Gönderen Konu: Tekkurşun Atışları ve Trap Çalışması  (Okunma sayısı 4164 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Tekkurşun Atışları ve Trap Çalışması
« : 02 Mayıs 2015, 01:20:22 »
Özkursan sniper kurşunla bu defa iki tüfeğimle de atışlar yaptım. Önceki atışta kurşun fena değildi sanki ama bu defa mesafe 35 metre olmasına rağmen tutarsız sonuçlar çıktı. Nitroda bu kez 4 şok takılıydı. Diğer taraftan 104a pozede speedy kurşun 100 metrede bile gayet iyi sonuç verirken 35 metrede özkursan sniperin böyle bir sonuç vermesi bence normal değil. Demekki atışlarda yine yaf speedy ile devam etmek en iyisi.

(HD izleyin)

Yeğenle beraber biraz da trap çalışması yaptık, makinamız yok ama elle fırlatarak da olsa maksat atış yapmak zaten :)

(HD izleyin)
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 01:30:07 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Mustafa ÇAKIR 35

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tekkurşun Atışları ve Trap Çalışması
« Yanıtla #1 : 02 Mayıs 2015, 01:51:16 »
Plak makinasına ne gerek var,sizin eliniz daha düzgüz fırlatıyor maşallah :) Özkursanın özel serisinden bazı fişeklerini bu sezon kullandım beklediğimden iyi cıktı her neyse sadede geleyim,Ama kurşunlarına hiç güvenim yok acık söylemek istiyorum bir standart yok dediğiniz gibi tutarsızlık var bende dikkat ettim,Özellikle kamadan sonra bidaha tüfeğime bu kurşunlardan sürmem dedim az daha şoku alıp götürüyordu zaten değişik bir şekli var,Özkursan misket kurşunları bizim burda hususi domuz avına gidenler cok kullanırlar,Sacma konusunda işi ilerlettiler bayağı ama kurşun konusunda daha yol almaları gerekiyor.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 03:08:47 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Mustafa ÇAKIR 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 02 Mayıs 2015, 02:59:23 »
Emrah bey elinize sağlık :) özkursan sniper nasıl bir kurşun tip olarak hiç kestiniz mi yumuşaklığı nasıl ?bu testi geçenlerdeki nitro değerlendirmemiz üzerine birde 100 metrede yaparsanız daha güzel ve verimli olur her iki değişken içinde yorum yaparız... trap atışlarınızın başarısında sanırım tüfeğinizinde payı büyük :)
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Huğlu-104A////ATA Freelander

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2015, 08:35:48 »
Plak makinasına ne gerek var,sizin eliniz daha düzgüz fırlatıyor maşallah :) Özkursanın özel serisinden bazı fişeklerini bu sezon kullandım beklediğimden iyi cıktı her neyse sadede geleyim,Ama kurşunlarına hiç güvenim yok acık söylemek istiyorum bir standart yok dediğiniz gibi tutarsızlık var bende dikkat ettim,Özellikle kamadan sonra bidaha tüfeğime bu kurşunlardan sürmem dedim az daha şoku alıp götürüyordu zaten değişik bir şekli var,Özkursan misket kurşunları bizim burda hususi domuz avına gidenler cok kullanırlar,Sacma konusunda işi ilerlettiler bayağı ama kurşun konusunda daha yol almaları gerekiyor.
Makina olsa daha uzağa ve hızlı fırlatır en azından gerçekçi olur :) ben de özkursan kurşundan vazgeçtim zaten. atış için kullandım sonuçta ama yinede yaf speedy kadar meca extra slug kadar olamadı..
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 08:39:02 Gönderen: Emrah AKDENİZ »
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #4 : 02 Mayıs 2015, 08:38:41 »
Emrah bey elinize sağlık :) özkursan sniper nasıl bir kurşun tip olarak hiç kestiniz mi yumuşaklığı nasıl ?bu testi geçenlerdeki nitro değerlendirmemiz üzerine birde 100 metrede yaparsanız daha güzel ve verimli olur her iki değişken içinde yorum yaparız... trap atışlarınızın başarısında sanırım tüfeğinizinde payı büyük :)
Teşekkürler Mustafa bey :) tip olarak yaf speedy ile aynı şekli, meca extra slug da aynı şekilde. internetten baktım gualandi deniyormuş bu şekilde olanlara. 100 metrede denemek istemiyorum sonuç hiç de iç açıcı olmaz bence, yarışmaya bu kurşunla girecektim ama vazgeçtim hatta kurşun atışından vazgeçip trapa katılsam mı diye de düşündüm, orda profesyonel trapçıların arasında reziol olmak da varya neyse :D
atışlar trap sayılmaz yakın mesafe elle fırlatma, ama tüfeğe alışkın olmanın payı var tabiki sonuçta yılladır elimdeki tüfek, farkediyo atış yaparken..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 02 Mayıs 2015, 17:58:41 »
Teşekkürler Mustafa bey :) tip olarak yaf speedy ile aynı şekli, meca extra slug da aynı şekilde. internetten baktım gualandi deniyormuş bu şekilde olanlara. 100 metrede denemek istemiyorum sonuç hiç de iç açıcı olmaz bence, yarışmaya bu kurşunla girecektim ama vazgeçtim hatta kurşun atışından vazgeçip trapa katılsam mı diye de düşündüm, orda profesyonel trapçıların arasında reziol olmak da varya neyse :D
atışlar trap sayılmaz yakın mesafe elle fırlatma, ama tüfeğe alışkın olmanın payı var tabiki sonuçta yılladır elimdeki tüfek, farkediyo atış yaparken..
elle fırlatmanın standardı olmadığı için bence daha zor ama yinede siz bilirsiniz buradan fena gözükmüyor :D
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #6 : 02 Mayıs 2015, 18:17:26 »
elle fırlatmanın standardı olmadığı için bence daha zor ama yinede siz bilirsiniz buradan fena gözükmüyor :D
Teşekkürler :)
Bugünkü son denemelerde özkursan yine istikrarsız sonuçlar verdi.. sonuç olarak benim için atış isabeti açısından yerlide en iyi kurşun meca extra slug, peşinden yaf speedy...
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 02 Mayıs 2015, 20:01:03 »
Yaf aslında atış istikrarı olarak fena değil ama benim gibi sabit şokla atış yapanlarda sıvanma konusunda can sıkıyor. Koli bazlı aldık bitiremedik bitsin meca alacağız bu gidişle. Özkursan ise umarım daha başarılı olur ama şu ana kadar olumlu aldığı eleştiri çok az. .
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #8 : 02 Mayıs 2015, 20:18:08 »
Yaf aslında atış istikrarı olarak fena değil ama benim gibi sabit şokla atış yapanlarda sıvanma konusunda can sıkıyor. Koli bazlı aldık bitiremedik bitsin meca alacağız bu gidişle. Özkursan ise umarım daha başarılı olur ama şu ana kadar olumlu aldığı eleştiri çok az. .
Sıvama konusunda yaf speey sıkıntılı biraz ama meca okadar değil. kurşundan sonra 7-8 adet trap fişeği atınca namlu tamamen temizleniyor zaten. kurşunlarda kağıtta grupman yine iyi kötü oluyordu, ama 35 metre küçük hedefe hassas atış deneyince bazı şeyler daha net çıktı ortaya. 0,5 litre su şişeleri var küçük, onlara çalıştım bugün dizden yarı destekli, pozede 71 namlu 3 no sabit şokla ve nitroda 4 no mobil şokla en iyi sonuç mecadan geldi. diğerlerine göre hem daha dengeli hem de isabeti çok iyi. 1 koli almayı düşünüyorum.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 04 Mayıs 2015, 19:12:14 »
İyi günler Emrah bey özkursan sniperleri 76 cm üzümlü koop. pozeyle 130 metreye denedim kurşunların ağırlık merkezinde sorun var sürekli 3-4 metre sol ve muazzam yukarı çekme yaptı aynı mesafede zuber orion palla ve foster tip kurşunlar 16 kg yağ tenekesine sorunsuz isabet kaydetti.Sorun yapısal ve muazzam sıvama yapıyor.Özkursan kurşunlar hatsan supreme max tada aynı sonucu verdi.
« Son Düzenleme: 04 Mayıs 2015, 19:14:00 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #10 : 04 Mayıs 2015, 19:17:14 »
İyi günler Emrah bey özkursan sniperleri 76 cm üzümlü koop. pozeyle 130 metreye denedim kurşunların ağırlık merkezinde sorun var sürekli 3-4 metre sol ve muazzam yukarı çekme yaptı aynı mesafede zuber orion palla ve foster tip kurşunlar 16 kg yağ tenekesine sorunsuz isabet kaydetti.Sorun yapısal ve muazzam sıvama yapıyor.
Değerli bilgilendirmeniz için teşekkürler. Özkursanın üretim yaparken bukadar hassas düşündüğünü sanmıyorum. sıvama konusunda özkursan sniper hakikaten kötüymüş. yarışmada 5 adet kurşundan sonra alt namlu fişek yatağından itibaren namlunun yarısına kadar resmen kabuk bağlamıştı içerden. daha sonra trapa geçip atış yapınca temizlendi.. zaten tekrar alıp kullanacağım bir fişek değil. av sezonu için elimde 1 kutu speedy yada meca bulundururm okadar, koli alacaktım kurşunu ama vazgeçtim, atışlardan soğudum :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986