Gönderen Konu: hangi Stoeger modeli ?  (Okunma sayısı 14945 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
Ynt: hangi Stoeger modeli ?
« Yanıtla #25 : 28 Nisan 2015, 18:18:31 »
Stantta stoegeri incelerken orta yaşlı dolgunca biri geldi, beni görevli zannetmiş sonradan farkettim :D  onda m3500 varmış. tüfeğinden okadar memnunki anlata anlata bitiremedi. kaz avına falan gidiyormuş 50 gramdan aşşağı atmam, 66 gram atıyorum çok güzel oluyor dedi. peki yormuyomu sizi dedim, 89 yatak herzaman iyidir istediğin fişeği koyup atarsın cevabını aldım :) saygı duymak gerek tabi bişey diyemeyiz. ama avda sürekli 50 ve 66 gram kullanmak hani ne bileyim biraz tuhaf geliyor bana. sizce gerek varmı ?
Arkadaş çok extremeci biri olmalı veya acı cekmeyi seviyor 😄 ya ne diyim istediğin fişek demiş gidip koyucam 30 gram fişeği hiçbir şey vurmaz 28 gram koysam çalışmaz halde veya fişeği cikartmaz 32 gramla 0 grupman olur yani sadece ülkemizde artık bulunmayan bir av için alınmamalı yani tüfek ördek tufegide değil ne yazikki
1953 Kırklareli Lüleburgaz

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #26 : 28 Nisan 2015, 18:21:00 »
Ben daha 34 grami gecmedim m3000 le tabi bu bolgeye gore degisir orasi dogru ama her ne olursa olsun birak 66 grami 50 gram bile fazla, hem tufege yazik hem cebenize yazik :D Ben rc s4 kullaniyorum sezon boyunca nadiren 34 gram atiyorum 5 derecenin altinda..Amerikalilar herseyi abartili sevdigi icin herseye 66 atar biz ogle olmuyalim
Ya Onurcum sen ve bazı üyeler bana aldıracak bu s4'ü şimdi düşünüyorum rüzgarlı havada s4 ne kadar iyi kar yağdı ne yapıcam diye düşünüyorum yani sezonda 5 numara akşamı diye düşünüyorum favori fişekleri m 36 gram bp 5 no winchester piegin 36 gram 5 no zaten 5 numaradan aşağı numaralar artık gerek yok ülkemizde diye düşünüyorum

The following users thanked this post: Onur ORAL

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #27 : 28 Nisan 2015, 19:32:24 »
Ya Onurcum sen ve bazı üyeler bana aldıracak bu s4'ü şimdi düşünüyorum rüzgarlı havada s4 ne kadar iyi kar yağdı ne yapıcam diye düşünüyorum yani sezonda 5 numara akşamı diye düşünüyorum favori fişekleri m 36 gram bp 5 no winchester piegin 36 gram 5 no zaten 5 numaradan aşağı numaralar artık gerek yok ülkemizde diye düşünüyorum
Abi zaten rc kalite fisek cogu tufekle uyumlu ben stoegerle izmirde ordek icin rc sipe 32 gram 5  ve 7 kullaniyorum aralik sonuna dogru ocak basi s4 e gecerim sonraki fisegim lambro blue 34 gram ama bu 5 derecenin alti..benim sahsi gorusum sezona senin direk s4 le baslaman yumusak havalarda..izmirle ipsala sogugu kiyaslanmaz yani benim sert hava kullandigimi sen peynir ekmek gibi atarsin sonra 34,36 bakarsin abi denemeni isterim.bu fisekler tahtali tavsan keklik icinde gecerli..
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2015, 19:39:12 Gönderen: Onur ORAL »
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #28 : 28 Nisan 2015, 21:33:52 »
Abi zaten rc kalite fisek cogu tufekle uyumlu ben stoegerle izmirde ordek icin rc sipe 32 gram 5  ve 7 kullaniyorum aralik sonuna dogru ocak basi s4 e gecerim sonraki fisegim lambro blue 34 gram ama bu 5 derecenin alti..benim sahsi gorusum sezona senin direk s4 le baslaman yumusak havalarda..izmirle ipsala sogugu kiyaslanmaz yani benim sert hava kullandigimi sen peynir ekmek gibi atarsin sonra 34,36 bakarsin abi denemeni isterim.bu fisekler tahtali tavsan keklik icinde gecerli..
Çok sagol Onurcum benim artık o kadar yürümelik enerjim kalmadı bir ördeğe ikide Çulluğa giderim özenerek ama su fişeği alıp s4'ü bi' ördek avına gidicem ya birde RC2 Ler var ya o mu daha iyi yoksa bu fişek mi bilgisi olan varsa daha önce hiç rc atmadım hep bp ve winchester attım ördekte saygilarimla

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 28 Nisan 2015, 21:37:06 »
Ben 2 sezon önce RC2 caccia kullandım merak edip almıştım öyle,ördek-tavşan avları icin,Yok bidaha kullanmam.
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2015, 21:42:06 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #30 : 28 Nisan 2015, 21:54:05 »
Ben 2 sezon önce RC2 caccia kullandım merak edip almıştım öyle,ördek-tavşan avları icin,Yok bidaha kullanmam.
Gerçekten o kadar kötü mü ya hangi tüfek ile attınız

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 28 Nisan 2015, 21:59:08 »
Gerçekten o kadar kötü mü ya hangi tüfek ile attınız
Acıkcası ben beyenmedim ergin abi daha öncede forumda paylaşmıştım,Kullandığım tüfek
Huğlu-star G505 yarı otomatik,ben 5 no 32 gram olanını kullandım.
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2015, 22:00:38 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #32 : 28 Nisan 2015, 22:15:33 »
Acıkcası ben beyenmedim ergin abi daha öncede forumda paylaşmıştım,Kullandığım tüfek
Huğlu-star G505 yarı otomatik,ben 5 no 32 gram olanını kullandım.
Ben 34 gramını düşünüyorum

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #33 : 28 Nisan 2015, 22:34:04 »
Aynen ogle kardesim bende rc2 34 gram mavi kutu aldim birtane hic beyenmedim
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 28 Nisan 2015, 22:42:41 »
Belli olmaz belkide siz kullanıp memnun kalıcaksınız,Bana öyle denk geldi yada kimbilir..Başımdan gecen olayı anlatayım,2 sene önce yaklaşık 25 metreden tavşana atış yaptım,hayvan takla atıp düştü,tam almak icin adımımı attım tavşan hiçbişey yokmuş gibi kalkıp gitti bakıp kaldım arkasından öyle,Bigün yine tavşan avından dönüyoruz dere kenarından ördekler kalktı,yaklaşık 35 metre civarı bir mesafeden atış yaptık,2 ördek ayrıldı 70 metre ileride düştü yaralı şekilde,eve gidince temizledik beraber avlandığım arkadaşla beraber, baktım birkaç sacma derinin üstünde kalmış sadece,ogünden sonra bidaha RC fişekleri almadım.
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2015, 22:50:08 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #35 : 28 Nisan 2015, 22:43:34 »
şu stoegerle 1-2 posta av yapma şansım olsaydı bütün fişek listesini çıkartırdım :D ben tabi konuşuyorum öylesine de tüfeğe göre değişir elbette bu işler ama genelde rc s4 çok randıman veriyor diye duyuyorum stoeger için. ben o fişeği huğlu pozemde kullandım etkisi gayet güzel ama ciddi soğuklarda belki yetersiz olabilir. çamaşır havasında sıpe, soğuk güz havalarında s4 güzel iş görür. sonrası için biraz daha farklı seçenekler aranabilir. deneyerek doğrusu bulunur mutlaka..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #36 : 28 Nisan 2015, 22:55:13 »
Belli olmaz belkide siz kullanıp memnun kalıcaksınız,Bana öyle denk geldi yada kimbilir..Başımdan gecen olayı anlatayım,2 sene önce yaklaşık 25 metreden tavşana atış yaptım,hayvan takla atıp düştü,tam almak icin adımımı attım tavşan hiçbişey yokmuş gibi kalkıp gitti bakıp kaldım arkasından öyle,Bigün yine tavşan avından dönüyoruz dere kenarından ördekler kalktı,yaklaşık 35 metre civarı bir mesafeden atış yaptık,2 ördek ayrıldı 70 metre ileride düştü yaralı şekilde,eve gidince temizledik beraber avlandığım arkadaşla beraber, baktım birkaç sacma derinin üstünde kalmış sadece,ogünden sonra bidaha RC fişekleri almadım.
Tavsan guzel numara cekmis sana Berkayim ;D ;D
1992 LONDRA&İZMİR

