Bugün BP MB 32 gram 7 numarasini aldım ve bir şey dikkatimi çekti grupmanı gayet hoş ve toplu gitmişti tabi winchester universal kadar olmasada bu fişek nedense hiç tepmedi havadan dolayımi yoksa stoegerdamı bir şey var derken gordon sistemli bir fişekmiş üveyik avında 32 gram kullanmak pek istemem ama deneyerek gördüm ki gramaj arttıkça stoegerda grupman artıyor daha öldürücü bir hale getiriyor jet 28 gram traş kaldı biraz bu fişekler yanında ama bu senelik 2 Kutu MB 32 gram 7 numara aldım yedekte universalda var hadi hayırlısı saygilarimla
Stoegerin namlu çapı darmış fuarda onu da sormuştum,kesin standart yok dediler ama genelde 18.25 ile 18-40 arası değişiyormuş. aslında bp fişekle denense bu tüfekler aynen güzel sonuçlar verir çünkü bp fişeklerininde tapa çapları diğerlerine göre biraz daha dar, oyüzden namluyla uyum sağlayıp savurmadan düzgün grupman yapabilir. bp 32 gram gerçekten güzel grupman yapıyor, etkisi de gayet yeterli.. bende kullanıyorum o fişeği ve çok memnunum. jet 28 gramla bp 32 gram fişek kıyaslanmaz zaten Ergin abi
28 gramın etkisi ve tesiriyle 32 gramın tesiri farklı, bu bazen kabul görmüyor, ama ben demiyorum ki düşük gram fişeklede av olmuyor, bende kullanıyorum düşük gram fişek avına göre ama bıldırcına nasıl ki 32 gram atmak mantıksız oluyosa ördeğe 28 gram atmakta aynı şekilde mantıksız oluyor..