Gönderen Konu: MONOBLOK-DEMİBLOK  (Okunma sayısı 77071 defa)

0 Üye ve 32 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: MONOBLOK-DEMİBLOK
« Yanıtla #100 : 01 Mayıs 2015, 22:04:44 »
Kusursuzluğa yakını var,

Kusursuzluğa çok daha yakını var = Germanic Approach :D

Saygılar , ne diyelim :D

Sn. Aysu bu silahlar bu kadar kusursuz üretim yaparken büyük ihtimal pattern ve penetri olarakta kusursuzu yakalamak adina ciddi çalisma içindedirler bunun icinde size şu soruyu sormak istiyorum bu kusursuzlarin baz aldigi namlu iç çaplari nelerdir acaba özellikle H&H 'nin cok merak ediyorum bildiginiz kusursuzlarin iç çaplarini bize sayarmisiniz  bu degerli bilgileri bize paylasirmisiniz.
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #101 : 01 Mayıs 2015, 22:12:23 »
Aynen, avcılık bir kültür meselesi.

İngiliz'lerin ayrı bir avcılık kültürü var, giyimleriyle, kıyafetleriyle, tüfekleriyle, köpekleriyle. Alman'ların çok farklı bir avcılık kültürü var kendilerine has. Fransız'laırn yine öyle, kendilerine has bir avcılık kültürleri var. İspanyol'ların vs... Hatta beğenmesem de Amerikalıların bile kendilerine has bir av kültürü var.

Bütün bu memleketlerde, avın, avcılığın bile kendilerine has ritüelleri var.

Ülkemizde, eskiden varmış belki ama şu anda ülkemize has bir avcılık kültürü göremiyorum, ya da farkındalık konusunda sorun yaşıyorum, göremiyorum.

Avda, askılı atletiyle, pijamasıyla çıkmış adamlar bile görüyorum artık. Ne av arkadaşına ne avlakta karşılaşacağı diğer insanlara ne de yaptığı işe saygısı var belli ki.

Rahmetli babam, "tüfeğini kırmadan kimsenin yanına yanaşma, selam verme, selam alma, bunu yapacağına adama küfret daha iyi" derdi... Şimdi görüyorum, adam otomatiğin namlusunu ağzıma sokacak neredeyse, "arkadaş ne yapıyorsun?" dediğinde, "abi sen de amma korkakmışsın bir şey olmaz ya" cevabı alıyorsun. Sinirlenmemek mi lazım böyle şeylere ? Ben sinirden deliriyorum!

Biz böyle öğrendik, av düştüğünde acele eder ve koşar adımlarla ava yetişip avın boğazlayıp besmeleyle kanını akıtmak bizim kültürümüzdü. Bu ayrıca avın değişmez bir ritüeliydi.  Şimdi görüyorum, av düşüyor, canlı halde can çekişirken yeleğe atılıyor. Artık havasızlıktan mı ölecek, kaç dakika can çekişecek ne olacak o hayvana? Bu bizim kültürümüz değildi. Nereden çıktı böyle şeyler ? Kocaman kocaman kelli felli adamlar da yapıyor böyle şeyleri ?

Aman neyse ya... İşte öyle..

En beğenmediğiniz(ki bende öyle düşünüyorum) Amerikalının av mağazasındaki avcı eğitim salonu

• benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #102 : 01 Mayıs 2015, 22:26:10 »
Özgür Bey,

18.5 , 18.6 vs...

Ama İngiliz'ler ve Alman'lar , bizim kadar çok kafaya takıp kurcalamıyorlar bu iç çap, forcing cone,  choke boyu vs 'si olaylarını.

Optimumu yakalamak için uzun, çok uzun yıllar yapılan çalışmaların üzerine , yine çok uzun yıllar geliştirdikleri sistemi konfigurasyonu aynen hiç değiştirmeden üretip kullanıyorlar.

Bu tip şeylerle , onda bir daraltıp, onda bir genişletmek vs , choke ile boyu ile oynamak vs, bunlar İtalyanların ve dolayısıyla İtalyanlara karşılık vermeye çalışanların Amerikan pazarını ellerinde tutabilmek için kullandığı marketing oyunları olduğunu düşünüyorum.

Holland, Purdey'in ya da ne bileyim Merkel'in vs choke, forcing cone vs yapısını paylaşayım burada, muhtemelen şaşıracaksınız. Fırsatım olduğunda paylaşırım.

Sn. Aysu bu silahlar bu kadar kusursuz üretim yaparken büyük ihtimal pattern ve penetri olarakta kusursuzu yakalamak adina ciddi çalisma içindedirler bunun icinde size şu soruyu sormak istiyorum bu kusursuzlarin baz aldigi namlu iç çaplari nelerdir acaba özellikle H&H 'nin cok merak ediyorum bildiginiz kusursuzlarin iç çaplarini bize sayarmisiniz  bu degerli bilgileri bize paylasirmisiniz.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #103 : 01 Mayıs 2015, 22:32:04 »
Pardon neredeymiş bu tasvir ettiğiniz tüfeğin sıfırı 5.000 TL'ye ? :) Gideyip alalım birer tane :D Valla öyle bir anlatmışsınız ki, adı markası ne olursa olsun insanın alası geliyor. İşte Beretta'nın marketing ruhu bu olmalı, müşterisine bile fazla fazla sirayet etmiş :D

Ha bir de , kilit sistemiyle, trunion (muylu) yapısındaki (bifurcated) menteşe sistemini (Boss) ayıralım derim lütfen :)

:)
Sıfırı 5000 Türk lirasına boss sistem bir kilitleme( bifurcated lumps),sektirmeyen sarsıntı emniyetli bir tek tetik,iyi tasarlanmış ejektör,soğuk dövme cr.mo düz namlu,çapaksız işlenmiş gene 4140 gövde,sekmeli iğneler,değiştirilebilir kilit dili ve hinge pin  olan Avrupa bir tüfek alabiliyorsunuz daha ne olsun :).
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #104 : 01 Mayıs 2015, 22:34:33 »
Düz , açık , yumuşak alan vs... Tamamının yerine "naif" diyebiliriz sanırım. Naif meralar lazım :D

Bir sidelock Merkel'e küçük sınıf bir otomobil parası vermekte beni gererdi herhalde :)..:)
Biz o paraya bir Beretta Bir Zoli Bir Benelli Bir Browning alıp tepe tepe kullanırdık...:)..:)
Öyle düz tepelerde keklik, açık alanda çulluk yumuşak alanlarda bıldırcın avında kullanmak zorunda kalmazdık..:)
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #105 : 01 Mayıs 2015, 23:06:28 »
Pardon neredeymiş bu tasvir ettiğiniz tüfeğin sıfırı 5.000 TL'ye ? :) Gideyip alalım birer tane :D Valla öyle bir anlatmışsınız ki, adı markası ne olursa olsun insanın alası geliyor. İşte Beretta'nın marketing ruhu bu olmalı, müşterisine bile fazla fazla sirayet etmiş :D

Ha bir de , kilit sistemiyle, trunion (muylu) yapısındaki (bifurcated) menteşe sistemini (Boss) ayıralım derim lütfen :)

Dua edersiniz  :D.Heryerde var,silver pigeon 1 modeli bakmıştım diceksiniz ve artık beretta lobisinde Aysu farkı olucak ;D.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 03:15:33 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #106 : 01 Mayıs 2015, 23:14:19 »
Şimdi internetten arattım, "silver pigeon 1" , indirimli fiyat 6100 TL diyor. Sanırım sizin dediğiniz fiyat son dönemde yapılan Euro artışlarından önceki fiyattır.

Bir ara, Onyx modelleri vardı Beretta'nın giriş modelleri... Onlara benziyor, dümdüz, onların muadili olmuş galiba :)

Yakkını, yıkkını nasıl acaba bu tüfeklerin ?  :D

Dua edersiniz  :D.Heryerde var silver pigeon 1 modeli diceksiniz ve artık beretta lobisinde Aysu farkı olucak ;D.
1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #107 : 01 Mayıs 2015, 23:36:36 »
Şimdi internetten arattım, "silver pigeon 1" , indirimli fiyat 6100 TL diyor. Sanırım sizin dediğiniz fiyat son dönemde yapılan Euro artışlarından önceki fiyattır.

Bir ara, Onyx modelleri vardı Beretta'nın giriş modelleri... Onlara benziyor, dümdüz, onların muadili olmuş galiba :)

Yakkını, yıkkını nasıl acaba bu tüfeklerin ?  :D

Winchesterle  çaput ;D.Bulunsun valla dolabınızda bi tane Merkel e kıyamadığınız yerlerde kafanız rahat eder.36 40 gram ve kurşun ukdesini de yok eder :D.

