Gönderen Konu: Tüfekçi Ahmet (Ahmet TÜFEKÇİ)  (Okunma sayısı 272694 defa)

0 Üye ve 172 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ziya ÇOBANOĞULLARI

• Müdavim Üyemiz
  • Avın başı rasgele sonu nasiptir.
Ynt: Tüfekçi Ahmet (Ahmet TÜFEKÇİ)
« Yanıtla #825 : 14 Mayıs 2015, 18:52:08 »
O zaman aklımızda beretta kapak çakmak 76 namlu 12 no poze almak varken dükkana girdiğimizde, misal onda iş yokmuş bu iyiymiş deyip 45 namlu 28 kalibre Akkar marka pompalıyı alıp sevine sevine çıkacaz ve bu normal bir alışveriş tablosu olacak..Bu komedi mi,.. ne?

Bu komedi değil Sayın Kâmil Bey;
Ahir zaman orta oyunlarından kısa bir kesit  :)
Başta dedik yaa zamane meddahı gibi arada bir ortaya sallıyorum.  :)
Siz de kendinize vazife çıkarıp fikrinizi belirttiniz.

Tüfeklerin bireyselliği konusuna gelince Tuncay Kahraman Kardeşim açıklamasını teknik detaylarıyla yapar diye umuyorum.
Aynı marka, model ve serii olsa bile hiç bir tüfeğin iç çapı, birleşme konisi, şok daralma oranı vs. bir çok kriteri bire bir aynı olmaz.
O yüzden avdaki randımanları da farklı olur.
En azından ben bu pencereden bakıyorum.

Bu arada yapacağım ava ve fiziğime uygun tüfek seçimi yapamayacak kadar da komik değilim.

Bu tavırlarla bu topiği kendiniz çalıp kendiniz oynayacak bir hale sokarsınız.

Bu da size "eğer kabul ederseniz nacizane bir kardeş tavsiyesi. "

« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2015, 19:09:39 Gönderen: Ziya ÇOBANOĞULLARI »
  • Belçika Piper Çakmaklı Çifte(Constantinople-Lazaro Gabay)
  • Çifsan Çsp 555 Süperpoze
  • Sarsılmaz Concorde Yarı otomatik
  • Luigi Franchi Black Magic Yarı otomatik
  • Pietro Beretta S56E
  • Savaşcı Pointer's Altar
Ziya ÇOBANOĞULLARI      A rh +
02.06.1972 Bergama/İZMİR
İkamet : Çandarlı

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #826 : 14 Mayıs 2015, 19:21:05 »
Ahir zaman orta oyunlarından kısa bir kesit :)
Başta dedik yaa zamane meddahı gibi arada bir ortaya sallıyorum. :)

Tüfeklerin bireyselliği konusuna gelince Tuncay Kahraman Kardeşim açıklamasını teknik detaylarıyla yapar diye umuyorum.
Aynı marka, model ve serii olsa bile hiç bir tüfeğin iç çapı, birleşme konisi, şok daralma oranı vs. bir çok kriteri bire bir aynı olmaz.

Bu arada yapacağım ava ve fiziğime uygun tüfek seçimi yapamayacak kadar da komik değilim.

Söylenilenlere ve sizin de bir açıdan tasdik ettiğiniz gerçeklere baktığımız zaman seçim yapmak,o bireysel iyi tüfeği bulmak tesadüflerle veya ruhumuzu teslim edene kadar aranmakla mümkün..Komedi olan(veya olmayan) bu...Siz değilsiniz elbet...

Forumda duyulan bir rahatsızlığı dile getirmenin çalıp oynama manasına geldiğini bilmiyordum...Teşekkürler hatırlatmanız için...
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2015, 20:05:54 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #827 : 14 Mayıs 2015, 19:25:12 »
Ziya Ağabey,

Öncelikle şunu yazayım, aralarda da yazsan, konuya renk getiriyorsun, hoş geliyorsun, hep yazmanı isterim ben şahsım adına...

