Gönderen Konu: KUYRUK KESİMİ İÇİN YARDIM.  (Okunma sayısı 3738 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
KUYRUK KESİMİ İÇİN YARDIM.
« : 26 Nisan 2015, 01:47:01 »
İstanbul Çekmeköyde oturmakdayım 6 aylık Kurzhaar yavrumun kuyruk kesimi için çevredeki tüm tanıdık tanımadık veterinerlere sordum ama hepsi de aynı yanıtı verdi. Çok mecburi bir durum olmadıkça kuruk kesimi yapmıyoruz. Tabi bu bölge malum meşe ormanlarıyla meşhur. Hayvanın kuyruğunun illa yaralanması gerekiyor sanırım. Bildiğiniz bir yer varsa yardımcı olurmusunuz.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
Ynt: KUYRUK KESİMİ İÇİN YARDIM.
« Yanıtla #1 : 26 Nisan 2015, 06:56:03 »
kaçak yapanlar oluyo ama cezası 2 yıl ve veterinerlikten ihraç ediyolar yasalar böyle köpeğinizin kuyruğunun da kolay kolay yaralınacağını sanmıyorum yaranlama için kestirilseydi kuyruk setterlerin kestirildi bana göre kuyruklar yakışıklılık için kestiriliyor benim drahthaarımın ben veteriner bulduğum halde vaz geçtim hiç bi sıkıntıda çıkmadı sezon boyunca
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh
  • sarsılmaz camo 61 namlu

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2015, 11:10:24 »
kaçak yapanlar oluyo ama cezası 2 yıl ve veterinerlikten ihraç ediyolar yasalar böyle köpeğinizin kuyruğunun da kolay kolay yaralınacağını sanmıyorum yaranlama için kestirilseydi kuyruk setterlerin kestirildi bana göre kuyruklar yakışıklılık için kestiriliyor benim drahthaarımın ben veteriner bulduğum halde vaz geçtim hiç bi sıkıntıda çıkmadı sezon boyunca
Anne ve babası avcı olan köpeklerin kuyruk kesimlerine izin veriliyor ve hayvan haklarındada bu var avrupada kesiliyorsa ki daha bizden duyarlılar bizde kesilmeme nedeni sadece yasaları saçma sapan yorumlamamızdan.
Ve şöylede bi durum var continental ırkların anavatanında bu uygulama yapılıyorsa bi bildikleri vardır!
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

The following users thanked this post: Ömer GÜNEY, Selim UYGUN

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2015, 13:37:37 »
Gökhan bey çok yanlış biliyosunuz av köpeklerinin kuyrukları kesilir diye bi ibare yok belleki siz kesik almışsınız köpeğinizi veya kendiniz uygulamışsınız türkiyede ne ırk olursa olsun zorunlu olmadıkça sağlığı tehdit etmedikçe amputasyon yasaktır yasa böyle anavatanında yasak değil zevk için kuyruk ve kulak aputasyonları ama bizim yasamıza göre yasak ve daha bi çok ülkede isveçte kuyruksuz drahthaar veya kurzhaar nadirdir bu bi örnekti kuyruksuz drahthaarın veya kurzhaarın kuyruklulardan avantajı nedir bilimsel bi çalışma varmıdır veya açıklama
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2015, 14:07:21 »
Amaç kuyruk yaralanması olsaydı seter ve pointerinde kuyrukları kesilirdi öyle değilmi?
çok seter gördüm kuyruğu kan çanağı içinde olmuş, siz olsanız bu yüzden seterin o kuyruğunu kesermisiniz?
bu uygulamayı doğru bulmuyorum, yurt dışından bize yayılmış bi uygulama, dinimizcede caiz olduğunu düşünmüyorum, kuyruk hayvanın denge ve vücut dilini kullandığı organıdır, kesilen uç soğukta aşırı üşür, bacak arasını kapatamaz, o hayvan öyle olması gerekseydi yaradan kuyruksuz yaratırdı,  şahsi fikrim budur, 10 yıl önce bir defa bende yaptırdım ama pişman oldum şimdi asla o kuyruğu kesmem. 
1981 / Samsun / Malatya

The following users thanked this post: Yasin AKTAŞ

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2015, 14:25:25 »
Çoğu avrupa ülkesinde de yasak zaten bu gibi şeyler benim köpeğimin tüm kardeşleri kuyruksuz bi benimki kuyruklu hiç bi dez avantajını görmedim geçen sezon kestirmeyede kıyamadım narkozuydu antibiyotikleriydi yavru bi köpeği etkiler yavru olmasa bile etkiliyo
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 02 Mayıs 2015, 01:54:20 »
Çoğu avrupa ülkesinde de yasak zaten bu gibi şeyler benim köpeğimin tüm kardeşleri kuyruksuz bi benimki kuyruklu hiç bi dez avantajını görmedim geçen sezon kestirmeyede kıyamadım narkozuydu antibiyotikleriydi yavru bi köpeği etkiler yavru olmasa bile etkiliyo
Ali bey sanırım bende kıyamayacağım. Bu arada evet konuyu profesyonel gözle incelediğimde kesilmemiş kuyruk bir pazar günü trakyanın meşeliklerinde kanayan bir kuyruk ve onu nerede tedavi ettireceğini bilemeyen  ve canı köpeğininki kadar yanan bir avcı anlamına geliyor.Fakat her nedense sanki hayvanın hiç söz hakkı yokmuş gibi davranmayada içim razı gelmedi.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 02 Mayıs 2015, 02:00:18 »

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
1971 istanbul

Çevrimdışı Ali GİRGİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 02 Mayıs 2015, 02:58:47 »
bi problem yaşıycağınızı zannetmiyorum eğer yaralanırsada pek bi zahmet vericeğini düşünmüyorum ben bu sezon hiç bi sıkıntı yaşamadım böğürtlen içinde de dolaştı meşede de dolaştı hiç bi sıkıntı olmadı bana göre kuyruk kesimi tamamen yakışıklı olsun diye yapılan bir şey katılan olur katılmayan olur bende çok düşündüm çok araştırdım bilimsel bişey bulamadım hep varsayımlar hep kesik kuyruklu gördüğümüz için böyle bi algı oluşmuş en basit dobermanı düşünün kulakları kesik kuyruğu kesik nekadar karizmatik duruyo ama türkiyedeki doberman ve rottweiler derneklerine bakın ve yarışmaya giren köpeklere bakın çok azında amputasyon vardır kimse köpeğine acı çektirmek istemiyor benim veterinerimin dobermanı var vet. olmasına rağmen uzun kulaklı uzun kuyruklu köpeği köpeğinizde 6-7 aylık bi köpek iyileşmede uzun ve acılı olucak onun için
  • Baikal ij 58 MA
  • simson sulh

Ali GİRGİN / EDİRNE 1986