Gönderen Konu: MONOBLOK-DEMİBLOK  (Okunma sayısı 77136 defa)

0 Üye ve 53 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: MONOBLOK-DEMİBLOK
« Yanıtla #250 : 05 Mayıs 2015, 17:17:18 »
italyan tüfeklerinin şu birbirine benzer tasarımları ve yerli sanayinin de kötü klonlarını yapmaları nedeni ile bende bir antipati oluştu..kullanıyorum bazen ama aklımız fikrimiz hep başka tüfeklerde her zaman...browning olsun çamurdan olsun her şey para değil sevdiğini alabilmek önemli.. :)
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #251 : 05 Mayıs 2015, 17:52:57 »
Sanki çamura düşmüş de, temizlemeye kimsenin fırsatı olmadan fotoğrafı çekilmiş gibi bir algısı oluştu bende :D

Sn.Aysu,
Şu alt-orta sınıf bir İtalyan..Estetik zerafet kibarlık akıyor..9650 lira liste fiyatı var..
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #252 : 05 Mayıs 2015, 17:56:42 »
Hangi rakamlar ? :)

Ibrahim beyin teleffuz ettigi rakamlardan sonra 5 aylik maasim kadar olan tufegi kucumsedim  ya  ;D ;D ;D
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Gökhan AKDOĞAN

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #253 : 05 Mayıs 2015, 21:22:59 »
Hangi rakamlar ? :)
Su sekilde duzeltsek olur mu?  :D
303 icin yaptiginiz pazarliktan sonra,  Tuncay beyin paylastigi, yaklasik 5 maasim olan  9650 tl lik cesari kucumsedim desem daha guzel olacak. :D :D
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #254 : 05 Mayıs 2015, 21:46:21 »
:)
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #255 : 09 Mayıs 2015, 10:54:03 »
Fuarda bakınırken benimde dikkatimi çekmişti bu hsa steel yazısı, pek anlamıyorum ama konusu geçince görsel olarak tüfeğin fotoğrafını paylaşmak istedim :)

fuarda sergilenen bir BERETTA,da
ahşap ile metal birleşimlerinin nerede ise tamamında hata varsa
el kundağı metali ile kubuz birleşimlerinde hatta diğer metal yüzeylerinde birleşimlerinde böyle görsel ve estetik kusurlar olduktan sonra yerli silah üreticilerimizin imalatlatsal hatalarını hoş karşılamak lazım..***
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #256 : 09 Mayıs 2015, 11:38:47 »
el kundağı metali ile kubuz birleşimlerinde hatta diğer metal yüzeylerinde birleşimlerinde böyle görsel ve estetik kusurlar olduktan sonra yerli silah üreticilerimizin imalatlatsal hatalarını hoş karşılamak lazım..***
Gerçekten insanın gözünü tırmalıyor,katılmamak elde değil.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #257 : 09 Mayıs 2015, 13:31:14 »
Hakan Bey,

Beretta, artık bu işi o kadar abarttı ki, resmen zıvanadan çıktılar. Beretta'nın bu durumunu, yıllardır anlatmaya çalışıyorum, "şeytan" ilan edilip taşlanıyorum :D

Sadece "yurtdışı malı" diye gidip tonla parayı gözü kapalı hatalı mallara yatıranlar hata yapıyorlar diyorum. Adım İtalyan düşmanına çıktı, ben kötüye milletine bakmadan kötü, iyiye de yine milletine bakmadan iyi diyorum, taşlamayın beni, ben şeytan değilim. Adım Lucifer değil, İbrahim. :D

Bir de forumda bazen yerli bir tüfekteki hatalardan bahsederken kullanılan bir karşılaştırma türü görüyorum, "kabul ediyorum arkadaşlar sonuçta Beretta değil..." Ulan Beretta olsa ne olur ? Her tüfeğinde bir sürü hatası var :D "Marketing"in gücüne bak ya...