Daha sonra konunun teknik kısmındaki fikirlerimi beyan etmeden önce, emin olabilmek için herkesin yazdıklarını tekrar tekrar okudum ve bence Kamil Bey'in bahsettiği "komedi" tanımlamasının seninle uzaktan yakından hiç bir alakası yok :)

Önce şunu söyleyeyim, Tuncay Hocam'ın söylediklerinde haklılık payı var, zira gerçekten çok fazla tecrübe ettiği İtalyan tüfeklerinde, "toleranslar" gerçekten çok büyük... Bakın bunu İtalyan cephesine laf atmak için söylemiyorum :D Gerçekten, bir tüfekle bir diğer tüfek arasında , bazen minimal de olsa farklılıklar var... Ama bu tolerans farklılıkları bazen o kadar büyük oluyor ki, bu farkların sonucunu tüfeğin performansında atış farklılığı olarak görebiliyorsunuz.

Kamil Bey'in de söylediği, benim anladığım kadarıyla, eğer böyle büyük (atış sonuçlarına etki edecek kadar) farklar varsa, "biz bu üreticilere neden bu kadar güveniyoruz?" anlamında bir serzeniş. Yine anladığım kadarıyla , serzenişin muhatabı siz ya da bizler değiliz, üreticiler. Ama tanıdığım kadarıyla detaycı bir kişiliğe sahip Kamil Bey gibi birinin de böyle bir kalite standardizasyon eksikliği durumunu normal karşılaması beklenemez. :)

Buradaki tolerans farkları, yani aynı model , aynı markada oluşan farklılıkların büyüklükleri önemli... Milimetreler seviyesindeki hataları kimse kabul etmez ama mikrometreler, nanometreler seviyesine indiğinizde, her tüfekte farklılıklar vardır.

Örnek vereyim, üç tane farklı zamanlarda üretilmiş Merkel 45E'yi (namlu içlerini, namlu et kalınlıklarını, eksenlerini vs) kendi ekipmanlarımla ölçtüğümde, sahip olduğum ekipmanlarımın en hassas skalasında dahi farklılık göremiyorum. Aletlerin, ibreleri titremiyor dahi...  Benim ekipmanlarım, inch'in 1000'de biri ve inch'in 10.000'de biri hassasiyetindeler... Bu hassasiyet skalasında, 3 farklı Merkel 45E'nin hatalarını yakalayamıyorum. Ama enimim ki, nanometreler seviyesindeki bir hassasiyete sahip ölçüm aletlerim olsaydı, kesinlikle bu üç 45E'de de farklılıklar görebilecektim. Bununla birlikte, 1000'de bir inch hassasiyetindeki aletlerle, bir çok İtalyan tüfeğinde, aynı marka aynı model olmasına rağmen farklı ölçülerle karşılaşıyorum. Zaten, karşılıklı muhabbet ederek ve işin içine mizah da katarak  konuştuğumuz, tartıştığımız konunun temelinde bu tolerans farkları yatıyor :)

İşte bu "minimal seviyedeki farklılıkların ne kadarı, kimler tarafından kabul edilebilir ? " sorusunun cevabı tartışılabilir ve her bir parametre için tolerans limitleri belki markadan beklentiye göre, belki üründen beklentiye göre kabul edilebilir ya da edilmeyebilir. Bu toleransların nereye kadarı, "tüfekler farklı" dedirtmelidir bize ? Bu toleransların nereye kadarı, göz ardı edilmelidir ? Bunlar konuşulabilir...

Ahir zaman orta oyunlarından kısa bir kesit :)
Başta dedik yaa zamane meddahı gibi arada bir ortaya sallıyorum. :)

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Ziya ÇOBANOĞULLARI, Mehmet AKKUŞ, Kamil ÜNLÜTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
« Yanıtla #828 : 14 Mayıs 2015, 19:47:04 »
Sipariş edilen bir tüfeğin başka tüfekler içerisinden seçemezsiniz ki ? Seçebiliyorsanız zaten sipariş olmaz.Seri üretim olur.Standart olayına gelince  sonuna kadar  katılıyorum.Seri üretim tüfeklerde en azından ahşap işcilik kısımlarında görsel olarak beğenmediklerinizi  eleyebilirsiniz...