680 kasalı tüfeklerin benim farkında olduğum süs dışında mekanik malzeme hiçbir farkı yok belki üst modellerinde el işçiliği biraz vardır.

Ayrıca tolerans durumları dahil customize etmeye çok yatkındırlar.mesela Colegun ve aa brown bu konuda ilginç işler yapan iki firma,sitelerine bir göz atmanızı öneririm.Türkiye de de rahatlıkla yaptırılabilir ama iyi ustalarla iyi ilişkiler gerekli,sizin de bu yönden avantajınız var gibi gözüküyor.

Mesela düşük model bir 686/687 edinirseniz ben olsam baştan aşağı mesela Sadık usta yı razı edip söktürür olası sorun çıkabilecek yerleri kasa içindeki ince kanalları tetik sistemini vs olası çapak artıkları veya ayarsızlıklar yönünden bir check ettiridim.İstenirse kasaya gayet şık figür içermeyen gravür yaptırılabilir,nikeli sökülüp  color case işlemi yaptırılabilir,kundak hakeza..Bu işlemleri bihakkın yapabilecek ustalarımız var.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 00:55:17 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #108 : 01 Mayıs 2015, 23:48:06 »
Güzelll :) :)

Bir sidelock Merkel'e küçük sınıf bir otomobil parası vermekte beni gererdi herhalde :)..:)
Biz o paraya bir Beretta Bir Zoli Bir Benelli Bir Browning alıp tepe tepe kullanırdık...:)..:)
Öyle düz tepelerde keklik, açık alanda çulluk yumuşak alanlarda bıldırcın avında kullanmak zorunda kalmazdık..:)
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #109 : 02 Mayıs 2015, 00:15:45 »
Bakar körlük bu olsa gerek..Bu insanlar birbirlerine nasıl teşekkür ediyor diye merak edip duruyordum..Daha Teşekkür et butonunu yeni farkettim..
Konuya çok mu adapte oluyoruz..İtalyan lara laf eden olunca sanırım gözümüz dönüyor :)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #110 : 02 Mayıs 2015, 00:18:29 »
Bakar körlük bu olsa gerek..Bu insanlar birbirlerine nasıl teşekkür ediyor diye merak edip duruyordum..Daha Teşekkür et butonunu yeni farkettim..
Konuya çok mu adapte oluyoruz..İtalyan lara laf eden olunca sanırım gözümüz dönüyor :)

Tuncay abi şimdi gülerken yere düştüm  ;D
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #111 : 02 Mayıs 2015, 00:33:29 »
Winchesterle  çaput ;D.Bulunsun valla dolabınızda bi tane Merkel e kıyamadığınız yerlerde kafanız rahat eder.36 40 gram ve kurşun ukdesini de yok eder :D.

680 kasalı tüfeklerin benim farkında olduğum süs dışında mekanik malzeme hiçbir farkı yok belki üst modellerinde el işçiliği biraz vardır.

Vallahi bir an baktım şöyle alıcı gözüyle... Dedim ki sonra kendi kendime "ne oluyor yav, kendine gel" :D

Avın ağzından sarı su getirdiğini videoya çekip koysunlar foruma, ondan sonra düşünürüm :D Aynı hayvanın bir tüyünü soldan sağa helezon, bir tüyünü de de sağdan sola helezon etinin içine doğru fitillemiş olmak şartıyla tabii :D Videoda net olarak göreceğim o fitilleri... :D

Tuncay Hocam, İtalyan'lara laf etmiyoruz, deri işlerinde iyilermiş, makarna, pizza aynı şekilde.. Hep söylüyoruz... Sezarın hakkı, Sezar'a... Bir dönem, yukarıdaki bahsi geçen Silver Pigeon 1 muadili olan model vardı, Onyx miydi, White Onyx miydi, baktım incelemiştim, bu tüfek yakmaz deyip bırakmıştım :D O gün bugündür aramız yok :D

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #112 : 02 Mayıs 2015, 01:02:24 »
Vallahi bir an baktım şöyle alıcı gözüyle... Dedim ki sonra kendi kendime "ne oluyor yav, kendine gel" :D

Avın ağzından sarı su getirdiğini videoya çekip koysunlar foruma, ondan sonra düşünürüm :D Aynı hayvanın bir tüyünü soldan sağa helezon, bir tüyünü de de sağdan sola helezon etinin içine doğru fitillemiş olmak şartıyla tabii :D Videoda net olarak göreceğim o fitilleri... :D

Tuncay Hocam, İtalyan'lara laf etmiyoruz, deri işlerinde iyilermiş, makarna, pizza aynı şekilde.. Hep söylüyoruz... Sezarın hakkı, Sezar'a... Bir dönem, yukarıdaki bahsi geçen Silver Pigeon 1 muadili olan model vardı, Onyx miydi, White Onyx miydi, baktım incelemiştim, bu tüfek yakmaz deyip bırakmıştım :D O gün bugündür aramız yok :D

Elektrik çarpmış gibi yapsa olmaz mı :D.Töbe..Töbe :D..Biraz daha düzenledim mesajı,bir göz atmanız menfaatiniz icabıdır :D...

İlacınız geldi bile :D.Çok iyi kondisyonda.. ;)fit&finish de birinci sınıf gibi gözüküyor şansımıza...buna customizationa gerek bile yok...Sadece 5250 Türk Lirasına(ayrıca pazarlıkta sünnettir) sizin olabilir ^-^ >:D ^-^ >:D
http://avlakforum.com/forum/satilik-av-tufekleri-ithal-av-tufekleri/beretta-686-silver-piegon-1/msg1273530/?topicseen#msg1273530
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 01:51:12 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #113 : 02 Mayıs 2015, 01:43:57 »
Îbrahim abi cvp icin cok tesekkurler yine bizi aydinlattin daha detayli paylasimini bekliyorum. Bu arada kamil abinin attigi linkte beretta 5. Fotoda şovunu yapmis :) fuardan attigin fotoya dikkat :) seni destekliyorum abi arkandayim arada Tuncay hocam olmasina ragmen :)  ;D
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 01:45:10 Gönderen: Özgür UYAR »
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #114 : 02 Mayıs 2015, 01:47:01 »
Îbrahim abi cvp icin cok tesekkurler yine bizi aydinlattin daha detayli paylasimini bekliyorum. Bu arada kamil abinin attigi linkte beretta 5. Fotoda şovunu yapmis :) fuardan attigin fotoya dikkat :) seni destekliyorum abi arkandayim arada Tuncay hocam olmasina ragmen :)  ;D

Kardeşim onun modeli öyle...Karıştırmasana sen...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #115 : 02 Mayıs 2015, 01:58:08 »
Resimlerden göründüğü kadarıyla, el kundağının sağındaki ufak bir şeyi saymazsak bayağı temiz tüfekmiş ama fit/finish konusunda yine trigger plate sorunu göze çarpan bariz sorun :) Hem de çok ciddi sırıtıyor :)

Beretta'larda böyle sorunlar normal kabul etsek bile bu kadar temiz tüfeği niye satmışlar/satıyorlar ki , yakışında bir sorun mu vardı acaba ? :D

Elektrik çarpmış gibi yapsa olmaz mı :D.Töbe..Töbe :D..Biraz daha düzenledim mesajı,bir göz atmanız menfaatiniz icabıdır :D...

İlacınız geldi bile :D.Çok iyi kondisyonda.. ;)fit&finish de birinci sınıf gibi gözüküyor şansımıza...buna customizationa gerek bile yok...Sadece 5250 Türk Lirasına sizin olabilir ^-^ >:D ^-^ >:D
http://avlakforum.com/forum/satilik-av-tufekleri-ithal-av-tufekleri/beretta-686-silver-piegon-1/msg1273530/?topicseen#msg1273530
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #116 : 02 Mayıs 2015, 01:59:52 »
Onun modeli öyle :D :D :D ahahahaha Allah iyiliğinizi versin Kamil Bey :D karıştırmayın o modeli araya :D :D :D

Ahahaha
:D :D

Kardeşim onun modeli öyle...Karıştırmasana sen...
1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #117 : 02 Mayıs 2015, 02:11:04 »
Resimlerden göründüğü kadarıyla, el kundağının sağındaki ufak bir şeyi saymazsak bayağı temiz tüfekmiş ama fit/finish konusunda yine trigger plate sorunu göze çarpan bariz sorun :) Hem de çok ciddi sırıtıyor :)

Beretta'larda böyle sorunlar normal kabul etsek bile bu kadar temiz tüfeği niye satmışlar/satıyorlar ki , yakışında bir sorun mu vardı acaba ? :D

İntihar mı etsem acaba :D...Ne zormuş mal beğendirmek arkadaş tam da iyi bir satış elemanı olabilirmişim sanki derken..

Bakın sn.Aysu fikirleriniz Merkel kilit sistemi gibi taşlaşmış :D sanki ama son bir söz dükkandan çıkmadan...Bu tüfeğin tek kusuru "fiyatı!!!"gerçek olamayacak kadar uygun,hatta tam kelimesi ile..Ucuzzzz.. 8)
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 02:15:47 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #118 : 02 Mayıs 2015, 02:18:18 »
Merkel "fan"ı birisine, "sabit fikirli" demenin en kibar yolu budur herhalde, : "fikirleriniz Merkel kilit sistemi gibi taşlaşmış sanki" :D :D

Güzel... Beğendim... Zekice :D Kontranın da tersi, ters kontra :D

Fiyat fena değil evet, pazarlıkla 4500 TL'ye iner mi acep :D

Siz gönül rahatlığıyla dükkandan çıkın, sorun yok, buralar da, Beretta'nın adı da, namı da bize emanet, gözünüz arkada kalmasın :P

İntihar mı etsem acaba :D...Ne zormuş mal beğendirmek arkadaş tam da iyi bir satış elemanı olabilirmişim sanki derken..

Bakın sn.Aysu fikirleriniz Merkel kilit sistemi gibi taşlaşmış sanki ama son bir söz dükkandan çıkmadan...Bu tüfeğin tek kusuru "fiyatı!!!"gerçek olamayacak kadar uygun,hatta tam kelimesi ile..Ucuzzzz.. 8)
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Mustafa ÇAKIR 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #119 : 02 Mayıs 2015, 02:45:02 »
Kamil bey bu attığınız ilanda da var konu hazır namluları ilgilendiriyorken ve hazır siz değerli abilerimiz buradayken şu alt üst çiftelerde namlular arasının dolu yada boşluklu olması ne kazandırır?boşluklu olması soğutma açısından avantaj sağlayabilir mi?
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Huğlu-104A////ATA Freelander

• Expert Üye
« Yanıtla #120 : 02 Mayıs 2015, 02:53:16 »

Siz gönül rahatlığıyla dükkandan çıkın, sorun yok, buralar da, Beretta'nın adı da, namı da bize emanet, gözünüz arkada kalmasın :P

Pizzacı dükkanı yapmayacağınıza söz verin,sizin olsun dükkan :).
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #121 : 02 Mayıs 2015, 02:56:53 »
Kamil bey bu attığınız ilanda da var konu hazır namluları ilgilendiriyorken ve hazır siz değerli abilerimiz buradayken şu alt üst çiftelerde namlular arasının dolu yada boşluklu olması ne kazandırır?boşluklu olması soğutma açısından avantaj sağlayabilir mi?

Atış tüfeklerinde boş olması iyi,sık atıştan namlu ısınacağından daha kolay soğutma sağlar sanırım.Av modellerinde kapalı veya valmet iyi.İçeri yabancı madde, toz, nem, su girmemesi açısından.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Mustafa ÇAKIR 35

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #122 : 02 Mayıs 2015, 02:58:04 »
Tamam tamam :D

Pizzacı dükkanı yapmayacağınıza söz verin,sizin olsun dükkan :).
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #123 : 02 Mayıs 2015, 03:01:25 »

Atış tüfeklerinde boş olması iyi,sık atıştan namlu ısınacağından daha kolay soğutma sağlar sanırım.Av modellerinde kapalı veya valmet iyi.İçeri yabancı madde, toz, nem, su girmemesi açısından.

Aynen katılıyorum.

Hava ile temas yüzeyini artırdığınız her cismin sıcaklığı daha çabuk düşer/soğur. (Aslında daha hızlı termik dengeye ulaşılır. )

Yan bantların farklı tiplerinin, hızlı/yavaş soğumayla birlikte ağırlık/hafiflik ve dolayısıyla denge ile tüfeğin genel görünüm/estetiğine etkisini de sayabiliriz.

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Mustafa ÇAKIR 35

• Expert Üye
« Yanıtla #124 : 02 Mayıs 2015, 03:02:32 »
Tamam tamam :D

Ah ah..Kokuları bile geliyor..nefis,napoliten,margarita,alaturka lezzetlerde var dominos ta(bayilik alırsanız dedim)..Gece gece..Ama siz şinitzel :D sipariş ederdiniz pizzacı da işletseniz heralde :D.
« Son Düzenleme: 02 Mayıs 2015, 03:08:43 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın