Gönderen Konu: MONOBLOK-DEMİBLOK  (Okunma sayısı 77054 defa)

0 Üye ve 28 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Ynt: MONOBLOK-DEMİBLOK
« Yanıtla #25 : 01 Mayıs 2015, 03:05:24 »
Bu arada royalin de royali demişsiniz, hoşuma gitti bu ifade :)

Ama oraya gidebilmek için yol uzun :)

Demibloc namlunun yanında, namlu içi işleme metodları, tüfeğin gaz tahliyesiyle ilgili teknik özellikleri, kubuz sökülmeden değiştirilebilir iğne seti, değiştirilebilir menteşe pimi, özel üst düzey blueing-blacking-browning teknikleri vs vs... Yol uzun :)

Çok gerideyiz.. İnanın çok gerideyiz... Öyle böyle değil, inanılmaz geriden geliyoruz. 

Pierced primerler değil mi.O asimetrik vida gibi iğne yatağı ve yatağı dıştan sabitleyen ortası delik vida.Deli sayıklamaları gibi,kim uğraşır.Yalnız tüm çiftelerde menteşe pimi değiştirilebilir zannediyordum,Akus ta dahi değiştirilemez olmasına çok şaşırdım,boşluk alma operasyonun başrolünde oysa ki o ve hook dedikleri pimi saran namlu ayağının çengele benzeyen kısmı.
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2015, 03:07:29 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #26 : 01 Mayıs 2015, 03:10:37 »
Çok teşekkür ederim, iltifat bunlar :) Sağolun.

Demibloctaki namlu birleştirme metodunda, daha "esnek" ve dolayısıyla daha kaliteli çelik kullanmalısınız, aksi takdirde namluları birleştirmek ölüm olur... Üst düzey Best Guns ligindeki tüfeklerin namlu çelikleri daha esnektir.

Aslında, London Proof Center'in , bu esneklikte çeliğin içerisine çok daha sert malzeme olan kromun (üstelik mikronluk incelikte) kaplanması konusundaki kaygısı da bundan... Silahın atış performansını da etkileyeceğini söylemekle birlikte, London Proof Center, tüfeğin namlu içine hiç bir kaplama işinin yapılmamasını ister.

Daha önce de burada konusu geçmişti sanırım, kiminle konuştum hatırlamıyorum ama aynı konu geçmişti, Kurzzeit gibi Alman harikası :) saniyede milyon kare çekebilen bir kamerayla , bir İtalyan Perazzi tüfeğin patlama anını izlemiştim, namlu içindeki patlama basıncı ve hareket eden mühimmatı, yılanın boğazındaki kurbağanın yaptığı boğuma benzer şekilde görebiliyorsunuz ve esneyen namlu atıştan kısa bir süre sonra eski haline geliyordu. (Perazzi namlu içini krom kaplama yapmayan benim bildiğim tek İtalyan. Namlu çeliği üst düzey kalitededir.) Aha, bir İtalyanı mı övdüm ne ? :D

4140 kaynak tutmuyor mu hocam :)(affınıza sığınarak aklıma bu geldi neden acaba derken ve demibloc un çok eski bir teknik olması hasebiyle).Bunu ilk defa duyuyorum,demibloc için çeliğin de farklı olması gerektiğini.Biraz detaylandırma imkanınız varsa çok sevinirim,gerçekten bizler için bulunmaz bir bilgi kaynağısınız,yukarıda Merkel ile ilgili söyledikleriniz de hiçbir yerde bulunamayacak çok değerli bilgiler.Varolun.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Gökhan AKDOĞAN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 01 Mayıs 2015, 03:10:39 »
Aslında bu işlemler ülkemizde yapılabilir.Seri üretim olmasa da en azından bir yerlerden başlamak adına.Sıradan monobloc bir namlulu special çifteler bile 20000 gibiyken.Daha kalite namlu ,monobloktan daha zor bir sistem ve bunun maliyeti göz önüne alınırsa.Gidip bir Merkel siparişi vermek daha sağlıklı ve ucuz olacaktır.Yinede ben bu sistemi yapabilirim bunu başarabilecek kadar da kendime güveniyorum diyen bir üretici görmek istiyorum açıkçası.Malesef bir tane bile numune  yapabilecek cesareti olan yok.Sn AYSU 50 sene demişsiniz ama çok iyimser olmuş.Bence en az 100 sene gerideyiz.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK, Mustafa ÇAKIR 35

