Vallahi iyi güldüm
"Araya bi gamegun olsa gerek harbi çekme sesleri de karışıyor
...Kromsuz namlu kromsuz namlu a clear supremacy but you shall look after da dendi
..."
Bu arada izlemekte fayda var... İngiliz Devlet Televizyonu BBC'nin hazırladığı bir belgesel... Adamlar hiç kompleks yapmadan , "bu Almanlar nasıl her yaptıklarında bu kadar başarılı oluyorlar" konulu ve bu sorunun cevabını bulabilmek için, bir İngiliz aileyi (BBC'nin ekip) İngiltere'den alıp, olduğu gibi Almanya'ya götürüyorlar.. Hemen her günlerini belgesel olarak kaydediyorlar. Kadın ev hanımı oluyor, adam da bir Alman fabrikasında (Faber-Castel) işe başlıyor. Adamın işyerinde Alman "obsesifliğinden" yediği fırçaların bir kısmı görüntülenmiş
Tabi işin içinde biraz mizah da var.
Hiç kompleks yapmamak lazım, elalem iki yüz yıl fark açmış, yine de daha iyi yapanların var olduğunu "itiraf edip" , "daha iyi yapan nasıl daha iyi yapıyor acaba?" diye dertlenip, daha iyisi için didinip kıvranırken, biz "zaten en az onlar kadar iyi yapıyoruz, istesek daha iyisini de yaparız zaten"lerle geçiriyoruz yıllarımızı...
Fark açık, fark çok açık... Dertlenmek lazım, kaygılanıp daha iyisi için dirseklerin gerçekten çürütülmesi lazım... "Zaten istesek en az onlar kadar.......... bizde zaten ne........bilmemneler var da işte...." bize daha da vakit kaybettiriyor... Bunu çevremde, işyerimde her yerde , gücüm yettiğince, dilim döndüğünce dile getiriyorum, işlerimiz kalitesiz, üstün körü ve şişirme... "Yapmayın ya o kadar değil" diyenler oluyor... Aynen o kadar hatta daha berbat... "Şişirme manyağıyız" biz... Daha iyisi için dertlenip, didinmek dileğiyle...
Bunu daha önce paylaşmıştım (her ne kadar yapıma bir miktar mizah da katılmış olsa), olabildiğince fazla izlenmesi gereken bir belgesel...