Gönderen Konu: özkursan  (Okunma sayısı 6470 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet KAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
özkursan
« : 30 Nisan 2015, 20:50:40 »
arkadaşlar merhabalar öz kursan av fişeklerinden kullanan var mı acaba deneyimlerini paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
1982 İZMİR

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: özkursan
« Yanıtla #1 : 30 Nisan 2015, 20:55:48 »
kursunu güzelllll.                           ama av fişek  mi uzak dur
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

The following users thanked this post: Ahmet KAYA

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2015, 21:50:49 »
Birader uzak dur tufege sokma bile, yaf ve zuber dahi bir cıt onde gelir.
İllede yerli denicem diyosan meca yi dene.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

The following users thanked this post: Enes Sadık BALI

Çevrimdışı Mustafa ÇAKIR 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 30 Nisan 2015, 22:14:32 »
Fişek olarak bayağı bi sıkıntılı gelmişti bize 3-4 sene evvel bir dahada kullanmadık.ama geçenlerde burada yazan arkadaşlar oldu kurşunları iyi diyorlar.sanırım özkursan sniper modeli.ben fırsat bulduğumda denemeyi düşünüyorum meca ile beraber. Jette denenebilir.ama kurşun bazında yerliler için en iyi yorumlar mecadan geliyor..saygılar..
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Huğlu-104A////ATA Freelander

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 30 Nisan 2015, 23:44:58 »
Özkursanı bana 2-3 sene önce sorsanız uzak durun derdim evet,Ama gecen sezon kullandığım resimde işaretlediğim beyaz kovanlı 4 no 33 gram Ördek özel fişeklerini gercekten cok beğendim,Kötü bir huyum vardır,eğer bir fişeği ilk defa kullanacaksam mutlaka kesip icine bakarım nasıl bişeymiş diye bir tanesini telef ederim :) Özkursanada baktım sacma yapısı,kovanı,tapası gercekten herşeyi cok yerinde,bu kış güzel ördek avlarıda yaptım cok soğuk havalarda biraz zayıf kaldı sadece ama o kadarda olsun,Fiyatıda gayet makul,Bu sezon salı tapalı bıldırcın özel fişekleride kullanma imkanım oldu onlarda güzeldi,Bence özkursan firması cabalamaya başlayınca güzel şeyler cıkardı ortaya.

çoklu resim yükle
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2015, 23:46:12 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2015, 00:09:07 »
Bizim buralarda bol bol fişek atmayı sevenler, av vurmasakta olur fişek yakalım diyenler genelde özkursan yaf zuber mke meca gibi fişekler tercih ederler, hele de son 2 senedir özkursan peynir ekmek gibi gidiyor. nerde bir av merası varsa yığınla özkursan boş kovan dolu. özkursan benim avda tercih ettiğim bir fişek değil. denemek için arkadaşlardan otlandığım 1-2 farklı modelini kullandım, memnun kalmadım. en son sniper tek kurşunu kullandım o güzel gibi bakalım. özkursan aslında çaba gösterse daha güzel işler çıkartabilir. model yelpazesini çok fazla genişletip olayı dağıtmadan şöyle ihtiyaca göre belli başlı modeller üretse ve ona göre ar-ge yapıp üzerine daha titizce dursa güzel şeyler olur gibi. ille de ucuzluk kaygısı gütmesine gerek yok, kutusu 15 tl olacağına 20 tl olsun ama kaliteli olsun, avcı desin ki bak adamlar 20 tl ye avrupa fişek gibi ürün çıkartıyor desin. 20 tl olsun alırız hiç sorun değil yeterki kaliteli olsun..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2015, 00:30:44 »
özkursan firması gün geçtikce daha iyi birşeyler yapma uğraşında gibi gözülüyor,Fabrika sahibi ve genel müdürü Cemil bey gercekten bu konuda cok ilgili,kendisiyle gecen yılkı fuarda bayağı konuşma fırsatım oldu cokta iyi ilgilendi bizimle saolsun :) Ben inanıyorum eğer aynı mantıkla devam ederlerse 1-2 yıl icinde gercekten cok güzel işlere imza atıcaklar.Gecen sezon bizim burda yani trakya bölgesinde özkursan fişekleri kullanan bayağı oldu,Bıldırcın üveyik avlarında bol fişek atıldığı icin bayağıda ilgi gördü,o fiyata göre daha ne olsun zaten :) gecen sene tırcılık işiyle uğraşan bir arkadaşım ne zaman yunanistada mal götürmeye gitse av merakımı bildiğinden dönüşte bana 4-5 kutu lambro fişek getirirdi :)
Bizim bölgede ördek avı yapanlar zamanında kolilerle Yunandan lambro fişek getirdiklerini hatırlarım o zamanlar yaşım kücüktü,Tabii şimdi heryerde ulaşılabilir olduğu icin kimse uğraşmıyor artık :)
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2015, 00:49:34 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Mustafa ÇAKIR 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 01 Mayıs 2015, 00:38:39 »
özkursan firması gün geçtikce daha iyi birşeyler yapma uğraşında gibi gözülüyor,Fabrika sahibi ve genel müdürü Cemil bey gercekten bu konuda cok ilgili,kendisiyle gecen yılkı fuarda bayağı konuşma fırsatım oldu cokta iyi ilgilendi bizimle saolsun :) Ben inanıyorum eğer aynı mantıkla devam ederlerse 1-2 yıl icinde gercekten cok güzel işlere imza atıcaklar.
demek ki farklılıklar oluşmuş,gelişim var.bu şartlarda benim yorumumun bir geçerliliği kalmadı sanırım  :D bizde sezon öncesi b&p,meca ve rcden sonra denenecekler listesine özkursanıda ilave edebiliriz..
İZMİR-KÜTAHYA/TAVŞANLI

Huğlu-104A////ATA Freelander

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Ahmet KAYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 01 Mayıs 2015, 00:58:28 »
tüm arkadaşlara teşekkür ederim yorum ve tecrübelerini aktardıkları için. o zaman bizde napalım macera aramadan yerlide meca yabancıda rc ve bp ile sezona hazırlığımızı yapalım..cümleten kolay gelsin.. gürkan onat kardeşim kendine iyi bak selamlarr
1982 İZMİR

The following users thanked this post: Gürkan ONAT

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 01 Mayıs 2015, 02:21:07 »
Sagol birader ,saglicakla kal.

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 01 Mayıs 2015, 17:52:07 »
Tüfeğimi ilk aldığım zaman mecburen kullandım eve gidince sıfır namlunun halini görünce birdahada tüfeğime sokmadım.Atış talimi için sterling av için remingtondan şaşmam.
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

Çevrimdışı Suat ERTANA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 01 Mayıs 2015, 22:18:28 »
geçtigimiz sezon üveyik özelini 104a pozemle kullanmıştım güzel mesafelerde vuruşlar yapmıstım ama 100m gibi mesafe kat ettikten sonra düstü kuslar.av dönüşü meraktan birini kestim fişegin oda ney  ???birbirine yapısık saçmalar tüfege koymadım o günden sonra.
1983 BALIKESİR

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #12 : 01 Mayıs 2015, 22:52:40 »
Arkadaslar bugün bir kaç tane fişek denedim yanındada 34 gram kırmızı klasik seriden denedim grupman kötüydü kartonlarda 3 şok ile anca 2 no ile güzel denebilecek bir grupman oldu tek kurşun olarak her tüfekte diyebileceğim şu yeni kurşun kamaları güzel ama stogerda özkursan yerine meca kullanmanın daha mantıklı geleceği yönünde düşüncelerim var saygilarimla
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 01 Mayıs 2015, 22:52:46 »
yerlilerin içinde zuber meca sterling gerisi yalan
1985
BURSA

Çevrimdışı Kenan ÖZKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 02 Mayıs 2015, 11:12:20 »
Tek kurşun atmayı seven biri olarak ben beğenmedim zuber yaf kulandık Savaş Karauz ile tahminimden iyi çıktı ve istikrarlı gurupman elde ettik saygılar
_____SiVeR öLüMüNe SeVeR____ KeNaN ÖzKaN 1989 B Rh+ istanbul  SİVASLI YİĞİDO

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 03 Mayıs 2015, 02:50:05 »
              Fişek işi tamamıyle tüfeğiniz ile uyumlu olup olmaması ile ilgili bir durum.6 tane tüfeğim var özkursan bazı tüfeklerim ile hiç uyum sağlamazken, bazıları ile çok güzel uyum sağlıyor.Bence markadan çok yerli fişek üreticilerinin fişeklerini aynı standartlarda, aynı malzemeler ile doldurmaları gerekiyor.Çünkü bazen aldığımız yerli fişekler ile çok iyi randıman alıp memnun kalıyoruz, daha sonra aynı marka  ve gr. fişek aldığımızda ise hayal kırıklığı yaşayabiliyoruz.Bu büyük bir sorun.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