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 28 Nisan 2015, 23:04:53 »
Tavsan guzel numara cekmis sana Berkayim ;D ;D
Onurum valla şaşırdım kaldım 10 dakika arkasından boş gözlerle baktım,okadar tavşan avına giderim ilk defa yaşadım öyle bişey :)
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2015, 23:09:11 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #38 : 01 Mayıs 2015, 09:10:23 »
Bugün BP MB 32 gram 7 numarasini aldım ve bir şey dikkatimi çekti grupmanı gayet hoş ve toplu gitmişti tabi winchester universal kadar olmasada bu fişek nedense hiç tepmedi havadan dolayımi yoksa stoegerdamı bir şey var derken gordon sistemli bir fişekmiş üveyik avında 32 gram kullanmak pek istemem ama deneyerek gördüm ki gramaj arttıkça stoegerda grupman artıyor daha öldürücü bir hale getiriyor jet 28 gram traş kaldı biraz bu fişekler yanında ama bu senelik 2 Kutu MB 32 gram 7 numara aldım yedekte universalda var hadi hayırlısı saygilarimla

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #39 : 01 Mayıs 2015, 10:07:31 »
Bugün BP MB 32 gram 7 numarasini aldım ve bir şey dikkatimi çekti grupmanı gayet hoş ve toplu gitmişti tabi winchester universal kadar olmasada bu fişek nedense hiç tepmedi havadan dolayımi yoksa stoegerdamı bir şey var derken gordon sistemli bir fişekmiş üveyik avında 32 gram kullanmak pek istemem ama deneyerek gördüm ki gramaj arttıkça stoegerda grupman artıyor daha öldürücü bir hale getiriyor jet 28 gram traş kaldı biraz bu fişekler yanında ama bu senelik 2 Kutu MB 32 gram 7 numara aldım yedekte universalda var hadi hayırlısı saygilarimla
Stoegerin namlu çapı darmış fuarda onu da sormuştum,kesin standart yok dediler ama genelde 18.25 ile 18-40 arası değişiyormuş.  aslında bp fişekle denense bu tüfekler aynen güzel sonuçlar verir çünkü bp fişeklerininde tapa çapları diğerlerine göre biraz daha dar,  oyüzden namluyla uyum sağlayıp savurmadan düzgün grupman yapabilir. bp 32 gram gerçekten güzel grupman yapıyor, etkisi de gayet yeterli.. bende kullanıyorum o fişeği ve çok memnunum. jet 28 gramla bp 32 gram fişek kıyaslanmaz zaten Ergin abi :) 28 gramın etkisi ve tesiriyle 32 gramın tesiri farklı, bu bazen kabul görmüyor, ama ben demiyorum ki düşük gram fişeklede av olmuyor, bende kullanıyorum düşük gram fişek avına göre ama bıldırcına nasıl ki 32 gram atmak mantıksız oluyosa ördeğe 28 gram atmakta aynı şekilde mantıksız oluyor..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #40 : 01 Mayıs 2015, 20:19:58 »
Stoegerin namlu çapı darmış fuarda onu da sormuştum,kesin standart yok dediler ama genelde 18.25 ile 18-40 arası değişiyormuş.  aslında bp fişekle denense bu tüfekler aynen güzel sonuçlar verir çünkü bp fişeklerininde tapa çapları diğerlerine göre biraz daha dar,  oyüzden namluyla uyum sağlayıp savurmadan düzgün grupman yapabilir. bp 32 gram gerçekten güzel grupman yapıyor, etkisi de gayet yeterli.. bende kullanıyorum o fişeği ve çok memnunum. jet 28 gramla bp 32 gram fişek kıyaslanmaz zaten Ergin abi :) 28 gramın etkisi ve tesiriyle 32 gramın tesiri farklı, bu bazen kabul görmüyor, ama ben demiyorum ki düşük gram fişeklede av olmuyor, bende kullanıyorum düşük gram fişek avına göre ama bıldırcına nasıl ki 32 gram atmak mantıksız oluyosa ördeğe 28 gram atmakta aynı şekilde mantıksız oluyor..
Doğru demişsin ama söyle düşünüyorum ben 28 gram 24 gram 36 gram aynı miktar barut hepsine konulursa hepsinin grupmanı farklı olur biri dağınık biri toplu gidebilir fişekten fişekğe değişkenlik gösteriyor ancak jet 28 gram güzel fişektir tasviye ederim tesir farkı demişsin doğru tesir ve etkisi çok farklıdır saygilarimla

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #41 : 01 Mayıs 2015, 21:24:48 »
Bir şey sorucam domuz avına gittiğim ve eski bir arkadaşım stoger alicak ama ahşap modelinin m3000 modeli Var mi ?

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 01 Mayıs 2015, 21:29:14 »
Bir şey sorucam domuz avına gittiğim ve eski bir arkadaşım stoger alicak ama ahşap modelinin m3000 modeli Var mi ?
Var ergin abi http://www.mahmutogluav.com/detay.asp?id=3397 attığım linkten inceleyebilirsin.
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #43 : 01 Mayıs 2015, 22:46:56 »
Var ergin abi http://www.mahmutogluav.com/detay.asp?id=3397 attığım linkten inceleyebilirsin.
Teşekkür ederim ya şimdi bugün 1 Mayıs nedeni ile komando avla iletisime geçemedim var mı yok mu diye arkadaş alicakta yardimci olmaya çalışıyorum teşekkür ederim

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #44 : 02 Mayıs 2015, 00:49:11 »
Fuarda vardı m3000 ahşap modeli. Ama ahşap bu tüfeğe yakışmamış sanki, sentetiği kat kat daha güzel.. ( bana göre )
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #45 : 02 Mayıs 2015, 01:10:21 »
Fuarda vardı m3000 ahşap modeli. Ama ahşap bu tüfeğe yakışmamış sanki, sentetiği kat kat daha güzel.. ( bana göre )
Kesinlikle katiliyorum su ahsap modeli biraz daha estetik olsa keske..mesela ata neo armsan paragon gibi bu modellerin albenisi daha fazla ahsapta..ama stoeger yine stoeger :)
1992 LONDRA&İZMİR

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Kerem DÖNMEZ

• *
  • Kardeşler tokalaşmaz, sarılır.
« Yanıtla #46 : 04 Mayıs 2015, 10:34:03 »
Kesinlikle katiliyorum su ahsap modeli biraz daha estetik olsa keske..mesela ata neo armsan paragon gibi bu modellerin albenisi daha fazla ahsapta..ama stoeger yine stoeger :)

M3000 Ahşap Modelini almış biri olarak şahsen M3000 de ahşabı tavsiye etmiyorum. Ben aldıgımda El kundağındaki çatlamadan dolayı fabrikaya gönderdim . Birdaha çatlama yaşamazsınız diyemedikleri için dipçik ve kundagı fabrikada sentetik ile değiştittirdim.
El kundagındaki çatlama sorununu çözdülermi bilmiyorum. Görüntü olarak beğenmeme ve özellikle ahşabını almak için cok ugrasmama ragmen  ahşabın kalitesininde cok tatmin edici olmadıgını söylemek isterim.
Bunun dışında mekanizma olarak , namlu olarak kesinlikle tavsiye ederim.

Saygılar

1985 BURSA

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
« Yanıtla #47 : 04 Mayıs 2015, 21:54:19 »
M3000 Ahşap Modelini almış biri olarak şahsen M3000 de ahşabı tavsiye etmiyorum. Ben aldıgımda El kundağındaki çatlamadan dolayı fabrikaya gönderdim . Birdaha çatlama yaşamazsınız diyemedikleri için dipçik ve kundagı fabrikada sentetik ile değiştittirdim.
El kundagındaki çatlama sorununu çözdülermi bilmiyorum. Görüntü olarak beğenmeme ve özellikle ahşabını almak için cok ugrasmama ragmen  ahşabın kalitesininde cok tatmin edici olmadıgını söylemek isterim.
Bunun dışında mekanizma olarak , namlu olarak kesinlikle tavsiye ederim.

Saygılar
Kerem bey bir aralar piyasaya çıkmama nedeni kalite kontrolünden geçememesiydi ve bu ilk üretim zamanlarıyla problem yaşayan çok kişi öldü ancak şimdi bütün tüfekler kalite kontrolünden geçmiş bir şekilde en iyi şekilde bizlere sunuluyor ayrıca yakın bir arkadaşıma daha dün aldık ve denedik gayet hafif bir tüfek atislarda çok memnun kaldık hani herhangi bir problem yok tavsiye ederim

Çevrimdışı Kerem DÖNMEZ

• *
  • Kardeşler tokalaşmaz, sarılır.
« Yanıtla #48 : 05 Mayıs 2015, 07:36:24 »
Kerem bey bir aralar piyasaya çıkmama nedeni kalite kontrolünden geçememesiydi ve bu ilk üretim zamanlarıyla problem yaşayan çok kişi öldü ancak şimdi bütün tüfekler kalite kontrolünden geçmiş bir şekilde en iyi şekilde bizlere sunuluyor ayrıca yakın bir arkadaşıma daha dün aldık ve denedik gayet hafif bir tüfek atislarda çok memnun kaldık hani herhangi bir problem yok tavsiye ederim
Umarım bu sefer çözmüşlerdir Ergin Bey,  Arkadaşınız kazasız belasız güle güle kullansın , atış ve performanstan memnun kalacaktır.
1985 BURSA