Gönderen Konu: Tüfekçi Ahmet (Ahmet TÜFEKÇİ)  (Okunma sayısı 272433 defa)

0 Üye ve 97 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
Ynt: Tüfekçi Ahmet (Ahmet TÜFEKÇİ)
« Yanıtla #400 : 08 Mayıs 2015, 01:29:58 »
Hımm ..yine uçmuşsunuz...:)
Forumun bu kısımları oldukça ironik..Hatta essitalopramı hakeder nitelikte obsesif kişilikte..
Keşke bağlama figürlü, türkü sözlü angajmanlarımız olsaydı aradaki tüm fon..
Puro çeken ve bira içen gunsmith- gunmaker lar cigarasını çay ile içen Ustalar olsaydı..
Bizde Başkası yerine kendi mamüllerimizi kıyaslasaydık..
Bir sürü soyadı bilmek zorunda kalmasaydık ecnebilere ait..
Keşke..
Keşke..

« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2015, 01:37:53 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• Expert Üye
« Yanıtla #401 : 08 Mayıs 2015, 01:40:14 »
Bu arada Beretta larda en sevmediğim şey kubuz bant birleşimindeki özensizliktir..Kubuz hep banttan yukarıdadır enazından av tüfeklerinde..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #402 : 08 Mayıs 2015, 01:53:47 »
Keşke sevgili Tuncay Hocam...

Keşke hepimiz birazcık dertlensek de, kendi işlerimizi ikişer tık daha "düzgün" ve "kaliteli" yapmaya başlasak...

Elin Almanı, işini "jilet gibi keskin" , "kitap gibi düzgün" yapıyor... "Biz istesek daha iyisini yaparız"sa eğer, hadi isteyelim o zaman.. Hadi herkes birer , ikişer tık daha düzgün yapsın işlerini, daha keskin işler çıkarmaya çalışsın.

Evet gerçekten saygı duyuyorum ama bu kadar "Alman yaklaşımını" dile getirmemde, altını çizmeye çalışmak için taklalar atmamda bir sebep var , ben bir Türk mühendisi olarak dertliyim bu konuda... Abi her işi şişirme olan bir memleket olur mu ya? "Ya o kadar da değil, iyiler de var" hayır abi, aynen o kadar, her işimiz şişirme, dibine kadar şişirme...

Geçici ve yanıltıcı "iyiyiz iyi"leri, gereksiz romantizmi bıraksak da , zorlasak "daha kalitelisi" için :(

Bir sürü soyadı bilmek zorunda kalmasaydık ecnebilere ait..

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #403 : 08 Mayıs 2015, 02:06:59 »
Sn.Aysu
Siz tüfek sanayisinde olması gereken bir mühendissiniz ve sorun bu bilgi birikimiyle bu sanayi de olmayışınız..
En mütevazi şekliyle Danışman olmamanız..
Maalesef bilgi para etmiyor bu ülkede..Hele bilginin teorik kısmı bu kadarmı küçümsenir?
Fuzuli ne güzel demiş
Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #404 : 08 Mayıs 2015, 02:20:17 »
Türkiye nin vizyonu derdi hiçbir zaman hiçbir dönemde herhangi bir endüstriyel alanda en iyi olmak olmadı,şimdiden sonra da olmaz.Olabildiği kadar olanlar fena da değil.Hadi milletçe yekvücut olduk muazzam bir motivasyonla bu işe başkoyduk diyelim,o saat işin rengi değişir hele ki olacak gibi bir manzara ortaya çıkınca..Tehdit olarak algılanma katsayınız exponansiyel artar,direkt soğuk sıcak savaş sebebi ve savaşın binbirtürlü face i ve metodu var.

