Gönderen Konu: MONOBLOK-DEMİBLOK  (Okunma sayısı 77138 defa)

0 Üye ve 51 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mustafa ÇAKIR 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: MONOBLOK-DEMİBLOK
« Yanıtla #125 : 02 Mayıs 2015, 03:09:28 »
Aynen katılıyorum.

Hava ile temas yüzeyini artırdığınız her cismin sıcaklığı daha çabuk düşer/soğur. (Aslında daha hızlı termik dengeye ulaşılır. )

Yan bantların farklı tiplerinin, hızlı/yavaş soğumayla birlikte ağırlık/hafiflik ve dolayısıyla denge ile tüfeğin genel görünüm/estetiğine etkisini de sayabiliriz.
Merkel'in sitesindeki fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla 2000 serisi ve 303 serisinde hep kapalı Almanlar ile İtalyanlarda bazen aklın yolunda birleşiyorlar galiba :)gerçi bu yan bantlar opsiyonel midir?bilmem ama..
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Huğlu-104A////ATA Freelander

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #126 : 02 Mayıs 2015, 03:17:43 »
Yok, tavuk tüketmemeye gayret gösteriyorum :) Ama İtalyan'ın pizzası gece de yenir, gündüz de yenir. Her türlü yenir İtalyan pizzası... Ayakkabısı da alınır, çantası da alınır, pizzası da yenir :D

Tüfekleriyle ilgili de lobisiyle mücadele edilir :D

Ah ah..Kokuları bile geliyor..nefis,napoliten,margarita,alaturka lezzetlerde var dominos ta(bayilik alırsanız dedim)..Gece gece..Ama siz şinitzel :D sipariş ederdiniz pizzacı da işletseniz heralde :D.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #127 : 02 Mayıs 2015, 03:24:08 »
Gece vakti mafettiniz beni burda bea şinitzel pizza :D Neyse ben bi mutfağı karıştırayımda geleyim  ;D
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 03:25:22 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #128 : 02 Mayıs 2015, 03:28:23 »
Soğumayı da göz önünde bulundurarak, dengeye etkisi nasıl? Onu da değerlendirmek daha iyi olabilir. Tüfek arkaya, kundak tarafına doğru ağırlık vermemeli, mümkünse hinge pin hizasında ya tam dengede ya da ~%5 namlu tarafına yani öne doğru hafifçe basmalı. Tüfek seçerken ben olsam , yan bandın etkisini , dengeyi ne kadar ve ne ölçüde değiştirdiğiyle ilgili değerlendirirdim.

Merkel'in sitesindeki fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla 2000 serisi ve 303 serisinde hep kapalı Almanlar ile İtalyanlarda bazen aklın yolunda birleşiyorlar galiba :)gerçi bu yan bantlar opsiyonel midir?bilmem ama..
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Mustafa ÇAKIR 35

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #129 : 02 Mayıs 2015, 03:32:23 »
Berkay kardeş sizin oralar lezzet duraklarından,Ataşehirde kiler de siparişi geçmiş bile hissedildiği kadar.Ben ne yapayım nerden gelindiyse bu konuya,forum değil youtube sanki,Arif in Manchester a attığı golü ararken nerelere geldim derler ya hep o hesap.Allahtan evde "makarna"varmış biraz kola ile sakinleştim..
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 23:11:47 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Mustafa ÇAKIR 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #130 : 02 Mayıs 2015, 03:38:03 »
Soğumayı da göz önünde bulundurarak, dengeye etkisi nasıl? Onu da değerlendirmek daha iyi olabilir. Tüfek arkaya, kuandak tarafına doğru ağırlık vermemeli, mümkünse hinge pin hizasında ya tam dengede ya da ~%5 namlu tarafına yani öne doğru hafifçe basmalı. Tüfek seçerken ben olsam , yan bandın etkisini , dengeyi ne kadar ve ne ölçüde değiştirdiğiyle ilgili değerlendirirdim.
Çok doğru.el kundağının dipciğin yanında nispeten daha az etkiler gibi gözükse de yan bantında kuvvet merkezinin yerine etkisi dikkate alınmalı
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Huğlu-104A////ATA Freelander

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #131 : 02 Mayıs 2015, 03:38:19 »
Berkay kardeş sizin oralar lezzet duraklarından,Ataşehirde kiler de siparişi geçmiş bile hissedildiği kadar.Ben ne yapayım nerden gelindiyse bu konuya,forum değil youtube sanki,Arif in Manchester a attığı gol aranırken sütyenli mütyenli bişeylere gelinir ya hep o hesap.Allahtan evde tırnak içinde"makarna"varmış biraz kola ile sakinleştim..
Hhaha alemsin kamil abi bende bu saatte ağır gelir diye pek bişey yemedim bisküvi süt ile aclığımı bastırdım :D Avcıların paylaşım platformumu yoksa ver fırına programımı belli değil :D
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Serhan DAYDAL

• *
  • HER ŞEY ARPACIĞIN UCUNDA !!!
« Yanıtla #132 : 02 Mayıs 2015, 11:52:25 »
merhabalar,

ya varya pes diyorum bir çırpıda herkesin yazdıklarını tek tek bir tatlı hikaye gibi okudum , tüm yorum yazanlara teşekkürler ayrı bir yıldızlı teşekkür de engin bilgilerini bizlerden esirgemeyen İbrahim bey ,kamil bey  için ediyorum , çok teşekkürler,syg
  • P.Zanardini 12 ga o/u mod uranio
  • Brno zh 101 12 ga o/u
  • Stoeger m 3000 max 5 auto 12 ga
  • Stoeger m 3020 max 5 auto 20 ga
  • Huğlu koop 20 ga o/u
Serhan DAYDAL
1974 Balçova İZMİR

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #133 : 02 Mayıs 2015, 12:34:37 »
Sağolun, eksik olmayın Serhan Bey. :)

Ortak tutkumuz hepimizi elektronik ortamda da olsa bir araya getiriyor, biz de fırsattan istifade keyifle muhabbet ediyoruz. Bir de bunun üzerine (kendi adıma konuşayım) , benim başkalarından faydalandığım gibi, bizim yazdıklarımızdan da başkaları küçük de olsa faydalanıyorsa ne mutlu bize...

merhabalar,

ya varya pes diyorum bir çırpıda herkesin yazdıklarını tek tek bir tatlı hikaye gibi okudum , tüm yorum yazanlara teşekkürler ayrı bir yıldızlı teşekkür de engin bilgilerini bizlerden esirgemeyen İbrahim bey ,kamil bey  için ediyorum , çok teşekkürler,syg
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Suat ÇALIŞKAN, Serhan DAYDAL

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #134 : 02 Mayıs 2015, 12:47:39 »
Ya arkadaşlar, bu Beretta size ne yapmış böyle :D

Nasıl bu kadar sağlam zehirlemiş zihinleri, valla helal olsun Beretta'ya :)

"Dönüp dönüp Beretta almak" mı ? Allah'ım!!! Düşüncesi bile geriyor ya, kara basan gibi bir şey...  :D

Doğaçlama o zaman 4 yaşında olan küçük kızızma sormuştum...O bile kaliteyi anlamışki bana verdiği cevap aşağıdaki videoda :)

https://fbcdn-video-n-a.akamaihd.net/hvideo-ak-xpa1/v/t43.1792-2/766646_10151364637822867_41844_n.mp4?efg=eyJybHIiOjI1ODEsInJsYSI6MTAyNH0%3D&rl=2581&vabr=1721&oh=570bf4a9f67a0828078c40333541fa79&oe=5544C598&__gda__=1430566320_c41c9a68c079c375ac8711128070a22b
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 12:48:44 Gönderen: Polat OLUR »
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Ali AKIL, Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #135 : 02 Mayıs 2015, 12:54:32 »
Browning , Browning'tir. :)

10 kg'luk tüfek yapsa da, Beretta'nın "vardır bir bildiği" deyip Browning'in karşısında esas duruşunu göstermesi, saygıda kusur etmemesi en adili olur. :D

+++ 1000
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

The following users thanked this post: Polat OLUR

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #136 : 02 Mayıs 2015, 12:59:07 »
Forum gece acıkana kadar sohbete devam etmiş :)..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Semih MAVİLİ, Erol ÖZTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #137 : 02 Mayıs 2015, 13:05:42 »
Sn.Ünlütürk
Aman Canan Karatay Kola ve Makarnayı ve bunları gece yarısı yediğinizi duymasın..Zaten Hekim olarak bunları yediğinizi hiç duymasın..:)..:)
Şeker bunlar şeker Makarnada şeker Kola da şeker şeker yok şeker yok..:)..:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #138 : 02 Mayıs 2015, 13:19:45 »
Yok, tavuk tüketmemeye gayret gösteriyorum :) Ama İtalyan'ın pizzası gece de yenir, gündüz de yenir. Her türlü yenir İtalyan pizzası... Ayakkabısı da alınır, çantası da alınır, pizzası da yenir :D

Tüfekleriyle ilgili de lobisiyle mücadele edilir :D

sn.AYSU
Bu konuda size katılamayacağım..
bizim AFYON,da meşhurdur,, mis gibi kaburga etinden çekilmiş kıymadan yapılmış ETLİ PİDE dururken
PİZZA,yı ağzıma bile  sürmem..
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

The following users thanked this post: Semih MAVİLİ, İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #139 : 02 Mayıs 2015, 17:09:06 »
Bakar körlük bu olsa gerek..Bu insanlar birbirlerine nasıl teşekkür ediyor diye merak edip duruyordum..Daha Teşekkür et butonunu yeni farkettim..
Konuya çok mu adapte oluyoruz..İtalyan lara laf eden olunca sanırım gözümüz dönüyor :)

Tuncay bey selektif amalık vardıya sizde ondandır herhalde  :) hay Allah ne güldüm ya  :)
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

• Expert Üye
« Yanıtla #140 : 02 Mayıs 2015, 18:28:49 »
Sn.Öztürk
İnanınız Teşekkür edin butonunu çok aradım..Kişisel veriler bölümünü de çok karıştırdım..
Buna Selektif Amalık dönmez düpedüz Bakar Körlük denir..:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Serhan DAYDAL

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #141 : 02 Mayıs 2015, 19:11:48 »
Sağolun, eksik olmayın Serhan Bey. :)

Ortak tutkumuz hepimizi elektronik ortamda da olsa bir araya getiriyor, biz de fırsattan istifade keyifle muhabbet ediyoruz. Bir de bunun üzerine (kendi adıma konuşayım) , benim başkalarından faydalandığım gibi, bizim yazdıklarımızdan da başkaları küçük de olsa faydalanıyorsa ne mutlu bize...

Paylaşımlarınız öyle küçücük faydalanıcak cinsten değil ibrahin bey.Kamil bey ve Tuncay bey de muhabbete girdimi buradan bişeyler öğrenemeyene yazık vallaha. Bol bol avcı makarasıda bonus oluyor.Daim olur inşallah......
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #142 : 02 Mayıs 2015, 20:50:00 »
Sn.Ünlütürk
Aman Canan Karatay Kola ve Makarnayı ve bunları gece yarısı yediğinizi duymasın..Zaten Hekim olarak bunları yediğinizi hiç duymasın..:)..:)
Şeker bunlar şeker Makarnada şeker Kola da şeker şeker yok şeker yok..:)..:)

Tuncay bey uyarınız yerinde elbette bir sağlıkçı olarak aksini söyleyemem.Fakat Canan hanım kusura kalmasın :) o saatte bu muhabbet belirli beyin zonlarını uyarmakla kalmıyor adeta"hırpalıyor" :D.Ve evde ne varsa beden bul ve yoket moduna giriyor :D.Mevcuttaki makarna kola olmakla beraber görme ve tatma duyusu onu iyi bir biftekle bordo şarabıymış gibi algılıyor :D.Siz halden anlar bir arkadaş a da benziyorsunuz  :)(fotoğraflar :))ve en mühimi tercihlerinizle aklıselimini ve safını belli etmiş bir gönül yoldaşı olduğunuzu görüyorum :),karşı tarafta kemikleşmiş adeta kireç bağlamış bir cephe var :D diri duralım beslenelim birbirimize müşfik olalım  :)..Sevgilerimle..
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Serhan DAYDAL

• Expert Üye
« Yanıtla #143 : 02 Mayıs 2015, 21:11:14 »
Kamil bey
Afiyet olsun ..:) Evet halinizden anlarım..:) Bende geç vakit bir bardak süt ısıtıp içtim..Siz ondan sonra aşmışsınız olayı..:)
Çevremde özellikle takıntılı Beretta funları beni Beretta düşmanı sansalarda aklın ve cüzdanın yolu bir..
İbrahim Aysu bu kadar acımasız eleştirince bizde canhıraş savunuyoruz..Tabiki ittifak ve mutabakata devam..
Hoş Berettanın Benellinin Guerinin Zolinin savunulmaya ihtiyacı yok ..Perazzi ve Fabbri deyince dünya önünü ilikler zaten.
Selamlarımla
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Serhan DAYDAL

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #144 : 02 Mayıs 2015, 21:25:27 »
Gerçekten iyiki varsınız birçok bilgi öğreniyoruz sayenizde varolun.
Berettaya hiç ısınamadım nedense ama italyanları çok takdir ediyorum.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı Fikret KILIÇ

• *
« Yanıtla #145 : 02 Mayıs 2015, 21:29:51 »
merhabalar,

Serhan bey duygularıma tercüman olmuş,bende ayriyeten teşekkür ediyorum bilgilerini bizlerle paylaşan arkadaşlara.
1968-İSTANBUL

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Serhan DAYDAL

Çevrimdışı Fikret KILIÇ

• *
« Yanıtla #146 : 02 Mayıs 2015, 21:45:29 »
Fuarda Akus standında sorduğum bir soruya aldığım garip bir cevap üzerine (en azından bana öyle geldi)
ustalara bir sorum olacak;
Akus satış görevlisine tüfeklerini çok beğendiğimi fakat Merkel'in üst kilit sisteminde bulunan bizim çivi
diye tabir ettiğimiz (ustalar teknik ismini daha iyi bilir) sistemi tüfek için daha güvenli olduğunu düşündüğümden
tüfeklerinize neden uygulamıyorsunuz diye sordum,yetkilinin bana verdiği cevap "olsa ne olur olmasa ne olur oldu"
"çivili olunca ne değişecek" oldu.
Acaba benmi soruyu yanlış sordum,yoksa çivi diye tabir ettiğimiz kilit sistemi sadece bir görsel mi ?
Yada tüfeğin güvenli olmasına herhangi faydası yokmu ?
1968-İSTANBUL

The following users thanked this post: Mustafa ÇAKIR 35

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #147 : 02 Mayıs 2015, 21:55:47 »
  Olaya yine biraz tarihsel yaklaşmam gerekti.Tuncay Bey ve Kamil Beye de ufak bir destek olayım. :)
 1700 lerin sonlarında henüz İtalya da siyasi bir birlik yokken Avrupada Kuvvetli bir Fransa rüzgarı esiyordu.(Tabiki rakip İngilizler.) Fransız meşhur genaral ve sonrada imparator olan Napolyon İtalya üzerinde hakimiyet kurmuş ve Fransa ordusu için Beratta ailesine biraz da baskıyla tüfek ürettirmiştir.Bu ilk askeri Beretta tüfekler Napolyon ordularıyla beraber Avrupanın uzak ucuna Moskova'ya kadar gitmişlerdir.Ve yine bu Beratta tüfekler Prusyalı'ları (Alman) Avusturya'lıları (Alman) ezip geçmiştir.Tabi Napolyon'nun yüksek stratejisiyle...
 Alman tüfek endüstrisinin gelişiminde Napolyon ve askerlerinin kullandığı Beretta tüfekler önem arzetmiştir.Alman Krupp ailesinin üretimlerinde Beretta'ların önemli bir ilham kaynağı olduğu en azından başlangıç için söylenebilir.Hatta sonra gelen Merkel'inde bundan esinlenmesi mümkündür.Yani Alman silahların Beretta'ya bir vefa borcu olduğunu söyleyebiliriz. :)
 Şimdi ise İbrahim Bey'in dikkatini çeken kısıma değinmek lazım  :). Alman'lar bu işi öğrendiler ve çalışkan bir halkın disipliniyle birleştirerek kulağı geçen boynuz olduzlar. :) Tabi bu özgüvenleri ''Deutschland Uber Alles'' anlayışı ile birleşince dünyayı epey bir sıkıntıya da soktular zamanında...
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 22:06:43 Gönderen: Hakan UYAR »
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

• Expert Üye
« Yanıtla #148 : 02 Mayıs 2015, 22:40:53 »
  Olaya yine biraz tarihsel yaklaşmam gerekti.Tuncay Bey ve Kamil Beye de ufak bir destek olayım. :)
 1700 lerin sonlarında henüz İtalya da siyasi bir birlik yokken Avrupada Kuvvetli bir Fransa rüzgarı esiyordu.(Tabiki rakip İngilizler.) Fransız meşhur genaral ve sonrada imparator olan Napolyon İtalya üzerinde hakimiyet kurmuş ve Fransa ordusu için Beratta ailesine biraz da baskıyla tüfek ürettirmiştir.Bu ilk askeri Beretta tüfekler Napolyon ordularıyla beraber avrupanın uzak ucuna Moskovaya kadar gitmişlerdir.Ve yine bu beratta tüfekler Prusyalı'ları (Alman) Avusturya'lıları (Alman) ezip geçmiştir.Tabi Napolyon'nun yüksek stratejisiyle...
 Alman tüfek endüstrisinin gelişiminde Napolyon ve askerlerinin kullandığı Beretta tüfekler önem arzetmiştir.Alman Krupp ailesinin üretimlerinde Beretta'ların önemli bir ilham kaynağı olduğu en azından başlangıç için söylenebilir.Hatta sonra gelen Merkel'inde bundan esinlenmesi mümkündür.Yani Alman silahların Beretta'ya bir vefa borcu olduğunu söyleyebiliriz. :)
 Şimdi ise İbrahim Bey'in dikkatini çeken kısıma değinmek lazım  :). Alman'lar bu işi öğrendiler ve çalışkan bir halkın disipliniyle birleştirerek kulağı geçen boynuz olduzlar. :) Tabi bu özgüvenleri ''Deutschland Uber Alles'' anlayışı ile birleşince dünyayı epey bir sıkıntıya da soktu zamanında...

Hakan bey bu değerli bilgilendirme ve bizim için altın değerinde desteğiniz için teşekkürler.Evet Kanuni döneminden bu tarafa  silah yapan bir firma müsaade etsinler de silah yapımı nedir ne değildir azıcık bilsin :).Gelenek çok mühim birşeydir,bir kuruluş ne kadar eski ise  o kadar alanı ile ilgili sırları boldur,teknikleri kronolojik olarak inkişaf etmiştir ve bilinçaltına işlemiştir ve hala işletme devam ediyorsa ürünlerinin dna sında geçmişten gelen tüm infonun mevcut olduğunu vücud bulan üretimlerde de bu mirasın kendini belli edeceğini
beklememiz yanlış olmaz.

Mamafih Napolyon ordularının beretta silahlarla donandığı bilgisini evvelce okumuş olmamla beraber sayenizde haberdar olduğum diğer detaylarının yanında bildiğim ve silahların kötülüğüne direkt atfedilemese bile gene de biz fanlarının aleyhine gibi duran  bir bilgiyi doğruculuk adına paylaşma durumundayım :).O da şudur;Waterloo savaşında İngilizler gene eski ve bu gün de halen aynı şöhretinde devam eden namlı bir firma olan westley richards,Napolyon askerleri ise beretta silahları kullanıyorlar imiş ve bilindiği üzere savaş Napolyon aleyhine bitmiştir :).Gene de koskoca Napolyon'un orduları kullandığına göre müthiş bir referans :).

Teşekkürler.Saygılar.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 23:06:51 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Hakan UYAR, Serhan DAYDAL

• Expert Üye
« Yanıtla #149 : 02 Mayıs 2015, 22:54:08 »
Fuarda Akus standında sorduğum bir soruya aldığım garip bir cevap üzerine (en azından bana öyle geldi)
ustalara bir sorum olacak;
Akus satış görevlisine tüfeklerini çok beğendiğimi fakat Merkel'in üst kilit sisteminde bulunan bizim çivi
diye tabir ettiğimiz (ustalar teknik ismini daha iyi bilir) sistemi tüfek için daha güvenli olduğunu düşündüğümden
tüfeklerinize neden uygulamıyorsunuz diye sordum,yetkilinin bana verdiği cevap "olsa ne olur olmasa ne olur oldu"
"çivili olunca ne değişecek" oldu.
Acaba benmi soruyu yanlış sordum,yoksa çivi diye tabir ettiğimiz kilit sistemi sadece bir görsel mi ?
Yada tüfeğin güvenli olmasına herhangi faydası yokmu ?

İbrahim Aysu bey daha tafsilatlı bilgi verir tahmin ederim ama modern çeliklerle imal edilen günümüz silahlarında çokta elzem bir düzenek değil diye düşünüyorum Fikret bey.Yalnız o sistemi ihtiva etmeyen silahlara nazaran illaki ekstra bir dayanıklılık katıyordur.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 23:09:23 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın