Şu nitroyu bende cok merak ediyorum acıkcası,Bizim burda avcı bir arkadaşımız aldı gecen sezon,Tüfek ilk başta biraz problem cıkardı 3 fişeği namluya almıyordu hafif yan vurma problemi vardı,sonra fabrikasına gitti geldi tüfek,şimdi anlata anlata bitiremiyor tüfeği cok memnun o tüfekle güzel avlar yaptığını bende şahit oldum,Bigün tüfeği temizlermisin diye benden rica etti,bende olur tabii dedim hem mazaretle gidip 1-2 atış yaparım merağım geçmiş olur
Nitro güzel tüfek Berkay, ilk çıktığı sene 2013 te yeğenime aldık araştırıp, o tüfekle ilk denemelerde hafif sola çekme vardı ama saçma grupmanı kapatıyodu hatayı, o şekilde işlem görmeden 1 sezon boyunca av yaptı o tüfek, bende ara sıra ava gittim o tüfekle, çok hoşuma gitti. taa sezondan sonra gönderdik fabrikaya hem bakım yaptırdık hem de sol atma soru düzeltildi. geçtiğimiz sezon başındada kendime otomatik tüfek almaya niyetlendim, nitro hariç 1-2 tüfek daha bakınıyodum, dayanamadım yine nitroya karar verdim, çünkü 1 sezon boyunca gördüğüm bildiğim tüfekti, etkisini falan çok beğenmiştim, hatta sol atma sorununu göze alarak aldım, ilk aldığımda 35 metre hedefte 15-20 cm kadar sola sapıyodu, gönderdim, kasası değişti, namlu kepi falan değişti, sorun nerden kaynaklanıyo tam bilmiyorum ama hallediyolar bir şekilde.. aslında birazda dipçik ölçüsüyle ilgili, dipçik eğimini artırdım sağ ayar puluyla atışlar daha da düzeldi.. ilk geldiğinde dipçiği bana göre kısaydı, 35,5 cm tetik mesafesi vardı. yeniden dipçik yaptırdım trap tabanlıkla beraber tetik mesafesi 38 cm oldu. genel anlamda memnunum tüfekten, fişek seçmez, yağmur çamur soğuk demeden güzel şekilde çalışır. avda gezdirmesi de rahat, dengeli, hatta bugün ilk defa tarttım terazide 3100 gr geldi. benim eski kasa 104a 3500 gr geldi düşün aradaki farkı
özgür ataş abi tartmış mesela 103 fe 3350 gr gelmiş, ejektörlü tüfek üstelik... arada böyle bir ağırlık farkı var işte. pozeden sonra nitro bana kuş gibi hafif gelmişti, bugün ilk defa terazide tartınca sebebini daha iyi anladım