uzaklas getir de. getirmezse iple astıl. yanına gelince haslanmış market dn  azar azar sosist ver ödüllendir. bu nu günde en fazla  sabah aksam 2 sefer 45 dk yap köpeği usandırma. alısmaya baslarsa 15 gün sonra kanadı kesilmiş  canlı kus ile devam et  15 gün veya 1 ay sonra sorun çözülür.ama dediklerimi yap ve usanma pes etme ....e kolay gelsin .........not       ilk tercihin tavsan derisi veya ayağı olsun
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2015, 01:38:02 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Ahmet ARER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 08 Mayıs 2015, 12:56:29 »
sayın ahmet kardeşim... köpeğin ne cins olursa olsun fark etmez.aport sorunu halledilir ama perma yoksa işte o zor bir sorun..kendi beline 10 m ip le köpeği bağla. tavsan postu (derisi)veya  ayagı.bulamazsanız,pazarlarda satılan bıldırcın, güvercin vs ölüsü(kokmamıs olsun)  veya kanadı kesilmiş canlı kuş at. ağzına almazsa azarlayarak köpeğin kulağına bük azcık acıt ve zorla ağzına ver alasıya kadar devam et. aldıktan sonra bırakırsa  yıne azarlayarak canına acıtarak ağzına ver.ağzına aldıktan sonra 5. 10m uzaklas getir de. getirmezse iple astıl. yanına gelince haslanmış market dn  azar azar sosist ver ödüllendir. bu nu günde en fazla  sabah aksam 2 sefer 45 dk yap köpeği usandırma. alısmaya baslarsa 15 gün sonra kanadı kesilmiş  canlı kus ile devam et  15 gün veya 1 ay sonra sorun çözülür.ama dediklerimi yap ve usanma pes etme ....e kolay gelsin .........not       ilk tercihin tavsan derisi veya ayağı olsun

veli bey, ferması ile ilgili bir sıkıntım yok. tek sorunum aport buda beni köpegimde sogutuyor.  daha önce benzeri şekilde denemelerim oldu. azına koyup bıraz canını acıtıp tutmasını denedım ama sonuç alamıyorum. tekrar deneme yapıcam ama  umarım olur. ilginiz için teşekkür ederim.

« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2015, 12:59:17 Gönderen: Ahmet ARER »
1987 İZMİR

Çevrimdışı Ahmet ARER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 08 Mayıs 2015, 22:14:28 »
evet agızlamıyor anlamadıgımda bu. köpegim pointerdir. akşam resimlerini atıcam

Taşkın bey fotorafları attım yorumunuzu bekliyorum

1987 İZMİR

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 09 Mayıs 2015, 03:23:55 »
maşallah güzelmiş..dediğim gibi mutlaka agzına zorlada olsa almayı  çalış.baska caresi yok.yada bu sekilde sat.isteyen olabilir
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR