Gönderen Konu: BÖYLE İHALE Mİ OLUR  (Okunma sayısı 3488 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
BÖYLE İHALE Mİ OLUR
« : 28 Nisan 2015, 11:18:23 »
Basında çıkan bir haber,yorumsuz buyurun okuyun kararı siz verin  :(   http://www.ntv.com.tr/turkiye/hayvanseverleri-kizdiracak-ihale,cFGHMOuC-0ewIXcyHnXecw
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimiçi M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: BÖYLE İHALE Mİ OLUR
« Yanıtla #1 : 28 Nisan 2015, 11:42:47 »
sn. erol bey,

bakanlık 2023 yılında avcıdan ne kadar gelir elde edileceğini hazırlamış durumda geçen yılın haberi bu,
şaşmadım hatta bakanlığın veb sitesinde en çok adıyamandaki yaban keçilerinden rekor gelir elde edildiğinide duyurmuşlar kendileri.

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2015, 11:53:43 »
Bunlar ne yapıyor neyin kafasındalar; doğanın yeşilliği ile yeşil para kazandılar şimdi ise hayvanları katledicekler yazık yorumsuz
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Erdal YAĞIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 28 Nisan 2015, 12:21:02 »
orman bakanlığı için bacasız sanayi bu olsa gerek hiç bir masraf yapmadan dağda yaşayan hayvandan avlatarak para kazanıyor. ne güzel iş valla allah sonumuzu hayır etsin bakalım daha neler çıkacak karşımıza ..
  • walther target y.oto
1984 MANİSA

Çevrimiçi M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 28 Nisan 2015, 12:28:28 »
ADIYAMAN’DA 2014-2015 AV TURİZMİ SEZONUNDA ADIYAMAN’DAN 1 MİLYON TL GELİR ELDE EDİLDİ.
Adıyaman’da 2014-2015 av turizmi sezonunda Adıyaman’dan 1 milyon TL gelir elde edildi.
01 Ağustos 2014 tarihinde başlayan ve 31 Mart 2015 tarihinde son bulan av sezonunda rekor gelir elde edildiği belirtildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kozan, av sezonunda Adıyaman’da av turizmi organizasyonunda 30 adet yabancı ve 10 yerli avcı olmak üzere toplamda 31 adet yaban keçisi ile 9 adet melez keçisi olmak üzere 40 adet yaban keçi avı gerçekleştirildiğini kaydetti.
İsmail Kozan, av organizasyonlarında 2014-2015 av turizm kapsamında 1 milyon TL gelir elde edildiğini belirterek, “Bu gelirlerin yüzde 60’ı av turizm kapsamında 45 köy ve 1 belde belediyesi olmak üzere 46 yerleşim birimine 510 bin TL. Nisan 2015 döneminde aktarılacaktır. Yabancı avcılara 10, yerli avcılara 5 gün av süresince izin verilmektedir.
Adıyaman’da gerçekleşen bu av organizasyonlara yabancı avcılar diğer yıllara nazaran rağbet görmekte olup, ilimize gelen avcılar: 20 Amerikalı, 3 İtalyan, 2 İran, 1 Polonyalı, 1 Danimarkalı, 1 Rus, 1 Avusturya ve 1 Pakistanlı ava katılmıştır. Av Turizm kapsamında ilimize gelen yerli ve yabancı avcılar değişik otellerde kalmakta olup, turist olarak ekonomiye katkı sağlamaktadırlar.
2015-2016 Av Turizmi kapsamında 36 yabancı ve 7 yerli olmak üzere 43 adet yaban keçi ihalesi 28 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecektir” dedi.

daha önceokuduğum bilgi,..

saygılarımla.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 28 Nisan 2015, 13:33:59 »
Allah'ın dağdaki keçisini biz vursak adı canilik bohçacılık ama devlet yaparsa hepsi yürüyen para :) hay Allahım sen nelere kadirsin
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #6 : 28 Nisan 2015, 13:51:51 »
DKMP asıl parayı domuz avı turizminden elde etmeyi planlıyor, AVLAK sisteminin en büyük faydası da domuz av turizmine getireceği kolaylık olacaktır.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

The following users thanked this post: Ergin KORKUT

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #7 : 28 Nisan 2015, 13:56:44 »
Bunlar yakında bizede ihale getirecek avı biz bulucaz yabancılar avlanır  ;D
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimiçi M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 29 Nisan 2015, 10:43:55 »

13,500,000 tl 90 tl den 150 bin avcıdan avlanma pulu + 19,500,000 tl maliyeye yatan bunlar ortada bilinen 33,000,000 tl. bizden toplananlar birde diğer artısı kotalı avcılıktan gelen paralar mesela adıyaman rekor elde etmiş,..

bu adamlar tayfası, bizi avcı olarak değil gazoz ağacı olarak gördükçe milli varlıklarımız daha çok para uğruna heba olup gidecektir.

saygılarımla.
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2015, 11:08:47 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Hüseyin ÖZCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 29 Nisan 2015, 11:49:46 »
Neden herkes bu kadar tepki verdi anlamadım, koruma altında olan ve yaşadığı bölgenin kaldırabileceği sayıyı geçen hayvanların içinden, üreme yeteneği azalmış olanları tespit edip para karşılığı avlandırıyorlar
Bu iş gelişmiş dediğimiz ve hep orada öyle, burada böyle diye dert yandığımız ülkelerde de böyle yapılıyor
Yaşı ilerlemiş hayvan doğada ölüp gideceğine, para karşılığı avlatılıyor, iki taraflı bir kazanç
Eleştiren arkadaşlar, eleştirdiğiniz konu tam olarak nedir
Hayvanların avlatılması mı, para karşılığı avlatılması mı?
Ayrıca eleştirirken yerine koyacağınız bir uygulama planınız var mı, yoksa sadece yapılan her şeye karşı çıkma kabilinde bir eleştiri mi?
Şayet sizin daha makul bir öneriniz varsa yazın ve biz de "hakikaten doğru söylüyorsun" diyelim
Ancak gördüğüm kadarıyla eleştirenlerin hiç birinin bir öneri getirdiği yok

Bunlar şahsi düşüncelerimdir katılmayanlar elbette olacaktır, ancak bir çok kişide benim gibi düşünecektir
1979-Balıkesir

The following users thanked this post: M.Kemal ATEŞSAL, İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, M.Emin AKAY

Çevrimiçi M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 29 Nisan 2015, 12:39:45 »
Neden herkes bu kadar tepki verdi anlamadım, koruma altında olan ve yaşadığı bölgenin kaldırabileceği sayıyı geçen hayvanların içinden, üreme yeteneği azalmış olanları tespit edip para karşılığı avlandırıyorlar
Bu iş gelişmiş dediğimiz ve hep orada öyle, burada böyle diye dert yandığımız ülkelerde de böyle yapılıyor
Yaşı ilerlemiş hayvan doğada ölüp gideceğine, para karşılığı avlatılıyor, iki taraflı bir kazanç
Ayrıca eleştirirken yerine koyacağınız bir uygulama planınız var mı, yoksa sadece yapılan her şeye karşı çıkma kabilinde bir eleştiri mi?
Şayet sizin daha makul bir öneriniz varsa yazın ve biz de "hakikaten doğru söylüyorsun" diyelim

Bunlar şahsi düşüncelerimdir katılmayanlar elbette olacaktır, ancak bir çok kişide benim gibi düşünecektir

sayın arkadaşım,

evvela şunu belirtmeyi istiyorum gereksiz polimiklere girmemek adına yazacaklarım.

/toplanan ve biriken paralara bakınız

/yakın zamanda 4 geyik afyonda kaçak katledildi

/koruma denetim anlamında rezalet

/ben ve benler legal iken illegaller avı harab etmekte

/tüm dağ köyleri bıldırcına geçit zamanı keset kurulmakta göç yolunda döngüsünü tamamlamadan katledilmekte

/vs. vs.

/tüm camiaca sıralanabilecek yazılacak daha onlarca yüzlerce çözülememiş irdelenmeyen pek çok konu.

peki bizden toplanan paralarla sadece ağır kış şartlarında yabandaki hayvanları yemleme bakım tedavi koruma vs. dışında elle tutulabilecek hangi federe konfedere dernek vs. çatısı altında çözüm öneri samimiyetinde objektif açıdan sorunların masaya yatırılıp çözümü avı avlağı nasıl koruruz anlamında elbirliği cehaleti ortadan nasıl kaldırırızı toplantılar düzenleyip etüdde bulunulduda ben ve benler nifakmı soktuk . aksine sonuna dek destekçisiyim şahsım adına bu yukarıdaki olguların güzel yanlarını yaşatmak adına bakanlık ve bünyesi yürütmeliklerde sorumludur bu onların asli işidir ben ve benlerin değil. maaşı ben ve benler değil onlar almakta her legal avcıdan giden maddi destekle yaşatılan her güzel olguya şahsım adına ben varım,..

amma velakin tabağım boş,..

allahın dağında bana avbisten bıldırcın kotası vermiş orada karga keklik tavşan tilki domuz var ne bıldırcını beya,..

bakınız geçenyılki 2014/2015 avlanma sezonuna ait benim bölgemde bıldırcın avlayacak genel avlak bile yok il sınırlarımda. devlet avlağında illegal yöntemle kasetlemi geceden bekleyip 500/1000 metre arası geçitteki bıldırcınamı tetik kesecek oraya giden avcı.

bunlar faraza daha önceki yazılarımda belirttiğim üzere çarpıklıklardır . lütfen yanlış anlaşılmasın.

bana bir adım gelene bin adım yaklaşan yapıdayım fakat eksi yönlerindenmi bunaldık bilmem tepkimiz cidden birden alevleniveriyor herhalde çarpıklıklardan bıktık atadede yöntemle avcılık zaten na mümkün değerler yerde sürünür halde.

doğanın döngüsüne izinvermeden palaz üreme anaç yavru demeksizin bilinçsizce avlanmadan ziraatten yırtıcı popilasyonundan av ve doğa zaten kısır döngüde birde biz tekere çomak sokarız yazı yazarak para kazanma uğruna işler sarpa sarar o vakit , şu alanda yaşandığı üzere,..

güzel olanı sahiplenip yarınlara yatırım yapılacak kararlara toplum ve camia olarak hep birlikte imza atmak özlem hasret ve dileklerimla,..

mersin den en derin sevgi saygı ve selamlarımı yolluyorum.

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Cüneyt ÖZDEMİR 06

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 29 Nisan 2015, 14:24:08 »

tepkim şunaydı devlet diyor ki vatandaş sen avlama sen avlarsan bohçacısın katilsin vs vs ama ben avlandırırsam para kazanırım tabi bunu yaparken de garibana zırnık koklatmam elbette, avlanmak için bende ki tek ölçü parasını ödeyip ödemediğindir,  para kazanırken de sana daha güzel av olanakları da sunmam sen avcıysan avcı kal ama harcını yatır bana da paranı vermek şartı ile elbette umarım yeterince açık olmuştur düşündüklerimi ifade şeklim 
  • Breda süper poze
  • Wizard otomatik
  • Deutsch drahthaar Darko
Cüneyt ÖZDEMİR
1985 AFYON-ANKARA

Çevrimdışı Hüseyin ÖZCAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 29 Nisan 2015, 14:53:18 »
Mehmet Ali bey sizin sorun olarak gördüklerinize bende katılıyorum, alınan harç paralarının karşılığında avcı için yapılan bir hizmet yok
Ancak para karşılığı ömrünü tamamlamak üzere olan hayvanların avlatılasına neden karşı çıktığınızı ve bu uygulamanın yerine ne yapılmasını önerdiğinizi anlamadım
Yani siz diyorsunuz ki (benim anladığım) zaten bir sürü problem var, kötü olan bir çok uygulama var, bırakın burasıda yamuk kalsın, hayvanlar kendi mi ölür, kurt mu parçalar, kaçak avcı mı avlar ne olursa olsun diyorsunuz
Elbette yanlışlar düzeltilsin ancak, doğru birşeyler yapılırken de bu kadar yanlışın arasında, bırak o da yanlış kalsın, önce şunları düzeltelim demek ne kadar doğrudur

Cüneyt bey elbette para ile avcılığa bende karşıyım (en azından abartılı ve karşılığı olmayan paralarla) ancak parasız avcılık demek, şu anda bohçacı diye tanımlanan eline silah alan herkesin, hareket eden her türlü canlıya ateş etmesi demek
Az olan herşey daha değerli ve daha pahalıdır, haliyle bu avlanacak hayvanlarda daha değerli ve daha pahalı
Eti yemeyeceğin ayıyı vurupta ne olacak, postuna ihtiyacın yok ya
Paran kadar av yaparsın olur, harcını yatır, bıldırcın-üveyik-çulluk-tavşan-domuz vs. avlarsın

Asıl sorun 1 haftalık av kursu ile herkesi bilinçli avcı yaptığını sanan ve belge verip haydi avlan diyen sistemde
Belge almayı daha sıkı bir eğitimle verirsin, denetimleri sıkı tutarsın, cezaları yüksek uygularsın
Belge sahibi hakikaten bilinçli avcı olarak kurstan çıkmış olur
1979-Balıkesir

The following users thanked this post: M.Kemal ATEŞSAL, İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK

Çevrimiçi M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 30 Nisan 2015, 10:50:34 »
Mehmet Ali bey sizin sorun olarak gördüklerinize bende katılıyorum, alınan harç paralarının karşılığında avcı için yapılan bir hizmet yok
Ancak para karşılığı ömrünü tamamlamak üzere olan hayvanların avlatılasına neden karşı çıktığınızı ve bu uygulamanın yerine ne yapılmasını önerdiğinizi anlamadım
Yani siz diyorsunuz ki (benim anladığım) zaten bir sürü problem var, kötü olan bir çok uygulama var, bırakın burasıda yamuk kalsın, hayvanlar kendi mi ölür, kurt mu parçalar, kaçak avcı mı avlar ne olursa olsun diyorsunuz
Elbette yanlışlar düzeltilsin ancak, doğru birşeyler yapılırken de bu kadar yanlışın arasında, bırak o da yanlış kalsın, önce şunları düzeltelim demek ne kadar doğrudur

Cüneyt bey elbette para ile avcılığa bende karşıyım (en azından abartılı ve karşılığı olmayan paralarla) ancak parasız avcılık demek, şu anda bohçacı diye tanımlanan eline silah alan herkesin, hareket eden her türlü canlıya ateş etmesi demek
Az olan herşey daha değerli ve daha pahalıdır, haliyle bu avlanacak hayvanlarda daha değerli ve daha pahalı
Eti yemeyeceğin ayıyı vurupta ne olacak, postuna ihtiyacın yok ya
Paran kadar av yaparsın olur, harcını yatır, bıldırcın-üveyik-çulluk-tavşan-domuz vs. avlarsın

Asıl sorun 1 haftalık av kursu ile herkesi bilinçli avcı yaptığını sanan ve belge verip haydi avlan diyen sistemde
Belge almayı daha sıkı bir eğitimle verirsin, denetimleri sıkı tutarsın, cezaları yüksek uygularsın
Belge sahibi hakikaten bilinçli avcı olarak kurstan çıkmış olur

bir her koyun kendi bacağından hesabı ben yorumlarımda söylerimde konuyu söyletene bakınız,
(şahsi fikrimdir keçi teke geyik vurulmasın kardeşim eti zaten sert yenmez sucuktan ötesi olmaz diyorlar)herşey para ve yemek değil sucuk enkalite 50 tl en dandik 20 tl canı çekene ben sponsor bulurum ama tadımlık ;D
iki bana legal avcı olarak üvey evlat muamelesi hazmedilemez
üç 5/10 milyar veren benden üstün nitelik taşımakta taşıyamaz kardeşim yasaklansın büyük av çoğalsın hayvanlar orman yakana kesene büyük avı elegeçirmek için tuzak ve ava ömür boyu hapis cezası gelsin derecesinde karşıyım ne trofesi alçıdan kalıp döküp tahnit yapsınlar , kuş cinsi kanatlı av üremesi doğada kolay ömrüde az genel olarak ama keçi koyun küçükbaş 10/15 yılda ömüründe 5/10 yavru çok az çoğalması uzun popilasyondur.
dört beni avcı olan avcı anlar, etçil değil doğasını koruyan hayvanı ve nebatatı seven biriyim , aslında ben deliyim avlakta avlanırken sırtımdaki çanta atık fişek naylon ve pet ve benzeri petrol ürünlerinin türevleriyle dolar işte böylesine bir deli,.. :)

dersem anlatabilirmiyim bilmiyorum.

onlarca sorun varken bunlarlamı avutulacağız,
zaten herşey hakkını arayamayan haklarını bilmeyen cehaletinde dizboyu gezdiği ülkemizde her şeyin başı eğitimden geçmekte bunu hep savunduk hep dile getirdik bir haftalık onbeş günlük avcı eğitimiyle tabiki bilmeyeni eğitmek nederecede yeterli ortada,.. hem fikirim amma velakin çarpıklıklarada sessiz kalmam na mümkün.

ayhakın önceki başkanının itirafıdır ''yanlız bırakıldım !.. '' dedi adam ,..

neticede ortada büyük bir pastanın dilimlerinden kapmaya çalışanlar oldukça ve bunların çevresindeki şakşakçı diye tabiri caizise yalakalar tayfası oldukça ne denetim ne koruma nede doğal hayatın idamesindeki döngünün gerçek idarecileri olamaz,..

çözümmü istiyorsunuz meydanlara çıkın kayhaf 'ı ve ekibini arkanıza alın onlar emin olun mak kararlarını türkiyede en iyi değerlendiren ve uygunsuz ve dayatmaca kararlara daha duyarlı yaklaşımda daha çözümcül arayıştalar en azından örnek teşkili konumundalar, karadeniz tek yumruk varmı bu ayhakta dersem elvicdan allahaşkına objektif açıdan ne dersiniz,.. ;)

bir atasözü ile özetlemek istiyorum konuyu, ''ateş olmayan yerden duman çıkmaz'' .

selam ve saygılarımla.
« Son Düzenleme: 30 Nisan 2015, 11:02:27 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN