Gönderen Konu: MONOBLOK-DEMİBLOK  (Okunma sayısı 77117 defa)

0 Üye ve 51 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: MONOBLOK-DEMİBLOK
« Yanıtla #200 : 04 Mayıs 2015, 21:24:37 »
Sn. İbrahim Aysu,

Silahlar konusundaki bilgi ve deneyimlerinizi bizimle paylaşıp bizleri aydınlattığınız için teşekkürler.

Beretta tüfeklerine antipatiniz olduğunu biliyorum ancak öğrenmek istediğim bir şey var.

Beretta 2000 yılında optima bore namlu sistemine geçti ve 2004 yılından itibarende namlularda HSA- Steel çelik tipini kullanıyor, ve son olarak da A400 ile başlayan SV10 Perennia, 692, 486 ve 690 ile devam eden ''Optima Bore High Performance''[OB HP] namlu çeşidini kullanıyor ve bunu steelium olarak adlandırmakta, bu namluların soğuk dövme çelikten yapıldığını ve vakum altında gerdirilerek üretildiğini iddia ediyorlar, bu sayede namluya yüksek esneklik, sağlamlık ve anti-korozyon kazandırıldığı belirtilmekte, bu sebepten beretta bu namlular için dünyanın en iyi namluları demekte.
Hatta bunları tüfek gruplarına göre sınıflandırarak Steelium, Steelium Plus, Steelium Pro olarak ayırmış. örneğin av tüfeklerinde steelium, 690 ve 692 Modelinde steelium plus, DT11 ve S05 modellerinde Steelium Pro kullanılmakta, sizce bu namluların kalitesi  gerçekten anlatılanlar kadar doğru ve gerçekçi midir, yoksa bir pazarlama stratejisi midir?
Teşekkürler, saygılar.
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #201 : 04 Mayıs 2015, 21:42:35 »
Erdem Bey ben teşekkür ederim, sağolun da beni ateşe attınız :D

Beretta her şeyinin dünyanın en iyisi olduğunu iddia ediyor.. Tabii ki dünyanın en iyi namluları değiller. Azıcık yavaş gelsinler... Her şeyleri kaplama, her şeyleri şişirme...

Her yeni model lansmanında sürekli forcing cone boyuyla vs oynayıp duruyor, nereye kadar gidecek ben de hayretle izliyorum. Namlu ucuna kadar yolu var... :D

İngilizce'de "gimmick" diye bir kelime var, marketing oyunları için de kullanılır. Durum tam olarak bu kelimenin karşılığı "bence". 

Beni konuşturuyorsunuz ama daha konuşursam Beretta'cılar döver beni... Bana da acıyın :D

Sn. İbrahim Aysu,

Silahlar konusundaki bilgi ve deneyimlerinizi bizimle paylaşıp bizleri aydınlattığınız için teşekkürler.

Beretta tüfeklerine antipatiniz olduğunu biliyorum ancak öğrenmek istediğim bir şey var.

Beretta 2000 yılında optima bore namlu sistemine geçti ve 2004 yılından itibarende namlularda HSA- Steel çelik tipini kullanıyor, ve son olarak da A400 ile başlayan SV10 Perennia, 692, 486 ve 690 ile devam eden ''Optima Bore High Performance''[OB HP] namlu çeşidini kullanıyor ve bunu steelium olarak adlandırmakta, bu namluların soğuk dövme çelikten yapıldığını ve vakum altında gerdirilerek üretildiğini iddia ediyorlar, bu sayede namluya yüksek esneklik, sağlamlık ve anti-korozyon kazandırıldığı belirtilmekte, bu sebepten beretta bu namlular için dünyanın en iyi namluları demekte.
Hatta bunları tüfek gruplarına göre sınıflandırarak Steelium, Steelium Plus, Steelium Pro olarak ayırmış. örneğin av tüfeklerinde steelium, 690 ve 692 Modelinde steelium plus, DT11 ve S05 modellerinde Steelium Pro kullanılmakta, sizce bu namluların kalitesi  gerçekten anlatılanlar kadar doğru ve gerçekçi midir, yoksa bir pazarlama stratejisi midir?
Teşekkürler, saygılar.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #202 : 04 Mayıs 2015, 21:57:23 »
Sayın Vardar
690 modeli Steelium namlulu..692 ler Steelium Plus..
Beretta gimmick veya marketing hatta over marketing de olsa Steelium a büyük yatırım yaptı ve Hammer forcing şekliyle üretilen diğer tüm serileri üretimden kaldırdı..
Bana sorarsanız bu iş tam konik namluya kadar gidecek..
Dt11 de 48 cm biliyorsunuz birleştirme konisi...
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #203 : 04 Mayıs 2015, 21:58:37 »
Erdem Bey ben teşekkür ederim, sağolun da beni ateşe attınız :D