Ben de onu diyorum işte. Yaptığı namluya güvenemediğiniz bir firmadan nasıl custom tüfek isteyeceksiniz? Her şey custom, namluya sıkıntı, kubuz sıkıntı vs. İşte sn. AYSU'nun sipariş verdiği firmadan bunun gibi bir kötü senaryo bekleyemezsiniz. Dolayısıyla yaptıkları tüfeklerde standart olduğu için içinden iyisini aramazsınız...
Das jagdflinte :)
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #829 : 14 Mayıs 2015, 20:04:35 »
Arkadaşlar seri üretim silahlarda her markada sorunlar var benim browning Phoenix otomatiğime bir namlu boyası atmışlar,o kadar kolay çiziliyorki anlatamam,eskilerde böyle sorunlar yok,ama grupman çalışma vs. hiç sıkıntı yok çok şükür.s55 lerde çok sağlam ve Estetik silah eski bir model olduğu için daha özenli doğal olarak, tekrar söylemek istiyorum silahta browning tercihim ama italyanları takdir ediyorum, yedek tüfeğimde bir italyan franchi black Magic otomatik, önemli olan silahınızı sevmeniz,yoksa iyinin sınırı yok daha iyisi herzaman var ;)
Bu tartışmalar insana birşeyler katıyor alınganlık yapmadan katılmak veya izlemek en güzeli :)
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #830 : 14 Mayıs 2015, 20:19:59 »
Namlu honlamada kullanılan honlama taşları (başlıklarından) örnek vereyim, bu taşların hassasiyetini artırırsanız, ömürleri düşer, kullanım ömrü azalır, birim tüfek başına maliyetler yükselir. Hassasiyeti daha düşük taşlar kullanırsanız ömürleri artar, aynı taşla çok daha fazla namlu honlayabilirsiniz. (Taşların, başlıkların üreticisinden bağımsız olarak söylüyorum genel bilgi amaçlı)

Beretta'nın üretim hacminde, kimse (hele bir de Alman obsesifliğini de işin içine kattığınızda) Merkel'in kullandığı honlama taşını kullanmasını beklemesin. Yok böyle bir dünya.

B25'lerin namlu üretimlerinde, "el kundağı çıkmıyor sadece, normal Browning'lerden işçiliği daha iyi olabilir sadece" gibi yorumlar okuyorum, adam "üst segment B25'lerde", yeni bir tüfeğe başlarken sıfır  yüksek hassasiyetli taş açıyor kullanıyor ve bu taşı başka bir tüfekte bir daha kullanmıyor.  E tabii ki maliyeti de fiyatı da, kalitesi de, hassasiyeti de yüksek olacak tüfeğin... İşin teknik detaylarına inerseniz, "o tüfekler niye o kadar pahalı ki , gereksiz, o da vuruyor bu da vuruyordan çok daha fazlası" var olduğunu görürsünüz.

Dolayısıyla maalesef, aldığınız tüfekten çok fazla adette "üretilebiliyor" olması, tüfeğiniz için teknik açıdan iyi bir şey değil.
1978 - Istanbul

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #831 : 14 Mayıs 2015, 20:39:11 »
Tüfek, avcı hanım kızımızın kendi tüfeği...

:D
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #832 : 14 Mayıs 2015, 20:45:18 »
Üretici işin bir boyutu...Piyasada serbest dolanımdaki standart dışı veya standardı bozuk malların(aslında hiç çıkmaması gereken) kimlere yar edileceği ayrı bir boyutu...Ben daha çok işin ikinci kısmından dem vurmaya çalışıyorum..Var böyle bir şey..Ben tecrübe ettim..Böyle mal edinme nasıl olur bilemiyorum..Ömür törpüsü...
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2015, 20:48:44 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #833 : 14 Mayıs 2015, 20:46:26 »
İbrahim bey hani bazı futbolcular gol atarken basit vurmak yerine fantastik bir vuruşla gol yapar ya,tabiri caizse sizinkide o hesap,sizde piar yapmayı italyanlardanmı öğrendiniz ne konu mankensiz silah resmi atmaz oldunuz :)
Eeee ne demişler "kıratın yanında duran ya huyundan ya suyundan"  :)))
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #834 : 14 Mayıs 2015, 22:19:34 »
Böyle şeylerden korunmanın bir yöntemi var ama söylemeyeceğim :D

Üretici işin bir boyutu...Piyasada serbest dolanımdaki standart dışı veya standardı bozuk malların(aslında hiç çıkmaması gereken) kimlere yar edileceği ayrı bir boyutu...Ben daha çok işin ikinci kısmından dem vurmaya çalışıyorum..Var böyle bir şey..Ben tecrübe ettim..Böyle mal edinme nasıl olur bilemiyorum..Ömür törpüsü...
1978 - Istanbul

