Gönderen Konu: MONOBLOK-DEMİBLOK  (Okunma sayısı 77111 defa)

0 Üye ve 50 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
Ynt: MONOBLOK-DEMİBLOK
« Yanıtla #225 : 05 Mayıs 2015, 13:01:03 »
Sn.Aysu,
Sanayi devrimini sektörlere yaymanın olmazsa olmazı Eğitim Politikasının baştan sona yenilenmesidir..Ki o HAP' ı cebine koyabilsin Mekteplerde Ustalar..
Bizde (Özellikle Anadoluda) Sanayiye Hiçbir baltaya SAP olamayacağı düşünülen insanlar çırak olarak gönderilmiştir yıllarca..Oysa Ustalık en saygı duyulası kavramlardan  biridir gözümde..
Hedefi olan ideali olan azmi bilgisi kabiliyet ve zekası olan çok USTA ya ihtiyacımız var..Her alanda..
Asgari ücret veya az üzerinde bir ücretle 12 saat çalışıp çatır çatır ucuz mamül üreten 'Usta' lardan kimse daha fazlasını beklemesin..
« Son Düzenleme: 05 Mayıs 2015, 13:02:13 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #226 : 05 Mayıs 2015, 13:02:12 »
+10000

Sn.Aysu,
Sanayi devrimini sektörlere yaymanın olmazsa olmazı Eğitim Politikasının baştan sona yenilenmesidir..Ki o HAP' ı cebine koyabilsin Mekteplerde Ustalar..
Bizde (Özellikle Anadoluda) Sanayiye Hiçbir baltaya SAP olamayacağı düşünülen insanlar çırak olarak gönderilmiştir yıllarca..Oysa Ustalık en saygı duyulası kavramlarda biridir gözümde..
Hedefi olan ideali olan azmi bilgisi kabiliyet ve zekası olan çok USTA ya ihtiyacımız var..Her alanda..
Asgari ücret veya az üzerinde bir ücretle 12 saat çalışıp çatır çatır ucuz mamül üreten 'Usta' lardan kimse daha fazlasını beklemesin..

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erkan POLAT, Tuncay KAHRAMAN

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #227 : 05 Mayıs 2015, 13:04:09 »
biz yollasak oralara ibrahim bey olmazmı sonuçta büyük firmalarımız var...bikaç ustayı barındırabilecek özel silah yapabilecek bu maliyetin altından kalkabilecek firmalar avrupa pazarına özel silah ürtmek için girişim yapabilir.
ama şu var amerika pazarı olduktan sonra avrupaya silah yapmak biraz zor.amerikalılar işlevsel ve sağlam silah istiyor avrupa kadar estetik aramıyor ve çok alıyor silah tutkuları malum...eğer avrupaya silah satmak zorunda olsaydık amerika pazarı olmasaydı eminim slah sanayimiz daha kaliteliydi şuan ;)
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: Erkan POLAT, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #228 : 05 Mayıs 2015, 13:05:22 »
Videoda, kırmızılı genç adamı izleyin , Amerikalı "kaşarı"... Çok üst düzey birikimi olmasına rağmen, aslında bu videonun da ticari bir yapım olmasına ("commercial") rağmen, yaşlı amcanın söylediği bir çok şeyi zaten biliyor olmasına rağmen, arada, aralardaki küçücük bir şeyi dahi kaçırmamak adına, aralarda öğrenebileceği bir kaç cümlelik bilgi de varsa, onu da kaçırmamak kaygısıyla, nasıl dinlediğini ve takip ettiğini izleyin...
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erkan POLAT

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #229 : 05 Mayıs 2015, 13:08:54 »
Yollamayla olacak şey sadece "engraving" gravür ve "stock" kundak yapımı olabilir.

Geri kalan hiç biri yollamayla olacak şey değil. Tezgahın başında bire bir, üretirken, çalışırken, sorunlarla karşılaşırken, edinilecek şeyler, bir anda üç beş ayda bir iki yılda karşına çıkmayabilir ya da alamayabilirsin. Bu bir program ve plan dahilinde olmalı derken, planın detaylarında aslında, bu "hiç karşına çıkmayacak veya nadiren çıkıp öğrenilebilecek detayların" ortaya çıkartılıp , öğrenilebilmesi, know-how transferinin yapılabilmesi için gereken metodoloji aslında planın içeriği... Zaman ve kaynak taksimatı zaten yapılır.

Pazar ve marketing ayrı bir konu, o ayrıca ele alınması gereken bir konu.

biz yollasak oralara ibrahim bey olmazmı sonuçta büyük firmalarımız var...bikaç ustayı barındırabilecek özel silah yapabilecek bu maliyetin altından kalkabilecek firmalar avrupa pazarına özel silah ürtmek için girişim yapabilir.
ama şu var amerika pazarı olduktan sonra avrupaya silah yapmak biraz zor.amerikalılar işlevsel ve sağlam silah istiyor avrupa kadar estetik aramıyor ve çok alıyor silah tutkuları malum...eğer avrupaya silah satmak zorunda olsaydık amerika pazarı olmasaydı eminim slah sanayimiz daha kaliteliydi şuan ;)
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erkan POLAT, Fatih S.M.YAPAR

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #230 : 05 Mayıs 2015, 13:10:40 »
İbrahim kurumsal olmayan, aile yönetimi ağırlıklı firmalarda bu iş çok zor.

Ondan nesilden nesile aktarım zor oluyor.

Bunu başaran firma sayısı iki elin parmaklarından az.

Türkiyeye böyle uzaman adamlar getirsen çıldırır kaçarlar. Hatta bize benzetirler.

Geçtiğimiz yıllarda bağlı bulunduum firma Almanya dan formulasyonlar için emekli bir Alman getirmişti.

Almanın burada iflahını kestiler. Şunu hemen yap üretelim,bunu hemen yap üretelim.
Adamlar akıllı sözleşme tarzı çalışıyorlar. Herşeyi bir anda vermiyorlar.
Herkes benim gibi maldonado  mu ?
Sat malı komisyon ile sonra paranı alama, üstüne su iç. :) :)

Bu adamları buraya getireceğine bizim kileri oraya götürmek lazım.

Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #231 : 05 Mayıs 2015, 13:15:45 »
Sarsılmaz gibi büyük firmalar yapabilir belki..
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Erkan POLAT

• Expert Üye
« Yanıtla #232 : 05 Mayıs 2015, 13:28:26 »
ABD de gunsmithing okulları veya kursları var yetenekli,ışık gördüğü elemanlanlarını gönderebilir firmalar.Buraya adam getirtmek(hele uzun süreliğine kim gelir gelse ne ister?, villa,yazlık,spor araba?) ve verim almak olacak şey gibi gelmiyor bana da...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Erkan POLAT, Tuncay KAHRAMAN, İbrahim AYSU, Mustafa ÇAKIR 35

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #233 : 05 Mayıs 2015, 13:30:52 »
Estağfurullah abi, Maldonado olacak bir sürü adam var :D

Bizimkileri oraya götürmek, bence verimli olmaz. Kimse de , hiç bir firma da, kurumsal olarak, böyle planlı bir proje için, know-how'ını gelen adamların avucuna verip göndermez... Firmalar , silver-nitrate formülasyonlarını dahi birbirinden saklıyor, Londra tüfek üreticileri arasında bile , etik-sözleşmeler imzalanmış zamanında benim şu gunsmith'imi alırsan ya da bir şekilde çalıştırırsan bu kadar tazminat falan diye...

Dediğin doğru, Türk yaklaşımı olursa, adamı delirtir gönderirsin :D Fenerbahçe'ye Maldonado'dan çok daha önce, yıllar önce, bir Hollanda'lı adam getirdiler... Altyapının başına... Altyapıyı al adam et dediler... Adam geldiğinde plan yapmaya başladı, planı bitmeden , hadi nerede bizim A takımında oynayacak topçular demeye başladılar... Adam "eğitim müfredatınızı değiştireceğiz öncelikle, 16-17 yaşına kadar fizik ağırlıklı bir eğitim müfredatınız var, öncelikle daha ileriki yaşlarda alınamaycak temel disiplinlerle ilgili bir eğitim müfredatı olmalı , onunla ilgili çalışıyorum" dedi. Adamı sene sonuna varmadan, "eski köye yeni adet getiriyor, bundan bir cacık olmaz" deyip kovdular :D

Halbuki proje başında, bir Beşiktaş'lı ve Beşiktaş'ın kongre üyesi olarak, çok tırsmıştım, aha dedim, adamlar bizim yapamadığımızı yapacaklar , 5-6 yıl sonra çatır çatır takımları olacak diye korkmuştum :D Neyse ki korktuğum olmadı, şutladılar adamı :D :D

Germanic Approach lazım :D

İbrahim kurumsal olmayan, aile yönetimi ağırlıklı firmalarda bu iş çok zor.

Ondan nesilden nesile aktarım zor oluyor.

Bunu başaran firma sayısı iki elin parmaklarından az.

Türkiyeye böyle uzaman adamlar getirsen çıldırır kaçarlar. Hatta bize benzetirler.

Geçtiğimiz yıllarda bağlı bulunduum firma Almanya dan formulasyonlar için emekli bir Alman getirmişti.

Almanın burada iflahını kestiler. Şunu hemen yap üretelim,bunu hemen yap üretelim.
Adamlar akıllı sözleşme tarzı çalışıyorlar. Herşeyi bir anda vermiyorlar.
Herkes benim gibi maldonado  mu ?
Sat malı komisyon ile sonra paranı alama, üstüne su iç. :) :)

Bu adamları buraya getireceğine bizim kileri oraya götürmek lazım.

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Gençay GÜNEŞ, Erkan POLAT, Erol ÖZTÜRK, Gökhan AKDOĞAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #234 : 05 Mayıs 2015, 13:33:55 »
Kamil Bey, o okullar çok yüzeysel. Kursla, 200 yıllık birikim alınamaz diye düşünüyorum.

Evet, çok maliyetli işler söylediğim şeyler ama, 10 yıllık proje yapsan, maksimum 10-15 milyon USD'ye mal olacak bir proje. Bir ülkenin , bir sektörü için, devlet nezdinde 10-15 milyon USD nedir ki ? Bence hiç bir şey...

ABD de gunsmithing okulları veya kursları var yetenekli,ışık gördüğü elemanlanlarını gönderebilir firmalar.Buraya adam getirtmek(hele uzun süreliğine kim gelir gelse ne ister?, villa,yazlık,spor araba?) ve verim almak olacak şey gibi gelmiyor bana da...
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Gençay GÜNEŞ, Erkan POLAT, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #235 : 05 Mayıs 2015, 13:34:05 »
aslında herşeyden önce zihniyet devrimi yapmamız lazım,devrim kelimesini özellikle kullanıyorum çünkü eğitim sistemi vs. tek başına yeterli değil,malesef o kültür bizde yok,devrime ihtiyaç var bu konuda ;)
devrim kelimesinden siyasi bir anlam çıkarmayalım yalnız :D
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: Erkan POLAT, İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #236 : 05 Mayıs 2015, 13:43:24 »
Bir de şunu unuttum.
Biz Türkler para verip fikir,emek,bilgi edinmeyi sevmeyiz.
Herşeyi beleşe,kopyaya,başka bir yerden transfere vb sayesinde edinmeyi severiz.
Yapmaya kalksan bu işi ticarete dökmüş, para ile yapıyor, bilgisini herkese verse ne olur deriz.
İşin yapana kadar sırtını sıvazlar sonra kendisini aforoz ederiz, Türk tipi piyasa budur.

Örnek verirsek,İbrahim'in emek harcayarak saatlerini günlerini verdiği bilgi edinmeyi,uygulamayı,yaptığı testleri,edindiği ekipmanları bana yap deseler,
parasız parmağımı oynatmam.

Bütün dünya da böyledir Bilgi sahibi ve uygulayıcı emeğinin karşılığını almalıdır. Bizim ülkemiz de kuru teşekkür bile esirgenmektedir.
Bu adam hobi de olsa zamanını, ailesinden,işinden bile çalıp bir uygulama koyuyorsa bunun karşılığını almalıdır.
Para bir mükafattır,ödüldür, ilerlemedir.

Kişisel görüşümdür. Türkiye de iş dünyası baz alınarak yazılmıştır.:)
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #237 : 05 Mayıs 2015, 13:52:47 »
Bilginin değeri olmaz. Emeğin de değeri olmaz bu ülkede :D

Ben, bırak ekipmanları, bir kısmı rahmetli babamdan kalan ama ağırlıklı 15-20 yıldır biriktirdiğim, piyasadan, Amerika'dan, İngiltere'den, Almanya'dan topladığım, kimini satılmıyor diye gidip İngiliz vs üniversite kütüphanelerinden fazla kopyası diye binbir takla atarak edindiğim sayısı 200ü geçkin akademik kitaptan oluşan, bu işle ilgili olan kütüphanem için , iki tane sıfır Benelli parası harcadım bugüne kadar :D Manyak işi :D Herkes "manyaksın olm" sen diyor.

Ekipman vs için de bir o kadarına yakınını harcamışımdır. :D Hiç bir karşılık da beklemedim, beklemiyorum da...  Zira, Türkiye'de bu işten daha fazla para eden (Her sayı 0'dan büyüktür :D ) başka bir mesleğim var Allah'a şükür ve ortalamanın az da olsa üstünde yaşayabiliyorum bu mesleğim sayesinde.

Ölçekler İtalyan Benelli üzerinden dikkat ederseniz... :D

Bir de şunu unuttum.
Biz Türkler para verip fikir,emek,bilgi edinmeyi sevmeyiz.
Herşeyi beleşe,kopyaya,başka bir yerden transfere vb sayesinde edinmeyi severiz.
Yapmaya kalksan bu işi ticarete dökmüş, para ile yapıyor, bilgisini herkese verse ne olur deriz.
İşin yapana kadar sırtını sıvazlar sonra kendisini aforoz ederiz, Türk tipi piyasa budur.

Örnek verirsek,İbrahim'in emek harcayarak saatlerini günlerini verdiği bilgi edinmeyi,uygulamayı,yaptığı testleri,edindiği ekipmanları bana yap deseler,
parasız parmağımı oynatmam.

Bütün dünya da böyledir Bilgi sahibi ve uygulayıcı emeğinin karşılığını almalıdır. Bizim ülkemiz de kuru teşekkür bile esirgenmektedir.
Bu adam hobi de olsa zamanını, ailesinden,işinden bile çalıp bir uygulama koyuyorsa bunun karşılığını almalıdır.
Para bir mükafattır,ödüldür, ilerlemedir.

Kişisel görüşümdür. Türkiye de iş dünyası baz alınarak yazılmıştır.:)
1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #238 : 05 Mayıs 2015, 15:36:01 »
Şimdi ben ölçeklendirmeyi Benelli üzerinden yaptığınıza sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum :)..:) ?
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #239 : 05 Mayıs 2015, 15:40:21 »
Ben İtalyancı olsam sevinirdim. :D

Çok popüler bir tüfek markası olduğundan aklıma o geldi, geliyor... :D Ne güzel işte :D

Bir Benelli "Çok Super" Black Eagle II denildiğinde, bu forumu okuyan neredeyse herkesin aklına bir fiyat gelir ama bir Browning 725 G5 desem, okuyanların çoğunun kafasında net bir rakam oluşmazdı :D

Şimdi ben ölçeklendirmeyi Benelli üzerinden yaptığınıza sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum :)..:) ?
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #240 : 05 Mayıs 2015, 15:50:45 »
"İtalyancı"... Nasıl bir ifade ya :D Hahah :D İtalyancılar :D :D

-cı yapım ekiyle farklı bir kelime türettiğim için , kesme ile ayırmadım , yoksa saygısızlığımdan değil yanlış anlaşılmasın. :D

İtalyancı dostlarımı da severim, İtalya'yı da severim,  tüfekler ayrı bir konu...