• Expert Üye
« Yanıtla #28 : 01 Mayıs 2015, 03:14:16 »
Bu konu aklıma sevgili beretta mın :D kilit sisteminde benzer bir sistem kullanılamaz mı sorusunu getirdi.Rektifiye de kilit elemanını değiştireceklerine bushingi(kilidin yuvası olacak olan)değiştirseler daha kolay, ucuz ve kişinin kendisinin dahi yapabileceği bir işlem olurdu diye aklıma geldi.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #29 : 01 Mayıs 2015, 03:18:30 »
Deli sayıklamaları gibi evet :D Kim uğraşır bilmem, ama keşke uğraşılsa.

Tüm çiftelerde, bir şekilde menteşe pimini değiştirebilirsiniz. Bazısı yatağına çakılmıştır, hatta kaynatılmıştır bile, bunu bile mengenede vura vura değiştirebilirsiniz. Ancak tasarım, bu değişim öngörülerek yapılmamıştır. Zordur, ciddi usta mahareti gerektirir. Hani size bir ara, Beretta'nın (gene İtalyana laf sokuyorum :) ) el kundağı içindeki , kafası çürütülerek çıkarılabilen lanet bir perçinden bahsetmiştim ya, :) hah aynen o mantık... O perçini de oradan sökebilmiştim :) Tasarım modüler değildi ama, değiştirilebilsin diye tasarlanmamıştı :)

Vidalı, yollu, çıkarılabilir şekilde tasarlanmış olanları, kendi evinizde bile değiştirebilirsiniz. Benim kastettiğim bu özel olarak kolaylıkla değiştirilebilsin diye tasarlanmış olanlar.

Boşluk ilk olarak hinge pin'de başlar, hinge pin'de oluşan en ufak bir boşluktan sonra yapılacak her atış, kilit sistemine büyük balyoz darbeleri gibi iner ve hinge pin sıkıyken neredeyse hiç yük binmeyen kilit elemanlarına her atışta büyük darbe indirilir. Bundan dolayı, tüfekte boşluk hissedilir seviyeye geldiğinde, hinge pin'den önce ya da daha çok kilit nacaklarındaki boşluklar farkedilir genelde.

Pierced primerler değil mi.O asimetrik vida gibi iğne yatağı ve yatağı dıştan sabitleyen ortası delik vida.Deli sayıklamaları gibi,kim uğraşır.Yalnız tüm çiftelerde menteşe pimi değiştirilebilir zannediyordum,Akus ta dahi değiştirilemez olmasına çok şaşırdım,boşluk alma operasyonun başrolünde oysa ki o ve hook dedikleri pimi saran namlu ayağının çengele benzeyen kısmı.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #30 : 01 Mayıs 2015, 03:21:53 »
Çok teşekkür ederim, iltifat bunlar :) Sağolun.

Demibloctaki namlu birleştirme metodunda, daha "esnek" ve dolayısıyla daha kaliteli çelik kullanmalısınız, aksi takdirde namluları birleştirmek ölüm olur... Üst düzey Best Guns ligindeki tüfeklerin namlu çelikleri daha esnektir.

Aslında, London Proof Center'in , bu esneklikte çeliğin içerisine çok daha sert malzeme olan kromun (üstelik mikronluk incelikte) kaplanması konusundaki kaygısı da bundan... Silahın atış performansını da etkileyeceğini söylemekle birlikte, London Proof Center, tüfeğin namlu içine hiç bir kaplama işinin yapılmamasını ister.

Daha önce de burada konusu geçmişti sanırım, kiminle konuştum hatırlamıyorum ama aynı konu geçmişti, Kurzzeit gibi Alman harikası :) saniyede milyon kare çekebilen bir kamerayla , bir İtalyan Perazzi tüfeğin patlama anını izlemiştim, namlu içindeki patlama basıncı ve hareket eden mühimmatı, yılanın boğazındaki kurbağanın yaptığı boğuma benzer şekilde görebiliyorsunuz ve esneyen namlu atıştan kısa bir süre sonra eski haline geliyordu. (Perazzi namlu içini krom kaplama yapmayan benim bildiğim tek İtalyan. Namlu çeliği üst düzey kalitededir.) Aha, bir İtalyanı mı övdüm ne ? :D

Hertürlü iltifatı fazlasıyla hakettiğinizi düşünüyorum açıkçası.Bu bilgiler yılların ve sonsuz araştırma arzusunun birikimi olmalı ve esirgemeden paylaşmanız hertürlü takdirin üzerinde bence,tekrar teşekkürler.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #31 : 01 Mayıs 2015, 03:26:04 »
Valla ben de aynı mantıkla, aynısını yaptım Suat Bey :D Çok daha ucuza geliyor.

Bir de kur 2.2 TL'ler seviyesindeyken TL anlaştım siparişi verdim, , üretimin ortasına gelinmedi daha, kur 3.0 TL oldu :D

Tüfek elime geçtiği gün, Euro fiyatı üzerinden Osman Abi'ye satsam alır mı acaba :D :D  Osman Abi, tüfek özel olarak true chopper lump namlu yapılıyor, onu da göz önünde bulundur :D

Gidip bir Merkel siparişi vermek daha sağlıklı ve ucuz olacaktır.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #32 : 01 Mayıs 2015, 03:27:17 »
Eksik olmayın sağolun Kamil Bey 

Hertürlü iltifatı fazlasıyla hakettiğinizi düşünüyorum açıkçası.Bu bilgiler yılların ve sonsuz araştırma arzusunun birikimi olmalı ve esirgemeden paylaşmanız hertürlü takdirin üzerinde bence,tekrar teşekkürler.
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #33 : 01 Mayıs 2015, 03:30:35 »
Ah ah, "sevgili Beretta'nızın" girmediği konu yok ki zaten :D

Ah o Beretta... :D

Bu konu aklıma sevgili beretta mın :D kilit sisteminde benzer bir sistem kullanılamaz mı sorusunu getirdi.Rektifiye de kilit elemanını değiştireceklerine bushingi(kilidin yuvası olacak olan)değiştirseler daha kolay, ucuz ve kişinin kendisinin dahi yapabileceği bir işlem olurdu diye aklıma geldi.
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #34 : 01 Mayıs 2015, 03:40:48 »
Şaka şaka, Beretta'ya saygımız sonsuz :P
1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #35 : 01 Mayıs 2015, 03:44:13 »
Siz nacaklardaki boşluk deyince bizim çiftelerde(Akusta öyle)nacak(görünürde var da fonksiyonel olarak) var mı? Varsa bile kubuz orta köprüsü var mı ki nacağın temas ederek oturduğu ve menteşe piminin üzerindeki yükü bölüşen,belki de tamamen alan kısımdan bahsediyorum.Zira fotoğraflarda bu pek belli olmuyor,elime alıpta da incelemedim açıkçası.

Varsa bile şu bariz;nacak circle fitting değil yani radyal,namlu açılma hareketinin oluşturduğu daire nin sektörü gibi değil.Düz.Düz ve gerçekten kubuz yuvasına oturacakmış gibi kimi fotolarda namluyla geniş açılı kimilerinde dik açılı gibi görüyorum ki bu bariz olarak orta köprü yok demek.Bilmem siz ne düşünüyorsunuz bu konu da.Circle fitting in baklava dilimleri gibi temas eden fitting e göre atış stresini daha iyi karşıladığı düz nacakların atışta namluyu daha da açmaya çalıştığını bir imalatçının forum mesajlarında okumuştum.
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2015, 03:56:44 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 01 Mayıs 2015, 03:44:57 »
Nurella cevabını vermiş konuyu gördükten sonra :D :D

çoklu resim upload
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 01 Mayıs 2015, 04:01:38 »
Valla ben de aynı mantıkla, aynısını yaptım Suat Bey :D Çok daha ucuza geliyor.

Bir de kur 2.2 TL'ler seviyesindeyken TL anlaştım siparişi verdim, , üretimin ortasına gelinmedi daha, kur 3.0 TL oldu :D

Tüfek elime geçtiği gün, Euro fiyatı üzerinden Osman Abi'ye satsam alır mı acaba :D :D  Osman Abi, tüfek özel olarak true chopper lump namlu yapılıyor, onu da göz önünde bulundur :D

Aklın yolu bir ibrahim bey.Yerli tüfek parasına kim merkel almaz ki ? Sıkıldık artık numaralı dipçik standart gravür monobloc namlu.Üstüne bir de 20000 tl rakamını görünce yerli silah sanayimizin teknolojik olarak olmasada fiyat standardında avrupalı rakiplerine yetiştiğini görüyoruz.Demiştim ya nereden tutsak bişeyler hep eksik hep yarım....

BİGA/1979

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #38 : 01 Mayıs 2015, 04:26:15 »
Akusta var ve zaten yegane kilit noktası bu iki nacak yuvası.

Yani nacaktan kastettiğim, namlunun nacağı. Yani İngilizce "lump" denilen kısım. İki tane kilit yuvası var. Ön nacakta ve arka nacakta. Üstten herhangi bir kilit yok (Greener gibi, Doll's Head gibi vs). Normalde üstten de kilit olduğunda, yükün öndeki nacağa binmeyecek şekilde , asıl yükü arkadaki nacağın kaldıracağı şekilde bir tasarım öngörülmüş Öndeki nacak yük çekmekten daha ziyade, guide - rehber görevi görüyor. Kiminde bu ön nacak bu yüzden köşeli değil sadece radyal yapılır.

Akus, H&H tarzını benimsemiş, dolayısıyla üstten kilit yok. İki namlu nacağına da yük binecek şekilde bir tasarım, yani ön guide - rehber nacağa da, arka asıl kilit nacağına da...

Aslında tüfeğin patlama esnasında namluya uygulanan kuvvet sadece yukarı yönde değil. Örneğin sağ namlu patladığında, namlu sola doğru da dönmek ister ve sağ namlu breech noktasının kubuzla teması neredeyse sıfıra inecek kadar namlu sola doğru esneyebilir.Aynı şekilde sol namlunun patlamasında da, sol fişek yatağının breech kısmının kubuzla teması neredeyse kesilecek gibi olur. Dolayısıyla aslında namluya uygulanan kuvvet vektörel bir bileşke kuvvet. Burada , hinge pin ve ön nacağın hinge pin'e oturan radyali arasında sorun yoksa, namlu nacaklarındaki kilit yükü çok rahattır. Asıl esneme, sola ve sağa doğru oluşur.

İngilizler,  ağırlıklı olarak bunu estetikten taviz vermemek adına göz ardı etmiş. Ancak daha nadir de olsa, İngilizlerde de, (aşağıdaki Purdey örneğinde olduğu gibi) bunu namlunun sağ ve sol yanından, yaklaşık 45 derece açıyla tıraşlayarak kubuzun kilit sistemi kadar önemli bir rol oynayarak patlama anında mukavemete yardımcı olması için sağdan ve soldan patlama anında, namluyu tam sarmalayacak şekilde bir tasarım yapmış. Günümüzde , her ikisini de yapan üreticiler var.

Flat Breech Holland and Holland

Radial Breech Purdey

Flat Breech Merkel'in "British stili" modellerinde

Radial Breech Merkel'in "Alman stili" modellerinde

Siz nacaklardaki boşluk deyince bizim çiftelerde(Akusta öyle)nacak var mı? Varsa bile kubuz orta köprüsü var mı ki nacağın temas ederek oturduğu ve menteşe piminin üzerindeki yükü bölüşen,belki de tamamen alan kısımdan bahsediyorum.Zira fotoğraflarda bu pek belli olmuyor,elime alıpta da incelemedim açıkçası.

Varsa bile şu bariz;nacak circle fitting değil yani radyal,namlu açılma hareketinin oluşturduğu daire nin sektörü gibi değil.Düz.Düz ve gerçekten kubuz yuvasına oturacakmış gibi kimi fotolarda namluyla geniş açılı kimilerinde dik açılı gibi görüyorum ki bu bariz olarak orta köprü yok demek.Bilmem siz ne düşünüyorsunuz bu konu da.Circle fitting in baklava dilimleri gibi temas eden fitting e göre atış stresini daha iyi karşıladığı düz nacakların atışta namluyu daha da açmaya çalıştığını bir imalatçının forum mesajlarında okumuştum.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Mustafa ÇAKIR 35

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #39 : 01 Mayıs 2015, 04:30:44 »
;D

Nurella cevabını vermiş konuyu gördükten sonra :D :D

çoklu resim upload
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 01 Mayıs 2015, 07:26:14 »
Akusta var ve zaten yegane kilit noktası bu iki nacak yuvası.

Yani nacaktan kastettiğim, namlunun nacağı. Yani İngilizce "lump" denilen kısım. İki tane kilit yuvası var. Ön nacakta ve arka nacakta. Üstten herhangi bir kilit yok (Greener gibi, Doll's Head gibi vs). Normalde üstten de kilit olduğunda, yükün öndeki nacağa binmeyecek şekilde , asıl yükü arkadaki nacağın kaldıracağı şekilde bir tasarım öngörülmüş Öndeki nacak yük çekmekten daha ziyade, guide - rehber görevi görüyor. Kiminde bu ön nacak bu yüzden köşeli değil sadece radyal yapılır.

Akus, H&H tarzını benimsemiş, dolayısıyla üstten kilit yok. İki namlu nacağına da yük binecek şekilde bir tasarım, yani ön guide - rehber nacağa da, arka asıl kilit nacağına da...

Aslında tüfeğin patlama esnasında namluya uygulanan kuvvet sadece yukarı yönde değil. Örneğin sağ namlu patladığında, namlu sola doğru da dönmek ister ve sağ namlu breech noktasının kubuzla teması neredeyse sıfıra inecek kadar namlu sola doğru esneyebilir.Aynı şekilde sol namlunun patlamasında da, sol fişek yatağının breech kısmının kubuzla teması neredeyse kesilecek gibi olur. Dolayısıyla aslında namluya uygulanan kuvvet vektörel bir bileşke kuvvet. Burada , hinge pin ve ön nacağın hinge pin'e oturan radyali arasında sorun yoksa, namlu nacaklarındaki kilit yükü çok rahattır. Asıl esneme, sola ve sağa doğru oluşur.

İngilizler,  ağırlıklı olarak bunu estetikten taviz vermemek adına göz ardı etmiş. Ancak daha nadir de olsa, İngilizlerde de, (aşağıdaki Purdey örneğinde olduğu gibi) bunu namlunun sağ ve sol yanından, yaklaşık 45 derece açıyla tıraşlayarak kubuzun kilit sistemi kadar önemli bir rol oynayarak patlama anında mukavemete yardımcı olması için sağdan ve soldan patlama anında, namluyu tam sarmalayacak şekilde bir tasarım yapmış. Günümüzde , her ikisini de yapan üreticiler var.

Flat Breech Holland and Holland

Radial Breech Purdey

Flat Breech Merkel'in "British stili" modellerinde

Radial Breech Merkel'in "Alman stili" modellerinde

Tüfekleri geçiyorum.Ülkemizdeki üreticilerde böyle tetik tertibatı yapabilecek firma varmı ? Çok şık gerçekten.

BİGA/1979

Çevrimdışı Tirdad SETAYESHI

• *
« Yanıtla #41 : 01 Mayıs 2015, 08:16:18 »
teşekkürler tolga bey.fakat benim anlamadığım hangisi daha iyi .yani metod dışında avcıya sağladığı yara-zarar var mı ?yani ben demiblok yada monoblok kullandığımda hangisi daha iyi olacak?
Çok güzel anlatmış arkadaşlar; ben yivsiz tüfekler konusunda onlar kadar çok bilmiyorum ancak şu kesindir basınca maruz kalan herşeyde tek parçada üretilmiş olan daha dayanıklı ve daha iyidir...
  • Blaser R8 Professional .30-06 Springfield
  • Blaser F3
  • Browning Maxus
  • Chesapeake Bay Retreiver
Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden,rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar. ATATÜRK
[img width=180 height=180]https://i.ibb.co/GpHQ3tL/photo-2019-01-16-09-

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Mustafa ÇAKIR 35

• *
« Yanıtla #42 : 01 Mayıs 2015, 08:24:57 »
Tüfekleri geçiyorum.Ülkemizdeki üreticilerde böyle tetik tertibatı yapabilecek firma varmı ? Çok şık gerçekten.
Aslında üretirler üretmesine (her geçen gün çevre ülkeler de dahil olmak üzere ünlü avrupa firmalarına parça ve özellikle kundak üreten kıyıda köşede gözden uzak kalmış kişilerle katşılaşıyorum) de mesele maliyet meselesi.. AKUS bir ustaya günlük 1000-2000 TL verebilir mi? verebilirse kaç kişiye verebilir? hadi verdi ürettiği tüfekleri kaça satabilir? satarsa kaç tane satabilir? zamanında Sadık Akdaşın özel ürettiği 7 pimli tam çakmak tüfekleri kaç ay sitede durdu satılmadı (hep almadığım için pişmanlık duyacağım o ayrı) mesele bu...
  • Blaser F3
  • Browning Maxus
Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden,rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar. ATATÜRK

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 01 Mayıs 2015, 09:33:26 »
Aslında üretirler üretmesine (her geçen gün çevre ülkeler de dahil olmak üzere ünlü avrupa firmalarına parça ve özellikle kundak üreten kıyıda köşede gözden uzak kalmış kişilerle katşılaşıyorum) de mesele maliyet meselesi.. AKUS bir ustaya günlük 1000-2000 TL verebilir mi? verebilirse kaç kişiye verebilir? hadi verdi ürettiği tüfekleri kaça satabilir? satarsa kaç tane satabilir? zamanında Sadık Akdaşın özel ürettiği 7 pimli tam çakmak tüfekleri kaç ay sitede durdu satılmadı (hep almadığım için pişmanlık duyacağım o ayrı) mesele bu...
Sadık ustayı o yüzden takdir etmişimdir.Bir hedef belirlemiş ve bunu başarmış.Bir şeyler yapabileceğini isatlamış bir usta.Çifte tüfek üretimi el işçiliği ve uğraş gerektirdiği için fiyatların seri üretim tüfeklerden pahalı olmasıda normal.Ancak aynı marka special bir tüfekle sıra bir tüfeğin namluları ve çalışma sistemleri aynı iken aradaki 5 ila 10 kattan fazla fiyat farkı istenmesi biraz anormal.Fiyat farkı numaralı dipçik ve gravür için mi ?

BİGA/1979

• *
« Yanıtla #44 : 01 Mayıs 2015, 10:16:48 »
eğer Sadık akdaşın ürettikleriyse sorduğunuz mesele el işçiliği idi ki bizzat kendisi tarafından yapılmıştı. Sidelock sistemini numunelik kendisi için H&H sistemini yapmıştı.. Haliyle de fiyat yüksekti.. normal AKUS ile ortsk yanı kilit sistemi ve namlusu olabilirdi.,
Zaten fiyatı da yükseltrn hep el işçiliği olayı...
  • Blaser F3
  • Browning Maxus

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #45 : 01 Mayıs 2015, 10:32:44 »
Herşey söylenmiş :)
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #46 : 01 Mayıs 2015, 10:38:37 »
;D

:))))))))) Nurella cevap vermiş

Şaka bir yana  3 kg gelen zarif gravurlu bir L serisi varken

Bir Game gun dışında bir Browning in kapkara kubuzu 3300 ağırlığı ile :) avda tasinacagina inanmıyorum..
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #47 : 01 Mayıs 2015, 11:11:52 »
Browning , Browning'tir. :)

10 kg'luk tüfek yapsa da, Beretta'nın "vardır bir bildiği" deyip Browning'in karşısında esas duruşunu göstermesi, saygıda kusur etmemesi en adili olur. :D

:))))))))) Nurella cevap vermiş

Şaka bir yana  3 kg gelen zarif gravurlu bir L serisi varken

Bir Game gun dışında bir Browning in kapkara kubuzu 3300 ağırlığı ile :) avda tasinacagina inanmıyorum..
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #48 : 01 Mayıs 2015, 11:27:57 »
Bir tüfeğin Monoblock yada Demiblock olması o tüfeğin Ömrünü belirler mi? HAYIR!
Bir tüfeğin namlu içinin kromlumu olduğu kromsuz mu olduğu Patternini etkiler mi? HAYIR ! Bu bilimsel bir verimidir? HAYIR!
Penetrasyonu etkiler mi? HAYIR!  Penetrasyonu etkilediğine dair BİLİMSEL BİR VERİ varmıdır? HAYIR!
Demiblock bir tüfek Monoblock kaç tüfek satın alabilir fiyatıyla? ÇOK!
Sevmediğim kalitesini beğenmediğim özensiz bir SILVER PIGEON BERETTA ARJANTİNDE SORUNSUZ KAÇ FİŞEK ATAR? 1.500.000..
Krom kaplı olmayan bir namluyu seri bittikten sonra DT Berettacılar ÇAY İÇİP SOHBET ederken temizlemezseniz ne olur..Zamanla Bozulur..!
Yurdum avcısının iyi yapılmış bir monoblock namluyu ava fişek atarak eskitebilme şansı nedir? 0!
Selam ve saygılarımla
Cumamız mübarek olsun..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Mustafa ÇAKIR 35, Emrah AKDENİZ, Mustafa EMEK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #49 : 01 Mayıs 2015, 11:39:49 »
:D

Yani sevgili Tuncay Hocam, Best Guns liginde, "kaç fişek atar", "av vurur mu" gibi sorular sorulmaz zaten, bu çok daha alt liglerin soruları :)

Bir üretici sidelock yapabilmek için neden uğraşır? Daha çok fişek atabilsin diye de değil, avı daha iyi vursun diye de değil tabii ki.

O ligin kabul edilme şartları da , kaygıları da çok farklı :)

.....
.....
Yani av vurmak için çok gerekli mi? Değil tabii ki...

Ama benzer mantıkla baktığımız zaman Best Guns ligine girmek de çok büyük bir gereklilik değil :)

Bir tüfeğin Monoblock yada Demiblock olması o tüfeğin Ömrünü belirler mi? HAYIR!
Bir tüfeğin namlu içinin kromlumu olduğu kromsuz mu olduğu Patternini etkiler mi? HAYIR ! Bu bilimsel bir verimidir? HAYIR!
Penetrasyonu etkiler mi? HAYIR!  Penetrasyonu etkilediğine dair BİLİMSEL BİR VERİ varmıdır? HAYIR!
Demiblock bir tüfek Monoblock kaç tüfek satın alabilir fiyatıyla? ÇOK!
Sevmediğim kalitesini beğenmediğim özensiz bir SILVER PIGEON BERETTA ARJANTİNDE SORUNSUZ KAÇ FİŞEK ATAR? 1.500.000..
Krom kaplı olmayan bir namluyu seri bittikten sonra DT Berettacılar ÇAY İÇİP SOHBET ederken temizlemezseniz ne olur..Zamanla Bozulur..!
Yurdum avcısının iyi yapılmış bir monoblock namluyu ava fişek atarak eskitebilme şansı nedir? 0!
Selam ve saygılarımla
Cumamız mübarek olsun..

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Polat OLUR, Suat ÇALIŞKAN, Selim ARSLANOĞLU