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #835 : 14 Mayıs 2015, 22:25:19 »
Rakibini kendi silahıyla vuracaksın... Gerçi onlarda böyle "silahlar" yok ama olsun... :D

Aha edebi sanat mı yaptım ne ? :D "silahlar" da tevriye var :D :D

İbrahim bey hani bazı futbolcular gol atarken basit vurmak yerine fantastik bir vuruşla gol yapar ya,tabiri caizse sizinkide o hesap,sizde piar yapmayı italyanlardanmı öğrendiniz ne konu mankensiz silah resmi atmaz oldunuz :)
Eeee ne demişler "kıratın yanında duran ya huyundan ya suyundan"  :)))
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Fatih S.M.YAPAR, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
« Yanıtla #836 : 14 Mayıs 2015, 22:37:27 »
Rakibini kendi silahıyla vuracaksın... Gerçi onlarda böyle "silahlar" yok ama olsun... :D

Aha edebi sanat mı yaptım ne ? :D "silahlar" da tevriye var :D :D

O silahların yakkını yıkkını onları vurmaya yetmez. Vuran vurmuş zaten üstadım bir de siz vurmayın :) Zaten bakın Kamil abi durumun farkında, neredeyse custom yapmış 687'yi :)
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #837 : 14 Mayıs 2015, 22:38:29 »
Beni kamil bey tuncay bey sizin tartışmanızda gri bir alan gibi düşünün ibrahim bey :)
Kalitede almanlar çöp kovası üretse malum, hem kaliteli hem ulaşılabilirlik ve pazar payı açısından italyanlar malum ;) ingilizler fazla aristokrat ;) amerikalılar hem üretim hemde tüketimde malum ;)
Herkesin belirgin bir özelliği var,bizimde bu tarz özelliklerimiz olması dileğiyle...
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #838 : 14 Mayıs 2015, 23:06:18 »
Kamil bey ve Ziya abi
Bu tüm forumda Nezaket ve Samimiyetine Kefil olabileceğim insanlardan ikisi..Lütfen tolerans sınırlarımızı Almanlar kadar keskin belirlemeyelim..:)
Forum sizlerle güzel tatlı itiş kakışlarla zevkli..
Hep birlikte çalıp oynayacağız..Bunları yaparken öğreneceğiz..
Soğuk bir rüzgar hepimizi üşütür ve buna hiç gerek yok...
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #839 : 14 Mayıs 2015, 23:12:09 »
Buradan da Alman'lara taş gitti ya :D

Alman'ın toleranssızlığı ya hayat kurtarır ya da hayat kalitesini artırır :D

Kamil bey ve Ziya abi
Bu tüm forumda Nezaket ve Samimiyetine Kefil olabileceğim insanlardan ikisi..Lütfen tolerans sınırlarımızı Almanlar kadar keskin belirlemeyelim..:)
Forum sizlerle güzel tatlı itiş kakışlarla zevkli..
Hep birlikte çalıp oynayacağız..Bunları yaparken öğreneceğiz..
Soğuk bir rüzgar hepimizi üşütür ve buna hiç gerek yok...

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #840 : 14 Mayıs 2015, 23:30:08 »
Benellinin Son Tüfeği Yeni Raffaello serisi..Bu serinin enüst versiyonu Amerika'da Ethos, Avrupa ve diğer dünya pazarında Raffaello Powerbore ismiyle pazarlanıyor..
Powerbore nedir diye sorarsanız Benelli şu cevabı veriyor
Bu namlu Özel bir teknik ekibin Crio özellikli namluların içinden seçtiği Namlu Çapının 18.3-18.4 mm aralığının Garanti edildiği namlu çapıdır..diyor..
Mail yoluyla soruyorsunuz 18.30-18.40 mm aralığımı garanti? El cevap Hayır 18.3-18.4 mm aralığı yani şu demek 18.30-18.49 mm..
Benelli gibi Dünyanın Tartışmasız En Teknolojik firmasının namlu iç çap toleransı buysa diğer namlu toleranslarının Vay Haline diyesi geliyor insanın..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Zülküf ÖZDUMAN, İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #841 : 14 Mayıs 2015, 23:39:39 »
Ben buradan yürürüm ama :D

Benellinin Son Tüfeği Yeni Raffaello serisi..Bu serinin enüst versiyonu Amerika'da Ethos, Avrupa ve diğer dünya pazarında Raffaello Powerbore ismiyle pazarlanıyor..
Bu namlu Özel bir teknik ekibin Crio özellikli namluların içinden seçtiği Namlu Çapının 18.3-18.4 mm aralığının Garanti edildiği namlu çapıdır..diyor..
Mail yoluyla soruyorsunuz 18.30-18.40 mm aralığımı garanti? El cevap Hayır 18.3-18.4 mm aralığı yani şu demek 18.30-18.49 mm..
Benelli gibi Dünyanın Tartışmasız En Teknolojik firmasının namlu iç çap toleransı buysa diğer namlu toleranslarının Vay Haline diyesi geliyor insanın..
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #842 : 14 Mayıs 2015, 23:47:47 »
"zurnanın zırt dediği yer" gibi olmuş.
  • Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #843 : 14 Mayıs 2015, 23:52:02 »
Eveeettt...

Ders: Matematik,
Konu: Kesirli Sayılar

:D

18.49 mm - 18.30 mm = 0.19 mm ≈ 1/5 mm

Soru1: Aşağıdaki rasyonel sayılardan hangisi daha büyüktür ?

A) 1/15.000
B) 1/5

:D :D

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #844 : 14 Mayıs 2015, 23:54:28 »
Şıklardan biri , diğerine göre çok "kaba" kaldı ya :D
1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #845 : 14 Mayıs 2015, 23:54:42 »
Sn.Aysu
Benelli Beretta böylede Browning farklımı?
Mike Yardley 725 testinde  Fabrika verisi olan .742 inch yerine bir namlunun .736 diğerinin .737 inch ölçtüğünü yazıyor..Randy Wakeman Winchester Sx3 testinde .742 inch denilen namlunun .745 inch geldiğini söylüyor..
Bu veriler ve yazılar hala yerlerinde duruyor.
BWM group un da hiç farkı yok..
Dolayısıyla patternler farklı penetrasyonlar farklı şoklar farklı...
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• Expert Üye
« Yanıtla #846 : 14 Mayıs 2015, 23:57:56 »
Bir ara insanlar bana Bu kafayı tüfeklerle bozdu diyordu..Çantamda boresighter lar ve iç çap ölçüm cihazlarıyla geziyordum..Tüfeğine güvenen ölçtürüyordu..:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #847 : 15 Mayıs 2015, 00:02:59 »
725 sıra tüfeği, ben sıra tüfeğini hiç karşı kefeye koymadım ki ? :D

Karşı kefedekinin "derinliklerini" hiçe sayarak, her kefeye zıplamaya çalışan 725 değil ki, İtalyan'lar :D

Web sitesinde her namlusunun altına, "dünyanın en iyi namluları" diye yazan kim ? :D

Sn.Aysu
Benelli Beretta böylede Browning farklımı?
Mike Yardley 725 testinde  Fabrika verisi olan .742 inch yerine bir namlunun .736 diğerinin .737 inch ölçtüğünü yazıyor..Randy Wakeman Winchester Sx3 testinde .742 inch denilen namlunun .745 inch geldiğini söylüyor..
Bu veriler ve yazılar hala yerlerinde duruyor.
BWM group un da hiç farkı yok..
Dolayısıyla patternler farklı penetrasyonlar farklı şoklar farklı...
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #848 : 15 Mayıs 2015, 00:05:40 »
Dünya boresighter lobisinin işleri bütün bunlar :D...

Düşünsenize sadece beretta holding tüfeklerinin iç çapında kontrol sağlasa bütün iç çap ölçüm firmaları kepenk indirir :D..
« Son Düzenleme: 15 Mayıs 2015, 00:11:47 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, İbrahim AYSU

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #849 : 15 Mayıs 2015, 00:09:30 »
Hahhah.. Boresighter lobisi koskoca Merkel'i de "kandırmış" :D

Millet 1/5 yapıyor, 1/15000 le ne işin var ? :D Ayarsız, dengesiz, hasta obsesifler :D

"kromsuz namlu kromsuz namlu, a clear supremacy but you shall look after "

Dünya boresighter lobisinin işleri bütün bunlar :D...
1978 - Istanbul