Sağolun iyi dilekleriniz için ama benim demek istediğim hepimiz yaptığımız işlerde iki tık daha iyiyi nasıl yapabiliriz diye dertlensek keşke diyorum.
Çay yapan abi , işini nasıl daha iyi yapabilirimi sorgulasa ve uğraşsa, bardaklarını ekipmanlarını daha temiz , dudak izi bırakmadan hijyenik malzemelerle temizlese....
Kahve yapan , biraz araştırsa, dünyada bin çeşit kahve yapma metodu var, biraz uğraşsa da bir gün müşterilerine ya da servis verdiği kişilere bir sürpriz yapsa, artık bu kahveyi de içebilirsiniz dese...
Arabayı yıkayan adam, o her defasında görmezden geldiği tamponun altındaki zift ve çamur birikintisine de birazcık özen gösterip temizlese.. Yaptığı işten sonra, iyi iş oldu dese şöyle karşısına geçip gerçekten emeğime değdi, uğraştım ama kaliteli iş çıkardım dese...
Musluğun contasını yapan adam malzemeden çalmasa da, biraz daha iyisini üreteyim, azıcık eksik kazanayım ama bu conta hiç su sızdırmasın daha esnek olsun, daha uzun ömürlü olsun diye uğraşsa...
Abi kafamı nereye çevirsem , işini yapmaya değil şişirmeye çalışan bir adamla karşılaşıyorum... Bu durum artık kanıksanmış olduğundan, artık normal geliyor, sanki zaten olması gereken buymuş gibi geliyor insanlara artık..