Beretta her şeyinin dünyanın en iyisi olduğunu iddia ediyor.. Tabii ki dünyanın en iyi namluları değiller. Azıcık yavaş gelsinler... Her şeyleri kaplama, her şeyleri şişirme...

Her yeni model lansmanında sürekli forcing cone boyuyla vs oynayıp duruyor, nereye kadar gidecek ben de hayretle izliyorum. Namlu ucuna kadar yolu var... :D

İngilizce'de "gimmick" diye bir kelime var, marketing oyunları için de kullanılır. Durum tam olarak bu kelimenin karşılığı "bence". 

Beni konuşturuyorsunuz ama daha konuşursam Beretta'cılar döver beni... Bana da acıyın :D

Fuarda bakınırken benimde dikkatimi çekmişti bu hsa steel yazısı, pek anlamıyorum ama konusu geçince görsel olarak tüfeğin fotoğrafını paylaşmak istedim :)

• Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Erdem VARDAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #204 : 04 Mayıs 2015, 22:49:18 »
İbrahim Bey Teşekkürler, demek istediğinizi anladım, tabi ki ürününü pazarlamak için yaptığı yeniliği bir şekilde pazarlaması gerekir, reklam, tanıtım vs. yapması gerekir ancak gerçekliğinin ne derece doğru olduğunu bilmek istedim.

Tuncay Bey, bilgileriniz için size de teşekküler, saygılar.
Erdem VARDAR
B Rh + 1982 Enez EDİRNE

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #205 : 04 Mayıs 2015, 23:05:00 »
Sağolun Erdem Bey eksik olmayın..

Tabii ki ürününü pazarlamak isteyecektir de , "yenilik" nedir ? :D

Her yıl 100binlerce namlu üret, şaka değil yüzbinlerce milyona yakın namlu üret, sonra bu kadar namlunun her birinin dünyanın en iyisi olduğunu iddia et... :D Şaka mısın Beretta ?

DT11'de premium steelium class plus mlus,forcing cone bilmemne, her sene yeni bir icat! ,buluş! yap :D hsa dünyanın en bilmemnesi de,  üst serisi SO5'de Boehler çelik kullan :D Her bir modeline ayrı ayrı dünyanın en iyi namlusu bilmem nesi diyor artık iyice abarttı ya.. İyice zıvanadan çıktı bunların marketing departmanı :D

Bol plus'lılar dünyanın en iyi namlusuysa,  SO5'deki namlusu neyin nesi  ? :D

Yatacak yerin yok Beretta :D

İstediği kadar yırtınsın, ancak sponsorlukla dünya şampiyonlarına tüfek kullandırabilir. Sponsorluk olmadığı anda, AAA grade atıcılar ya P-Gun (Perazzi)  ya da K-Gun (Krieghoff) tercih ederler.

Çok sinirlendim, gidip kahve ve sigara içeceğim :)

İbrahim Bey Teşekkürler, demek istediğinizi anladım, tabi ki ürününü pazarlamak için yaptığı yeniliği bir şekilde pazarlaması gerekir, reklam, tanıtım vs. yapması gerekir ancak gerçekliğinin ne derece doğru olduğunu bilmek istedim.