Kral çıplak beyler, yıllardır anlatmaya çalışıyorum. Ben en büyük şokumu, bir Beretta'nın namlusunun konsentrik yapısını ölçtüğümde yaşamıştım... Tüfeğin fişek yatağı tarafından namlu delinirken anyaya bakıyormuş belli ki milin istikameti, namlu ucunda milin istikameti konya... Tamamen egzantrik yapıda bozuk delinmiş namlu. Konsentrik değil. Bırakın bu gözle görünen hataları. Üst bandın baktığı istikamet farklı, namlu ekseninin baktığı istikamet farklı. Namlu eksenini ölçtüğünüzde kabak gibi karşılaşıyorsunuz, son kullanıcı teknik ekipmanı ve ölçüm bilgisi olmadan bu hatayı anlayamaz, imkansız.

Kötü örnek referans alınmamalı. Ben yerli silah üreticilerinin bir kısmını tamamen görmezden geliyorum, onlar ümitsiz vakıa... Ama iyi şeyler yapmaya çalışanları da takdir ederek, daha fazlasını bekliyorum ve hatalarını da bir an önce düzeltip daha üst segment iş yapabilmeleri için yapıcı ve bilinçli eleştirilerle eleştirilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Hakan Bey'e son cümlesi hariç tamamen katılıyorum. Son cümlesindeki gibi, Beretta'yı örnek alıp kötüyü hoş karşılamak taraftarı değilim. Ürünlerindeki ortalama kalitesi , Beretta'nın çok çok üzerinde olan bir sürü Avrupa üretici var, örneğimiz onlar olmalı.

Zaten, bizimkilerin yaptığı bence en büyük hata, gidip gidip İtalyan örneklerden öykünmeye çalışıp, İngiliz, Alman, Belçika üretimlerini neredeyse yok farzetmeleri... Kalite "o taraflarda" beyler. Bırakın "çizmeyi" artık ...

1978 - Istanbul

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #258 : 09 Mayıs 2015, 14:22:31 »
Hakan Bey,

Beretta, artık bu işi o kadar abarttı ki, resmen zıvanadan çıktılar. Beretta'nın bu durumunu, yıllardır anlatmaya çalışıyorum, "şeytan" ilan edilip taşlanıyorum :D

Sadece "yurtdışı malı" diye gidip tonla parayı gözü kapalı hatalı mallara yatıranlar hata yapıyorlar diyorum. Adım İtalyan düşmanına çıktı, ben kötüye milletine bakmadan kötü, iyiye de yine milletine bakmadan iyi diyorum, taşlamayın beni, ben şeytan değilim. Adım Lucifer değil, İbrahim. :D

Bir de forumda bazen yerli bir tüfekteki hatalardan bahsederken kullanılan bir karşılaştırma türü görüyorum, "kabul ediyorum arkadaşlar sonuçta Beretta değil..." Ulan Beretta olsa ne olur ? Her tüfeğinde bir sürü hatası var :D "Marketing"in gücüne bak ya...

Kral çıplak beyler, yıllardır anlatmaya çalışıyorum. Ben en büyük şokumu, bir Beretta'nın namlusunun konsentrik yapısını ölçtüğümde yaşamıştım... Tüfeğin fişek yatağı tarafından namlu delinirken anyaya bakıyormuş belli ki milin istikameti, namlu ucunda milin istikameti konya... Tamamen egzantrik yapıda bozuk delinmiş namlu. Konsentrik değil. Bırakın bu gözle görünen hataları. Üst bandın baktığı istikamet farklı, namlu ekseninin baktığı istikamet farklı. Namlu eksenini ölçtüğünüzde kabak gibi karşılaşıyorsunuz, son kullanıcı teknik ekipmanı ve ölçüm bilgisi olmadan bu hatayı anlayamaz, imkansız.

Kötü örnek referans alınmamalı. Ben yerli silah üreticilerinin bir kısmını tamamen görmezden geliyorum, onlar ümitsiz vakıa... Ama iyi şeyler yapmaya çalışanları da takdir ederek, daha fazlasını bekliyorum ve hatalarını da bir an önce düzeltip daha üst segment iş yapabilmeleri için yapıcı ve bilinçli eleştirilerle eleştirilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Hakan Bey'e son cümlesi hariç tamamen katılıyorum. Son cümlesindeki gibi, Beretta'yı örnek alıp kötüyü hoş karşılamak taraftarı değilim. Ürünlerindeki ortalama kalitesi , Beretta'nın çok çok üzerinde olan bir sürü Avrupa üretici var, örneğimiz onlar olmalı.

Zaten, bizimkilerin yaptığı bence en büyük hata, gidip gidip İtalyan örneklerden öykünmeye çalışıp, İngiliz, Alman, Belçika üretimlerini neredeyse yok farzetmeleri... Kalite "o taraflarda" beyler. Bırakın "çizmeyi" artık ...

Beretta da anladı türk avcısının profilini.Gerçekten şık durmamış.En azından Beretta ya yakışmamış...
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #259 : 09 Mayıs 2015, 15:32:24 »
İbrahim Hocam'a bu noktada katılıyorum..Beretta Holding bünyesinde özellikle 2000 li yıllardan sonra üretilen pekçok tüfekte az yada çok üretim hatası var..Özellikle Nişan aldığınız noktayı VURAMAYAN pekçok tüfek gördüm..
Biz hatalı üretimleri Elimde Kalmasın gibi bir mantıkla suya sabuna dokunmadan satıp kurtularak Kötü ve Düşük kaliteli üretim mantığının ekmeğine YAĞ sürüyoruz..
Benelli'min birinde sol alt atma problemi vardı..Aylarca uğraştıktan sonra 11 ay bekleyerek  değiştirtebildim..
Bilinçli son kullanıcı-tüketici olmadan bilinçli üretim yapan firma olmaz..Olamaz..
Perazzi nin Satış Müdürü Ürettikleri her 100 namludan 40 ını çöpe attıklarını bununda maliyeti çok arttırdığını söylemişti biryerlerde..Sıradan markaların durumunu siz düşünün..

« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2015, 20:15:35 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Gençay GÜNEŞ, Erkan POLAT, İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #260 : 09 Mayıs 2015, 15:55:32 »
+1

İbrahim Hocam'a bu noktada katılıyorum..Beretta Holding bünyesinde özellikle 2000 li yıllardan sonra üretilen pekçok tüfekte az yada çok üretim hatası var..Özellikle Nişan aldığınız noktayı VURAMAYAN pekçok tüfek gördüm..
Biz hatalı üretimleri Elimde Kalmasın gibi bir mantıkla suya sabuna dokunmadan satıp kurtularak Kötü ve Düşük kaliteli üretim mantığının ekmeğine YAĞ sürüyoruz..
Benelli'min birinde sol alt atma problemi vardı..Aylarca uğraştıktan sonra 11 ay bekleyerek  değiştirtebildim..
Bilinçli son kullanıcı-tüketici olmadan bilinçli üretim yapan firma olmaz..Olamaz..
Perazzi nin Satış Müdürü Ürettikleri her 100 namludan 40 ını çöpe attıklarını buda maliyeti çok arttırdığını söylemişti biryerlerde..Sıradan markaların durumunu siz düşünün..

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Zülküf ÖZDUMAN

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #261 : 09 Mayıs 2015, 18:02:08 »

Perazzi nin Satış Müdürü Ürettikleri her 100 namludan 40 ını çöpe attıklarını buda maliyeti çok arttırdığını söylemişti biryerlerde..Sıradan markaların durumunu siz düşünün..

??? vayy 100 de 40 çok ciddi rakam abi ya helal olsun ama
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #262 : 09 Mayıs 2015, 18:10:01 »
Kalite kontrol süreçlerinde elenen namlu adedi değişebilir, değişkendir de ama şu kesin, İtalyan'lar içinde, kalitesiyle saygıyı fazlasıyla hakeden bir üretici Perazzi. Perazzi'nin tüfekleri, çantaları , cüzdanları , makarnaları kadar var :D

??? vayy 100 de 40 çok ciddi rakam abi ya helal olsun ama
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Gençay GÜNEŞ, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #263 : 09 Mayıs 2015, 18:17:38 »
Hakan Bey,

Abi arkandayız yürü sen :) Geçen sene bir 686 alalım dedik tanıdığımız bir abimizden silah 3 yıllıktı galiba yada 2 bi test edebilirmiyiz dedim tabi dedi verdi üveyik sezonu açılışı ilk günler abi aldık silahı bir inceledik yemin ediyorum şaka gibi biz o kadar anlamayız ince detaylardan yada resmi ölçülerden ama daha bakar bakmaz anladık silahdaki parça uyumsuzluğunu ordan namlu şişik şokun biri biraz kayık tetik ve açma mandalı kaplama atmış kararma yapmış falanlar filanlar arkadaş diyo çakma olmasın olum bu diyo bizim kenyalılar yapar valla dedi :) :) yok dedim olamaz çakma ama beretta zaten çakmış bize çakıca kadar dedim :) avına gelirsek tam muamma o kadar fişek denedik 2 fişekle iş yaptık 30.5 mirage 28 gr fiocchi onlarla iyidi birtek gerisi tam fiyasko üveyik koşturup durduk. Yavaşça silahı geri götürdük abi kalsın sağol dedik naştık hemen :) ben berettanın nerdeyse her modelini kullandım yarı otomatikte ama bu kadar bariz hata hiç görmedim abi ya şaka gibi yani poze
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #264 : 09 Mayıs 2015, 18:45:25 »
Sevgili Özgür kardeşim,

Biz doğruya doğru, iyiye iyi, kötüye kötü diyoruz... Ama sen bu İtalyancıları bilmiyorsun... Toplanıp, şeytan taşlama ayinleri düzenliyorlar... Yine taşlanmaya başlanmamız yakındır... :D Koru kendini...

Belki şu biraz uzak tutar onları :D

Abi arkandayız yürü sen :) Geçen sene bir 686 alalım dedik tanıdığımız bir abimizden silah 3 yıllıktı galiba yada 2 bi test edebilirmiyiz dedim tabi dedi verdi üveyik sezonu açılışı ilk günler abi aldık silahı bir inceledik yemin ediyorum şaka gibi biz o kadar anlamayız ince detaylardan yada resmi ölçülerden ama daha bakar bakmaz anladık silahdaki parça uyumsuzluğunu ordan namlu şişik şokun biri biraz kayık tetik ve açma mandalı kaplama atmış kararma yapmış falanlar filanlar arkadaş diyo çakma olmasın olum bu diyo bizim kenyalılar yapar valla dedi :) :) yok dedim olamaz çakma ama beretta zaten çakmış bize çakıca kadar dedim :) avına gelirsek tam muamma o kadar fişek denedik 2 fişekle iş yaptık 30.5 mirage 28 gr fiocchi onlarla iyidi birtek gerisi tam fiyasko üveyik koşturup durduk. Yavaşça silahı geri götürdük abi kalsın sağol dedik naştık hemen :) ben berettanın nerdeyse her modelini kullandım yarı otomatikte ama bu kadar bariz hata hiç görmedim abi ya şaka gibi yani poze
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Gençay GÜNEŞ, Özgür UYAR, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #265 : 09 Mayıs 2015, 20:23:49 »
  İbrahim Bey Almanya ve Alman ürünleri büyük çoğunlukla İtalyan ürünlerinden üstün, bu bir gerçek.Ancak Almanya nın buluşlarıyla mucitleriyle dünya lideri olduğu günlerde geride kaldı.Almanya 20.yy ilk yarısındaki yaratıcı gelişmelerine şu an oldukça uzak.Başarısı özellikle ekonomide kalite/standart disiplin ve iyi yönetilen kobi faktörü.Bu sayede Çin le kafa kafaya bir ihracat potansiyeline sahip ve Avrupa'nın lokomotifi.Ama gen-robot-yazılım-uzay teknolojisi gibi alanlarda Kıta Amerikası ve Uzak Doğu'nun gerisinde kaldı.Bu sürecin tabi ki bir çok siyasal politik sebebleri var ve Almanya tabi ki bir dev ama 20.yy ilk yarısına kıyasla topal bir dev. :)
  Ernest von Brown gibi dünyanın ilk modern roketlerini inşa eden mucit bilim adamlarını(Savaştan sonra Nasa da çalışıp Aya ilk insanlı uçuş projesini yürüttü)Einstain gibi dahileri vb artık Alman eğitim ekolünden yetişmiyor.Bunu tersine döndüremezler ise tam anlamıyla bir dev olamazlar.
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2015, 20:26:17 Gönderen: Hakan UYAR »
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Semih MAVİLİ, İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #266 : 09 Mayıs 2015, 20:58:52 »
Görünüşe göre beretta ya benden başka arka çıkan yok,bir iki saman alevi gibi destek teşebbüsü olsa bile durum bu.Ben de zaten çoktan bırakmışken bu işleri  tahrik neticesi :) ve biraz da gönülsüz çekildim mevzuya.

Vay be devin düştüğü duruma bak..Altı ayan beyan oyulmuşta haberi yok...Silkelen ve kendine gel diyorum bu kepaze gibi fotoğraflar bu merdiven altı denilen ucubelerde bile raslanmayacak arıza bildirimleri ile efsaneyi kendi ellerinle maskaraya çevirip senelerdir rezalet kelimesi hafif kalacak skandallarına göğüs gerip, dilinden adını,elinden tamirci tamirci dolaştırsakta toz kondurmadığımız en az biryerinde kusur bırakmayı standartlaştırdığın ürünlerini eksik etmeyerek vefa destanları yazan bizi yıkmaya,nostalji ve melankoli denizi ortasında küreksiz bırakmaya hakkın yok ey BERETTA!!!!

ACHTUNG!!!! diyorum.....Belki bu sana bişeyler ifade eder....
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2015, 22:13:19 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Semih MAVİLİ, İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #267 : 09 Mayıs 2015, 21:15:11 »

Tamamen katılıyorum. Fuarda akus markasının çifte ve poze lerini gördükten sonra beretta çok sönük geldi gözüme...
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

The following users thanked this post: Semih MAVİLİ

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #268 : 09 Mayıs 2015, 21:46:02 »
Tamamen katılıyorum. Fuarda akus markasının çifte ve poze lerini gördükten sonra beretta çok sönük geldi gözüme...

Bu konuda şöyle bir gözlemimi dile getirmek istiyorum,
yurtdışında avcılar tüfek alırken daha bilinçli ve namlu iç çapını ölçerek,tüfeği deneyerek,
ve hatta memnun kalmazlarsa geri vermek gibi kanuni güvenceleriyle alıyor,
ayrıca rekabet üst seviyede ve bizdeki gibi 8o önceki Türkiye gibi tekeller yok,
eskiden1990 dan önce ya Koç grubunun Tofaşını,yada Oyakın renosunu alabiliyordunuz,
başka seçme şansınız yoktu,parayıda peşin verip birkaç senede araba için bekliyordunuz,
Neyse o günler geride kaldı ama tüfekte tekeller kırılamadı,bu yüzden müşteri memnuniyeti,malın hatasız oluşu,
servis yedek parça sunumu, bunlar önemsenmiyor,
insanlar Beretta alabildiğine şükrediyor,eskidende araba aldığına şükrettikleri gibi...
ben Türkiyeye getirilen ürünlerin kalite kontrolünde sıkıntı olduğunu düşünüyorum,
çünkü büyük firmalar 1.dünya ülkelerinde yasalardan dolayı çok titizler,ama bizim gibi 3. dünya ülkelerinde,yasalardaki ve denetimdeki boşluklardan yararlanıp, hem daha çok kar
yapıyorlar,hemde kalite ve müşteri memnuniyeti nıoktasında lakayt davranıyorlar,
bunuda biyük ithalatçılar istismar edip daha fazla kazanma hırsıyla Türk halkına pazarlıyor,
Ben Sarsılmazın, Türkiye2ye getirdiği bernardelli çiftelerde, Huğluda bile olmayan hatalar gördüm ama
bu tüfekler birinci sınıf fiyatıyla satılıyor,keza beretta da öyle,
bunların önüne bilinçli tüketiciler olursak  geçebileceğimize inanıyorum,
selamlar...

« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2015, 21:48:34 Gönderen: Semih MAVİLİ »
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #269 : 09 Mayıs 2015, 21:49:02 »
bende benelliciyim ama bu gidişle italyan lobisi göçecek gibi,işte bir sebep daha..

« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2015, 22:17:37 Gönderen: Semih MAVİLİ »
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
« Yanıtla #270 : 09 Mayıs 2015, 22:04:07 »
Görünüşe göre beretta ya benden başka arka çıkan yok,bir iki saman alevi gibi destek teşebbüsü olsa bile durum bu.Ben de zaten çoktan bırakmışken bu işleri  tahrik neticesi :) ve biraz da gönülsüz çekildim mevzuya.

Vay be devin düştüğü duruma bak..Altı ayan beyan oyulmuşta haberi yok...Silkelen ve kendine gel diyorum bu kepaze gibi fotoğraflar bu merdiven altı denilen ucubelerde bile raslanmayacak arıza bildirimleri ile efsaneyi kendi ellerinle maskaraya çevirip senelerdir rezalet kelimesi hafif kalacak skandallarına göğüs gerip, dilinden adını,elinden tamirci tamirci dolaştırsakta toz kondurmadığımız sürprizli!! tüfeklerini eksik etmeyerek vefa destanları yazan bizi yıkmaya,nostalji ve melankoli denizi ortasında küreksiz bırakmaya hakkın yok ey BERETTA!!!!

ACHTUNG!!!! diyorum.....Belki bu sana bişeyler ifade eder....

ACHTUNG Kamil abi. Bak yalnız kaldın :) Koskoca İtalyan lobisi çöktü. Ama Germen tarafında her zaman yerin hazır :) Lobibaşı İbrahim Bey de aramıza katılmanıziçin o kadar uğraşmışken yokluğunda bir sürpriz yapalım, ne dersiniz? :)
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

The following users thanked this post: Semih MAVİLİ, İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #271 : 09 Mayıs 2015, 22:20:05 »
Kamil bey
Yanlış anlaşılmasın Ben İtalyancıyım...Fabbri Perazzi Guerini Fausti Salvinelli markadan çok birşey yok bizde..Daha dikkatli yapılmış diye estetikten uzak bir Almanı ne alırım ne de kullanırım..
Beretta ve çatı altındaki firmalarda son yıllarda artan bir kalite problemi var bu bir gerçek..Kendi gördüğüm ve bizzat yaşadığım pekçok sıkıntı oldu..
Almanların hala  S54-55 zerafetinde bir tüfeği yok..Üstelik bir Almanın 1/3, 1/4 ü fiyatına..
Browning e laf etmiyorum..Kıyasa imkan tanımayan fiyatına rağmen..
Almandan bıkan bir adamın ikinci bir Alman seçme şansı yok gibi..Bizde öylemi?

Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Semih MAVİLİ, İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #272 : 09 Mayıs 2015, 22:26:08 »
Ayrıca Browning derken tabiki Superposed modelleri kastediyorum..
El kundağı yerine oturmamış gibi duran kubuzu bantın başladığı noktadan hayli yukarıda olan 725 gibi bir Citoriyi değil..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #273 : 09 Mayıs 2015, 22:33:09 »
Sevgili Özgür kardeşim,

Biz doğruya doğru, iyiye iyi, kötüye kötü diyoruz... Ama sen bu İtalyancıları bilmiyorsun... Toplanıp, şeytan taşlama ayinleri düzenliyorlar... Yine taşlanmaya başlanmamız yakındır... :D Koru kendini...

Belki şu biraz uzak tutar onları :D

Abi valla konuyu süper toparlıyorsun :) kalkanların çok iyi :) :) Kamil abide gidiyor artık :) aman gene gitmesinler bu muhabbet biter sonra
Semih abiyede aynen katılıyorum çok doğru yazmış yani. gerçi herkes doğru yazmışya Hakan abide çok sağlam yerden yakalıyo  hep :)
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Mustafa KARAGÖZ

• Avlak Yönetici
  • VATAN SEVDALISI,DOĞA DOSTU,UÇAR AVCISI
« Yanıtla #274 : 09 Mayıs 2015, 22:36:24 »
Almandan bıkan bir adamın ikinci bir Alman seçme şansı yok gibi..Bizde öylemi?

Alman'dan bıkan olmaz abi. İtalyan'da gönül eğleyecek çok marka var, kısa süreli birliktelikler yaşanması olası. İlla bir huyunu beğenmeyip bir kusur bulur ve değiştirirseniz.  Ama Alman öyle değil. Son kararı verip basarsınız imzayı, :) dönüşü olmaz...
  • Merkel Custom Made Boxlock Ejector S×S 20 ga
  • Robust 222 S×S 16 ga
  • MKE Kırıkkale 1963 S×S 12 ga
  • Derya-Lion mc391 Yarıoto
YA SEV YA TERK ET, YA TABİ OL YA DEFOL
1982/ELAZIĞ - İkamet: Malatya

The following users thanked this post: Gençay GÜNEŞ, İbrahim AYSU