Geniş temas yüzeyli, yüksek basınçlı ve düşük toleranslı noktalara, (hinge pin, namlu nacağı, el kundağı kubuz birleşimindeki geniş temas yüzeyli alanlar) silahlar için üretilmiş olan silah gresini kullanmak lazım. Ya da, NLGI indeksi 1 olan, çok amaçlı ince gres de kullanılabilir.
Ancak, tetik tertibatı, iğne vs gibi küçük aksama kesinlikle olmaz. Düşük basınçlı , düşük ya da noktasal temaslı noktalarda, silahlar için üretilmiş olan ve kesinlikle reçineleşmeyen (bir çok silah yağı oda sıcaklığında bile katılaşıyor) çok kaliteli silah yağından başkası kullanılmamalı.
Ben şu yağı deneyene kadar onlarca yağ denedim ama bunun kadar kıvamını koruyan , reçineleşmeyen, kayganlığı sürekli sağlayan bir yağ görmedim. Buzluğa dahi koydum, saatlerce kalmasına rağmen, sıvı kıvamını korudu. Aynı zamanda temizleyici özelliği de var, namluyu bile bununla temizleyebiliyorum. Avdan geldiğimde namlu içine uyguluyorum, bir gün bekliyor, ertesi gün namlu içini harbiyle sildiğimde, hiç uğraştırmadan tertemiz yapıyor. Aynı zamanda koruyucu özelliği de var, temizleme bittikten sonra ince bir tabaka bırakacak şekilde yağlıyorum, abartmıyorum bir sene geçse aynı berraklıkta ve aynı sıvı kıvamında yağ aynen duruyor oluyor.
Break Free CLP... Muhteşem bir yağ.
Bu alet de, noktasal ve her defasında aynı miktarda küçücük bir damla yağı damlatabilmek için kullandığım ölçekli yağlayıcı, çok başarılı. Tepesindeki butona bastığınızda her defasında aynı miktarda, minimum damlayı konduruyor noktasal olarak. Boşaldıkça BreakFree CLP ile dolduruyorum.
YILLARCA FARKLI NUMARA MOTOR YAĞLARI SINGER MAKİNA YAĞI VEYA ÖDÜLLÜ BİRTAKIM GUN OİL YAĞLAR DENEDİM HEMEN HEPSİ BİR MÜDDET SONRA BALÇIKLAŞMA YAPIŞKAN HALE GELME KAYDIRICI ÖZELLİĞİNİ KAYBETTİĞİNİ GÖRDÜM İĞNELER İYİ ÇALIŞSIN DİYE İĞNE HAZNELERİNİN YAĞLANDIKTAN BİR SÜRE SONRA BİR MİKTAR TOZUNDA GİRMESİYLE İĞNENİN SIKIŞARAK YAVAŞ VURMA VE PATLATMAMA SORUNU OLUŞTURUYOR HOROZ KURMA MİLLERİNİN HAREKETİNİN KISITLANMASI BİLE KALİTESİZ VEYA YANLIŞ YAĞ VEYA YAĞ KULLANIMINDAN KAYNAKLANIYOR SOLVENT KARIŞIMLI BAZI SPREY YAĞLAR SİLAHIN DIŞ YÜZEYİNDEKİ BOYAYI ZAMANLA İNCELTEREK MATLAŞMAYA VE ÇÖZÜLMEYE YOL AÇABİLİYOR.
KALİTELİ SİLAH YAĞI ŞEFFAF SU GÖRÜNÜMÜNDE RENKSİZ KOKUSUZ VE KUMAŞTA LEKE YAPMAYAN METALİN ÜZERİNE NÜFUS EDEREK İNCE BİR TABAKA HALİNDE KALICILIK SAĞLAMALI SİLAH YAĞLANDIKTAN SONRA KOMPRESÖRLE BASINÇLI HAVA TUTMAK YADA VAKİT VARSA BİRAZ BEKLEYİP FAZLA YAĞIN AKMASI SAĞLANMALI KALAN YAĞ TABAKASI SİLAHIN DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMASI İÇİN YETERLİ OLACAKTIR.
UNUTMAYALIM FAZLA YAĞLAMAK FAYDADAN ÇOK ZARAR VERİR KUBUZDAN VE ŞARJÖR BORUSUNDAN SÜZÜLEN FAZLA YAĞ DİPÇİK VE EL KUNDAĞI TARAFINDAN EMİLİR UZUN VADEDE RENK DEĞİŞİMİ, VERNİK ATMA VE CEVİZDE ÇÜRÜMEYE NEDEN OLUR.SAYGILARIMLA