evet söylediklerinizin çoğuna katılıyorum ben birazda işin deneme yanılma yöntemi ile en doğrusunun bulunacağı düşüncesindeyim, tüfek, saçma, grupman, hava şartları, tüfeğin arkasındaki avcının v.s. bunların tamamının avdaki önemini biliyorum, 89 mm tüfeklerde 76 mm saçma kullanıldığında grupmanın farklı olacağının da farkındayım, ama zaten 76 mm yatakla 50 gr. a kadar fişek atabileceğim tüfeğim var, daha önce RC 'nin 50 gr. fişekleri ile çok geçit avı yaptım, sezon sonunda el kundağı hafiften çatladı, kızak kırıldı ama 50 gr. ile avlanmanın nasıl birşey olduğunu öğrenmiş oldum ve tecrübe oldu, ben 89mm ile 50 gr. üstü, 76 namlu ve full modified şokla eksi derecelerde avlanırken fark yaratacağını düşünüyorum, USA ' da su kuşu avcılığı genellikle bu şartlarda ve böyle tüfekler ile yapıldığını görüyoruz duyuyoruz, tek fark av popülasyonu, bizde o kadar bol ördek yok o yüzden atış imkanı olduğu durumlarda avı garanti olduğunu hissetmek çok keyifli olmalı, ipsalada buna benzer bir olayı kendi 4,5 yıl önce kendi gözümle gördüm. avını izleyebileceğimiz mesafede avlanan yaşlıca bir amca elindeki obus topu gibi patlayan tahminen 76 cm veya üzeri bir namlulu bir tüfekle üzerimizden geçtiğinde bırakın tüfek atmayı kafamızı bile kaldırıp bakmadığımız yeşilleri tek atışla havada kevgire çeviriyordu, yeterince vurunca mekancıyı aradı tongorta gelip kuşları ve amcayı alıp gitti, sırf meraktan adamın avlandığı beceneye göğsümüze kadar suya girerek gidip baktık amcanın attığı fişeklerin tamamı 89 mm. avrupa fişeklerdi