Estağfurullah abi, Maldonado olacak bir sürü adam var
Bizimkileri oraya götürmek, bence verimli olmaz. Kimse de , hiç bir firma da, kurumsal olarak, böyle planlı bir proje için, know-how'ını gelen adamların avucuna verip göndermez... Firmalar , silver-nitrate formülasyonlarını dahi birbirinden saklıyor, Londra tüfek üreticileri arasında bile , etik-sözleşmeler imzalanmış zamanında benim şu gunsmith'imi alırsan ya da bir şekilde çalıştırırsan bu kadar tazminat falan diye...
Dediğin doğru, Türk yaklaşımı olursa, adamı delirtir gönderirsin
Fenerbahçe'ye Maldonado'dan çok daha önce, yıllar önce, bir Hollanda'lı adam getirdiler... Altyapının başına... Altyapıyı al adam et dediler... Adam geldiğinde plan yapmaya başladı, planı bitmeden , hadi nerede bizim A takımında oynayacak topçular demeye başladılar... Adam "eğitim müfredatınızı değiştireceğiz öncelikle, 16-17 yaşına kadar fizik ağırlıklı bir eğitim müfredatınız var, öncelikle daha ileriki yaşlarda alınamaycak temel disiplinlerle ilgili bir eğitim müfredatı olmalı , onunla ilgili çalışıyorum" dedi. Adamı sene sonuna varmadan, "eski köye yeni adet getiriyor, bundan bir cacık olmaz" deyip kovdular
Halbuki proje başında, bir Beşiktaş'lı ve Beşiktaş'ın kongre üyesi olarak, çok tırsmıştım, aha dedim, adamlar bizim yapamadığımızı yapacaklar , 5-6 yıl sonra çatır çatır takımları olacak diye korkmuştum
Neyse ki korktuğum olmadı, şutladılar adamı
Germanic Approach lazım
İbrahim kurumsal olmayan, aile yönetimi ağırlıklı firmalarda bu iş çok zor.
Ondan nesilden nesile aktarım zor oluyor.
Bunu başaran firma sayısı iki elin parmaklarından az.
Türkiyeye böyle uzaman adamlar getirsen çıldırır kaçarlar. Hatta bize benzetirler.
Geçtiğimiz yıllarda bağlı bulunduum firma Almanya dan formulasyonlar için emekli bir Alman getirmişti.
Almanın burada iflahını kestiler. Şunu hemen yap üretelim,bunu hemen yap üretelim.
Adamlar akıllı sözleşme tarzı çalışıyorlar. Herşeyi bir anda vermiyorlar.
Herkes benim gibi maldonado mu ?
Sat malı komisyon ile sonra paranı alama, üstüne su iç.
Bu adamları buraya getireceğine bizim kileri oraya götürmek lazım.