Neden herkes bu kadar tepki verdi anlamadım, koruma altında olan ve yaşadığı bölgenin kaldırabileceği sayıyı geçen hayvanların içinden, üreme yeteneği azalmış olanları tespit edip para karşılığı avlandırıyorlar
Bu iş gelişmiş dediğimiz ve hep orada öyle, burada böyle diye dert yandığımız ülkelerde de böyle yapılıyor
Yaşı ilerlemiş hayvan doğada ölüp gideceğine, para karşılığı avlatılıyor, iki taraflı bir kazanç
Eleştiren arkadaşlar, eleştirdiğiniz konu tam olarak nedir
Hayvanların avlatılması mı, para karşılığı avlatılması mı?
Ayrıca eleştirirken yerine koyacağınız bir uygulama planınız var mı, yoksa sadece yapılan her şeye karşı çıkma kabilinde bir eleştiri mi?
Şayet sizin daha makul bir öneriniz varsa yazın ve biz de "hakikaten doğru söylüyorsun" diyelim
Ancak gördüğüm kadarıyla eleştirenlerin hiç birinin bir öneri getirdiği yok
Bunlar şahsi düşüncelerimdir katılmayanlar elbette olacaktır, ancak bir çok kişide benim gibi düşünecektir
sayın arkadaşım,
evvela şunu belirtmeyi istiyorum gereksiz polimiklere girmemek adına yazacaklarım.
/toplanan ve biriken paralara bakınız
/yakın zamanda 4 geyik afyonda kaçak katledildi
/koruma denetim anlamında rezalet
/ben ve benler legal iken illegaller avı harab etmekte
/tüm dağ köyleri bıldırcına geçit zamanı keset kurulmakta göç yolunda döngüsünü tamamlamadan katledilmekte
/vs. vs.
/tüm camiaca sıralanabilecek yazılacak daha onlarca yüzlerce çözülememiş irdelenmeyen pek çok konu.
peki bizden toplanan paralarla sadece ağır kış şartlarında yabandaki hayvanları yemleme bakım tedavi koruma vs. dışında elle tutulabilecek hangi federe konfedere dernek vs. çatısı altında çözüm öneri samimiyetinde objektif açıdan sorunların masaya yatırılıp çözümü avı avlağı nasıl koruruz anlamında elbirliği cehaleti ortadan nasıl kaldırırızı toplantılar düzenleyip etüdde bulunulduda ben ve benler nifakmı soktuk . aksine sonuna dek destekçisiyim şahsım adına bu yukarıdaki olguların güzel yanlarını yaşatmak adına bakanlık ve bünyesi yürütmeliklerde sorumludur bu onların asli işidir ben ve benlerin değil. maaşı ben ve benler değil onlar almakta her legal avcıdan giden maddi destekle yaşatılan her güzel olguya şahsım adına ben varım,..
amma velakin tabağım boş,..
allahın dağında bana avbisten bıldırcın kotası vermiş orada karga keklik tavşan tilki domuz var ne bıldırcını beya,..
bakınız geçenyılki 2014/2015 avlanma sezonuna ait benim bölgemde bıldırcın avlayacak genel avlak bile yok il sınırlarımda. devlet avlağında illegal yöntemle kasetlemi geceden bekleyip 500/1000 metre arası geçitteki bıldırcınamı tetik kesecek oraya giden avcı.
bunlar faraza daha önceki yazılarımda belirttiğim üzere çarpıklıklardır . lütfen yanlış anlaşılmasın.
bana bir adım gelene bin adım yaklaşan yapıdayım fakat eksi yönlerindenmi bunaldık bilmem tepkimiz cidden birden alevleniveriyor herhalde çarpıklıklardan bıktık atadede yöntemle avcılık zaten na mümkün değerler yerde sürünür halde.
doğanın döngüsüne izinvermeden palaz üreme anaç yavru demeksizin bilinçsizce avlanmadan ziraatten yırtıcı popilasyonundan av ve doğa zaten kısır döngüde birde biz tekere çomak sokarız yazı yazarak para kazanma uğruna işler sarpa sarar o vakit , şu alanda yaşandığı üzere,..
güzel olanı sahiplenip yarınlara yatırım yapılacak kararlara toplum ve camia olarak hep birlikte imza atmak özlem hasret ve dileklerimla,..
mersin den en derin sevgi saygı ve selamlarımı yolluyorum.