Gönderen Konu: MONOBLOK-DEMİBLOK  (Okunma sayısı 77047 defa)

0 Üye ve 26 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: MONOBLOK-DEMİBLOK
« Yanıtla #75 : 01 Mayıs 2015, 16:32:59 »
Fatih bey av kültürümüz vardı, av seyahatlerimiz vardı, hatta av köpeğimiz ve av uşaklarımız vardı. Yırtıcı kuşlarla avlanmak bizim Kültürümüzde var. Sefere gider gibi ava gidermiş Padişahlar, şehzadeler. İşin özü delikli demir icat oldu herşeyimiz alt üst oldu. Herkesin elinde tüfek, herkes Avcı,  her zaman sezon  ne güzel memleket.
Ama büyük dedemizin dolma tüfeği, keçe çorabı, kar ayakkabıları ve ayak Paleti,  deri av çantası, kara barut kutusu, deri fişekliği bana çok şey anlatıyor. Dolma tüfek ile uçar kekligé atarmış rahmetli, fırsat verirmiş ava. Bunları dinleyerek, yaşayarak büyüdük. Ama şimdi 300 lira= 5+1 tüfek sonuç yukarıda yazılanlar. Gerisini yazmıyorum....

Mustafa Bey haksızsınız diyemem ama şöyle bir sıkıntımız var millet olarak bu tür konularda standardımız yok o yüzdende belli bir tarzımız oluşmuyor...
Gerek giyim kuşam gerek silah gerekse av şekli olarak adamların bir stili var.bizdeyse kaos hakim  kimimiz onlara özeniyor kimimiz ne yaptığı belli değil,hepimiz kendi doğrularımızı oluşturmuşuz öyle gelmiş öyle gidiyor.
Hele eskilerde şöyleydi böyleydiyle başlıyan cümleler biraz nostalji sevmemizdende kaynaklanıyor...o zamanlar av bolluğu avcı azlığı imrendiriyor hepimizi yoksa o dönemlerde bçoğunluğunluk aşırı derecede çok hayvan avlıyordu,hepimiz duyarız zamanında şu kadar vurdum bu kadar vurdum diye anlatan eskileri...
Çok vuran övünürmüş genelde ve iyi avcı diyede saygı görürmüş etiğe dikkat eden pek azmış...
neyse konu dağıttık biraz Özür dilerim, benim herzaman söylediğim bir şey var "avcılık bir merak,avcılığın içinde tüfek ayrı köpek ayrı bir merak"
Ben elimde kaliteli silah olmasından etkisi dışında ekstra keyif alanlardanım ;)
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #76 : 01 Mayıs 2015, 17:10:48 »
Şunu yazdığınıda şimşek çaktı ve şimdi anladığımı farkettim :) Özür dilerim.

" dairenin(merkezi hinge pin olan ve namlunun açılma harekinde çizdiği daire "

İlk yazdığınızı da şimdi yazdığınızı da okudum.

Siz ilk yazdığınızda da anlatmışsınız aslında, anlayabilmem lazımdı, hiç anlamamışım :D

Evet, arka nacağın öne bakan iç bükey kısmının düz olduğunu belki de düz değil de, bu kısmın eğrilik yarı çapına konu olan dairenin merkezinin hinge pin merkezi olmadığını, merkezlerin çakışmadığını kastetmişsiniz sanıyorum.

Evet , öyle , düz değilse de fit olmuyor kubuzdaki köprüyle. Burası düşük toleransla fit olabilse zaten, hinge pin'e karşı destek olarak sadece standing breech olmaz, standing breech üzerindeki yük de azalır. Ama burayı sıfır toleransla fit yapabilmek çok çok zor bir iş :D

En net cümleyi, üretilmiş bir tüfeği alıp ilgili bölgeyi karbon testi , is testi yaparak söyleyebiliriz tabii.

Ortalama üzeri tüm çiftelerde burasının düşük toleransla fit olması gerekir. Ancak toleransı düşürürseniz ve işçilik de iyi değilse tüfek kapanmaz hale de gelebilir, arka nacak köprüye takılabilir vs, dolayısıyla yüksek toleransla bırakmak ya da sizin de dikkatinizi çektiği gibi eğrilik yarı çapı çok yüksek şekilde (neredeyse düz görünecek şekilde) bırakmak tüfeğin son montajını ve atışa hazır!!! hale gelmesindeki süreyi düşürür, dolayısıyla maliyetleri ve tüfeğin genel mukavemetini de tabii ki.

Burayı sıfır toleransla üretebilecek bir yer var ama, biliyorum ben :D Merak ederseniz söylerim :D

Yalnız bu kadar detay hataları irdeledikçe, İtalyanlardan soğumaya başlarsınız söyleyeyim. :D

Şu tarif etmeye çalıştığım durumu tam anlatamadığımı farkettim cevabınızı okuyunca.Nacak kelimesinden ben de fişek yatağının altındaki lug,lump denen kilit elemanlarını anlıyorum.Öndeki nacak malum hinge pine yaslanıyor arkadaki de kubuz içinde bu nacağın profiline uygun dişi yuvaya yaslanması lazım normal olarak.Yanlış mı biliyorum.Ve hareket dairesel olduğundan bu yuvanın da(dışbükey) arka lump ın da(içbükey)dairenin(merkezi hinge pin olan ve namlunun açılma harekinde çizdiği daire)bir parçası(matematiksel ifadesi sektör)gibi radyal işlenmesi gerekir.Namlu altıyla geniş açı yapma koşulu ile bu kesim düz de olabilir ve bu durumda sadece tüfek tam kapandığında kubuz yuvasındaki karşılığı ile temas eder.Bizim tüfeklerde ya bu ikinci şekil var ya da kubuz içinde ilgili yuva yok(arka nacak kesimi ne şekil olursa olsun kubuza girer bu durumda).

Toparlamam gerekirse pasif kilit elemanlarının setup ından bahsediyorum.Bir de açma mandalının hareket verdiği kubuz eksenine paralel hareket eden ve hem ön hem arka nacak gerilerindeki slotlara oturan kamanın oluşturduğu aktif kilit var,ben ondan bahsetmedim o aktif kilit var bizim çiftelerde de,üstteki greener tipi çivi de açmış olduğum mevzu dışı.Side clip ise tamamen ilgisiz.Teşekkür ediyorum.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #77 : 01 Mayıs 2015, 17:13:51 »
Evet, şimdi resim de atmışsınız, bu son kez anladığımda doğru anlamışım :)

Bununla ilgili yıllar önce Av Doğa'da bir şeyler karalamıştım, hatta buranın uzun süreli kullanımdan sonra bakımıyla ilgili bazı güzel görseller de eklemiştim, evdeki bilgisayarımı açtığımda bulabilirsem ekleyeyim.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #78 : 01 Mayıs 2015, 17:42:58 »
Şunu yazdığınıda şimşek çaktı ve şimdi anladığımı farkettim :) Özür dilerim.

" dairenin(merkezi hinge pin olan ve namlunun açılma harekinde çizdiği daire "

İlk yazdığınızı da şimdi yazdığınızı da okudum.

Siz ilk yazdığınızda da anlatmışsınız aslında, anlayabilmem lazımdı, hiç anlamamışım :D

Evet, arka nacağın öne bakan iç bükey kısmının düz olduğunu belki de düz değil de, bu kısmın eğrilik yarı çapına konu olan dairenin merkezinin hinge pin merkezi olmadığını, merkezlerin çakışmadığını kastetmişsiniz sanıyorum.

Evet , öyle , düz değilse de fit olmuyor kubuzdaki köprüyle. Burası düşük toleransla fit olabilse zaten, hinge pin'e karşı destek olarak sadece standing breech olmaz, standing breech üzerindeki yük de azalır. Ama burayı sıfır toleransla fit yapabilmek çok çok zor bir iş :D

En net cümleyi, üretilmiş bir tüfeği alıp ilgili bölgeyi karbon testi , is testi yaparak söyleyebiliriz tabii.

Ortalama üzeri tüm çiftelerde burasının düşük toleransla fit olması gerekir. Ancak toleransı düşürürseniz ve işçilik de iyi değilse tüfek kapanmaz hale de gelebilir, arka nacak köprüye takılabilir vs, dolayısıyla yüksek toleransla bırakmak ya da sizin de dikkatinizi çektiği gibi eğrilik yarı çapı çok yüksek şekilde (neredeyse düz görünecek şekilde) bırakmak tüfeğin son montajını ve atışa hazır!!! hale gelmesindeki süreyi düşürür, dolayısıyla maliyetleri ve tüfeğin genel mukavemetini de tabii ki.

Burayı sıfır toleransla üretebilecek bir yer var ama, biliyorum ben :D Merak ederseniz söylerim :D

Yalnız bu kadar detay hataları irdeledikçe, İtalyanlardan soğumaya başlarsınız söyleyeyim. :D

Evet İbrahim bey aynen şu an anladığınız şekilde idi maruzatım.Fakat bu kısım fit olmayacaksa zaten ortada  köprü bırakmanın da bir esprisi yok sanırım ki bizim üreticilerimiz de köprü falan bırakmıyorlar arada(zannediyorum çünkü fotoğraflarda öyle bir şey görmüyorum)kilitlenme sadece aktif kilitlerle ve hinge pin standing breechg üzerinden gerçekleşiyor sanırım yerli tüfeklerde.Bakın satılık ilanlarında beretta 625 var yeni konulmuş.Onda da bu kısım daire kesiti gibi işlenmiş,demek bir fitting gayreti var.

Bu arada tüm riski göze alıyorum :),beretta(m :D) bu kuralları bilir ve uyar(dı :))(son seneler fittingde sukoyvermeleri maalesef izleniyor olmakla birlikte :)),diğer İtalyanları bilmem.

Ve kim yapıyormuş merak etmem mi :).Kaşıntı tutar beni :D.Lütfen söyleyiverin :).
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2015, 18:02:12 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #79 : 01 Mayıs 2015, 17:45:30 »
Aman araya 625'i sokuşturuvermeseniz hatrım kalırdı zaten :D

Bunu sıfır toleransla yapan bir yer var evet, söyleyeyim mi ?

Merkel :D
Germany :D

Evet İbrahim bey aynen şu an anladığınız şekilde idi maruzatım.Fakat bu kısım fit olmayacaksa zaten ortada  köprü bırakmanın da bir esprisi yok sanırım ki bizim üreticilerimiz de köprü falan bırakmıyorlar arada(zannediyorum çünkü fotoğraflarda öyle bir şey görmüyorum)kilitlenme sadece aktif kilitlerle ve hinge pin standing breechg üzerinden gerçekleşiyor sanırım yerli tüfeklerde.Bakın satılık ilanlarında beretta 625 var yeni konulmuş.Onda da bu kısım daire kesiti gibi işlenmiş,demek bir fitting gayreti var.

Bu arada tüm riski göze alıyorum :),beretta bu kurallara bilir ve uyar(dı :))(son seneler fittingde sukoyvermeleri maalesef izleniyor olmakla birlikte :)),diğer İtalyanları bilmem.

Ve kim yapıyormuş merak etmem mi :).Kaşıntı tutar beni :D.Lütfen söyleyiverin :).
1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #80 : 01 Mayıs 2015, 17:57:02 »
Aman araya 625'i sokuşturuvermeseniz hatrım kalırdı zaten :D

Bunu sıfır toleransla yapan bir yer var evet, söyleyeyim mi ?

Merkel :D
Germany :D

Pehh... :) Tahmin de etmiştim.. :)Ne sorarsın ey ben :).Merkel i de kırmaya çalışırken helak olma riski var gibi :D(bknz.gönderdiğiniz video).
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #81 : 01 Mayıs 2015, 18:01:04 »
Bakın David Cameron , İngiliz başbakanı , "ürettiğiniz mallardan dolayı tüketicinin helak olma riski olsun"  demiş kendi fabrika çalışanlarına :D

Evet dinleyelim, okuyalım, Holland & Holland'ın memleketi İngiltere'nin başbakanı David Cameron, bir fabrika ziyaretinde "hiç kompleks yapmadan" ne diyor mühendislerine, çalışanlarına :

http://www.telegraph.co.uk/news/politics/conservative/9729877/David-Cameron-Brits-need-to-be-more-Germanic-to-help-industry.html

"The Prime Minister said the UK can learn lessons from Germany"

The British should be "more Germanic" by training up more people

"We need frankly to have a more Germanic approach..."

"Almanlardan öğreneceğimiz hala çok şey var"

"Yaptığımız işlerde daha fazla Alman yaklaşımına ihtiyacımız var."  :D

"Kusursuz işler için, çok daha fazla Alman yaklaşımını benimsemeliyiz" :D

Ben demiyorum, Holland & Holland'ın da başbakanı olan adam diyor :D

Niye öyle demiş ki acaba ? Sizin fikriniz nedir Kamil Bey ? :D Neden daha fazla İtalyan, İspanyol ne bileyim Fransız falan filan dememiş de "kusursuzluk için Alman yaklaşımına ihtiyacımız var" demiş acaba ? :D

Pehh... :) Tahmin de etmiştim.. :)Ne sorarsın ey ben :).Merkel i de kırmaya çalışırken helak olma riski var gibi :D(bknz.gönderdiğiniz video).
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #82 : 01 Mayıs 2015, 18:19:55 »
Alman halkı bana göre "rahatsız" :)(parantez içinde :)).Ekstrem düşünce ve icraatta üst limit tanımadıkları biliniyor(gene parantez içinde ve muhtelif dokümantasyona web üzerinden de ulaşmak mümkün :))ve bu naturalarında var(Japonlar da bir tür Alman :D ),bu ekstrem performansı ehven fiyatlara sunabiliyorlar da,İngiliz veya sair milletler aynı performansa roketle erişilebilen maaşlar talep ederler(normal psikoloji :)).
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #83 : 01 Mayıs 2015, 18:32:05 »
Evet, Alman'lar rahatsız, İtalyan'lar da aşırı rahat :D

Yalnız bir şey dikkatimi çekti, Londra tüfek üreticileri de dahil, bazı Alman tüfek üreticilerine deri lüks çanta yapan firmalar arasında İtalyanlar göze çarpıyor.

Biraz araştırdım, İtalyanların, deri, deri işleme, çanta, ayakkabı vs konularında da (bir miktarını önceden de bildiğim) başarı hikayelerine ve çok kaliteli üretimlerine rastladım.

Bunu da biraz irdeledim ve bir bilgiye denk geldim. İtalyanlar deri ve deriyi işlemede çok iyiymiş, sebebi ise "mafyanın" deriye aşırı düşkünlüğüymüş :D

"Nasıl ya?" dedim kendi kendime... :D Kaliteli mal yapan bir sektör var, kalkınmış bir sektör belli ki ama kalkınma sebebine bakın, mafya deri severmiş :D Kaliteli, çok kaliteli, kusursuz deri ve deri ürünleri konusunda geliştirmişler kendilerini... Tebrik etmek lazım :D

Ha bir de, makarna ve pizza, onlar da çok iyi :D

Alman halkı bana göre "rahatsız" :)(parantez içinde :)).Ekstrem düşünce ve icraatta üst limit tanımadıkları biliniyor(gene parantez içinde ve muhtelif dokümantasyona web üzerinden de ulaşmak mümkün :))ve bu naturalarında var(Japonlar da bir tür Alman :D ),bu ekstrem performansı ehven fiyatlara sunabiliyorlar da,İngiliz veya sair milletler aynı performansa roketle erişilebilen maaşlar talep ederler(normal psikoloji :)).
1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #84 : 01 Mayıs 2015, 18:37:02 »
Deri işleri iyi.Makarna pizzaları iyi.Beretta ları iyi :D.
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2015, 18:38:11 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #85 : 01 Mayıs 2015, 18:44:38 »
beretta mı caesar guerinimi Kamil bey ?
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #86 : 01 Mayıs 2015, 18:46:25 »
Vay arkadaş, ne Beretta'ymış :D

Polat Bey, bu tip çoktan seçmeli sorularda mutlaka bir de "hiç biri" seçeneği olurdu ama, atlamışsınız sanırım :D
1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #87 : 01 Mayıs 2015, 18:55:48 »
beretta mı caesar guerinimi Kamil bey ?

Polat bey,işçilik ve finiş olarak cesar guerini epey bir üstün aynı fiyat baremindeki ürünlerde ama ben beretta 680 platformunu mekanik ve sistem olarak dünyadaki diğer tüm marka modellerden(fiyattan bağımsız olarak hatta) üstün görürüm(açık ki kişisel düşüncem).Nispeten basit görünen yapısının aldatıcı olduğunu,altında kusursuzluğa çok yaklaşmış bir tasarıma ulaşabilmiş çok yoğun bir zihin ve mühendislik emeğinin ve hesaplamalarının olduğunu düşünüyorum.

İbrahim bey şu anda gayet müstehzidir sanıyorum :D.
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2015, 18:58:37 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #88 : 01 Mayıs 2015, 19:03:00 »
Bu konuda Kamil bey'e tamamen katılıyorum..Elime aldığımda ve görsel kusurlarda Caesar Guerini'nin işçilik ve finishing olarak çok daha önde olduğunu söylemek mümkün..Ve fakat Special olan bir 686-687 nin tetik grubu ve mekanizması çok daha kusursuz geliyor bana..
Beretta nın marka değerinin çok daha üstün oluşu ve ikinci eldeki talebi her seferinde dönüp dönüp Beretta almamıza sebep oluyor..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #89 : 01 Mayıs 2015, 19:08:28 »

Kusursuzluğa yakını var,

Kusursuzluğa çok daha yakını var = Germanic Approach :D

Saygılar , ne diyelim :D

Polat bey,işçilik ve finiş olarak cesar guerini epey bir üstün aynı fiyat baremindeki ürünlerde ama ben beretta 680 platformunu mekanik ve sistem olarak dünyadaki diğer tüm marka modellerden(fiyattan bağımsız olarak hatta) üstün görürüm(açık ki kişisel düşüncem).Nispeten basit görünen yapısının aldatıcı olduğunu,altında kusursuzluğa çok yaklaşmış bir tasarıma ulaşabilmiş çok yoğun bir zihin ve mühendislik emeğinin ve hesaplamalarının olduğunu düşünüyorum.

İbrahim bey şu anda gayet müstehzidir sanıyorum :D.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #90 : 01 Mayıs 2015, 19:12:13 »
Ya arkadaşlar, bu Beretta size ne yapmış böyle :D

Nasıl bu kadar sağlam zehirlemiş zihinleri, valla helal olsun Beretta'ya :)

"Dönüp dönüp Beretta almak" mı ? Allah'ım!!! Düşüncesi bile geriyor ya, kara basan gibi bir şey...  :D

Bu konuda Kamil bey'e tamamen katılıyorum..Elime aldığımda ve görsel kusurlarda Caesar Guerini'nin işçilik ve finishing olarak çok daha önde olduğunu söylemek mümkün..Ve fakat Special olan bir 686-687 nin tetik grubu ve mekanizması çok daha kusursuz geliyor bana..
Beretta nın marka değerinin çok daha üstün oluşu ve ikinci eldeki talebi her seferinde dönüp dönüp Beretta almamıza sebep oluyor..
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Polat OLUR, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #91 : 01 Mayıs 2015, 19:13:32 »
Ben mesajlara teşekkür etmesini CİDDEN bilmiyorum..Ama hepinize teşekkür ederim..:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• Expert Üye
« Yanıtla #92 : 01 Mayıs 2015, 19:16:26 »

Teşekkür ederim Tuncay bey.Beretta nın saydığınız alanlarda tek ciddi rakibi browning ve miroku ürünleridir.Aynı amaçlara çok farklı rotalardan ve farklı ergonomi ve stillerlede gelseler ulaşmışlardır.Silahçılık bilgi ve donanımları gayet benzer fakat uygulama ve sistematikleri tamamen birbirine zıttır.Beretta bir problematiğe çözüm bulmada daha pratiktir browning e göre.Gene tamamen kişisel düşüncelerimdir.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #93 : 01 Mayıs 2015, 19:17:28 »
Bir sidelock Merkel'e küçük sınıf bir otomobil parası vermekte beni gererdi herhalde :)..:)
Biz o paraya bir Beretta Bir Zoli Bir Benelli Bir Browning alıp tepe tepe kullanırdık...:)..:)
Öyle düz tepelerde keklik, açık alanda çulluk yumuşak alanlarda bıldırcın avında kullanmak zorunda kalmazdık..:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #94 : 01 Mayıs 2015, 19:20:36 »
Browning , Browning'tir. :)

10 kg'luk tüfek yapsa da, Beretta'nın "vardır bir bildiği" deyip Browning'in karşısında esas duruşunu göstermesi, saygıda kusur etmemesi en adili olur. :D

:))))
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

• Expert Üye
« Yanıtla #95 : 01 Mayıs 2015, 19:21:25 »
Sn.Ünlütürk,
FN Üretimi ve Backbored olmayan bir Browning'e sempati ötesi sevgim çocukluğumdan beri vardır..
Benim için alt üst bir çiftenin zirvesi B25 bir Superposed tır..
Ama aynı işi çok çok daha ucuza fazlasıyla gören Berettaya herzaman saygım vardır..:)
Bence Beretta yı üstün kılan şey Alınabilr fiyata fiyatının üstünde kalite ve marka değeri sunabilmesidir..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #96 : 01 Mayıs 2015, 19:29:07 »
 :)
Ya arkadaşlar, bu Beretta size ne yapmış böyle :D

Nasıl bu kadar sağlam zehirlemiş zihinleri, valla helal olsun Beretta'ya :)

"Dönüp dönüp Beretta almak" mı ? Allah'ım!!! Düşüncesi bile geriyor ya, kara basan gibi bir şey...  :D

Sıfırı 5000 Türk lirasına boss sistem bir kilitleme( bifurcated lumps),sektirmeyen sarsıntı emniyetli bir tek tetik,iyi tasarlanmış ejektör,soğuk dövme cr.mo düz namlu,çapaksız işlenmiş gene 4140 gövde,sekmeli iğneler,değiştirilebilir kilit dili ve hinge pin  olan Avrupa bir tüfek alabiliyorsunuz daha ne olsun :).
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2015, 19:56:39 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #97 : 01 Mayıs 2015, 19:42:54 »
Browning(japon olanlar gayet tabi)aynı vasıfta veya belki az daha iyi ve sağlam olabilir beretta 680 le karşılaştırırsak ama onun da beretta da olmayan bazı şüpheli yönleri var bana göre.

Bir kere saha koşullarında içeri çer çöp ot böcek girebilecek çok fazla açıklığı var kasa altında.İkincisi tüfeği kuran tahtıravalli gibi düzenek kastırmaya ve akabinde eğilmeye müsait bir yapıda.Mekanizma içinde biriken kir pas vs bu parçanın hareketine muhalefet ederse ve kullanıcı zorlarsa eğilebilir bu parça ve değişimi hele bir de gravürü varsa epey bir ustalık ister veya tekrar doğrultması gene ustalık ister.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #98 : 01 Mayıs 2015, 19:44:05 »
Bu kadar yorumdan anladığım kadarıyla şimdi ben bir tüfek gördüğümde namlusunda ek yeri görmezsem ona demiblock diyebilirim sayın abilerim değil mi ?
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

• Expert Üye
« Yanıtla #99 : 01 Mayıs 2015, 19:52:36 »
Bu kadar yorumdan anladığım kadarıyla şimdi ben bir tüfek gördüğümde namlusunda ek yeri görmezsem ona demiblock diyebilirim sayın abilerim değil mi ?

Demiblokta kilit ayakları da namluya entegre olacak,sonradan kaynaklanmış olmayacak.Çoğu tüfekte namluda ek yeri olmasa bile ayaklar kaynakla eklidir.demiblokta hem namluda ek yoktur hem de ayaklar namlunun parçasıdır,sonradan kaynakla ekleme değildir ve zaten çok az görülen genellikle aşırı pahalı tüfeklerde olan bir özellik.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Mert PASTIRMACI, Mustafa ÇAKIR 35