Tuncay Bey, bilgileriniz için size de teşekküler, saygılar.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #206 : 05 Mayıs 2015, 01:23:17 »
Kıymetli Aysu
Ülkemizde ve dünyanın heryerinde Atış tüfeği denilince akla ilk olarak Beretta ve Perazzi gelir..Diğer markaların kullanım oranı toplamı bu iki markanın tabiri caizse zekatı etmez..
Ciddi atıcılığa her yeni başlayan atıcı günün birinde mutlaka bir Beretta kullanmak isteyecektir..
Bunda motivasyonun yanında Markaya duyulan güvenin katkısı yadsınamaz..
Naim Özavcı ağabeyin bizzat ağzından dinledim..Ben sıradan bir S56 ya Dipçik yaptırıp av tüfeğiyle Türkiye 1.si oldum..
Sezarın hakkı sezara..Poligon deyince akla  ilk gelen marka Berettadır..
Sadece Beretta iyi atıcıları bulmuyor iyi atıcılar bu markaya sıraya giriyor..Tıpkı Perazzi gibi..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #207 : 05 Mayıs 2015, 10:59:30 »
Tuncay Hocam,

Uzatmadan kısaca yazacağım:

1) Perazzi'yi bir ayıralım o saftan :D Zekice bir hamle ama Perazzi'yi kalkan etmeyelim lütfen, çünkü onun durumu da, şartları da, şu an bulunduğu noktaya nasıl geldiği de, kalitesi de, klasmanı ayrı . :D

2) Türkiye birinciliği ve ikincilikleri olan benim bir arkadaşımdan (ismini özelden paylaşabilirim) örnek vereyim ben de. Beretta fanatiği o da.. Birinci Beretta'sını eskitip , ikinci Beretta'sını aldığında dahi, K-80 diye bir tüfeğin varlığından haberi yoktu :D "Neden K-80'i düşünmüyorsun?" dediğimde, "o ne be, böyle atış tüfeği gibi mi?" cevabını verdi. :D :D Bugün tabii ki biliyor artık ama hala tüfekler hakkında teknik bir sınav yapsam, 100 üzerinden 5 alamaz :D Ama çok iyi atışçıdır. Kas hafızası ve refleksleriyle tüfekle bütünleşmiş neredeyse.  Türkiye'de derecesinin olmuş olması benim için yeterli referans değil :D
Bu adam dünya şampiyonu Vincent Hancock'a Beretta'nın sözleşmesinde şart koştuğu namlu kenarına büyük beretta çıkartmasının aynısından bulmaya çalıştı aylarca :D Aynısından bulunca da , cebinden parasını vererek namlusuna o kocaman Beretta çıkartmasını yapıştırdı :D Hep Beretta ile atmak istiyor , Beretta aşığı... :D

Çok detayına girmeden özetle anlatmaya çalıştım...
Tuncay Hocam, Beretta , sana olan sevgime ve saygıma dua etsin... :D

Hiç girmiyorum detaylara :D
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #208 : 05 Mayıs 2015, 11:21:31 »
Kıymetli Aysu
Ülkemizde ve dünyanın heryerinde Atış tüfeği denilince akla ilk olarak Beretta ve Perazzi gelir..Diğer markaların kullanım oranı toplamı bu iki markanın tabiri caizse zekatı etmez..
Ciddi atıcılığa her yeni başlayan atıcı günün birinde mutlaka bir Beretta kullanmak isteyecektir..
Bunda motivasyonun yanında Markaya duyulan güvenin katkısı yadsınamaz..
Naim Özavcı ağabeyin bizzat ağzından dinledim..Ben sıradan bir S56 ya Dipçik yaptırıp av tüfeğiyle Türkiye 1.si oldum..
Sezarın hakkı sezara..Poligon deyince akla  ilk gelen marka Berettadır..
Sadece Beretta iyi atıcıları bulmuyor iyi atıcılar bu markaya sıraya giriyor..Tıpkı Perazzi gibi..

Bu konuları pek bilmem ama Beretta ve Perazzi ulaşılması daha kolay tüfekler gibi.Hem bütçe olarak hemde reklam olarak çok daha fazla ismi duyulmuş markalar.Diğer yanda Krieghoff gibi 90.000 atımdan sonra balansa gelebilecek bir tüfek.Muazzam bir teknoloji ürünü harika bir mühendislik.Seçim yapmak çok zor değil bakılınca....!
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #209 : 05 Mayıs 2015, 11:35:26 »
Krieghoff daha butik üretim yapmayı tercih etmiş bir firma. Tek bir tüfek için dahi çok daha fazla obsesif bir şekilde detaya ve kaliteye önem veren ve dolayısıyla birim tüfek maliyetleri Beretta'nın çok üzerinde olan, dolayısıyla daha kaliteli ve daha pahalı tüfekleri olan bir firma.

Kurumsal olarak baktığınızda ise, Beretta , Krieghoff'un yanında , kıyas dahi edilemeyecek kadar büyük bir dev. Satış hacimleri, ürettiği ve sattığı tüfek sayısıyla , Krieghoff firmasını rahatlıkla satın alabilecek kadar büyük bir dev. Av tüfekleri tarafında da (shotgun) , Beretta'nın onlarca farklı modeli ve versiyonu varken, Krieghoff'un bir tane (sidelock ve boxlock varyantlarıyla) av tüfeği var ama baz modelinin Türkiye fiyatı son kur artışıyla birlikte 150.000 TL'nin üzerinde. :)  Tüfekten azıcık anlıyorsam, Krieghoff'un bu av tüfeğini, Beretta'nın av tüfekleriyle kıyas dahi etmem ama devasa üretim hacmine, dünyanın dört bir yanındaki yüzlerce çalışana ve satış ağına sahip Beretta'nın karşısında, Krieghoff'un toplam çalışanı 40-50'yi geçmez. Krieghoff'un da, Beretta'nın yaptığı sponsorlukları, reklam anlaşmalarını yapmaya ne gücü, ne imkanı ne de çapı yeter. Bunu karşılaştırma için verdim, yoksa Beretta, işin ticari tarafını böyle tutturmuş gidiyorken, pazarı ezip geçmişken, Krieghoff'u satın almak ticari açıdan doğru bir hamle olmaz, Beretta'nın da öyle bir niyeti yok zaten.

Bu konuları pek bilmem ama Beretta ve Perazzi ulaşılması daha kolay tüfekler gibi.Hem bütçe olarak hemde reklam olarak çok daha fazla ismi duyulmuş markalar.Diğer yanda Krieghoff gibi 90.000 atımdan sonra balansa gelebilecek bir tüfek.Muazzam bir teknoloji ürünü harika bir mühendislik.Seçim yapmak çok zor değil bakılınca....!
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #210 : 05 Mayıs 2015, 11:45:16 »
Krieghoff son zamanlarda büyük hamle yaptı.

Bir çok atıcının elinde görülüyor.(Fiyatından dolayı Türkiye hariç)

Hala yanıyorum 82 namlu 2000 euroya Krieghoff almadığıma. :)

Kaba tüfekler ya, albenisi yok.

Germen malı mı ? :)

Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #211 : 05 Mayıs 2015, 11:53:35 »
Abi sana ne fiyatlara ne tüfekler düşmüş öyle ya..

Bir tanesini için de, "İbrahim gel bak şurada şu var" demedin... Ben sana gönül koymayayım da ne yapayım ? 10 küsür yıldır koyunlar gibi meledim resmen, bir tane tüfek alabilmek için... Haber bırakmadığım yer kalmadı. :D

:) Albenisi yokmuş, 2.000 Euro'ya Krieghoff düşürmüş de albenisi yokmuş, al, haftaya sat , en az 3-4 tane albenili!!! bir şeyler alırsın :D

Krieghoff son zamanlarda büyük hamle yaptı.

Bir çok atıcının elinde görülüyor.(Fiyatından dolayı Türkiye hariç)

Hala yanıyorum 82 namlu 2000 euroya Krieghoff almadığıma. :)

Kaba tüfekler ya, albenisi yok.

Germen malı mı ? :)

1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #212 : 05 Mayıs 2015, 11:55:35 »
Krieghoff, iyi güzel de kaba geldi çok bana..Köşeli hatları hiç sevmiyorum tüfekte..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #213 : 05 Mayıs 2015, 11:57:22 »
Bir gün piyangodan bir yerden büyük para gelirse Tuncay Hocam, ilk iş bir tane K-80 alacağım ve sana hediye edeceğim. Hediyeyi de kabul etmem demezsin her halde... Kabaysa da dursun kenarda, sen Beretta'nla at, dursun kenarda bir "tüfek" :D

