istanbuldaki fuarların tamamına katıldım,
bu seneki artılar;
-katılan tüfek firmaları artmış, yeni katılan firmalar var
-fuarı tamamen pazarlamaya yönelik kurgulamışlar keza fuarın amacı da budur (tartışmaya açıktır)
-ziyaretçi sayısında çok artış olmuş
-kızlar fena değildi
eksiler;
-katılan silah firmaları artmış olduğundan bir salon daha ziyarete açılabilirdi, büyük markalar büyük standlar kurmuş yeni katılanlar arada biraz ezik kalmışlar, reklamları göze fazla çarpmıyor tabelalarına bakmak zorunda kalıyorsunuz, bazı standlar araya sıkışmış
-av aksesuarları, giyim ve teçhizat ile ilgili katılım tüfekçilere ve geçen fuarlara göre daha azdı
-av araçları ile ilgili jeep firmaları da katılım sağlayabilirdi,
-birçok firmada standlarda görevli personel gerçekten bilgisiz, teknik bir konuda soru soracak birisini bulmak zor, stand boş kalmasın diye koyulan birçok personel vardı, neden derseniz geyik yapmaya gelen kuru kalabalıktan bıkmış görevliler kaçacak delik arıyordu
Son olarak eklemek istediğim en çok ilgi normal olarak ana sponsorlardan YabanTV standındaydı, ancak gördüm ki sosyal medyada YabanTV adına atıp tutan avcı arkadaşlar, fuarda aynı tavrı sergilemiyorlar. Şahsen ben bu gereksiz ve büyük ilgiliyi ve ikiyüzlü davranışı görüp kızarak standın yanından geçtim gittim.Kimseyi itham etmek istemiyorum ancak her koyun kendi bacağından asılır, kimse avbise, kotalı ve paralı avcılığa kızarak bunlarla ilgili atıp tutmasın, biz bazı şeylere tepki göstermediğimiz sürece medya ‘ yı da arkasına alan bazı insanların bu avcılığı yönlendirmesi kaçınılmazdır, bu işin temelinde sanki bütün av camiası onlar gibi düşünüyormuş ve “avcıların talepleri bizimkisi gibidir” imajını veren ve her ne kadar avcılık ile ilgili bu gidişata karşıymış gibi görünse de, bu kötü gidişatı yabantv de görevli, veya bu topluluğa çok yakın kendilerini “elit avcılar” olarak gören belli başlı insanların yönlendirdiğini unutmayalım.