ABD donanmasının Çin denizinde ne işi var.Bizim Kore de ne işimiz vardı...
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2015, 02:21:32 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #405 : 08 Mayıs 2015, 11:19:29 »
Sn.Aysu
Siz tüfek sanayisinde olması gereken bir mühendissiniz ve sorun bu bilgi birikimiyle bu sanayi de olmayışınız..
En mütevazi şekliyle Danışman olmamanız..
Maalesef bilgi para etmiyor bu ülkede..Hele bilginin teorik kısmı bu kadarmı küçümsenir?
Fuzuli ne güzel demiş
Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Türkiye de böyle üst düzey tüfek üretimi yapılabilir.Her ne kadar eleştirsekte imkansız değil aslında.Tuncay hocamın dediği gibi  İbrahim bey gibi bir danışman bir kaç sıra dışı usta ve çokta büyük olmasına gerek olmayan mütevazi bir atölye.En önemlisi bu işten ilk başlarda para kazanmaktan ziyade kendini ispat etmeye çalışan kişileri buluşturmak.Çok değil bir iki numune yapılabilir.En azından denenebilir.Sorun kimsenin bu tarz bir girişime başlamaması.Hani çok iyi olmasada kendimize has kopya olmayan bişeyler üretebilsek.Kötü olsada razıyım deneyelim en azından....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #406 : 08 Mayıs 2015, 11:33:58 »
Sağolun iyi dilekleriniz için ama benim demek istediğim hepimiz  yaptığımız işlerde iki tık daha iyiyi nasıl yapabiliriz diye dertlensek keşke diyorum.

Çay yapan abi , işini nasıl daha iyi yapabilirimi sorgulasa ve uğraşsa, bardaklarını ekipmanlarını daha temiz , dudak izi bırakmadan hijyenik malzemelerle temizlese....

Kahve yapan , biraz araştırsa, dünyada bin çeşit kahve yapma metodu var, biraz uğraşsa da bir gün müşterilerine ya da servis verdiği kişilere bir sürpriz yapsa, artık bu kahveyi de içebilirsiniz dese...

Arabayı yıkayan adam, o her defasında görmezden geldiği tamponun altındaki zift ve çamur birikintisine de birazcık özen gösterip temizlese.. Yaptığı işten sonra, iyi iş oldu dese şöyle karşısına geçip gerçekten emeğime değdi, uğraştım ama kaliteli iş çıkardım dese...

Musluğun contasını yapan adam malzemeden çalmasa da, biraz daha iyisini üreteyim, azıcık eksik kazanayım ama bu conta hiç su sızdırmasın daha esnek olsun, daha uzun ömürlü olsun diye uğraşsa...

Abi kafamı nereye çevirsem , işini yapmaya değil şişirmeye çalışan bir adamla karşılaşıyorum... Bu durum artık kanıksanmış olduğundan, artık normal geliyor, sanki zaten olması gereken buymuş gibi geliyor insanlara artık..

1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #407 : 08 Mayıs 2015, 11:44:35 »
Bu çok ciddi bir mevzu... Kıpırdanmaya başladın mı , full attack saldırı altına alınıyorsun ama topla tüfekle değil... Birbirlerine rakip ve aslında gizli düşman olan emperyal güçler, büyük pastada söz sahibi bir başkasını daha istemedikleri için , bir yeni aday belirmeye başladı mı, hepsi birlik olup full attack yeni adayı ezmeye çalışıyor...

Ama artık kırmaya çalışmak lazım bu döngüyü... Risk almak lazım... Zorlamak lazım... Diye düşünüyorum.

Türkiye nin vizyonu derdi hiçbir zaman hiçbir dönemde herhangi bir endüstriyel alanda en iyi olmak olmadı,şimdiden sonra da olmaz.Olabildiği kadar olanlar fena da değil.Hadi milletçe yekvücut olduk muazzam bir motivasyonla bu işe başkoyduk diyelim,o saat işin rengi değişir hele ki olacak gibi bir manzara ortaya çıkınca..Tehdit olarak algılanma katsayınız exponansiyel artar,direkt soğuk sıcak savaş sebebi ve savaşın binbirtürlü face i ve metodu var.

ABD donanmasının Çin denizinde ne işi var.Bizim Kore de ne işimiz vardı...
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Yasin AKTAŞ

• Expert Üye
« Yanıtla #408 : 08 Mayıs 2015, 11:52:34 »
Bu çok ciddi bir mevzu... Kıpırdanmaya başladın mı , full attack saldırı altına alınıyorsun ama topla tüfekle değil... Birbirlerine rakip ve aslında gizli düşman olan emperyal güçler, büyük pastada söz sahibi bir başkasını daha istemedikleri için , bir yeni aday belirmeye başladı mı, hepsi birlik olup full attack yeni adayı ezmeye çalışıyor...

Ama artık kırmaya çalışmak lazım bu döngüyü... Risk almak lazım... Zorlamak lazım... Diye düşünüyorum.