:D

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Gençay GÜNEŞ, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #241 : 05 Mayıs 2015, 16:10:39 »
Browning 725 G5   19.100 lira merak edenler için yazıyorum..Hem Japon,Hem Kaba,Hem Backbored hem de 3 Beretta parası..Kalsın ..:)...:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Mehmet AKKUŞ, İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #242 : 05 Mayıs 2015, 16:11:50 »
Hahhah... Allah öyle tüfeğin belasını versin :D :D :D

:D :D :D

Bir o kalmış eksik, ben de onu tamamlayayım dedim Tuncay Hocam :D :D

Browning 725 G5   19.100 lira merak edenler için yazıyorum..Hem Japon,Hem Kaba,Hem Backbored hem de 3 Beretta parası..Kalsın ..:)...:)
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #243 : 05 Mayıs 2015, 16:12:29 »
Beddua çıktı ağzımızdan , tövbe tövbe yaa :D :D
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #244 : 05 Mayıs 2015, 16:13:05 »
Ülkemizdeki en önemli sorunlardan biride yönlendirme,kaçımız sevdiği işi yapıyor...Mesela almanyada hiperaktif çocukları dövüş sporlarına, elbecerisi yüksek olanları ilgili sanatlara vs. yönlendiriyorlarmış bizse Tuncay beyin dediği gibi okuma niyeti olmayanları bu tür emek yoğun işlere yönlendiriyoruz sadık aktaş gibi ustalarda nadir çıkıyor doğal olarak...
Hele ibrahim bey in iş kolu olarak silah sektöründe olmasını bir hayal edebiliyormusunuz :)
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

• Expert Üye
« Yanıtla #245 : 05 Mayıs 2015, 16:15:41 »
"İtalyancı"... Nasıl bir ifade ya :D Hahah :D İtalyancılar :D :D

-cı yapım ekiyle farklı bir kelime türettiğim için , kesme ile ayırmadım , yoksa saygısızlığımdan değil yanlış anlaşılmasın. :D

İtalyancı dostlarımı da severim, İtalya'yı da severim,  tüfekler ayrı bir konu...

:D

Bağrından bir"Beretta"çıkarabilmiş bir millet nasıl sevilmez...  :) :) :)
« Son Düzenleme: 05 Mayıs 2015, 16:17:54 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
« Yanıtla #246 : 05 Mayıs 2015, 16:16:31 »
Yok İbrahim hocam beddua edecek kadar kaba değil bir Almanla bir tutulamaz bir B25 olmasada..:)..:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• Expert Üye
« Yanıtla #247 : 05 Mayıs 2015, 16:25:29 »

Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• Expert Üye
« Yanıtla #248 : 05 Mayıs 2015, 16:26:29 »
Sn.Aysu,
Şu alt-orta sınıf bir İtalyan..Estetik zerafet kibarlık akıyor..9650 lira liste fiyatı var..
« Son Düzenleme: 05 Mayıs 2015, 16:34:43 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #249 : 05 Mayıs 2015, 16:47:55 »
Sn.Aysu,
Şu alt-orta sınıf bir İtalyan..Estetik zerafet kibarlık akıyor..9650 lira liste fiyatı var..
Ibrahim beyin teleffuz ettigi rakamlardan sonra 5 aylik maasim kadar olan tufegi kucumsedim  ya  ;D ;D ;D
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Enes Sadık BALI, Selim UYGUN