Gönderen Konu: Tüfekçi Ahmet (Ahmet TÜFEKÇİ)  (Okunma sayısı 272366 defa)

0 Üye ve 63 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Ynt: Tüfekçi Ahmet (Ahmet TÜFEKÇİ)
« Yanıtla #300 : 06 Mayıs 2015, 20:22:42 »
Çok yoruldum, kafam çok dağınık... Bunları yazarken, az önce saydım, akşama kadar 40'a yakın e-mail yanıtlamışım, bir sürü iş organize etmişim, odama beş dakikada bir girip sorulan sorulara verdiğim yanıtlar da cabası...

Sonuçta bu oluyor, Alman notasyonuyla İtalyan orkestrasına çaldırılmış bir örnek koyabiliyorum :D

Hasılı: Müzik Notasyonunda Standart: Made in Germany :)

İtalyan fagot çalan adam nereden bilecek fagotun Almanca'sını, o standart olamaz ki, İtalyanca'sını yaz geç demişler :D

Ama çaldığı fagotun içindeki sistemin bir Alman tasarımı (Heckel) olduğunu paşa paşa bilecek :D :D

İmdat....S.O.S...help......ben bir ay yokum... Katmandu nasıl ki...Çin malıdır orda herşey,sanıyorum ve umuyorum...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #301 : 06 Mayıs 2015, 20:32:52 »
https://leibspeise.wordpress.com/2009/12/06/pumpernickel-kathmandu-nepal/

Ahahah :D

İmdat....S.O.S...help......ben bir ay yokum... Katmandu nasıl ki...Çin malıdır orda herşey,sanıyorum ve umuyorum...
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #302 : 06 Mayıs 2015, 20:35:19 »
Ya böyle işte, "İtalyan gibi başla, Alman gibi bitir" demişler :D
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Abdullah ŞAHİN 07

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #303 : 07 Mayıs 2015, 01:32:45 »
Arkadaşlar değerli dostum ibrahimin de isteğiyle bir italyancı olarak konuya müdahil olabilirmiyim ibrahim "abi sendemi " diye düşündü belki ama ben merkel ile berettayı kıyaslamam çünkü merkel üst segment bir silahtır sağlamlık, görünüm, işçilik, çelik kalitesi ile standartları yüksek bir silahtır. fakat biraz kabadır ağırdır beretta ise daha zarif kibar hafif ve estetik görünüme sahiptir. Ama bir PURDEY, HOLLAND HOLLAND,WEBLEY SCOTT hepsinden daha zarif gösterişli ve elit klasik tüfeklerdir her ülkenin iyi olduğu silah türleri var yarı otomatikte 3 B nin 2 si italyandır benim tercihim herzaman BENELLİ dir mesala ama BROWNING ve BERETTA da kullandım bir markaya iyi diyebilmek için diğer markalarıda kullanmak ve test etmek gerekir. zaten rakamlar kaliteyi bize gösteriyor mesala HOLLAND HOLLAND Royal de Luxe 190.000 Euroluk fiyatıyla farklı bir tüfek olduğunu ortaya koyuyor yivli silahlarda SAUER, STEYR, MAUSER gibi silahların üstünlüğü tartışılmaz diye düşünüyorum benim merkel alacak param olsa gider beretta alırım çünkü berettanın herşeyini daha çok beğeniyorum bu arada merkel almadım ama kabartma hayvan gravürlü fiyatı 15000 tl civarında olan bir pozesini çeşitli avlarda kullandım kalitesi tartışılmaz ama dediğim gibi olay tamamen TERCİH meselesidir. İbrahimin'de belki birgün italyancı olması dileklerimle;
Hepinize Saygılarımı Sunarım.
  • Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ŞAHİN
1972  ANTALYA

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #304 : 07 Mayıs 2015, 01:44:48 »
Alkışla butonu olsa alkışlayacağım da :D Yok...
"Merkel'in daha üst segment" oluşuna kadar her şey iyi... Ondan sonrasını pek okumadım :D Yeter dedim bu kadarı :D

Ama, benden İtalyancı olur mu? Çok zor :D

1978 - Istanbul

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #305 : 07 Mayıs 2015, 02:23:15 »
Merkel Model 303-E Luxus adamlar tüfek değil dünyanın 10.harikasını yapmışlar be abi,bu tüfek bende olsa yorulmasın diye ava bile götürmem onu öyle otururum karşısına cay icerim bakarım ona bütün gün :D

yükle resim

resim yülke

çoklu resim upload

resim yüke

yükle resim
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #306 : 07 Mayıs 2015, 11:12:57 »
Berkay kardeşim, niye böyle kaba saba şeyleri paylaşıyorsun ? :D

Ayrıca, tüfekte kaliteden eser yok, belli ki ilk patlatanın elinde kalacak Allah korusun !!!!

:D

Merkel Model 303-E Luxus adamlar tüfek değil dünyanın 10.harikasını yapmışlar be abi,bu tüfek bende olsa yorulmasın diye ava bile götürmem onu öyle otururum karşısına cay icerim bakarım ona bütün gün :D

yükle resim

resim yülke

çoklu resim upload

resim yüke

yükle resim
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #307 : 07 Mayıs 2015, 11:33:02 »

yükle resim

resim yülke

çoklu resim upload

resim yüke

yükle resim

Olmamış, ÜST-ÜSTE ÇİFTE AV TÜFEĞİ, İngiliz Kundak ve Tek Tetik. Hiç beğenmedim. Gravürlerde ki hayvanlar HUĞLU'nun garabetlerinden daha garabet. Ördeklerin gagasını kim sündürmüş öyle :) Pardon ördek mi onlar başka bir şey mi?
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #308 : 07 Mayıs 2015, 11:51:18 »
Şaka bir yana da gerçekten bana kaba geliyor bu tüfekler..Double Kersten lock bölümü ne öyle..İtalyanlar çok daha estetik yapıyorlar bence..
Kalitelidir, sağlamdır falan filan ama gözüme ve ellerimin arasında bana iyi hisler veremiyor..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #309 : 07 Mayıs 2015, 11:56:48 »
Tuncay Hocam, daha kibar tüfek isteyen klasik çifte tercih etmeli :)

Beretta Kersten kilit ve Hinge Pin ile bir tüfek üretti de biz mi göremedik acaba ? Kersten Kilit ve Trunnion yerine Hinge Pin ile bir tasarım yapılırsa, profil mecburen yükseliyor :) Hinge Pin'in olabilecek minimum çapı belli, hinge pin'e oturması için namlu altı nacak lazım, o da eklendiğinde zaten profil mecburen yükselmiş oluyor. Benzer şekilde Kersten için de namlunun üst kısmından bir miktar kalın bırakmak zorundasınız ama bunları , bir de düşük tolerans, üstün bir mühendislik anlayışı ve iyi bir işçilikle yaptığınızda dünyanın en sağlam tüfeğini yapmış olursunuz. :D

Dediğim gibi, daha kibarı için adres : SxS klasik bir çifte :D

Şaka bir yana da gerçekten bana kaba geliyor bu tüfekler..Double Kersten lock bölümü ne öyle..İtalyanlar çok daha estetik yapıyorlar bence..
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

• Expert Üye
« Yanıtla #310 : 07 Mayıs 2015, 12:04:13 »
Beretta bu işi biliyor desenize..Keza Browning..Adamlar Düşük Profil yüksekliği diye boşuna bas bas bağırmıyorlar..:)
Trunnion iyidir..Ben laçka olmuş bir s 54 bile görmedim daha..Atıcılık derseniz o ayrı.. Ozaman bir Perazzi yada Dt 11 olur tercihim..:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı Abdullah ŞAHİN 07

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #311 : 07 Mayıs 2015, 12:07:39 »
BİR TÜFEK HEM ÇOK SAĞLAM HEMDE ZARİF VE ESTETİK OLAMIYOR NE YAZIKKİ BU NEDENLE ZARİF VE ESTETİKÇİLER İTALYANCI SAĞLAMCILAR VE BİRAZ DAHA KALİTELİLER ALMANCI OLUYOR.TERCİH MESELESİ..

• Pietro Beretta S 687 SP O/U
  • Benelli Raffaello Special Lusso
Abdullah ŞAHİN
1972  ANTALYA

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #312 : 07 Mayıs 2015, 12:09:51 »
Tuncay Hocam, daha kibar tüfek isteyen klasik çifte tercih etmeli :)

Beretta Kersten kilit ve Hinge Pin ile bir tüfek üretti de biz mi göremedik acaba ? Kersten Kilit ve Trunnion yerine Hinge Pin ile bir tasarım yapılırsa, profil mecburen yükseliyor :) Hinge Pin'in olabilecek minimum çapı belli, hinge pin'e oturması için namlu altı nacak lazım, o da eklendiğinde zaten profil mecburen yükselmiş oluyor. Benzer şekilde Kersten için de namlunun üst kısmından bir miktar kalın bırakmak zorundasınız ama bunları , bir de düşük tolerans, üstün bir mühendislik anlayışı ve iyi bir işçilikle yaptığınızda dünyanın en sağlam tüfeğini yapmış olursunuz. :D

Dediğim gibi, daha kibarı için adres : SxS klasik bir çifte :D

Ya bırak abi bu işleri kaba işte, gravürde rezalet. Tüfeğe SXS yapalım diye başlayıp, olum olmadı bunu O/U yapalım demişler sanki. Gravür ustası HANS amcamda herhalde birayı fazla kaçırmış gravürleri yaparken :) :) :)
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #313 : 07 Mayıs 2015, 12:17:48 »
Şu kısma dikkat çekmek isterim :D

Atıcılık derseniz neden ayrı ? Çünkü , tüfeğin mukavemet limitleri zorlanacak, ak koyun , kara koyun ortaya çıkacak :D

Beretta neden üst düzey tüfeklerinde, DT11 atış tüfeklerinde, alt segmentlerinde dünyanın en iyisi olduğunu iddia ettiği! kilit sistemini kullanmaz ?

Perazzi de , Merkel de, atış tüfeklerinde hangi kilit sistemini kullanıyorsa, av tüfeklerinde de aynı kilit sistemini kullanıyor... :D

Ben çok gördüm altıyüzseksenbilmemkaçbuçuktanbilmemne model tüfekleri, lıkır lıkır, lımbır lımbır ... :D :D Tüfek ustalarının atölyelerini sık sık ziyaret eden birisinin karşılaşmaması imkansız, o derece yani :D

Atıcılık derseniz o ayrı.. Ozaman bir Perazzi yada Dt 11 olur tercihim..:)
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #314 : 07 Mayıs 2015, 12:21:16 »

Atıcılık derseniz neden ayrı ? Çünkü , tüfeğin mukavemet limitleri zorlanacak, ak koyun , kara koyun ortaya çıkacak :D

Beretta neden üst düzey tüfeklerinde, DT11 atış tüfeklerinde, alt segmentlerinde dünyanın en iyisi olduğunu iddia ettiği! kilit sistemini kullanmaz ?

Perazzi de , Merkel de, atış tüfeklerinde hangi kilit sistemini kullanıyorsa, av tüfeklerinde de aynı kilit sistemini kullanıyor... :D

Ben çok gördüm altıyüzseksenbilmemkaçbuçuktanbilmemne model tüfekleri, lıkır lıkır, lımbır lımbır ... :D :D Tüfek ustalarının atölyelerini sık sık ziyaret eden birisinin karşılaşmaması imkansız, o derece yani :D

Uygun fiyata altıyüzseksenbilmemkaçbuçuktanbilmemne alanlar, Merkel'ciler gibi "Aman Abi 32 gramın üstü fişek koyulurmu bu tüfeğe, o kadar para verdik maazallah mikronluk birleştirmlere HİNGEPİN'e çok ağır darbe gelmesin" demediği için, çatır çatır magnum attıkları için kurşun attıkları için olmasın o boşluklar :) :)
Ersin BAHAR
1983 mersin

The following users thanked this post: Ahmet YAZICIOĞLU

• Expert Üye
« Yanıtla #315 : 07 Mayıs 2015, 12:25:04 »
Evet Trunnion Tip yapının 80-100 bin atışta bakım isteyenleri oluyormuş.Bunu özellikle Amerikan forumlarından biliyorum..Ben görmedim atıcılık camiasından değilim ama yakınım..
Bir Perazzi Mx2000 parasına 4 taneye yakın 682 alınabiliyor birde böyle düşünmek lazım..
Ben s 54 derken AV İÇİN kastetim..Standart Baba oğulu kesinlikle öldürüyor defalarca şahidim..:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #316 : 07 Mayıs 2015, 12:30:01 »
Yukarıdaki tüfeğin gravürlerini muhtemelen bir tabanca gravürcüsüne yaptırmışlar ve hayvan gravürleri olmamış kabul... Ama bu Merkel'in standart gravürleri değil. Merkel'in kendi gravürcülerinin yaptığı bir işe benzemiyor bu. Kimbilir belki de sonradan yaptırılmıştır...

Ben hiç bir çifteye 32-34 gram üstü fişek koymam, Belçika da olsa, İngiliz de olsa, çok sağlam bir Alman da olsa... Koymam, koyulmasını da önermem... Tüfeğin atamayacağı gibi bir durum yok. Koyan koysun, hatta slug, palla ne varsa atsın... Ben koymam...
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #317 : 07 Mayıs 2015, 12:34:25 »
Allah hepimize hayırlı uzun ömür versin :)

Aman gerekiyorsa Merkel bile boşluk yapsın , eskisin de ömürler sağlıklı ve uzun olsun :)

Evet Trunnion Tip yapının 80-100 bin atışta bakım isteyenleri oluyormuş.Bunu özellikle Amerikan forumlarından biliyorum..Ben görmedim atıcılık camiasından değilim ama yakınım..
Bir Perazzi Mx2000 parasına 4 taneye yakın 682 alınabiliyor birde böyle düşünmek lazım..
Ben s 54 derken AV İÇİN kastetim..Standart Baba oğulu kesinlikle öldürüyor defalarca şahidim..:)
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #318 : 07 Mayıs 2015, 12:38:14 »
Amin..:) 
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #319 : 07 Mayıs 2015, 12:48:38 »
Kamil Ünlütürk pes etti ve mağlubiyeti İtalyanlar adına tescil etti :D

Hala ısrar edenler var ama :D

Yukarıda Abdullah Bey bir şey yazmış... Estetik ve Sağlamlık arasında denge kurulmalı, ikisinin maksimumu aynı anda olmaz anlamında bir şeyler.... Aynen öyle... Ayarı estetiğe doğru kaydırdıkça sağlamlıktan taviz verirsiniz, sağlamlığa doğru kaydırdıkça da estetikten, incelikten taviz verirsiniz... Bunu farklı üreticilerde , farklı ülkelerin farklı kaygılarla , farklı bakış açılarında bariz bir şekilde görebiliyoruz. Alman'lar, ayarı bir iki tık kalite tarafına kaydırmışlar herşeyde olduğu gibi... Hele de konu ateşli silahlar konusuysa, kalite konusunda bu kadar obsesif bir milletten başka bir şey beklenemezdi zaten.

Tüketici de tercihini bilinçli olarak yapıyorsa sorun yok. Yani ben daha az kaliteli ama daha estetik bir şey istiyorum diyerek Alman'ı tercih etmiyorsa, ona kimse bir şey diyemez...

Ama "hem estetiği bu hem de daha kalitelisi bu" diye iddia edilirse buna şerh koyarım, "hooopp, yavaşşşşş" derim, denmeli de zaten :D
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Abdullah ŞAHİN 07

Çevrimdışı Ersin BAHAR

• *
« Yanıtla #320 : 07 Mayıs 2015, 13:12:13 »
Yukarıdaki tüfeğin gravürlerini muhtemelen bir tabanca gravürcüsüne yaptırmışlar ve hayvan gravürleri olmamış kabul... Ama bu Merkel'in standart gravürleri değil. Merkel'in kendi gravürcülerinin yaptığı bir işe benzemiyor bu. Kimbilir belki de sonradan yaptırılmıştır...

Ben hiç bir çifteye 32-34 gram üstü fişek koymam, Belçika da olsa, İngiliz de olsa, çok sağlam bir Alman da olsa... Koymam, koyulmasını da önermem... Tüfeğin atamayacağı gibi bir durum yok. Koyan koysun, hatta slug, palla ne varsa atsın... Ben koymam...

Abi takılıyoruz işte :) Ben daha hiçbir çifte de 32 gramın üzerine çıkmadım, tüfekten dayak yemenin hiç alemi yok...
Ersin BAHAR
1983 mersin

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
« Yanıtla #321 : 07 Mayıs 2015, 13:14:14 »
Alkışla butonu olsa alkışlayacağım da :D Yok...
"Merkel'in daha üst segment" oluşuna kadar her şey iyi... Ondan sonrasını pek okumadım :D Yeter dedim bu kadarı :D

Ama, benden İtalyancı olur mu? Çok zor :D

Bir İtalyancıdan o kadarını duymak yeterli değil mi? Ama Benelli konusunda sonuna kadar hemfikiriz.
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

• Expert Üye
« Yanıtla #322 : 07 Mayıs 2015, 13:19:51 »
Sn.Aysu,
Sizde genel anlamda İtalyanların daha güzel olduğunu düşünüyorsanız sorun yok..:)
B25 i hepsinden ayrı tutmak kaydıyla konu benim için kapanmıştır..:)..:)
Bundan TESLİM olduğumuzu sanmayınız, Konu bu kadar uzayınca HALK ın keyfi kaçabilir..:).:)
Selam ve saygılarımla
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
« Yanıtla #323 : 07 Mayıs 2015, 13:23:15 »

Tüfek dediğin öyle olacak işte. Ne o öyle Merkel falan, açsan açılmaz,  kapatsan Mandalı oturmaz,  el kundagını 2 kişi ancak çıkarır. Soğuk demir, taş gibi sağlam ama samimiyet yok. Tüfeğin şöyle k.çı başı oynayacak, oynak olacak, naz edecek ki keyfi olsun :) At teyibe bi mezdeke, çıkar el kundagını ćeviiiir, evler şenlik :)
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

• Expert Üye
« Yanıtla #324 : 07 Mayıs 2015, 13:26:08 »
Ben Bach tan falan anlamam..Ortağım youtube dan 52 lik Divan sazıyla söylenmiş bir Mezar Arasında Harman olur mu Türküsünü dinliyor bende mırıldanıyorum..Sıra Musa Eroğlundaymış..Söyle üstad Almancılar Piyanocular ve Hatta İtalyancılar dinlesin..:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Mustafa KARAGÖZ