Aynen..Söylemek istediğim ve benim de tarih ve aktüaliteden yaptığım çıkarım tam olarak buydu...Ama risk almak :)..O konuda farklı düşünüyor olabilirim :D...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #409 : 08 Mayıs 2015, 11:56:08 »
Sn.Aysu,
Son zamanlarda ülkemizde çekilen sıkıntının pekçoğu Büyüme sancısı değilmi?
Evet biraz hormonlu biraz öngörüsüz biraz perpektifsiz biraz temelsiz ve en önemlisi kültürel doku uyuşumu problemli..Ama var..
İşin buradan sonraki kısmı KAÇINILMAZ olarak Ülke Siyasetine dayanır..Siyasette güncel politikaya..Ve konu benim için bu forumda konuşulmaması tartışılmaması gereken bir noktaya varır..
Evet bir eşiğin sınırındayız sanki play off gibi bir noktada..Azıcık daha büyüyebilirsek bundan sonrası daha kolay diye düşünüyorum..
Otobüste bir oturmalık yer açma kavgası..
Rad Suresi 11. Ayette Rabbimiz 'Bir toplum kendini değiştirmedikçe Allah O toplumu değiştirmez' buyuruyor..Toplumsal değişimin dönüşümün temel yasası BİREYSEL dönüşümdür..
Kısacası hepimiz işimizi daha iyi yapmak ve çocuklarımızı (Yeni nesli) daha çalışkan daha bilgili daha kültürlü ve belki en önemlisi DAHA AHLAKLI yetiştirmek zorundayız..
Sonrası kolay..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #410 : 08 Mayıs 2015, 12:02:55 »
:) Kamil Bey sizi çok iyi anlıyorum.

Ama Risk Yönetimi bir bilim artık biliyorsunuz. Riski yönetmeyi bilmek lazım diye düşünüyorum. Risk Yönetimi, risk almamak olarak algılanmasın. Risk yönetimi her işte olduğu gibi "Cost-Benefit-Possible Problems" (Maliyet-Fayda-Karşılaşılacak Muhtemel Sorunlar) üçgeninde iyice analiz edilip, her bir adımın ve hamlenin tek tek milim milim önceden öngürlmeye çalışılarak, planlanarak , alınması gereken riskleri yönetmeyi konu alır...

Ben risk almak taraftarıyım ama gözü karartıp , körü körüne iş yapmak değil kastım. :)

Aynen..Söylemek istediğim ve benim de tarih ve aktüaliteden yaptığım çıkarım tam olarak buydu...Ama risk almak :)..O konuda farklı düşünüyor olabilirim :D...
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Suat ÇALIŞKAN

• Expert Üye
« Yanıtla #411 : 08 Mayıs 2015, 12:13:42 »
:) Kamil Bey sizi çok iyi anlıyorum.

Ama Risk Yönetimi bir bilim artık biliyorsunuz. Riski yönetmeyi bilmek lazım diye düşünüyorum. Risk Yönetimi, risk almamak olarak algılanmasın. Risk yönetimi her işte olduğu gibi "Cost-Benefit-Possible Problems" (Maliyet-Fayda-Karşılaşılacak Muhtemel Sorunlar) üçgeninde iyice analiz edilip, her bir adımın ve hamlenin tek tek milim milim önceden öngürlmeye çalışılarak, planlanarak , alınması gereken riskleri yönetmeyi konu alır...

Ben risk almak taraftarıyım ama gözü karartıp , körü körüne iş yapmak değil kastım. :)

O çok mega bir silkiniş ve formasyon tarifi..Yapanların ve yapacak olanların allah yardımcıları olsun,gazaları mübarek olsun..Şahsımın nefesinin ve becerisinin yeteceğini düşünmüyorum öyle bir rally ye açıkçası..(İsmi Niyazi olanları tenzih ederek ve aflarına sığınarak söylüyorum Allah göstermesin bilinen tabiriyle niyazi olma durumum olur benim o hengamede :)..)
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2015, 13:55:46 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #412 : 08 Mayıs 2015, 12:16:42 »
Söylediğinize çok benzer bir şeyi 2013 yılında, sosyal medyada bir paylaşım ortamında yazmıştım ben de :)  Eşik noktasındayız, önümüzdeki üç yıl (2014, 2015 , 2016) , bu memleketin önündeki 50 yılın şekillendirecek bir üç yıl. Bundan belki 100 yıl sonra bile tarihçilerin bilim adamlarının inceleyip anlatacakları üç yıl olması muhtemel bir üç yıl yaşayacağız diye düşündüğümü belirtmiştim.  Siyasi iradenin kim olduğu umurumda değil, tartışma siyasete dönerse ben yazmam ve çekilirim onu baştan belirteyim ama ya kabuk kırılacak ya da en azından çatırdayacak ki inşallah böyle olur, ya da bir daha tazmini çok zor yaralar alacağız... Allah bu memleketin yüzüne baksın, artık silkinelim.

Bu süreçte, her birimize düşen işlerimizi , kompleks yapmadan, (alınacak en iyi örnek olarak onu gördüğüm için bunu söylüyorum) "Alman yaklaşımını" örnek alarak, obsesif bir kalite anlayışıyla yapmaya çalışmak olmalı. Didinmeden olmaz ki... Dirsek çürütmeden olmaz ki abilerim... Öğrenmeden, kitabi bilgiye başvurmadan, gözler kan çanağına dönene kadar delirmiş gibi aylar yıllar boyunca öğrenmeye çalışıp uğraşmadan olmaz ki... O tepedekilerden hiçbiri yapamamış ki, bu kadar rahat biz yapabilelim...

Sn.Aysu,
Evet biraz hormonlu biraz öngörüsüz biraz perpektifsiz biraz temelsiz ve en önemlisi kültürel doku uyuşumu problemli..Ama var..
İşin buradan sonraki kısmı KAÇINILMAZ olarak Ülke Siyasetine dayanır..Siyasette güncel politikaya..Ve konu benim için bu forumda konuşulmaması tartışılmaması gereken bir noktaya varır..
Evet bir eşiğin sınırındayız sanki play off gibi bir noktada..Azıcık daha büyüyebilirsek bundan sonrası daha kolay diye düşünüyorum..
Rad Suresi 11. Ayette Rabbimiz 'Bir toplum kendini değiştirmedikçe Allah O toplumu değiştirmez' buyuruyor..Toplumsal değişimin dönüşümün temel yasası BİREYSEL dönüşümdür..
Kısacası hepimiz işimizi daha iyi yapmak ve çocuklarımızı (Yeni nesli) daha çalışkan daha bilgili daha kültürlü ve belki en önemlisi DAHA AHLAKLI yetiştirmek zorundayız..
Sonrası kolay..

1978 - Istanbul

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #413 : 08 Mayıs 2015, 13:41:05 »
Sağolun iyi dilekleriniz için ama benim demek istediğim hepimiz  yaptığımız işlerde iki tık daha iyiyi nasıl yapabiliriz diye dertlensek keşke diyorum.

Çay yapan abi , işini nasıl daha iyi yapabilirimi sorgulasa ve uğraşsa, bardaklarını ekipmanlarını daha temiz , dudak izi bırakmadan hijyenik malzemelerle temizlese....

Kahve yapan , biraz araştırsa, dünyada bin çeşit kahve yapma metodu var, biraz uğraşsa da bir gün müşterilerine ya da servis verdiği kişilere bir sürpriz yapsa, artık bu kahveyi de içebilirsiniz dese...

Arabayı yıkayan adam, o her defasında görmezden geldiği tamponun altındaki zift ve çamur birikintisine de birazcık özen gösterip temizlese.. Yaptığı işten sonra, iyi iş oldu dese şöyle karşısına geçip gerçekten emeğime değdi, uğraştım ama kaliteli iş çıkardım dese...

Musluğun contasını yapan adam malzemeden çalmasa da, biraz daha iyisini üreteyim, azıcık eksik kazanayım ama bu conta hiç su sızdırmasın daha esnek olsun, daha uzun ömürlü olsun diye uğraşsa...

Abi kafamı nereye çevirsem , işini yapmaya değil şişirmeye çalışan bir adamla karşılaşıyorum... Bu durum artık kanıksanmış olduğundan, artık normal geliyor, sanki zaten olması gereken buymuş gibi geliyor insanlara artık..

ibrahim bey doğrusu bu ama artıkben ümidi kestim...bu saydıklarınız çok doğru,son zamanlarda çok tekrarladım bu kelimeyi ama bunlar bir kültür işi,oda bizde yok.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #414 : 08 Mayıs 2015, 13:54:01 »
Ben değişmemizi büyümemizi eğitim sistemimize bağlıyorum bence eğitim sistemimiz tamamen bencil insanlar yetiştiriyor ilk okuldan itibaren verdikleri mesaj hep şu sen yaparsın sen yapacaksın sen değerlisin sen çalışacaksın hep sen sen biz değil biz ne yaparız değil en basiti tuvalet kullanmasını bile bilmeyen o kadar insan var ki af edersiniz kendi pisliğini temizlemekten aciz onu bile başkasından bekliyorlar hal böyle olunca zor tabi ki de gelişme beklemek bence en başta bencil insanlar yetiştirmekten vaz geçmeliyiz
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #415 : 08 Mayıs 2015, 14:17:02 »
Sn.Aysu,
Sonrası kolay..

Toplumumuzdaki bence en önemli çöküntü malesef AHLAK çöküntüsü.Gerek dini yaşantımızda gerek sosyal yaşantımızda gerek siyasi gerek ticari her alanda .Toplumumuzun en kücük yapı taşı ailelerimiz bu işin temel taşı.Dolayısıyla. hepimize çok önemli sorumluluklar düşüyor.Aslında hepimiz bunun bilincindeyiz ancak malesef kişisel çıkarlarımız işin içine girdiği zaman bütün bildiklerimizi unutuyoruz....

BİGA/1979

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #416 : 08 Mayıs 2015, 15:21:16 »
Dün Kamil Bey'in paylaştığı sitede ikinci el tüfek fiyat listesi (Avrupa ülkeleri)

http://www.hallowellco.com/european.htm

Bu listedeki tüfekler bu fiyatlara satılıyor... Listedeki fiyatları incelediğinizde aradaki Türk tüfeğini de görüp, sizin de canınız sıkılmıyor mu, moraliniz bozulmuyor mu?

"İyiyiz iyi"lerle birbirimizi kandırmaya devam ediyoruz... Ben şu yukarıdaki fiyatlar tablosuna saygı duymam... Duyan duysun... Ben duymuyorum kardeşim. Bu bir rezalet tablosu bir Türk için.  "Ben halimden memnunum kardeşim" diyen olursa, onun görüşüne karşı çıkıyorum. Bu, senin gibilerinin bireysel davası değil, bu , memleketin davası.  Böyle olmamalı... Ben bunu kabullenemiyorum. Çok daha iyisini üretip, satabilmeliyiz. Bunun için de , bu "tescilli sonunculuğu kabullenmişlik" halimizden, "böyle iyi abi boşşşşşverrrrr sennnnnn" hallerimizden kurtulup, iyi bir şeyler üretip , "en ucuzu olmaktan öte ortaya bir katma değer koyup" değerinde satabilmek için "yırtınmalıyız"..

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Suat ÇALIŞKAN, Mustafa GÖNEN

• Expert Üye
« Yanıtla #417 : 08 Mayıs 2015, 16:06:45 »
Dün Kamil Bey'in paylaştığı sitede ikinci el tüfek fiyat listesi (Avrupa ülkeleri)

Bu listedeki tüfekler bu fiyatlara satılıyor... Listedeki fiyatları incelediğinizde aradaki Türk tüfeğini de görüp, sizin de canınız sıkılmıyor mu, moraliniz bozulmuyor mu?

"İyiyiz iyi"lerle birbirimizi kandırmaya devam ediyoruz... Ben şu yukarıdaki fiyatlar tablosuna saygı duymam... Duyan duysun... Ben duymuyorum kardeşim. Bu bir rezalet tablosu bir Türk için.  "Ben halimden memnunum kardeşim" diyen olursa, onun görüşüne karşı çıkıyorum. Bu, senin gibilerinin bireysel davası değil, bu , memleketin davası.  Böyle olmamalı... Ben bunu kabullenemiyorum. Çok daha iyisini üretip, satabilmeliyiz. Bunun için de , bu "tescilli sonunculuğu kabullenmişlik" halimizden, "böyle iyi abi boşşşşşverrrrr sennnnnn" hallerimizden kurtulup, iyi bir şeyler üretip , "en ucuzu olmaktan öte ortaya bir katma değer koyup" değerinde satabilmek için "yırtınmalıyız"..

İbrahim bey orada American shotguns listesinde Kimber(öz hakiki Akus)var 5000 dolarlık fiyatı ile yüzümüzü epey bir daha kaldırıp ağartan,fakat söylediklerinizde ki doğruluk payını ortadan kaldırmıyor tek başına maalesef bu..

Bir de aynı yerde George Hoenig diye bir acayip nesne var.Adamlar artık işi şova dökmüş klasik tasarımları yalayıp yuttuktan sonra,siz ne diyorsunuz :)...
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2015, 16:35:12 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #418 : 08 Mayıs 2015, 17:06:07 »

Tamam oradaki tüfekler gerçekten üst düzey ama durumun ne kadar vahim olduğu da bir gerçek.HUĞLU koop başkanı Ömer bey bu tabloyu görünce ne durumda olduklarını anlar.Öyle fuarda şöyle yaptık böyle yaptık demekle olmuyormuş demekki.

BİGA/1979

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #419 : 08 Mayıs 2015, 17:20:50 »
Rotary Round Action , hiç tipim değil... :)

İbrahim bey orada American shotguns listesinde Kimber(öz hakiki Akus)var 5000 dolarlık fiyatı ile yüzümüzü epey bir daha kaldırıp ağartan,fakat söylediklerinizde ki doğruluk payını ortadan kaldırmıyor tek başına maalesef bu..

Bir de aynı yerde George Hoenig diye bir acayip nesne var.Adamlar artık işi şova dökmüş klasik tasarımları yalayıp yuttuktan sonra,siz ne diyorsunuz :)...
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Abdullah ŞAHİN 07

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #420 : 08 Mayıs 2015, 20:35:38 »
ibrahim bugün ASSOCİATED PRESS AGENCY nin geçtiği bir habere göre Almanyanın batı kesiminde bulunan MERKEL kenti akıl hastanesinden firar eden bir adamım eşgali verildi şahıs 55-60 yaşlarında, beyaz saçlı,gözlüklü renkli gözlü sağ elinde pense sol elinde tetik mekanizmasıyla dolaşan üzerinde gri tshırt ve askılı tulum bulunan kendisini GUNMAKER olarak tanıttğı belirlenmiş şahsın cok tehlikeli ve paranoyak olduğu eklenmiş bilgin olsun abi eşgal sanada tanıdık geldimi?
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ŞAHİN
1972  ANTALYA

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #421 : 08 Mayıs 2015, 21:17:41 »
Hahhah... :D Yok abi , eşgal benziyor ama bir karışıklık var sanırım... Benim tanıdığım adam, Merkel'de baş action-maker olarak çalışıyor, tek sıkıntısı obsesif olması, o da normal , Alman sonuçta, sorun yok yani :D

ibrahim bugün ASSOCİATED PRESS AGENCY nin geçtiği bir habere göre Almanyanın batı kesiminde bulunan MERKEL kenti akıl hastanesinden firar eden bir adamım eşgali verildi şahıs 55-60 yaşlarında, beyaz saçlı,gözlüklü renkli gözlü sağ elinde pense sol elinde tetik mekanizmasıyla dolaşan üzerinde gri tshırt ve askılı tulum bulunan kendisini GUNMAKER olarak tanıttğı belirlenmiş şahsın cok tehlikeli ve paranoyak olduğu eklenmiş bilgin olsun abi eşgal sanada tanıdık geldimi?
1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #422 : 08 Mayıs 2015, 22:12:04 »
Rotary Round Action , hiç tipim değil... :)

Tolerans Alman ekolü :),sırf o ahşap alıştırması saatlerce seyredilir :) kalem gibi tüfek(en benzeyeni hem de) :) ama nedense hitap etmedi size :)...

Açıklamasını da pas geçtiğinizi zannederim ." Immeasurably strong breeching as found in siege  artillery; no stressed hingepin to loosen "  yazıyor :).

Az daha :) ucuz olsa düşünürdüm ben şahsen..
« Son Düzenleme: 08 Mayıs 2015, 22:24:38 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #423 : 09 Mayıs 2015, 00:08:52 »
"Tolerans Alman" :D

O kadar düşük toleranslara tahammül edemeyebilirsiniz, deli saçması gibi :D , İtalyan'lar için de, İtalyancılar için de sürdürülebilir görünmüyor... Üzgünüm :D

Tasarım olarak zekice ve başarılı...
"Az daha" ucuz olsa bile, tüfek "çiftedir" be ya :D

Tolerans Alman ekolü :),sırf o ahşap alıştırması saatlerce seyredilir :) kalem gibi tüfek(en benzeyeni hem de) :) ama nedense hitap etmedi size :)...

Açıklamasını da pas geçtiğinizi zannederim ." Immeasurably strong breeching as found in siege  artillery; no stressed hingepin to loosen "  yazıyor :).

Az daha :) ucuz olsa düşünürdüm ben şahsen..

1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #424 : 09 Mayıs 2015, 00:16:07 »
Fransızlarda var genelde böyle eksantrik tüfekler,onlar benim de pek hoşuma gitmez ama bu tüfeği sevdim nedense..Beretta ruhundan esintiler buldum sanırım :)..
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın