Tüm bunlar benim için çok sıradan oldu artık.Hangi marka olursa olsun, fiyat ne olursa olsun yerli tüfeklerde nerdeyse sorunsuz bir tüfek yok, kimse süse püse pek bakmasın, lafla peynir gemisi yürümüyor.Yok biz böyle yaparız, biz bilmem kaç senelik bir firmayız, yok biz dünyaya tüfek satıyoruz..............vs. vs.atarken mangalda kül bırakmayanlara sakın aldanmayın.Şuraya bu cümleyi büyük harflerle yazacağım ki belki okuyup kendilerini düzeltirler, yurdum insanını kazıklamayı ve hor görmeyi bırakırlar
' İDDİA EDERİM Kİ, TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN AV TÜFEKLERİNİN YÜZDE ALTMIŞI KESİNLİKLE HEDEFİ VURMAZ.ÇOĞU ALT VURUR, AZI İSE ÜST VEYA SAĞA SOLA ÇEKER.MEKANİK ARIZALARI VS. HİÇ YAZMIYORUM.
Yukarıdaki ifade 38 adet yerli tüfek kullanmış biri olarak yazılmıştır.En pahalısı ile en ucuzu arasında aman aman bir fark olmadığı da sayın HAKAN AKMAN'ın da ifade ettiği gibi doğru olup, ödediğimiz fiyat farkının çoğunu ufak tefek tasarım farkı ve makyaj için olduğunu söylemek isterim.
Öyle ki, şu an sahip olduğum tüfeklerden( y.Oto) iki tanesi hedefi doğru vurmadığı için son iki ay içinde fabrikalarına gönderilmiş, her ikisi de namlu hatalı olduğu için namluları garanti kapsamında değişmiştir.Normalde namlu hatası olmayan bir tüfek avcının ölçülerinden kaynaklı bir sorun olduğunda, açı ayar pullarıyla avcının ölçülerinde çok rahat ayarlanabiliyor.Ancak bu gönderdiğim tüfeklerde bu ayar mümkün olmuyordu, çünkü hata namlularda idi.Uzun notlar ve atış kağıtları da firmalara kargolandı, Sonunda deneyerek hatalarını gördüler ve namlular değişti, deneyerek bana geri gönderdiler.Kısaca durum bu kadar vahim.Diğer başıma gelenleri yazmaya kalksam forumda size yazacak yer kalmaz.
Kısacası birileri kalkıp da kendini Avrupa av tüfekleri ile kıyaslayıp da boşuna canımızı sıkmasın.Mesele yanlış yöne çekilip, yerli mallarımız karalanıyor şeklinde de algılanmasın.Ben her zaman yerli üreticilere şans verdim ama nafile.Kısaca sadece tüfek konusunda değil, pek çok konuda kalite olarak yerlerde sürünüyoruz.Heleki dürüstlük ve ahlak konusunda...