Krieghoff, iyi güzel de kaba geldi çok bana..Köşeli hatları hiç sevmiyorum tüfekte..
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Erol ÖZTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #214 : 05 Mayıs 2015, 11:59:34 »
Piyangodan çıkmış parayla alınmış hediyeleri kabul etmiyorum prensip olarak..:).:)
Ve fakat Onu satıp bir DT11 hediye ederseniz seve seve kabul ederim...:)..:)
Üstüne de size bir Beretta parası kalır ..Ufak ufak alıştırırız sizi..:)
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #215 : 05 Mayıs 2015, 12:03:43 »
İbrahim bey ne 150000 lira vermeye gerek olmalı ne de tetik tablasını biraz daha içeri sokamaz mısınız diyemeyecek kadar üretici uzakta olmalı.Akus krieghoff a huglu beretta ya eşdeğer ürünler yapabilmeli,forumu takip ediyorlarsa arada benim de yaptığım ortaların da katkı verdiği bir veri bankası vücuda getirmiş, evrensel tüfek normlarını oluşturmada muazzam boyutta bilgi ve görgüsünü esirgemeyen  enthusiastlar,otörler var burada.Kulak arkası da bir zahmet az ederlerse yerli sanayiye bel bağlamamız en mantıklısı,herşey,çelik,usta teknik birikim var,biraz da  iyi bir şey yapalım hevesi olsun da olsun,en iyisi gerçekten bu işi sevenlerin adedi artsın üreticiler arasında.Çok zor mu bu.
« Son Düzenleme: 05 Mayıs 2015, 13:08:44 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
« Yanıtla #216 : 05 Mayıs 2015, 12:05:16 »
Krieghoff kaba olmasına rağmen dengeli bir tüfek.

İbrahim ne yapıcan sen tüfeği, buralarda varken Almanyalar da tüfek peşinde koşturuyorsun.

Anlatamadık sana ya da büyük sözü dinlemiyorsun ki. :)
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #217 : 05 Mayıs 2015, 12:08:58 »
Vallahi şunları okudukça saygım artıyor Beretta'ya :D

Eleştirilerim teknik konularda ama çok büyük saygım var Beretta'ya, şu hale bakın ya :D

Piyangodan çıkmış parayla alınmış hediyeleri kabul etmiyorum prensip olarak..:).:)
Ve fakat Onu satıp bir DT11 hediye ederseniz seve seve kabul ederim...:)..:)
Üstüne de size bir Beretta parası kalır ..Ufak ufak alıştırırız sizi..:)
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Kamil ÜNLÜTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #218 : 05 Mayıs 2015, 12:09:38 »
Bırak şimdi, haber bırakmadığım yer kalmadı :D

Ahmet Usta'ya da sor, belki iki üç kere uğradım, telefonla aradım, abi 60e, 65e, iyi bir ingiliz falan düşerse haberim olsun demişliğim var.

Krieghoff kaba olmasına rağmen dengeli bir tüfek.

İbrahim ne yapıcan sen tüfeği, buralarda varken Almanyalar da tüfek peşinde koşturuyorsun.

Anlatamadık sana ya da büyük sözü dinlemiyorsun ki. :)
« Son Düzenleme: 05 Mayıs 2015, 12:10:54 Gönderen: İbrahim AYSU »
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #219 : 05 Mayıs 2015, 12:18:23 »
Boldladığım yer hariç tamamına katılıyorum Kamil Bey :D

O kısmına bir şerh düşeceğim,

Kaliteli bir çelik isteniyorsa ithal edilmesi lazım. "Gerçekten kaliteli bir çelik" için..

Birikim maalesef yok. Benim bu konudaki düşüncem, birileri devletten teşvikle mi olur neyle olur bilemem, İngiltere'den, Belçika'dan, Almanya'dan bu işin kaşarı olmuş 5 tane tecrübeli ve kaliteli adamı getirtip burada en az 5 yıl çalıştırıp, planlı bir proje dahilinde, know-how transferi yapılmalı. Bir Action-Maker, bir Barrel-Maker, bir Surface-Specialist, bir Stock-Maker, bir tane de yönetici kaşarın kaşarı bir Master Gunsmith...

İtinayla hazırlanmış bir beş yıllık plan ki, belki bu planın hazırlanması bile en az 1 yıl belki daha fazla sürmeli, bu plan öyle bir plan olmalı ki, bu 5 yıl boyunca adamlardaki know-how sünger gibi çekilip alınmalı, belki ikinci bir beş yıllık plan daha da eklenebilir...

Bu iş, "biz de onlar kadar biliyoruz" diyerek geçiştirilecek bir iş değil. "Kalite"nin detaylarında, yapamadıklarından önce "bilmedikleri" çok şey var bizimkilerin...

İbrahim bey ne 150000 lira vermeye gerek olmalı ne de tetik tablasını biraz daha içeri sokamaz mısınız diyemeyecek kadar üretici uzakta olmalı.Akus krieghoff a huglu beretta ya eşdeğer ürünler yapabilmeli,forumu takip ediyorlarsa arada benim de yaptığım ortalarla da olsa evrensel tüfek normlarını oluşturmada muazzam boyutta bilgi ve görgüsünü esirgemeyen  enthusiastlar,otörler var burada.Kulak arkası da bir zahmet az ederlerse yerli sanayiye bel bağlamamız en mantıklısı,herşey,çelik,usta teknik birikim var,biraz da  iyi bir şey yapalım hevesi olsun da olsun,en iyisi gerçekten bu işi sevenlerin adedi artsın üreticiler arasında.Çok zor mu bu.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Gençay GÜNEŞ, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
« Yanıtla #220 : 05 Mayıs 2015, 12:32:11 »
İşi ticaret erbabına anlatırsan sana müşteri gibi davranır.

Arkadaşına veya seni seven birine anlatırsan dah farklı olur.

İbrahim Sap :) ile samanı ayır. :)
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #221 : 05 Mayıs 2015, 12:32:46 »
Boldladığım yer hariç tamamına katılıyorum Kamil Bey :D

O kısmına bir şerh düşeceğim,

Kaliteli bir çelik isteniyorsa ithal edilmesi lazım. "Gerçekten kaliteli bir çelik" için..

Birikim maalesef yok. Benim bu konudaki düşüncem, birileri devletten teşvikle mi olur neyle olur bilemem, İngiltere'den, Belçika'dan, Almanya'dan bu işin kaşarı olmuş 5 tane tecrübeli ve kaliteli adamı getirtip burada en az 5 yıl çalıştırıp, planlı bir proje dahilinde, know-how transferi yapılmalı. Bir Action-Maker, bir Barrel-Maker, bir Surface-Specialist, bir Stock-Maker, bir tane de yönetici kaşarın kaşarı bir Master Gunsmith...

İtinayla hazırlanmış bir beş yıllık plan ki, belki bu planın hazırlanması bile en az 1 yıl belki daha fazla sürmeli, bu plan öyle bir plan olmalı ki, bu 5 yıl boyunca adamlardaki know-how sünger gibi çekilip alınmalı, belki ikinci bir beş yıllık plan daha da eklenebilir...

Bu iş, "biz de onlar kadar biliyoruz" diyerek geçiştirilecek bir iş değil. "Kalite"nin detaylarında, yapamadıklarından önce "bilmedikleri" çok şey var bizimkilerin...

Kaşar ithal etmemiz lazım yazıdan anladığıma göre :),valla gene ağzım sulandı.Mozzarella ;D olsa olmaz mı.

Öte yandan ruhumu kararttınız sağolun.Nasrettin hocanın dikenli telli koyunlu bir borç ödeme planı vardı,o bile daha olası anlattıklarınıza bakarak.Bu ülkede bizamanlar bolca duyardık o 5 yıllık planlar vs o da enerji gap map büyük projeler için olurdu,onlar için bile duyulmaz oldu,kaldıkı birileri dağa taşa dan dun ateş edecek diye kimse afedersiniz kaba etini kımıldatmaz diye düşünüyorum :).

• P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #222 : 05 Mayıs 2015, 12:45:25 »
Evet kaşar ithal etmemiz lazım... :D Mozzarella da olur...

Hep göz ardı edilen bir nokta var.

Bizdeki, iyi niyetli ustalar, kendi ömürleri boyunca 30 yıl - 40 yıl alaylı olarak bir birikim ediniyorlar, uzaktan modellerin dışına bakıp öykünerek, "olsa olsa şundandır" diyerek kendilerince birikim sahibi oluyorlar...

Getirtilmesi gereken "kaşarlar" ise, bizim memleket olarak ıskaladığımız Sanayi Devrimi'yle (Industrial Revolution) birlikte sanayilerinin ve sektörlerinin edindiği 200 yıllık birikimi, sadece pratikten ya da alaylı olarak değil,  aynı zamanda "kitabi" olarak da mesleğe başladıkları ilk 3-5 yıllık staj dönemlerinde, ceplerine hap gibi koyuyorlar.... Hapı ceplerine attıktan sonra, bütün edindikleri tecrübeleri bu "hap"ın üzerine şekillendirdikleri için, karşılarına çıkan hemen herşeye doğru yorum yapıp, çok hızlı kendilerini geliştirip , çok hızlı yol alıyorlar... Yani birim zamanda aldıkları yol ve tecrübe bizimkilerinkiyle kıyas dahi edilemez... Bu şekilde meslekte geçirdikleri 30 yılla, (cepteki hapın üzerine), bizimkilerin deneme yanılma ve uzaktan öykünmelerle geçirdikleri 30 yılın bir biriyle hiç alakası yok.

Bizimkiler böyle bir şanstan mahrumlar... (Kendilerinin şahsi suçu ya da hatası değil...) Neredeyse her şeyi deneme yanılma, olsa olsalarla yapmaya çalışıp, çıkan yeni model ya da geliştirmeleri hep öykünerek arkasından takip etmek zorunda kalıyorlar.

Hasılı: acilen "kaşar" ihtiyacımız var ama sadece onları çalıştırıp yan gelip yatmak için değil, içlerinde, protoplazmalarında, kemik iliklerinde, iliklerinin hücrelerinde, saklanmış belki yüzlerce binlerce tüfekte bir kez karşılarına çıkacak küçücük detaylar da dahil, en mahrem detaylarda, detayında detayında ne varsa, sünger gibi çekip alabilmek için...

Kaşar ithal etmemiz lazım yazıdan anladığıma göre :),valla gene ağzım sulandı.Mozzarella ;D olsa olmaz mı.

Öte yandan ruhumu kararttınız sağolun.Nasrettin hocanın dikenli telli koyunlu bir borç ödeme planı vardı,o bile daha olası anlattıklarınıza bakarak.Bu ülkede bizamanlar bolca duyardık o 5 yıllık planlar vs o da enerji gap map büyük projeler için olurdu,onlar için bile duyulmaz oldu,kaldıkı birileri dağa taşa dan dun ateş edecek diye kimse afedersiniz kaba etini kımıldatmaz diye düşünüyorum :).

1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #223 : 05 Mayıs 2015, 12:48:18 »
Ah be abim :)

SAP'cıyım ben de biliyorsun :D Sap'ın baş harfini de göndermeli büyük harfle yazmışsın da... İş işten geçtikten sonra..... Neyse, pişman olmak yok, teslim olmak yok, gelecek olan da iyi diye bekliyorum. Review'ini da sen yapacaksın :D

SAP ne diye merak edenlere, dünyanın en büyük Kurumsal Kaynak Planlama yazılımıdır... O da diğer en iyiler gibi Alman yapımıdır :D

İşi ticaret erbabına anlatırsan sana müşteri gibi davranır.

Arkadaşına veya seni seven birine anlatırsan dah farklı olur.

İbrahim Sap :) ile samanı ayır. :)

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Gençay GÜNEŞ

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #224 : 05 Mayıs 2015, 13:00:04 »
Master Gunsmith "kaşarına" örnek:

Böyle bir adamı beş yaş, on yaş daha gençken getirteceksin.. Bakın videodaki genç adam Larry Potterfield, Amerika'nın bu konudaki kaşarı... Bu adamın tecrübesi ve bilgi birikimi öyle böyle değil, çok üst düzeydir. Buna rağmen almış adamı İngiltere'den getirtmiş, adamın son yıllarında, adamdan maksimum faydalanıyor. Adamı dinleyişine bakın Amerikalı kaşarın... Gözleriyle dört kulağıyla izleyişine bakın.

Şu yaşlı amcanın yanında, imkanlar elverse, üzerine para verip yıllarca çalışmak isterdim.

Çok gerideyiz ve acilen "kaşarlara" ihtiyacımız var.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Enes Sadık BALI